Last news in Fakti

12 Декември, 2022 12:39 1 497 20

Китай разкритикува САЩ

  • китай-
  • човешки права-
  • критика-
  • сащ-
  • пекин-
  • тайван

Министерството на финансите на САЩ съобщи, че е наложило санкции

Китай разкритикува САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Китайското външно министерство каза днес, че американските санкции срещу двама високопоставени китайски служители, наложени за предполагаеми нарушения на правата на човека в Тибет, са незаконни и са навредили сериозно на китайско-американските отношения, предаде Ройтерс.

Министерството на финансите на САЩ съобщи в петък миналата седмица, че е наложило санкции на У Инцзие, секретар на Китайската комунистическа партия в Тибет между 2016 г. и 2021 г., и на Чжан Хунбо, високопоставен служител по сигурността в региона.

Говорителят на външното министерство Ван Вънбин определи стъпките, предприети от Съединените щати като груба намеса във вътрешните работи на Китай и каза, че те нарушават основните норми на международните отношения. "Приканване САЩ незабавно да оттеглят така наречените санкции", каза той и добави, че САЩ "нямат право постоянно да налагат санкции на други държави и не могат да играят ролята на световен жандарм". Китай е обвинен, че води твърда политика за потискане на инакомислието сред етническите малцинства и за контрол върху религиозните дейности в Тибет. Пекин отхвърля тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    18 1 Отговор
    Краварчето не разбра Кисинджър!
  • 2 Много са прави Китай

    25 1 Отговор
    "...САЩ "нямат право постоянно да налагат санкции на други държави и не могат да играят ролята на световен жандарм"

    Фащ прекалява яко!!!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Ротшилд

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Много са прави Китай":

    Ние сме световния ред и демокрацията.
  • 4 Вирус

    10 1 Отговор
    Хахаха краварите приключиха
  • 5 Вирус

    8 0 Отговор
    Нашите блюдолизци да се ориентират с лизането хахаха
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 9 Отговор
    Жълтите роби ще ядат кожения и те като проскубаните вати‼️
  • 7 Джони

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Много са прави Китай":

    Все някой трябва да налага световен ред ако не е са САЩ кой тогава?! Ти може би предпочиташ това да е китай или русия. Ако това стане едва ли ще можеш така свободно да пишеш коментари и да се изразяваш.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Хммм

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Джони":

    Защо пък трябва някоя държава да налага този ред, независимо коя? За това си има международни институции, които ние данъкоплатците издържаме...Ако трябва Русия, Китай и пр. да налагат световен ред, тогава да се закрият тези институции

    Коментиран от #10, #11

  • 9 От Лас Вегас

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Джони":

    Какво му обясняваш на недораслия балкански завистливец. И ние ако бяхме на мястото на американците и ние щяхме да налагаме световен ред и да правим износ на демокрация най вече в наш интерес. Адмирации за американците! Най силната икономика и най добре въоръжена. Най привилегированото население което може свободно да носи оръжие и да защити себе си и семейството си в критичен момент. А не като в Бг. да търсиш полиция ако са те отавили жив мутрите и не са ти взели телефона.
  • 10 Джони

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хммм":

    Ами защото манталитета на хората е такъв. Последните 2000г човечеството живее в постоянни войни за надмощие. Ако не са американците ще са китайците или руснаците.
    Виж какво правят Китай, преди 40 г бяха страна от третия свят, сега забогатяха и искат да изместят САЩ за да наложат тяхен световен ред.

    Коментиран от #12

  • 11 Неутрален

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хммм":

    На този етап това е утопия. Става въпрос за много пари и власт
  • 12 Хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джони":

    Не, Китай искат да се освободят от господарите на САЩ.,които доведоха САЩ до фалит. И да живее света в относително малко по справедлив свят! Икономиката на САЩ е 80% услуги! Това не е икономика! Единствено, което произвеждат САЩ са оръжия! И до това положение ги докараха господарите им! Един единствен президент, обичан и до сега от гражданите на САЩ - Кенеди, се опита да освободи САЩ от робството, обаче.......

    Коментиран от #15

  • 13 КОМУНИСТИ

    1 1 Отговор
    "Китай разкритикува САЩ". Тия китайци са като руснаците, яко се надценяват. Имат запаси от петрол за 80 дена. Не могат ли да пресметнат че при 75% внос на петрол с танкери и при океани и морета контролирани от САЩ и НАТО след 80 дена са приключили при евентуален конфликт.

    Коментиран от #14

  • 14 Ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "КОМУНИСТИ":

    Така е, всичките земни кълбета барабар с океаните и моретата са контролирани от САЩ и НатЮто ха ха ха ха

    Коментиран от #17

  • 15 Джони

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хммм":

    Тая партенка се върти от руските политкомисари още от комунистическо. Загниващия капитализъм се разпада. САЩ печатат долари безконтролно и тем подобни глупости. Много си неосведомен и предполагам това е от руската пропаганда която четеш. САЩ са икономика 1 в света и това няма как да се промени в следващите 100г. Могат да си позволят и 5 пъти по голям външен дълг. Само от системата СУИФТ и петродолара в икономиката и се вливат милиарди долари ежедневно. Нали не мислиш че разходите за 15те самолетоносача които имат се плащат от американските данъкоплатци. И какво да ти обяснявам като не можеш да видиш и проумееш, че последните 5 века света се ръководи от запада а не от русия. Сделано в СССССР= открадното от запада и доразвалено плюс азиатска грубост, нескопосаност и липса на маниери.

    Коментиран от #16

  • 16 Хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джони":

    Ясен си ми,щом веднага намесваш Русия :)))) а изобщо не идва реч за Русия!
    Ти дори и не знаеш, че САЩ не могат да печатат долари, поради простата причина, че долара не е на правителството на САЩ!
    Излишно е дори да влизам в дискусия с теб, след като не знаеш елементарното нещо, че САЩ нямат своя валута!
    Всичко добро ти желая...

    Коментиран от #18

  • 17 Ами да

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ха ха ха ха ха":

    САЩ и страните от НАТО имат 20 самолетоносача и 750 военни бази на всички невралгични точки на планетата. Включително и в България. Това е лесна проверимо. Ама проверявайте фактите преди да пишете глупости по форумите

    Коментиран от #19

  • 18 Джони

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хммм":

    Благодаря. Приятно пътуване мистър Хммм
  • 19 Ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ами да":

    Ама аз какво съм написал? Писах, че е така:) контролират всички земни кълбета барабар с океаните и морерата:)

    Коментиран от #20

  • 20 Извинявай тогава

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ха ха ха ха ха":

    Прав си
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания