Last news in Fakti

8 Декември, 2022 15:56 2 586 41

Русия е освободила американската баскетболистка Бритни Грайнър

  • русия-
  • баскетболистка-
  • бритни грайнър-
  • освободена-
  • сащ

В замяна САЩ са пуснали руския оръжеен търговец, Виктор Бут

Русия е освободила американската баскетболистка Бритни Грайнър - 1
Източник: БГНЕС

Русия е освободила американската баскетболистка Бритни Грайнър. В замяна Съединените щати са пуснали руския оръжеен търговец Виктор Бут, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на американски източници.

Размяната на затворници бе потвърдена от министерството на външните работи на Русия, цитирано от ТАСС. Тя е станала на летището на Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, предаде БТА.

Размяната бе осъществена в момент на високо геополитическо напрежение между САЩ и Русия на фона на войната в Украйна.

Освобождаването на баскетболната звезда Бритни Грайнър, двукратна златна олимпийска медалистка с националния отбор на Съединените щати, бе сред основните приоритети на президента Джо Байдън. То бе постигнато, но на висока цена, и освен това бившият морски пехотинец Пол Уилан остава в руски затвор.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛГБТ

    33 6 Отговор
    Днес е празник под дъгата.

    Коментиран от #9

  • 2 Делю Хайдутин

    41 7 Отговор
    Руснаците с радост са се отървали от това същество.

    Коментиран от #6

  • 3 Референдум

    7 42 Отговор
    Владо клекна пред бай дън ново петно върху империята след отстъпването и бягството от руски територии сега и това Петър 1 се върти в гроба заради в.в.

    Коментиран от #7, #13

  • 4 Гост

    7 36 Отговор
    Какво е навредила една баскетболистка на Русия, че са я задържали?

    Коментиран от #10

  • 5 То е ясно

    34 1 Отговор
    Сега Холивуд ще снима филм.Ще се казва "Русия мрази негрите".За наркотици няма да става въпрос.
  • 6 а ние

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    от тебе
  • 7 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Референдум":

    Бягство от кои руски територии? Нали уж били украински?

    Коментиран от #11, #14

  • 8 Нострадамус от Злокучене

    11 5 Отговор
    Ясно е,че на руснаците им трябва Виктор Бут.По-интересно е кои бяха тези 55 пленници заедно с Медведчук,които размениха за командирите и над 100 от бойците на "Азов".

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Рошко

    27 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Татуирала се е и се дрогирала искала да сис пренесе и трева, защото си повярвала че като е американка може да си прави каквото си иска и в Русия. Все едно да ти дойдат гости с лбгт лентички и дрогата си у вас ама ти да си очаквал напъл о нормални хора, по добър пример искаш ли?

    Коментиран от #16

  • 11 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ще паднеш от мост на лост до кост 😉
  • 12 Щайнер

    20 8 Отговор
    Американска наркоманка негърка марш от Руската Федерация
  • 13 Ха ха ха ха ха

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Референдум":

    И кое е клякането? Че замени една неграмотни наркоманка с един оръжеен търговец ли?
  • 14 Референдум

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Херсонска област се присъедини към русия чрез референдум с столица Херсон така обяви държавната дума на русия никой друг владетел на русия не е бягал така от руски земи в.в. носи само срам и позор за империята

    Коментиран от #24

  • 15 Милост

    19 4 Отговор
    Путин пак постъпи кавалерски и възпитано, като освободи този мъж.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 8888

    16 0 Отговор
    Кон за кокошка....
  • 18 Ха ха ха ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Нострадамус от Злокучене":

    Бойците на Азов ги изпратиха да строят разрушения Мариупол. Уж ги разменят, ама размяна с условия..и без пълна свобода, ами изпратени на строежите... Под руско командване... иди да видиш в Мариупол как строят. Руснаците са умни, за какво да ги съдят и хранят у затворите. А така... безплатна работна ръка за възстановяване на Мариуол...

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 РУСИЯ ПАК НА КОЛЕНЕ

    4 13 Отговор
    Баааа си как клекнаха на САЩ и освободиха тъпата наркоманка дето се клеха че няма да я пуснат.
    Ботев:
    "За парата, за парата
    Продава си душата"

    Коментиран от #26, #33, #34

  • 22 Хе хе

    8 0 Отговор
    Американците на далавера. Все пак тоя търгуваше 75% с американски оръжия
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 11 Отговор
    Хахаха, Проскубаните алкохолици продават всичко за някоя рупла, какво щавене ще падне на тоя няма си и на идея, ако знае няма никога да се прибере в пр00сия и живота ще му вземат‼️
  • 24 Хммм

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Референдум":

    Да, Херсонския регион с Херсон се присъедини към Русия чрез референдум. Факт! И за кое ти наричаш бягство? За руските военни, които напуснаха Херсон ли? Ами, че това не е бягство... Все едно руски военни да напуснат Петербург и да отидат на друга точка в Русия, да наречеш бягство:))) Какво да правят според теб руските военни в Херсон, след като СА го превзели, проведен референдум и вече е руска територия? Путин каза, че регионите присъединени към Русия ще се защитават от чуждо нападение точно както се защитава и Москва! Когато Русия приключи с СВО в Украйна, то Русия изпраща по дипломатичен път искане към президента на Украйна, руските региони са се освободят от чужди военни... Ако ли не, се счита за нападение на РФ от чужда държава... И в съответствие с военната си доктрина Русия ще ги защити! В момента украинците са окупатори на Херсон!

    Коментиран от #32

  • 25 урко

    14 1 Отговор
    Хаха американците си прибраха един американски отпадък, да им е честит!. Тая същата е изявена джендърка и си има официална "съпруга" в САЩ, но преди да отиде да играе в Русия, упорито отказваше да става, когато свирят американския химн и плюеше САЩ , протестираше срещу някакви нарушени права и т.н. Вижте някакъв американски форум за баскетбол, над 90% от американците се кефят, че е в затвора в Русия. Между другото я хвана с дрога, за което в някои арабски страни ги пращат на бесилката..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нострадамус от Злокучене

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ха ха ха ха ха":

    То бива да си кух,но ти нямаш стигане.Явно не гледаш руска телевизия,където Соловьов и Ко. ореваха ефира.Със сигурност има и по строежите,но точно командирите на "Азов" и над сто от бойците бяха разменени за Медведчук и някакви "височайши руски пленници".

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Ха ха ха ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Нострадамус от Злокучене":

    Нали и аз това казвам, че са разменени, но не да си ходят по живо и по здраво, а на строежите в Мариупол... Всички до един на строежите....Видял ли си какво строителство е в Мариупол? Всичко се строи от... до!
  • 29 ...

    12 1 Отговор
    Йес бе, оръжеен търговец за третополово нещо

    Коментиран от #31

  • 30 Ха ха ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Нострадамус от Злокучене":

    Да допълня, само Натовските генерали не са по строежите, а търкат скамейките по арестите в Русия! Изпратиха само Азовите
  • 31 Това

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "...":

    Трето половото беше приоритет за Байдън. Самият Байдън си каза, че ще направи всичко възможно през неговия мандат да бъде освободена наркоманката. Разбира се, Байдън не се изрази наркоманка. Ами величаеше я, като спортистка.
  • 32 Референдум

    0 10 Отговор

    До коментар #24 от "Хммм":

    Хахаха тези дитирамби в пенсионерския клуб значе тънкия момент е че като се изнесът от Петербург и отидат в Москва руските войски отиват в контролирана територия от русия та Херсон контролирана територия ли е от русия и как в.в. защити Херсон руския град като избяга най срамно
  • 33 дфгхйк

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "РУСИЯ ПАК НА КОЛЕНЕ":

    Нещо бъркаш двата щата, козяшка подлога гнусна... Да те открехна:

    Бидончо беше длъжен тази година да постигне някаква "победа", без оглед на цената- и я постигна... За да прибере една наркоманка Бидончо се принуди да освободи от пандиза човек който гарантирано е пряко отговорен за няколко локални войни и за смъртта на поне 20-30 000 човека... И това пряко, косвено цифрите са огромни... Накратко- филмът "Цар на войната" с Н. Кейдж е АВТОБИОГРАФИЯТА на освободеният Виктор Бут, и това съвсем сериозно казано...

    Сега схващаш ли кой на кого е клекнал, разтворил е бузки и се е намазал с вазелинче? Да освободиш реалистично гледано МАСОВ УБИЕЦ в замяна на неква си там про3та наркоманка дето никой не знаеше до онзи ден, че съществува е УНИКАЛЕН ПОЗОР.
    Да бяха сменили Бут за ония пехотинец осъден за шпионаж в Русия е що-годе приемливо (и то с куп условности), но Бут срещу наркоманката е ПОЗОР.
  • 34 не си познал

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "РУСИЯ ПАК НА КОЛЕНЕ":

    Русия освобождава турговец на оръжие, за който се знае, че е бил един от добрите им разузнавачи.
    Америка освобождава спортист, което е чернокож, обратен и наркоман
    Дори ако забравим, че американците искаха поне двама техни граждани срещу Виктор Бут и още поливин милион долара, иначе разбирате ли сделката нямало да бъде честна, то не мисля, че замяната на един наркоман (хванат с дрогата) и един служител на службите е клекване от страна на Русия - по-скоро този път, руснаците постигнаха успех. Дето се казва, ако бяха разменили пехотинеца Пол Уилан на Виктор Бут, пак нямаше да бъде 50:50, но поне щяха да изглеждат равностойни, а сега.......евала на руснаците, върнаха си кон, а дадоха кокошка

    Коментиран от #35

  • 35 Коко

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "не си познал":

    Размениха кон за кокошка

    Коментиран от #36

  • 36 не си познал

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "Коко":

    Така е. Нали това казвам и аз. В дадения случай, това си е най-подходящата поговорка
  • 37 Даа

    11 0 Отговор
    Кон за кокошка. Направо срам за САЩ. А какво ще кажете за признаването на Меркел относно Минските съглашения. Излиза , че руснаците са прави.

    Коментиран от #41

  • 38 Приветь домой! Товарищ Бут

    2 0 Отговор
    За пореден път руснаците действат под хаштаг- Россия свойх не бросаеть! Владимир Владимирович, отпустите Атомь и всë будеть закончено.
  • 39 РУСИЯ ПАК НА КОЛЕНЕ

    0 6 Отговор
    Пак си плюха на думуте и честа. За едни пари са всичко правят. За това и са най-много рускините по западните магистрали.
    Оак си плюха на честа
    Ботев:
    "За парата, за парата
    Продава си душата"
  • 40 ТОВА СЪЩЕСТВО

    2 0 Отговор
    ВЪВ САЩ ГО ЧАКА ....ЖЕНАТА......!
  • 41 ПРАВИ

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Даа":

    ВИНАГИ СА БИЛИ......!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания