Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Ноември, 2022 17:10 4 856 102

NYT: Западът изчерпва резервите си за доставка на оръжие на Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • артилерия-
  • снаряди

Украинците са изстрелвали между 6000 и 7000 артилерийски изстрела на ден в Донбас, каза високопоставен представител на НАТО

NYT: Западът изчерпва резервите си за доставка на оръжие на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати и други страни от НАТО изпитват трудности с намирането на резерви за нови оръжейни доставки за Украйна, пише New York Times.

Нова война в Европа с толкова активно използване на танкове и артилерия изглеждаше немислима за западните политици, а НАТО значително намали арсеналите си през последните десетилетия.

Дори Съединените щати имат само ограничени запаси от оръжията, от които се нуждаят украинците, и Вашингтон не е склонен да отклони ключови оръжия от потенциално проблемни региони като Тайван и Корейския полуостров, където САЩ си съперничат с Китай и Северна Корея.

Сега, девет месеца след началото на войната, поради фундаменталната си неподготвеност за подобни конфликти, Западът отчаяно се опитва да намери начини да снабди Украйна с това, от което се нуждае, и да попълни резервите на НАТО.

В Украйна страните изразходват оръжия и боеприпаси с темпове, невиждани от Втората световна война, отбелязва New York Times.

Според представители на НАТО интензивността на използването на артилерия е потресаваща. В Афганистан силите на НАТО биха могли да използват 300 артилерийски снаряда на ден и да не се тревожат много за противовъздушната отбрана. Украйна изстрелва хиляди изстрели на ден и все още отчаяно се нуждае от противовъздушна отбрана срещу руските ракети и иранските дронове.

"Един ден в Украйна е като месец или повече в Афганистан", каза пред NYT Камил Гранд, експерт по отбраната в Европейския съвет за външни отношения, който доскоро беше помощник генерален секретар на НАТО по инвестициите в отбраната.

Украинците са изстрелвали между 6000 и 7000 артилерийски изстрела на ден в Донбас, каза високопоставен представител на НАТО. Руските войски изстрелват от 40 хиляди до 50 хиляди артилерийски изстрела на ден.

За сравнение, всеки месец в САЩ се произвеждат само 15 хиляди снаряда.

Освен това Западът се затруднява да намери все по-оскъдно оборудване и боеприпаси от съветската ера, които Украйна може да използва сега, включително ракети за противовъздушна отбрана С-300, танкове Т-72 и особено артилерийски снаряди от съветски калибър.

Те се опитват да организират покупки на боеприпаси за Украйна в страни като Южна Корея.

Има дори дискусии за инвестиции на НАТО в стари фабрики в Чешката република, Словакия и България за рестартиране на производството на 152-mm и 122-mm снаряди от съветски калибър за украинската артилерия, до голяма степен все още останала от съветската епоха.

Но тези усилия са изправени пред правни и практически предизвикателства, отбелязва вестникът

Някои европейски държави, като Швейцария и Италия, имат законови ограничения върху доставките на оръжия за воюващите страни.

Освен това малко оръжия на НАТО са сертифицирани да използват боеприпаси, произведени в други страни.

Общо страните от НАТО вече са предоставили на Украйна оръжия на стойност около 40 милиарда долара, което е горе-долу колкото годишния бюджет за отбрана на Франция.

Според друг представител на НАТО малките държави са изчерпали потенциала си, а 20 от 30 от членовете му на практика са го изчерпали. Но останалите 10 все още имат какво да предложат, предположи той, особено по-големите съюзници Франция, Германия, Италия и Нидерландия.

Руснаците също имат свои проблеми със снабдяването. Сега те използват по-малко артилерийски снаряди, но все още имат много от тях, дори ако някои от боеприпасите са стари и по-малко надеждни.

Изправена пред този проблем, Москва също се опитва да увеличи военното производство, пише в своя аналитична статия американският New York Times.

Длъжностни лица във Вашингтон, пише вестникът, настояват, че американската армия все още има достатъчно оборудване, за да продължи да снабдява Украйна и да защитава интересите на САЩ на други места.

"Ангажирани сме да дадем на Украйна това, от което се нуждае на бойното поле", каза Сабрина Сингх, заместник-говорител на Пентагона, този месец, след като обяви доставката на ракети Stinger на Украйна.

Вашингтон също търси по-стари и по-евтини алтернативи, като например доставка на Украйна с големи количества противотанкови ракети TOW вместо модерните Javelin и противовъздушни ракети Hawk вместо по-нови версии.

В същото време официални лица все повече настояват Украйна да бъде по-ефективна и да не изстрелва, например, ракета за 150 000 долара по дрон за 20 000 долара, пише NYT.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наполеона

    14 66 Отговор
    Еее най накрая малко да ги стимулира тези пияни руснаци 😄😄😄
  • 2 Гост

    109 18 Отговор
    Русия пресуши арсеналът на прехвалените ви НАТО.

    Коментиран от #63

  • 3 Пич

    117 12 Отговор
    Каква стана тя ?! Уж Русия свърши оръжието , а то , колективният запад , и цялото НАТО , нямат оръжия !!!??? Гола вода.....

    Коментиран от #100

  • 4 стоян георгиев

    109 13 Отговор
    Аз ви казах! Всичко което де пише срещу Русия, накрая се обръща срещу атлантическата измет!

    Коментиран от #92

  • 5 Последни линии..

    79 9 Отговор
    Зеленото утече,кранът пуска капки..
  • 6 електрически Москвич

    81 9 Отговор
    Точно така, до Коледа няма да им останат ракети за химарсите. Хохохох окраина луузури
  • 7 карамфил

    98 5 Отговор
    Не разбирам?От 6 месеца по българските телевизии и радия ни говорят че Русия е свършила ракетите а сега изведнъж ни казват че западът изчерпва резервите си за доставка на оръжие на Украйна???Какво е това пропаганда или залагаме на куц кон?

    Коментиран от #26, #94

  • 8 електрически Москвич

    75 11 Отговор
    Русия скопи и разпердушини натовския орел 🦅, готов е за тенджера.
  • 9 Тръмп

    14 55 Отговор
    Няма да се учудя. Просия се подготвя за война откакто падна Берлинската стена, а Демократичния Свят доста дълго празнува победата над Империята на Злото, без да отчита какво им мисли То.

    Коментиран от #15, #17

  • 10 Сулейман Паси

    53 4 Отговор
    И Ко праим ся

    Коментиран от #27

  • 11 СОЮЗ МИРА И СОЦИАЛИЗМА

    72 9 Отговор
    Русия демилитаризира и денацифицира НАТО.
  • 12 Дън Бай

    16 29 Отговор
    Пълни глупости. Не че не могат, не искат. Не искат да си хвърлят парите на вятъра.
  • 13 Всъщност

    67 7 Отговор
    Никой не е изтощавал натото толкова , колкото нацитата-психопати от Украйна !

    Коментиран от #18, #24

  • 14 Тръмп

    10 41 Отговор
    Пл-скоро НАТО привърши оръжията за вкарване на акъл! След като акъл на Алкаш не можеш да му вкараш, време е да му се набие канчето с нещо по-сериозно!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дрън дрън та пляс

    36 6 Отговор
    Западът е тъп и заблуден и утре ще започнат специално да произвеждат за урките
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Зеления шмъркач

    44 6 Отговор

    До коментар #13 от "Всъщност":

    Продаде половината оръжие
  • 19 Пешо

    68 7 Отговор
    Каква работа има НАТО в Украйна?
    Защо Украйна стреля по Донбас?По жилищни сгради, училища,детски градини и детски площадки?!От 2014 само това правят.
    НАТО ,/Фащ/ миротворчески наливат оръжие на едни нац.ита, които бяха отречени в цял свят, а сега ги възраждат и стимулира за война?!

    Коментиран от #34, #48

  • 20 ГЕРБ=ДПС=БСП

    37 8 Отговор
    "все повече настояват Украйна да бъде по-ефективна и да не изстрелва, например, ракета за 150 000 долара по дрон за 20 000 долара"

    Ето това е проблема, войната е прекалено скъпа за всички. И за Запада, и за Украйна, и за Русия.

    Запада и Русия ще се изтощят взаимно и тогава ще ни нападната фанатиците, знаете за кого говоря. И няма да има с какво да се защитим.
  • 21 Румен

    13 56 Отговор
    Статията е написана от комунист и подръжник на Путин. Запада и САЩ имат толкова оръжия че ви е бедна фантастиката

    Коментиран от #29, #31, #33, #37, #42, #73

  • 22 Име

    40 1 Отговор
    Да бе! Не е възможно, да не би да е тази новина за руските ракети? Нали те свършват вече 5-6 месеца всеки ден? Нали дроновете иранските не струваха, нали уж от Северна Корея взимаха и т.н. Какво пишете вие бре факти? Нещо някаква грепка трябва да има?
  • 23 Слабост голяма

    54 4 Отговор
    50 държави не могат да се опънат на Русия която не се е напрегнала много и не прави това което може. Западът трябва да си направи много сериозен извод - толкова си може и то с чужди войници, а ако бяха западняци до сега да са свършили

    Коментиран от #32

  • 24 карамфила

    34 3 Отговор

    До коментар #13 от "Всъщност":

    Да ама за сметка на това много окраинци станаха милионери и милиардери.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Наско

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "карамфил":

    Той е трикрак кон и куца с два от тях.
  • 27 ЖЕКИ

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сулейман Паси":

    ОПРАВЯМЕ ГЕРГАНА
  • 28 300 МИЛИАРДА ЗАПОРИРАНИ РУСКИ АКТИВИ

    3 29 Отговор
    Предоставят оръжие на Украйна поне още три години нон стоп....
  • 29 Хихихи..

    18 1 Отговор

    До коментар #21 от "Румен":

    И защо се публикува във "Факти" тогава,и те ли са "комунисти"?
  • 30 Петьо Петров

    21 3 Отговор
    Фундаментална неподготвеност за война на САЩ...парадокс, оксиморон или огромен талант за творческа манипулативност? Вносителите на демокрация без планове за осъществяването и? Абсурд!
  • 31 Хи хи хи

    24 1 Отговор

    До коментар #21 от "Румен":

    Добре, че тук у форума се намери един не комунист да ни светне :)))) А че в Ню Йорк Таймс не може да си пише всеки току така, нашия не комунист няма как да знае.
  • 32 ПУТИН В ШОК

    3 27 Отговор

    До коментар #23 от "Слабост голяма":

    Девет месеца война и е там откъдето започна...Донецк...
  • 33 електрически Москвич

    19 2 Отговор

    До коментар #21 от "Румен":

    Изразът е "бедна ви е фантазията", а не "фантастиката". :D И освен това, си в грешка.
  • 34 А КВА РАБОТА ИМА ПУТИН В УКРАЙНА

    6 19 Отговор

    До коментар #19 от "Пешо":

    Никой не разбра

    Коментиран от #88

  • 35 електрически Москвич

    3 12 Отговор
    Е ние трепем само бабички и деца от километри, за фронта ни трябват памперси, а няма , перем ги и пак не стигат, тук поне перални има не е дома в като в кофата къде я ползваме за we!
  • 36 ЛИЛИ

    14 1 Отговор
    НЮЗ БГ НАИ КОЗЯШКИЯ САИТ
  • 37 Лазар

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Румен":

    Нашата фантазия е бедна, а при теб след като си гледал между звездни войни се е обогатила. Баща ти нали завежда арсенала на нато и фащ и си наясно.Това е военна тайна и не ни осведомява.Ще береш ядове.За сега ще си траем, защото пък си симпатяга.
  • 38 КРЕМЪЛ

    1 10 Отговор

    До коментар #15 от "Джамбазов":

    Слава АЛКОХОЛЕ
  • 39 Последния Софиянец

    4 26 Отговор
    Значи за путинистите с кървави ръце избиването, изнасилването и отвличането на украински деца е нормална част от тяхната "специална" касапница, но те гласуват закон за спиране достъп на чужденци до сурогатни руски майки, защото то било отвличане и извеждане от Русия. Путин изгони стотици хиляди руснаци с мобилизацията си, но то е в реда на нещата

    Коментиран от #46

  • 40 БиБи Кинг

    1 7 Отговор
    Ма е важно каде у ерефийската орда немат свършванье фишеците,шо она се евява най ожесточенио снапдител на войско запорожское! Давай бацо Пуцко товари вагонете с боеприпаси шо нема с кво да трепят глобиннио ти народ деа! Гоу гоу баце!
  • 41 Не мислете Запада

    6 19 Отговор
    Запада е богат и технологично развит.Русия закъсва!

    Коментиран от #44, #47

  • 42 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Румен":

    Коя ФАНТАСТИКА ти е бедна? Научната ли?
  • 43 Малко храничка за русофилите

    3 17 Отговор
    да имат да се радват ! Рашата утече в канализацията!

    Коментиран от #49

  • 44 електрически Москвич

    2 15 Отговор

    До коментар #41 от "Не мислете Запада":

    робсия е фалирала пред капитулация и разпад, не е засъсала!
  • 45 Швейк

    3 23 Отговор
    НАТО опразни складовете си със въоръжение, от времето на студената война. Ся ако отвори някой съндък с нещо ново, нещата около "спецопалянката" приключват за пет минути! - но има военна етика! - и все пак, трябва да оцелеят хора, а и Русия да не се разпадне, че няма кой да се занимава с луди за връзване! - операциите на ВСУ се управлявали от изкуствен интелект, със заложени параметри за най малкото зло, понесено от населението и на Украйна, и на РУсия! - за сега "камъните" са в градината на кремъл........

    Коментиран от #54

  • 46 Начко

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Искаш нещо да кажеш, но си се овъртял в безсмислени изречения без база и логика.Пии една ракия , ако ти разреши баща ти, защото в магазина ще ти искат лична карта , за да си купиш.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Руски терористи

    5 15 Отговор

    До коментар #19 от "Пешо":

    Само Руските терористи стрелят по сгради и Ел централи!
    Не вярвай на Путинските измислици !

    Коментиран от #50

  • 49 електрически Москвич

    2 6 Отговор

    До коментар #43 от "Малко храничка за русофилите":

    Там си е била винаги, просто сега го вижда света и рублоподлогите!
  • 50 Иванушка 🇷🇺⁰⁰

    5 9 Отговор

    До коментар #48 от "Руски терористи":

    Само това могат алкохолните клошари
  • 51 Макробиолог

    1 8 Отговор
    Пуцай кумее...
  • 52 А50

    11 6 Отговор
    Питам се аз, защо западът се чуства задължен да доставя оръжие на Окрайна. Да не би защото те ги вкараха във война с руснаците и сега многострадалните укри гинат за чужди интереси

    Коментиран от #60, #65, #66

  • 53 мдаммм

    9 1 Отговор
    Ама как така??? Та нали още май месец казаха, че на руснаците им свършвали ракетите???
    Е, нищо че сега ги цакат и стрелят макети с баласт вместо бойна глава... та урките си хабят ПВО-тата.

    Коментиран от #59

  • 54 Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "Швейк":

    Ей този сандък да не е Кивот?Играл ли си Call of Duty?Той се управлява от изкуствен интелект за да печелиш с чийт.
  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 6 Отговор
    По голяма лъжа не сте пускали!!!
  • 56 Гръч

    5 1 Отговор
    Идиократите затриха цяла държава пълна с идиоти и никой няма да тъгува а историята ще ги запомни с поредната срамна загуба поради липса на мозък
  • 57 300 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗАПОРИРАНИ РУСКИ

    5 8 Отговор
    Активи.....бая оръжие за Украйна е това....
  • 58 ВОЙНАТА ИЗЦЕЖДА

    7 2 Отговор
    Ше видим кой кого....скоро
  • 59 ТО И НА ЗАПАДА БИЛИ СВЪРШИЛИ ЗАПАСИТЕ

    2 11 Отговор

    До коментар #53 от "мдаммм":

    Ама като гледам как трепат руските пълчища на фронта....

    Коментиран от #98

  • 60 Руски терористи

    7 10 Отговор

    До коментар #52 от "А50":

    Украинците защитават Родину, както при 1944 руснаците се защитаваха от Хитлер!

    Коментиран от #64

  • 61 При такъв голям

    5 8 Отговор
    разход на боеприпаси в крайна сметка побеждава по-силната икономика. БВП на страните от НАТО е 45% от световния, а на РФ 3%. Русия засега използва огромните запаси на СССР трупани с десетилетия.
  • 62 Уса

    10 6 Отговор
    Запада е богат технологично,но само с пари не става трябва и акъл а точно хората с акъл не искат войни и минават на страната на Тръмп.От 20 години насам запада постепенно губи разсъдъка си и образователното ниво пада.Администрациите се напълниха с афроамериканци,които са спали в училище и днес правят грешки с които могат да ти докарат огромни неприятности.Цените на здравните услуги бяха непосилни и още растат това е парадокс и умишлено изтребление на хора.Умишлено заразяват с ковид в болниците а по нов закон не можеш да ги съдиш.След ковида идват бактериите и от оздравял се оказваш набучен с тръби ден преди изписването.Някои платени тук соросоиди не си дават сметка,че утре с тях ще се случи.Цяла америка мрази Сорос а в България си има идеални подлоги
  • 63 Емил

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Въпрос на икономически потенциал! Страните от НАТО могат да произведат стотици пъти повече оръжие от Русия! Спомни си как СССР спечели ВСВ - с икономиката на САЩ! Така че, не се радвай - Русия ще се разпадне, а САЩ ще събират парста - отново както през ВСВ!
  • 64 А50

    12 5 Отговор

    До коментар #60 от "Руски терористи":

    Бившата Окрайна е собственост на западните корпурации. Хората гласуваха за Русия, където ще бъдат отново свободни.
  • 65 Ако не

    12 3 Отговор

    До коментар #52 от "А50":

    помагаха сега РФ щеше да е на границата с Полша, да е завладяла Приднестровието, Молдова, Прибалтиките, а корабът "Москва" да пуска сирените на 10км. от Варна.
  • 66 2254

    7 14 Отговор

    До коментар #52 от "А50":

    Защото, ако путин успее да заграби Украйна, след това ще посегне на Молдова, Беларус, следват Литва, Латвия, Естония. Чичко Реджеп, като види, че минава номера, ще обвини България в геноцид на турското население в Кърджалийско, Хасковско, Разград и Шумен, и ще направи референдум и т.н. Тогава Световната война е в кърпа вързана. За това по-добре НАТО да подкрепи Украйна, да се справи сама с бункерното ботоксово джудже

    Коментиран от #67, #83

  • 67 ПУТИН ГО Е ШУБЕ ОТ НАТО

    5 8 Отговор

    До коментар #66 от "2254":

    Иначе отдавна да е забърсал Литва, Латвия, Естония....и БГ.
  • 68 300 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗАПОРИРАНИ

    5 7 Отговор
    руски активи......бая оръжие за Украйна е това...и то с руски пари....
  • 69 Ар Джей Макрейди

    6 5 Отговор
    БРИКС ОНД Евразия ОДКС ШОС имат повече оръжие от ООН НАТО Запада ЕС Британската общност и САЩ и други демокрации

    Коментиран от #70

  • 70 ВЕРВАМ ТИ ДРУГАРЮ....

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Ар Джей Макрейди":

    Ама надали.....
  • 71 ТО И ЗАПАДА БИЛ ПРИВЪРШИЛ ОРЪЖИЯТА

    7 11 Отговор
    Затова пък опукват яко руските пълчища в Украйна....
  • 72 Цензура

    10 7 Отговор
    Това ли е великото НАТО? Както казах неведнъж досега, Русия денацифицира не само нациcтка укропия, но и цялото НАТО !!!

    Коментиран от #74, #78

  • 73 Цензура

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "Румен":

    Сигурно ти лично отиде да броиш американските оръжия, злощастен лъcкaч?

    Коментиран от #75

  • 74 И КАК ГО ДЕНАФИЦИРА

    3 3 Отговор

    До коментар #72 от "Цензура":

    Че никой не разбра.....
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ноокмп

    3 7 Отговор
    Шамандур, наистина ли всички русофили сте като слепи котета? Запада още не започнал даже, а Путя гълта вода. Само един самолетоносач с конвенционалното му въоръжение и авиация може да измете ватниците от Украйна.
  • 77 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    7000 снаряда на Украина ,но точни правят това дето 50000 руски немогат и да си го представят.та снаряди ще има няма да се косите.
  • 78 Русия не разбира от добро

    2 8 Отговор

    До коментар #72 от "Цензура":

    Всъщност сатава ясно че НАТО искренно се е стремяло към мир, но сега пред вида на руската агресия вълната се обръща.Жалко че тези средства при други условия можеха да се използват за благоденствието на хората.
  • 79 Пълен смях

    2 4 Отговор
    ТОЛКОВА ЛИ БЯХА СИЛИТЕ НА НАТЮ ПХАХАХХА .ПОРЕДЕН ТАШ@К СИ НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ С КРАВАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ВАСАЛИ .ТЕ ЗАТОВА БЪРЗАТ ДА ПРЕГОВАРЯТ ЩОТО СА ОЦАПАЛИ КАЛЦИТЕ ДО ГОРЕ
  • 80 Браво

    6 2 Отговор
    КОКАТА СВЪРШИ И ЕВРОПА И КРАВАРИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В РЕАЛНОСТА

    Коментиран от #97

  • 81 Браво

    7 2 Отговор
    РУСКАТА МЕЧКА ИМА ЗА ОЩЕ 50 ГОДИНИ РАКЕТИ БЕЗ ДА БРОЙМ НОВОПРОИЗВЕДЕНИТЕ ЩЕ БИЕ НАТЮТО САМО С ТЕЗИ ОТ СЪВЕТСКО ВРЕМЕ
  • 82 Гербспп

    4 0 Отговор
    Еееххх човек ще си помисли , че тея от Ню Йорк Таймс и те са станали “путински подлоги” значи тцтцтц как може такова нещо ? Веднага аутистите от ПП иДБ да ги квалифицират , като предатели на евроейските ценности !!!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Мамул

    6 1 Отговор
    На някой да не му стана ясно, че Укроландия е само полигон за снаряди?

    Коментиран от #87

  • 85 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    2 3 Отговор
    Под ударите на НАТОВСКО оръжие...войната дойде дюшеш за Запада....
  • 86 НАТО СИ ТЕСТВА СИСТЕМИТЕ

    1 4 Отговор
    Като трепе руснаци....в чужда територия.....Идеално за НАТО....
  • 87 ТАМ СЕ ТРЕПАТ РУСНАЦИ

    3 4 Отговор

    До коментар #84 от "Мамул":

    Заради безумията на кремълските агресори
  • 88 Ало, ало.

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "А КВА РАБОТА ИМА ПУТИН В УКРАЙНА":

    То май Само ти не си разбрал.
  • 89 Перо

    4 1 Отговор
    Запада има още много да се ръси,сега за оръжия,после петорно повече за възстановяване, а възвръщаемостта е нулева,освен подчинен режим! Всички средства да отписани и няма да повлияват на руската военна икономика!
  • 90 Знайко

    2 0 Отговор
    ...каза Сабрина Сингх, заместник-говорител на Пентагона....Сингх е едно от най-изконните американските имена срещани из пентагоналните коридори. Няма как тя да не е най-информирания човек по отношение на снарядите!!! Аферим на медията!
  • 91 Баце

    0 2 Отговор
    Ми те знаят рецептата: да разглабат перални и казаните за уйски и да праат ракети и дронове.

    Коментиран от #102

  • 92 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Стояне, в тая статия си за Русия, в предната беше наобратно. Толкова ли е трудно да си избереш?....пола! Давам + в борбата с цензурата, но с отвращение!
  • 93 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    5 1 Отговор
    Причина ,оръжия и личен състав ,войнствено настроен,са трите фактора за военен конфликт .Оръжие е на НАТО,състава е укропъътешки ,причината е в садистичното отношение към руските диаспори в територията Срайна .Има и други обстоятелства ,които само Кремъл и и Киев знаят ...Тогава с кой води война Рф??.Има и наемници..Русия ще се защити от натовския агресор ,сащ ,Англия ,Германия ..Каза го преди 12 год 8 го,д,преди 1 год ..Путин не блъфира ..Сега Срайна ще остане до Днепър .Кой както иска .
  • 94 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "карамфил":

    Как да разбереш ,като няма с кво? Не не не! Вие залагате на куция кон, неразбирайки последствията, не Ние!
    Докато им вярвате-ще Ви лъжат! Кое не разбра?
  • 95 Ццц

    4 0 Отговор
    Украйна, Украйна тъй намирсваш ми на Афганистан.Страшното е, че и ние сме съюзни на същите и много разчитаме да ни пазят.

    Коментиран от #101

  • 96 ами

    3 0 Отговор
    като не сте им дали по евтини ракети ще стрелят с тези дето струват по 150 000 долара едната
  • 97 ами

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Браво":

    почетния украински гражданин брендо да не се е пенсионирал
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Вирус

    2 0 Отговор
    Хахаха руснаците обезоръжиха натю и фащ
  • 100 Към глупаците

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Щом САЩ и ЕС са свършили с оръжието то руснаците е трябвало отдавна да използват лъкове и стрели и мечове Бюджета на САЩ Е ПЪТ ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ОТ РУСКИЯ +ЕС НАПРАВИ СМЕТКА Все едно ти да тръгнеш с Васил Божков за Дубай и да живееш като него в хотел с години Или ти да имаш един апартамент и да кажеш на човек с 30 апартамента като твоите че тои няма къде да спи
  • 101 Тръмп

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "Ццц":

    Бяхме съюзници! От 1989 вече Не сме им съюзници! От Афганистан успяха да се измъкнат с 15,000 ватенки дали фира, а до тук фирата е над 80,000 ватенки!
  • 102 Разбира се

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Баце":

    Ако за една пералня или евтин ирански дрон отива ракета за $15000 - прогнозата е ясна
Новини по държави: