9 Декември, 2022 16:40 3 667 32

На високо ниво! Представители на Русия и САЩ отново преговаряха в Истанбул

  • сащ-
  • русия-
  • истанбул-
  • сергей рябков

Според Москва това е техническа среща и не би трябвало да бъде разглеждана като сигнал, че двете страни са готови да възобновят диалога по важни въпроси

На високо ниво! Представители на Русия и САЩ отново преговаряха в Истанбул - 1
Снимка: Shutterstock

Дипломати от Русия и САЩ се срещнаха днес в Истанбул, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Руският заместник-външен министър Сергей Рябков каза, че срещата е на ниво ръководители на отдели в министерствата на външните работи на двете страни.

По думите му това е техническа среща и не би трябвало да бъде разглеждана като сигнал, че двете страни са готови да възобновят диалога по "важни въпроси".

Неназован източник, цитиран от ТАСС, заяви, че на срещата ще бъдат обсъдени "трудни въпроси", включително визите, персонала на посолствата и работата на институциите и агенциите на Русия и САЩ в чужбина.

Числеността на персонала както на руското посолство във Вашингтон, така и на американското в Москва беше значително намалена през последните години след поредица взаимни експулсирания, при които десетки дипломати на Русия и САЩ бяха върнати в своите страни.

Началникът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин и ръководителят на американското Централно разузнавателно управление Уилям Бърнс се срещнаха в Анкара на 14 ноември. Това бяха най-високопоставените служители на двете страни, осъществили личен контакт, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, отбелязва Ройтерс.

В края на ноември Русия се отказа от планирана среща в Кайро за обсъждане на подновяването на проверките на ядрените оръжия съгласно споразумението "Нов СТАРТ". Тя обвини САЩ за отмяната на срещата в последния момент, като заяви, че не е имала друг избор освен да се откаже, след като американците са казали, че не искат да обсъждат по-широкообхватен дневен ред на "стратегическа стабилност" при преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    48 6 Отговор
    Батко :
    - А бе , къде са украйнците....???!!!

    Коментиран от #10

  • 2 Да американците им обясняват

    9 46 Отговор
    как и колко бой ще ядат орките...

    Коментиран от #11

  • 3 Путинофил

    14 39 Отговор
    Ще ги правят ватенките " Северна Корея 2"

    Коментиран от #22

  • 4 Тръмп

    13 41 Отговор
    “Липсата на купувачи срина цената на руския петрол до 43 долара!”

    Коментиран от #6, #7

  • 5 ФАКТ

    42 5 Отговор
    Русия не иска преговори.Ония искат.

    Коментиран от #23

  • 6 Косово

    39 5 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Вчера един Ник ,Кресна който пише в сайтове където не трият документи от неговата фирма и видях други цени които нямат нищо общо с твоите драсканици .За последните 3 дни,танкери са му минали през Босфора .Публикувал е и цената на Роснефт която също не отговаря на твоите глупости .

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Това къде го чете?

    Коментиран от #31

  • 8 кюмюря от Драгалевци

    24 1 Отговор
    Тия се срещат а вие изпълнителите на мокри поръчки оръжие ще пращате . Да не стане така че да няма на кого и тогава с любезното съдействие на САЩ до поемете пътя към Киев ......
  • 9 Гост

    28 2 Отговор

    До коментар #6 от "Косово":

    Днес барел Брент е бил с цена $75 и няколко цента. Ако руският беша наистина паднал до $43, както този прЕател фантазира, дали арабите щяха да имат клиенти за тяхната суровина?
  • 10 Примати

    6 30 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Подготвят се да си върнал Мелитопол както Херсон. Единственото страшно нищо свързано с Русия е как точно ще се разпадне последната империя. По - добре бавно , за съжаление

    Коментиран от #17

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да американците им обясняват":

    Сгрешил си първата буква "Н" , а не "Д" 😉😉😉
  • 12 Уса

    19 3 Отговор
    Това заприлича на българския парламент всички се карат готови да се избият а после заедно пият кафе и смъркат бело.Техническа среща не се прави между врагове да го знаят соросоидите и русофобите,че нещо яко са се объркали в обстановката

    Коментиран от #13, #19

  • 13 Верно ли

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "Уса":

    Хахах, мо да. Те краварите в чудо се видяха със зелената амеба и май им се изясни, че само рашките могат да обуздаят обезумел укронаци :)))
  • 14 Последно

    5 2 Отговор
    Преговарят или не преговарят

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Преговарят в кои

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "Последно":

    градове Вовата да прати сарматите.

    Коментиран от #26

  • 16 Бесен- _Язовец

    21 6 Отговор
    Краварите колкото и да се подмазват руски петрол няма да получат, да пият по една кисела боза соросите и да си заминават от Истанбул.

    Коментиран от #27

  • 17 Ха ха ха ха ха

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Примати":

    По хотелите в Европа ли се подготвят?
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Последно":

    Умуват как да махнат "Ze" ❗
    Дали Jaнките с поредната подарила Пролет или Руснаците със снежни топки ‼️
  • 19 Е добре де

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "Уса":

    Искаш да кажеш, че са се събрали на тази техническа среща да пият кафе ли? И американците ще пропатуват толкова път за едно кафе?
  • 20 Аз съм

    17 2 Отговор
    А защо не са повикали зеления , да му обяснят , че това е на негов гръб ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДАНИЕ

    2 9 Отговор
    САМО САЩ
  • 25 Цанев

    10 0 Отговор
    Война няма да има. Двете държави винаги са се разбирали, а са били и съюзници в почти всички войни.И турците играят помирителна роля, те са умели дипломати.
  • 26 ЛИЛИ

    4 10 Отговор

    До коментар #15 от "Преговарят в кои":

    ВОВАТА ЕФ В ПОЗЕМИЯТА
  • 27 Ел Ей

    4 11 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен- _Язовец":

    Руснаците имат интерес от изглаждане, защото са зле икономически, американците държат и печатат долари, колкото искат, толкова могат да имат. Ако трябва и сто трилиона.

    Коментиран от #28

  • 28 Ахаа

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ел Ей":

    Американците не печатат доларите,тъй като нямат контрол над тази валута! Тя не е тяхна! САЩ нямат своя валута!
    Да предположим, че онези, които имат контрол над долара и напечатат сериозни суми с което на практика ше фалират САЩ, само за да победят Русия, то с какво ще я победят? ВПК се нуждае от природни ресурси.... А те са в Русия.
    И как може да победиш една държава, която държи в ръцете си природните ресурси на планетата, а ти имаш само един а печатница?
  • 29 От страни

    11 0 Отговор
    А...ми... Това не мое да бъде верно...Как уж "победена" вече Русия ще преговаря....А "победителите" американци кво толкова има да преговарят с "победените"? Или не е баш така? И да преговарят и да не преговарят "новия световен ред" се спъна и изгубе време. Много от плановете не станаха и вече няма и да станат. И е заслуга на Путин. Ние ще го разберем по късно, ако изобщо го разберем но и това няма значение - никой не чака за нашето разбиране и благодарност. Как не търси Русия благодарност от освободена от турско България, и как се оказа днес че Русия хем че освобождавала България като търсела свой интерес па и взела пари за това па взела злато и най накрая се стигна че не е трябвало да бъде освобождавана България и щела България да е по добре сега.
    Отговорете си на един въпрос - как се спазва "държавност" при положение че си я изгубил на 482 години? Щеше ли да е по добре Бългприя да е останала завинаги под турско робство? Вие, подлогите си помислете, за русофилите това не е въпрос - ние знаем отговора.
  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 8 Отговор
    Разбрали да се с феса да ги почват страхливите мужици, бая време ги бавиха, но пък Зеленски ги бъхти вече 10 месеца, квичи и бяга от всички фронтове втарая в мире‼️
  • 31 сноу

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    За какво му е да чете...всичко му шушнат на ухото.
  • 32 Путлер може и да си вярва

    0 0 Отговор
    Ама трябва да се мисли вече за Капитулацията на Четвъртия Райх и Нйрнбергски процес за рашистите и путлеристите?

    А през разни програми и Подкрепа от ЕС и САЩ, Украйна воже да бъде възстановена.

    воже да им е тъжно на Пашиститет, путлеристите, Маоиститие, тошовистите и курнелистите, но не само СВО-то е загубена, но и комунистическите движения трябва да притихнат.

    Другарки и другари, нищо няма да става с вашите марксистко -ленински лакардии и до диктатурата на Пролетарията няма да се стигне.
    Проверените Другари и Доказаните Господари ще си правят Прехода. Може и за Йолсалдарите да има от питата-
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания