Last news in Fakti

19 Декември, 2022 17:00 2 039 10

Ледена епоха! Заледявания в Германия затрудниха сериозно транспорта

  • германия-
  • сняг-
  • лед-
  • зима

Говорител на летището във Франкфурт съобщи, че 180 от планираните за днес 1100 излитания и кацания, вече са отменени заради влошените условия

Ледена епоха! Заледявания в Германия затрудниха сериозно транспорта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пътуванията с влакове в Германия, както и полетите с пътнически самолети са затруднени заради заледявания обхванали страната. Много влакове са принудени да се движат с по-ниски скорости, а операции на най-голямото летище в страната – това във Франкфурт – са прекъснати, причинявайки отмяна и закъснения на полети, предаде ДПА.

"Очаквайте закъснения", информира германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn), който предупреди и за заледявания при влизане или излизане от вагоните, както и на много гари. На всеки, който предприема пътуване с влак в Германия, се препоръчва да провери онлайн преди заминаване за евентуални закъснения.

По-късно през деня железопътният оператор написа в свой туит, че влаковете на дълги разстояния отново се движат с пълна скорост.

В същото време говорител на летището във Франкфурт съобщи, че 180 от планираните за днес 1100 излитания и кацания, вече са отменени заради ледените условия.

Пътниците на аеропорта бяха помолени да проверят онлайн дали полетът им все още е актуален, преди да тръгнат към летището и да пристигнат за регистрация възможно най-рано.

Летищните операции не са спрени изцяло, но към момента е разрешено да кацат по-малко самолети от обикновено, тъй като северозападната писта на летището е била затворена тази сутрин.

Работи се по обезледяването на пистите и самолетите, посочи още говорителят на франкфуртското летище.

Също така заледявания на пътната настилка доведоха до няколко автомобилни катастрофи из цялата страна, като автобус се удари в дърво близо до Франкфурт, след като излезе от пътя. Шофьорът на автобуса и 15-те му пътници са с леки наранявания.

В северния град Хамбург е тази сутрин е имало повече от 200 пътни произшествия, според органите за пожарна безопасност.

Съобщава се, че като предпазна мярка много училища, коледни базари и зоологически градини в Германия са затворени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ZZЗззомбиИИИ

    11 3 Отговор
    Германия замръзна
  • 2 ха ха

    16 2 Отговор
    Преди 50 години климатериците ни обясняваха как ще замръзнем. После ал-горските хунвейбини ни обещаваха до 2011 да ни се разтопят шапките... на полюсите. Сегашните налучкаха ваксата и ни обясняват, че климатът се променя. За сметка на това всичките одраха тоооолкова пари от данъкоплатците, че има да плащаме дългове до Второто пришествие. Страх лозе пази - е казал глобалистът...

    Коментиран от #5

  • 3 Пръц

    11 0 Отговор
    Много важно .И в Германия както и в България има банани.

    Коментиран от #9

  • 4 Съвет от експерт в областта

    4 2 Отговор
    Пръскайте около крилата с маркучи с гореща вода
  • 5 ДаВече

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Да вече щели да вкарват мита за китайски стоки, ако за производството им пък се ползвало нечиста енергия :Д Абе друг да работи да се цапа, пък накрая ние да взимаме парите, това е политиката на "новите ни братя" ... ама явно няма да продължи дълго, защото света не е същия като след втората световна...

    Коментиран от #6

  • 6 ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДаВече":

    Това с "нечистата енергия" ми хареса! :)
  • 7 Урсула Бялата бродница

    5 1 Отговор
    Winter is coming, роби и слуги мои!
  • 8 ЛИЛИ

    6 3 Отговор
    МИЗЕРИЯТА ЗАХАПА ЕВРОГЕИОВЕТЕ
  • 9 Аха верно

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    И мнооогооо
    Приматиии
  • 10 Малко студ и тези изгинаха!

    10 2 Отговор
    Това за Русия си e нищо!
    Ледове и студове колкото си искаш!
    И тези си мислят, че са "велики" и ще победят някога Русия?
    И онези там във ФАЩ, потомците на папуасите от Африка си въобразяват същото... Ха-ха-ха!
Новини по държави: