Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Декември, 2022 14:23 7 408 135

Русия е готова за преговори с Украйна

  • русия-
  • мир-
  • преговори-
  • сергей лавров-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • война

Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна, каза Лавров

Русия е готова за преговори с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че Москва е готова да се вслуша, ако някой поиска провеждане на преговори за Украйна, предаде Ройтерс.

В изказване на пресконференция в момент, когато войната в Украйна навлиза в 10-ия си месец, Лавров каза, че украинските твърдения, че Русия иска преговори, само за да спечели време за прегрупиране и превъоръжаване на войските си, са абсурдни. Министърът допълни, че Русия ще е склонна да се върне към преговори със Запада, ако той промени мнението си за ползата от обсъждане на направените от Москва миналия декември предложения в сферата на сигурността.

Още новини от Украйна

Лавров каза, че САЩ и НАТО са преки участници във войната в Украйна заради подкрепата си за Киев, и оправда руските ракетни удари срещу украинска инфраструктура. "Изваждаме от строя съоръжения ( в Украйна), които позволяват (на Запада) да напомпва с летални оръжия Украйна, с които се убиват руснаци", каза Лавров, цитиран от БТА.

"Затова не казвам, че САЩ и НАТО не са участници в тази война - вие сте преки участници. Включително не само чрез доставки на въоръжение, но също така и чрез обучение на военни - вие обучавате (украинската) армия на ваша територия", каза министърът в отговор на въпрос на журналист от Асошиейтед прес. Лавров каза, че САЩ са създали "екзистенциална" заплаха за Русия от страна на Украйна. Той допълни, че Москва никога не се е отказвала от контакти със САЩ, но не е чула досега никакви "значими идеи" от американските си партньори.

Министърът нарече неотдавнашните коментари за Украйна на папа Франциск "нехристиянски" и необясними. Папата се изказа в интервю за, по думите му, жестокостта на руските войски в Украйна, по-специално на бурятите и чеченците, припомня Ройтерс. "Неотдавна беше направено доста необяснимо изявление, съвсем нехристиянско, извеждащо две националности на Руската федерация в някаква особена категория, от която могат да се очакват зверства по време на бойни действия. Реагирахме за Бурятия и Чеченската република ..., разбира се, но това не издига авторитета на Светия престол", каза руският първи дипломат.

Лавров каза, че в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са се натрупали огромно количество проблеми, и обвини Запада, че осуетява възможността организацията да стане истински мост с Русия след края на Студената война, предаде Ройтерс. Лавров отправи тези обвинения в началото на пресконференция, по време на която изброи подробно историческите претенции на Русия към Запада и каза, че "безогледното разширяване" на НАТО е обезценило основните принципи на ОССЕ. "Сега под прицела (на Запада) е ОССЕ. Правомощията и компетенциите ѝ всячески се размиват, раздробяват се по тесни, неприобщаващи формати", каза той.

"Използвайки численото си превъзходство в тази организация, Западът се опитва от дълги години да погълне ОССЕ, да подчини този последен формат за общорегионален диалог", каза Лавров. Министърът каза, че Западът е разполагал с реална възможност за избягване на конфликта в Украйна, но е избрал да отхвърли руските предложения за спиране на разширяването на НАТО и за договаряне на специален статут в сферата на сигурността за Украйна. Западът твърди, че руските предложения, направени преди началото на руската инвазия в Украйна, са били нереалистични и неискрени, посочва Ройтерс. Лавров обвини също НАТО, че се опитва да привлече Индия в, по думите му, антируски и антикитайски съюз, в момент, когато Западът, според руския външен министър, се опитва да ограничи влиянието на Русия.

Министърът обвини също НАТО, че нагнетява напрежение около Китай по начин, създаващ рискове за Русия. "Южнокитайско море се превръща в един от тези райони, където НАТО е склонна, както вече направи в Украйна, да ескалира напрежението", каза Лавров. "Знаем колко сериозно възприема Китай подобни провокации, без да споменаваме Тайван и Тайванския проток, и разбираме, че играта на НАТО с огъня в тези райони създава заплахи и рискове за Руската федерация. Тези райони са толкова близо до нашите брегове и морета, колкото е и Китай", каза министърът. "Фактът, че държавите членки на НАТО под ръководството на САЩ се опитват да създадат експлозивна ситуация там, е добре известен на всички", каза дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    62 23 Отговор
    Русия не иска, а може да се вслуша.... Намерете си преводач, стига изменяйте думите

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Руснаков

    58 50 Отговор
    Да кажат нещо в публичното пространство...Условията са ясни...Русия да напусне всички окупирани територии и да започват преговорите...Все искат да се преговаря но имат червени линии...да не преговаряме за анексираните райони...

    Коментиран от #27

  • 4 Първо фашистите на колене

    60 21 Отговор
    после ше бачкат да възстановяват до живот.

    Коментиран от #99

  • 5 БОЗА

    55 15 Отговор
    "Лавров каза, че САЩ и НАТО са преки участници във войната в Украйна"

    В прав текст-без заобикалки и недомлъвки... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #104

  • 6 Разбира се че е готова

    46 57 Отговор
    Безусловна капитулация и главата на зеленски в торба!

    Коментиран от #26

  • 7 Мммммм

    68 43 Отговор
    Преговори Зеленски каза кога ще има. След изтегляне на руската армия от Украйна. Като няма изтегляне, няма преговори! Точно и ясно.

    Коментиран от #103

  • 8 Хаха

    65 56 Отговор
    Изтеглят се от Украйна.Плащат 500млр репарации .Пращат Путин и шайката в Хага и може да започнат преговорите.

    Коментиран от #17, #50

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Койчо

    49 38 Отговор
    Памперсите на ватенките свършиха, а кафявата течност продължава да струи из отзаТ
  • 11 Анализатор

    59 50 Отговор
    Русия скоро ще е готова на пълна и безусловна капитулация.
    Путлер - в Хага!
  • 12 аааа

    49 34 Отговор
    Направиха ги да си говорят сами тея, дето щели да превземат Киев за три дни.
  • 13 Много се лъже тук

    31 4 Отговор
    Яко мошенници

    Коментиран от #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Путя

    32 29 Отговор
    Ако Русия не се гване за големите пръсти на краката ще бъде унищожено от Украйна
  • 16 Цирк Кремлин

    36 31 Отговор
    От къде накъде руските фашисти ще решават кой къде ще ходи и какво ще прави..не са скъсани достатъчно ли какво ли
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вашето мнение

    26 6 Отговор
    Колкото до папата, те са против забраната на лгбт. Католишките свещеници са 90% педофили, останалите са кастрати. От самосебе си е ясно, че всеки хетеросексуален е враг на ватикана.
  • 19 Абсолютно

    11 11 Отговор
    А как става така че побеждават на всякъде и хоп преговор побеждават на всякъде и хоп изтеглят се от руска територия как свръх държава отстъпва територии така с лека ръка

    Коментиран от #93

  • 20 Мисли Петьо, мисли.

    21 27 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Теле, още името ти издава че си неук, некомпетентен и направо глупав. МадърФакингРаша ще бъде тричана и го знае и го знае. Затова сега е готова, а скоро ще моли, за преговори

    Коментиран от #25

  • 21 ДДРОнег

    21 25 Отговор
    Мда, пеговори ли ?!
    руzките терористи се изтеглят от всички украински територии, заплащат репарациия на Украйна, плащат компенсации за увеличението на цените на целия свят и тогава да се водят преговори !!!

    Коментиран от #108

  • 22 Русия капитулира

    24 18 Отговор
    Украйна и такова цялата фамилия
  • 23 ОМБРЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Много се лъже тук":

    ОТ ШАЙКАТА НА ОПУЛЕНОТО И ПРО100ТО -СА НЕМА ЛАБАвО
  • 24 Истината

    33 25 Отговор
    Осем месеца цялото НАТО се изсипа в Украйна и не може да трепне руснаците. Осем месеца девет пакета санкции наложиха, но на Русия не и пука. Осем месеца ЕС граби от своите народи, за да налива милиарди в Украйна - без полза - само грабеж от фашагите.
  • 25 Теле

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Мисли Петьо, мисли.":

    Напъни се петьо мисли, ама не можеш с кокошия си мозг

    Коментиран от #34

  • 26 Ихтамнет

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Разбира се че е готова":

    Само че ти за какво си мечтаеш и реалноста за джуджетата от кремъл е много много голяма
  • 27 Джо

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Руснаков":

    Та нали ще остане малко от Масква до пред Урал,а на север до Питер,,,останалото е завладяно...
  • 28 Мдааа...

    21 4 Отговор
    Абе умно им говори човека да спрат да 0припикават оградата на мечката, ама дали имат уши да чуят...

    "Русия ще е склонна да се върне към преговори със Запада, ако той промени мнението си за ползата от обсъждане на направените от Москва миналия декември предложения в сферата на сигурността."
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ДДРОнег

    13 10 Отговор
    Абе не разбрах, лавров, последно това война ли е или е специална военна операция ?!
    Щоот сте много зле, отново и пак ви набиват яко канчетата :))))) , ма да знаем какво сте загубили и този път - война или "специлана военна операция" :))))
  • 31 Ххххх

    5 2 Отговор
    Преговори Да ,но без условия невъзможни !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хахаха

    26 3 Отговор
    Лавров каза, че са готови да изслушат тези, които искат да разговарят с Русия. Въобще не е говорил за никакво ,,вслушване" и е категоричен, че Русия не търси никакви преговори.
  • 34 Мисли Петьо, мисли.

    12 11 Отговор

    До коментар #25 от "Теле":

    Вие рашистите щото мислите с мозг, затова сте на това дередже.

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ами

    6 1 Отговор
    Преговаряй си... материалът от първи клас.
  • 37 Солей

    12 7 Отговор
    Колко пъти ще повторят същата фашистка мантра - че ще "преговарят", за да си узаконят открднатото?
  • 38 селянин

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ивелин Михайлов":

    Щом ще се радваш на милионите украйнски жертви, дано и теб да те застигне белия край, да разбереш какво е от другата страна.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Теле

    4 6 Отговор

    До коментар #39 от "Мисли Петьо, мисли.":

    Ти робот ли си или папагал
  • 41 тея

    7 8 Отговор
    По време на предишните преговори, извършиха клането в Буча.
  • 42 Мдааа Дааа

    18 10 Отговор
    ВАРИАНТ за мир: Единствен разумен!!!!
    Зеления ЖУЖАК мисли за народ и държава вдига бeлото знaме дава безусловна kaпитулация с всички последствия и иска мир!!!
    Принуден вече бaйизkykyригал прави преговори с Пyтин и приема условията му от преди операцията т.е. НAТО и бaйaлцxaймеp си прибират играчките и спират да при0пи-kaвaт оградата и бъpлогата на мeчkaта, Зеленски вече с ¼ (една четвърт) 0крайна да започне да спазва Минските споразумения!!!!
    И тъй ще си заживеят в мир и спокойствие много и дълги години!!!
    А можеше и без пaтаклaми да се уважи предложението на Пyтин още преди спец операцията!!!

    И колко е простичко... бял байряк, капитулация, преговори, дипломация и МИР МИР МИР.....

    Коментиран от #49, #62

  • 43 БСП за България и Радев

    12 17 Отговор
    Преговорите ще са в Хага след безусловната капитулация на алкохолната робсия и представителите й ще са с моряшки карирани униформи готови за придворяване по килийте!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Жоро

    11 6 Отговор
    Преговорите ще ви пратят в Хага, нали знаеш? Цялата пасмина. Или искате да преговаряте да си запазите вашите кожи?
  • 47 Неизбежното

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "Теле":

    Това с нищо няма да им помогне.
  • 48 гост

    12 4 Отговор
    Факти,вие сте най цензурираната медия,още докато пиша и го триете
  • 49 .....

    11 11 Отговор

    До коментар #42 от "Мдааа Дааа":

    Русофилите живеят добре и се чувстват добре само във фантасмагориите си
  • 50 Некой

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Това явно е от сферата на фантастиката!
  • 51 Аватар

    15 2 Отговор
    ,,Русия е готова за преговори с Украина" е доста различно по смисъл от,, Русия е готова да се вслуша,ако някой поиска преговори за Украина",не мислите ли?
  • 52 !!!?

    11 8 Отговор
    Фашиският режим в Кремъл се крепи само на ядрените си кютуци !!!?
  • 53 ДДРОнег

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Теле":

    Щом се чувстваш роб, значи нямаш думата и си НИКОЙ !!!
  • 54 да питам

    4 0 Отговор
    Пак ли ...🤔
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Антон

    10 6 Отговор
    Въпросът е дали след това вероломно нападение от Русия през февруари, Украйна ще повярва на агресорката и ще се съгласи на мирни преговори.
  • 58 Руските ZV. иne

    10 6 Отговор
    Искат единствено да се прегрупират и да натрупатхоще запаси от пушечно месо и боеприпаси за да унищожат Украйна като държава.
  • 59 Сивото Искърско

    9 3 Отговор

    До коментар #44 от "Теле":

    ...на теб кеф ли ти става....от тези бомбардировки...мозъка ти е спаружен...умират десетки хиляди...
  • 60 Българин

    7 7 Отговор

    До коментар #56 от "Стоян Александров":

    Нали знаеш, че е готова Програмата за депутинизация? Ти ще Б кеш от първите, които ще бъдат включени в нея.
  • 61 Украинка

    9 8 Отговор
    Четете хубаво, човека каза "вслуша", това не значи "готова". Киевската хунта трябва да бъде разбита.

    Коментиран от #65, #70, #75

  • 62 Лаврентий Берия

    11 7 Отговор

    До коментар #42 от "Мдааа Дааа":

    Колко си болен човече, направо е тъжно. Тъжно е да видиш смачкан и изкукуригал пенсионер, койно се страхува от Путин. Без достойнство, без чест - просто вкопчен в живота човечец, готов да целува крака който го прегазва. Лоша работа. Лекувай се! И не давай "съвети" на украинците. Те ще разбият идолите ти и ще си отвоюват държавата. Не се притеснявай!

    Коментиран от #78

  • 63 Коняр

    10 6 Отговор
    Да си махат скрапа и нещастните мобилизанти от Украйна, че тогава да мяука конят за преговори.
  • 64 мдаааа

    15 5 Отговор
    " САЩ и НАТО са преки участници във войната в Украйна , заради подкрепата си за Киев " ... Това означава ли , че и Иран и С. Корея са преки участници , заради подкрепата на Москва ..😳
  • 65 Рускиня

    10 10 Отговор

    До коментар #61 от "Украинка":

    Настоявам преди това Кремълския Сатрап да бъде извлечен от бункера си, съден и разчекнат на Червения площад сестро!

    Коментиран от #71

  • 66 Госあ

    2 4 Отговор
    Йеасу Токугава се е оправял много добре с такива като папата.
  • 67 !!!?

    10 9 Отговор
    Кой го слуша този кремълски лъжец !!!?
  • 68 Джолан

    8 8 Отговор

    До коментар #35 от "Теле":

    ...пороби ни през 13 век Османската империя..сега всеки иска да живее както му харесва...робство в момента иска да направи...Рашастан....
  • 69 Условията на Русия

    6 7 Отговор
    са 100км украинска демилитаризирана зона.
    „Цивилните и разоръжените украински войници – с изключение на укро-нацистките части – ще получат един или два коридора, през които ще им бъде разрешено да напуснат зоната. По-добре да не се бавят.”…

    Коментиран от #95

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Украинка

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "Рускиня":

    Интересно имам сестра, да, те в украина и Русия едно,но имаме различни виждания, аз съм от Макеевка, а ти?

    Коментиран от #85

  • 72 Украинка

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Руснаков":

    Не запунисана, а сапунисана, а уж си българин/ка/.

    Коментиран от #131

  • 73 Мне

    7 2 Отговор
    Не е готова, защото войските й са все още в Украйна !
  • 74 Ссссс

    3 9 Отговор
    А как всичко започва добре казваха че докато Зеленски е на власт няма да има никакви преговори а сега готови. Жужи май много забравя склерозата го гони яко.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Истината

    9 8 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 77 Империята на Zлото

    6 6 Отговор
    Е заплаха за цялото човечество и трябва да бъде унищожена. А руснаците да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят.

    Коментиран от #106

  • 78 истината

    6 3 Отговор

    До коментар #62 от "Лаврентий Берия":

    такава държава е нямало ,няма и няма да има.........

    Коментиран от #87

  • 79 Електра

    6 6 Отговор
    eва ти тъпия рaшист, иранскитe чалми също им продават оръжие, както и китайските комунисти, това значи ли, че Украйна води войнa със световния ислям и комунизъм... a e
  • 80 Истината

    7 5 Отговор
    До 1994 година Украйна притежаваше третият по численост ядрен арсенал. Но с подписването на Будапещенският меморандум през 1994 година той бе предаден на Русия, която гарантира териториалната цялост на Украйна. Ако това не бе станало и Украйна все още беше ядрена държава нямаше да има анексия на Крим и поява на бандитски републики през 2014 година, нямаше да я има и днешната война. Украинците вече знаят, че не може да се има никакво доверие на руснаците и преговорите се водят единствено с победите на бойното поле!

    Коментиран от #96, #112

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Пешо от блока

    6 5 Отговор
    Ами като иска преговори, да прекратява бойните действия, да напусне Украйна и ще има преговори, Украйна няма да навлезе в руска територия. Май не говорят сериозно, искат само да се прегрупират, да си набавят нови ракети, да вкарат в бой повече мобилизирани. По принцип от Кремъл идват само лъжи, нагли и безогледни.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 склададжията тиловакъ

    4 5 Отговор
    за рашистката армия, никви фафли! - да се прибират по родните места!
  • 85 Рускиня

    4 8 Отговор

    До коментар #71 от "Украинка":

    А, не, въобще не сме едно. Вие украинките си имате държава, призната от Света, която нашия Кървав Джуджан с ботокса сега иска да смачка. Защото вече не му става за Кабаева, и е решил, че само това ще излекува мъжеството му. Нали разбираш, еректилна дисфункция! Изглежда, защото много олигарси създаде, но не и нормална руска държава. Аз съм от Краснодар.
  • 86 един друг

    3 5 Отговор

    До коментар #56 от "Стоян Александров":

    Нацистите са в Кремъл, нещо си се объркал.

    Коментиран от #88

  • 87 Лаврентий Берия

    3 5 Отговор

    До коментар #78 от "истината":

    Не го мисли, мързеливия ти русофилски мозък не може да го обхване. Ще има такава държава, уважавана от цивилизования свят, и член на ЕС а вече - и на НАТО. Е така, за да докарва на вас пенсионираните русофили стомашни киселини и високо кръвно!
  • 88 Муфаса

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "един друг":

    Е, той Малката Секира си беше по принцип объркан човек!
  • 89 БСП за България и Радев

    1 6 Отговор
    Просто трябва да се знае как "работи" мозъка на руските фашисти. За да оправдаят фашизма си, се придължат към приказките за "освобождение", затова с всички сили натискат там. Просия се опитва да установи някаква "идеологическа победа", като обяви "пълното превземане" на Донецк, но видяхме до какво доведе това в Херсон :)))))) Ефективно, украинската армия е създала мелачка за най-добрите руски части в района. Сега рашистите прехвърлиха последната голяма боеспособна група от Херсон. До два месеца от нея няма да е останало нищо. Тъкмо зимата ще започне да се оттегля
  • 90 Гръч

    4 1 Отговор
    Русия винаги е готова за преговори ноидиократитеифашистите не умеят да преговарят от страната на губещите.Историята е доказала,че фашиста се бие до масата,където подписва своето поражение и не разбира от нищо друго.Същото ще стане и сега,когато натовци поискат преговори ще бъде късно зеления ще виси обесенвцентъра на киивкатоплъх

    Коментиран от #94

  • 91 Това е

    3 0 Отговор
    сащ и всички доставчици на наемници и оръжие за покрайна са пълноценни участници в конфликта и легитимни цели за Руската армия.
  • 92 Румен

    2 7 Отговор
    Първо Путин мъртав и територийте върнати
  • 93 Мишел

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Абсолютно":

    Относно отстъпването от Русия на руски територии в Украйна:
    Русия започна специалната операция в Украйна само със стохилядна армия . Това не ѝ попречи да изгони бандерофашистите от над 22% от Украйна. При това общата дължина на фронта беше над 2400км.Но явно числеността на руската армия, на места от 3-4 руски войника на километър фронт, се оказа съвсем недостатъчна, когато НатО се намеси с оръжие, със спътниково разузнаване, с командване на действията на ВСУ и с наемници. Затова руските войски бяха изтеглени от Киевска и Сумска области, а после от Харковска и частично от Херсонска област. Така фронтът стана 1200км, 320 000 руски запасняци бяха мобилизирани, проведоха им опресняващо обучение и до дни всичките ще са на фронта.
    Присъствието на мобилизираните вече се чувства: от така рекламираната украинска контраофанзива нищо не излезе, руската армия парира всички украински атаки и атакува на четири направления, засега.

    Коментиран от #97, #109

  • 94 Лаврентий Берия

    1 6 Отговор

    До коментар #90 от "Гръч":

    Трудно се работи с Гугъл транслейт, нали? Единствения хомяк който познаваме се намира в Кремълския Бункер. И точно като такъв - КГБ-иски хомяк ще завърши земния си път. Най вероятно ще го светнат или любимите му генерали, или олигарсите които вече не могат да си харчат откраднатото от руския народ в Ница. Но не и преди да успее да вкара Русия обратно в Средновековието, като я превърне в евтин придатък към Китай.
  • 95 Глюпости

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Условията на Русия":

    Преговори се водят на равни начала , без условия ... Другото му се казва капитулация .. ама , нанайси

    Коментиран от #100

  • 96 Летописец

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "Истината":

    И американци и руснаци обещаха . Но това е , както ако Пакистан предаде атомните си бомби . Много неща ще му обещаят . А виждал , че Украйна стреля по собствена АЕЦ , какво ли ще направи с атомно оръжие . / А натото беше обещало на Русия да не се разпростира зад бившето ГДР . А къде е сега ?
  • 97 Муфаса

    2 6 Отговор

    До коментар #93 от "Мишел":

    Е, то според "компетентното" русофилско мнение, което блика право от Митрофанова и руските прокси-медии, сега вече Могучая трябваше да плацика крака в Коста Брава. Така че, ще се почувства - като нови 320 000 ходещи мишени за украинските снайперисти. Просто изчакай!

    Коментиран от #125

  • 98 Гаглей

    4 2 Отговор
    Чакай бе, денацифицирахте ли я вече???? Хахахаха кви преговори., чакайте още не сте достатъчно страдали.
  • 99 Голем смях

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Първо фашистите на колене":

    За рашистите става дума ..нали.Подкрепям. То и без друго са не на колене ,а направо легнали в украинската кал.
  • 100 Русия е готова

    4 2 Отговор

    До коментар #95 от "Глюпости":

    да създаде огромна, необитаема ничия земя в центъра на Украйна, която ще отдели изтока от запад и ще сложи край на съществуването на Украйна като жизнеспособна, съседна държава.

    Коментиран от #105

  • 101 Зеленски

    4 2 Отговор
    Готово бе Лавров!Опразвате всички анексирани територии включително и Крим и сядаме на масата на преговорите...Да уточним размера на репарациите!
  • 102 Путин е в шок

    3 5 Отговор
    Ни на пред ни назад... Глупак, унищожи държавата си,армията си,а сега ще се чуди и на кой да си продава петрола и природния газ....
  • 103 123

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мммммм":

    А кога Зеленски очаква пълната победа на бойното поле, за която Западът и наркомана вече успешно мълчат?
  • 104 Боза с Баница

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "БОЗА":

    Прочети 64 , ама мнооого внимателно .. в прав текст
  • 105 Генерал Герасимов

    3 2 Отговор

    До коментар #100 от "Русия е готова":

    " Позволете ми да съставя една рота от наследници на олигарси и ви гарантирам , че война ще свърши на следващият ден " ...край на цитата , блин
  • 106 Първо

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Империята на Zлото":

    ще бъде изпепелена кравария... С "трябва" битки не се печелят. Нещо се мълчи за победа на бойното поле, потникът се крие , докато жена му живее в имението си в Лондон. Да не духне и той!
  • 107 Зелен

    2 1 Отговор
    Никакъв мир че няма да имам бонуси вече
  • 108 И още

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "ДДРОнег":

    Разоръжаване и деатомизазия на рашистката армия!
  • 109 Ами да

    5 1 Отговор

    До коментар #93 от "Мишел":

    Русия се изтегля победоносно от 3 дневната война вече 10 месец ;)))

    Коментиран от #115

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Мишел

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Истината":

    Фантазираш. Украйна в СССР е притежавала толкова ядрени оръжия, колкото сега притежават седемте члена на НатО в Европа, на територията на които САЩ да разположили свои ядрени оръжия, плюс тези на САЩ в окупираната Япония.
    Защото без кодовете ядрените оръжия са буца метал.
    САЩ, Англия и Франция бяха тези, които настояха Русия да си прибере всички ядрени оръжия от бившите съветски републики.
    Защото предпочитаха в бъдеще преговори с една ядрена държава вместо с четири.

    Коментиран от #122

  • 113 Одит

    3 0 Отговор
    Явно украйнската цензура работи.
    Москва не се моли да преговаря. Това каза Лавров, но Мария тенденциозно изменя смисъла.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Мишел

    2 1 Отговор

    До коментар #109 от "Ами да":

    Тридневната война бе въведена от западните експерти в западни медии.
    Можеше да се случи, или ако Русия бе навлязла не с 90-100 000 армия , а с 1 000 000 армия, или ако Русия искаше да унищожи Украйна.

    Коментиран от #127

  • 116 Одит

    3 0 Отговор
    Защо не може да се публикува точният превод на думите на Лавров? Какво лошо има в това информцуята да е точна?
  • 117 Хасковски каунь

    1 0 Отговор
    Познах мириса й , и не чета повече
  • 118 Лаврентий Берия

    1 2 Отговор
    Аз да попитам русофилите, любимия ви Кадиров дали изпрати синовете си в Украйна? Щото тая сутрин ги даваха с единия щастливо гушнати, като сина беше с часовник за над един милион? Така, за един приятел питам?

    Коментиран от #123

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Дъ-Ге

    6 0 Отговор
    Само и само да се приказва, че Русия изпитва някаква слабост и че не е в изгодна позиция се повтаря едно и също нещо след 24 февруари 2022 г непрекъснато. Русия искаше преговори още през далечната 2013 г след въоръжения преврат в Украйна. Путин тогава само мир да има съдейства на Обама да бъдат изкарани войските от Киев и полицията да бъде въоръжена само с палки срещу въоръжените превратаджии. Довери се и всичко започна още тогава. Русия искаше преговори цели 8 години и Путин направи път до всички президенти и на САЩ и на Франция и на Германия и искаше само да се спразват Минските споразумения. През всичките тези години Русия искаше мир и да не се избиват рускоговорящите в Донбас и Логанск. Русия си затвори очите за над 14 000 убити, предимно невъоръжени и мирни граждани, но никой не искаше мир. След 24. февруари Русия пак искаше преговори и постави много изгодни условия на Украйна. Но не. Пак никой не иска преговори. Русия и сега иска преговори, но вече условията са други. Така че Русия винаги е искала първо преговори. Много се говори срещу Зеленски, че бил нагъл, нахален, искал много оръжие, много пари и обвинявал Запада, че не си изпълнява поетите задължения. Ми прав е човека. Те не му дадоха да преговаря, те го въоръжаваха, те му казваха и казват как ще победи, а победа не се вижда, народа се разбяга по чужбината, мъжете се скриха в Русия и останалия свят, над 100 000 убити мъже в трудова възраст, сигурно още толкова осакатени трайно и още толкова осак

    Коментиран от #121

  • 121 Дъ-Ге

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "Дъ-Ге":

    над 100 000 убити мъже в трудова възраст, сигурно още толкова осакатени трайно и още толкова осакатени умствено. Що се отнася до кражбите в особено големи размери, то това не може да се предотврати във военно време дори под заплахата на разстрел на място без съд и присъда и това не е ноу хау на украинците, а всеизвестен световен факт.
  • 122 Дъ-Ге

    6 1 Отговор

    До коментар #112 от "Мишел":

    Едно от условията за признаването на Украйна за самостоятелна държава беше точно това. Русия да изнесе от Украйна цялото ядрено оръжие и не знам защо Потрошенко и Зеленко, както и останалите около тях непрекъснато дрънкат, че Украйна се била отказала от ядрените оръжия, а Русия се задължила да спазва границите и. В края на краищата Русия не е била заплаха за украинската цялост до 2013 г, когато там направиха държавен преврат и искаха да превърнат Украйна в ядрена бухалка срещу Русия. Дори бяха започнали да се нанасят американците в бившата база в Крим. Съвсем естествено е Русия да има някакъв останал инстинкт за самосъхранение и да предприеме съответните мерки. Целостта на Украйна е бил гарантиран, но като неутрална държава, а не натовска. И до ден днешен щяха да сучат благини от Русия, както ние по Татово време.
  • 123 Дъ-Ге

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "Лаврентий Берия":

    За питането добре. Питаш. Само че преди това се позаинтересувай на какви длъжности са синовете му и дали трябва да отиват да се бият на предната линия. Тогава ще си отговориш защо са там или не са там.

    Коментиран от #129

  • 124 много мнения тука на форума

    1 3 Отговор
    използвам "на форума", защото форум идва от древно римските, а преди тях и от древногръцките площади, където са се събирали гражданЯта да решават, и да спорят. Та исках да кажа, че много мнения тука са сякаш от 50-те години на 20-век, в началото на студената война, демоде сиреч! Ама САЩ тъй, ама СССР онъй, .............светът отдавна не е, като мач между отборите на Левски и ЦСКА! - идват нови времена, а съветските троля още я карат с лозунгите и псевдо философските напъни от конгресите на БКП!
  • 125 Дъ-Ге

    4 1 Отговор

    До коментар #97 от "Муфаса":

    Който не познава историята, няма да предвиди и бъдещето. През всички войни има и грешки и гениални ходове и тази СВО не прави изклюение. Русия не е комунистическа държава, защото ако беше такава, щеше да нападне Украйна с 5 милиона войска, която щеше да е подготвена за всеки един момент от който има нужда. Когато беше комунистическа или социалистическа, няма значение само за 24 часа се викаха запасняци и на следващия ден са на границите въоръжени и обезпечени с оръжие и всичко останало. За радост на противниците тя е капиталистическа и е изцяло подчинена на капитала. По тази причина не е обявена война на Украйна и не са спряли дишането. До ден днешен газта тече, парите и се плащат по правилата /плати и вземай или не вземай, но плащаш/. До ден днешен има над 45 военни завода в Киев, които бълват различно въоръжение. И т.н. Армията беше почти унищожена, въоръжението продадено, икономиката - на американците през 90те години. Няма как за 2 десетилетия не само да възстанови армия, икономика, но и да надмине Запада. Направи си справка колко пъти е по-нисък е военния бюджет на Русия само сравнен с американския за миналата година да речем и ще си направиш сам извода защо се получава това за което говориш. Ако добавим и военните бюджети на НАТОвските държави за какво говорим изобщо??? В ден днешен всички натовски държави, включително и САЩ започнаха да се задъхват и са изпразнили оръжейните складове, а битката там в Украйна тепърва ще започва. Войната е сбор от мал

    Коментиран от #126, #128

  • 126 Дъ-Ге

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "Дъ-Ге":

    Войната е сбор от малки и големи битки и повярвай ми, не всички са победни. Някъде се печелят от добри командири, другаде се губят от некадърни командири, печелят се някъде от саможертвеността на обикновения войник, другаде се губят от предателство и малодушие и т.н. В края на краищата обаче като погледнем историята се вижда кой печели и кой е големия губещ.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ха ха хааа

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "Дъ-Ге":

    Абе , те 300 хил. не могат да облекат и въоръжат , той се надъхва с 5 млн. армия ...
  • 129 Банснсн

    0 2 Отговор

    До коментар #123 от "Дъ-Ге":

    А ти ще се запиташ ли защо са на такива длъжности?Не знам какви,не ме и интересува.Все пак доста несериозен довод.Кличко е кмет и уж излезе да се бие заедно с брат си,аз лично не съм ги виждал.Така се говори.Думата ми е,че една длъжност не може да спре морално извисен лидер да даде личен пример.

    Коментиран от #134

  • 130 Банснсн

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Стоян Александров":

    Имаш нужда от спешен преглед при най-добрият психиатър.Ако съм на кеф,може да ти го платя.
  • 131 Руснаков

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Украинка":

    Виж че буквите са една до друга...грешка на пръста....а че си сапунисана...това е категорично...
  • 132 РОСИЯ Е ГОТОВА АМА ПУТИН НЕ Е ГОТОВ

    2 1 Отговор
    ДА ПРЕГОВАРЯ С ФАШИСТИТЕ НА НАРКОМАНА !
  • 133 Лъжата

    3 3 Отговор
    Лъжата има име и то е Путин,Лавров,Песков, Медведев.Горката Русия е в залеза си благодарение на тези военнопрестъпници. Путин заличи едновременно 3 братски държави: Украйна, Русия и Беларус и ги превърна във вечни врагове.Като се разпадне РФ, защото се състои от насилствено окупирани от Русия държави, които ще си поискат свободата, светът ще си отдъхне от империята на злото.
  • 134 Дъ-Ге

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "Банснсн":

    Всеки камък си тежи на мястото. Времето на вождовете, които са заставали пред племето и са тръгвали първи отдавна е минало. През Първата световна Димчо Дебелянов е убит на фронта и тогава дори противниковия командир се е зачудил с думите: "Българите чак толкова много гениални писатели имат, че допускат да бъдат убивани като обикновени войници?".
    За личен пример по принцип си прав, но този личен пример може да се изяви по много различни начини и те не са с пушка на рамо в окопите. Много харесвам личния пример на сина на американския президент, който живее много праведно: алкохол, простиитутки, наркотици, корупционни схеми за лично обогатяване, като е замесен и самия президент. Синчето и бащата трябваше отдавна да е в затвора, а даже бащата стана президент, според престъпленията, които и двамата са извършили. Какъв е точно тук личния пример, не казваш. Бандитска държава с бандитско ръководство и бандитско правораздаване. Резултата е държава с най-много затворници и осъдени на глава от населението.
  • 135 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    1 0 Отговор
    Да, РУСИЯ Е ГОТОВА ЗА ПРЕГОВОРИ И ЩЕ ПИТА УКРИТЕ:-1.ПО-ДЪЛБОКО ИЛИ ПО-ПЛИТКО ДА ВЕ ОПРАВИМ? И 2.ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ИЛИ ВИ Е ДОСТАТЪЧНО??, 😜
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания