20 Декември, 2022 17:17 3 400 19

Крематориумите в Китай работят с пълна сила. Какво се случва?

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • си дзинпин

След изненадващото прекратяване на политиката на “нулев Ковид” се смята, че милиони хора са се заразили в рамките само на няколко дни

Крематориумите в Китай работят с пълна сила. Какво се случва? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Животът привидно се връща към нормалния си ритъм в китайските мегаполиси. Милиони души обаче отново са с Ковид-19. Държавата съобщава за нищожен брой починали, но крематориумите са препълнени.

Животът в Пекин постепенно се завръща към нормалните си темпове. По пътищата се движат все повече автомобили, все повече магазини и ресторанти отварят отново врати, а много хора се връщат на работа, след като са преживели коронавирусна инфекция.

Милиони инфекции в рамките на няколко дни

В продължение на седмица и половина китайската столица беше почистена. След изненадващото прекратяване на политиката на “нулев Ковид” се смята, че милиони хора са се заразили в рамките на няколко дни.

Няма надеждни данни, тъй като държавното и партийното ръководство де факто прекратиха тестовете. Фирмите обаче съобщават, че са заразени цели офис сгради, както и цели семейства, които едновременно боледуват от коронавирус.

Съобщени са само няколко смъртни случая

Въпреки огромната вълна се съобщава само за единични смъртни случаи от Ковид-19. Международните епидемиолози смятат, че данните, които властите разпространяват, не са реалистични. Дори ако протичането на настоящите подтипове на щама Омикрон е по-леко от това на по-ранните варианти, броят на смъртните случаи вероятно все пак е много по-голям от посочения.

Крематориумите в Пекин работят с пълна сила

Според проучване на АРД крематориумите в Пекин работят с пълна сила и са много по-натоварени от обикновено. Според собствените им изявления някои от тях нямат повече място в хладилните камери. Други съобщават, че работят 24 часа в денонощието.

Много случаи на заразяване с Ковид-19 са докладвани и от други части на Китай. Компания за електрически одеяла в провинция Хъбей съобщава, че от 300 служители в момента само 20 могат да дойдат на работа в завода. Всички останали са болни.

Според държавните медии в мегаполиса Чунцин в южната част на Китай на хората с леки симптоми вече е позволено да ходят на работа.

Объркващи решения

Ситуацията все още е изключително объркваща. Едва преди две седмици, след почти три години на локдаун режими, масови тестове, принудителна изолация и затворени граници, комунистическото държавно и партийно ръководство неочаквано сложи край на строгата политика за "нулев Ковид".

Също така до голяма степен неподготвени остават и милиони възрастни хора, които все още не са напълно ваксинирани. Липсват бързи тестове и лекарства за висока температура, а много болници нямат капацитет да приемат голям брой пациенти. Освен това на много места липсва персонал, тъй като лекарите и медицинските сестри също са се заразили.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китаец

    24 8 Отговор
    Това безконтролно размножаване няма да доведе до нищо хубаво!
  • 2 КлаусШвабата

    33 4 Отговор
    Почна ударното утилизиране на излишното население. Скоро и в ЕС.

    Коментиран от #5

  • 3 ...

    7 5 Отговор
    Хи хи хи, обичам цирк.
  • 4 велето

    21 6 Отговор
    Защо не пишете за гробищата в бегето, които са препълнени дори без ковид?

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ганчо зубидренка

    14 3 Отговор
    Нормално е да умират хора.По всяко време на денонощието.
    В малка България умират 120 000 души средно за 365 дни в момента,
    при реално население от 5 000 000 или по-малко.
    А сега малко математика за първи клас.
    При 1 милиард китайци,това е горе-долу 200 пъти повече от населението на задунайската губерния,
    умножаваме 120 000 Х 200 и получаваме умопомрачителната цифра от 24 000 000 на година.
    Условието е китайците да застаряват и да са болни колкото нас.

    И не...малка част от заразените(само как звучи) се усложняват и умират.
    Поне ние в БГ ,си го изкарахме на крак,а китайците не ги знам,с тяхното подскачане като пощипната мома,
    доколко са устойчиви на Куронята.
    Вухан бе 10 милиона,от тях официално болни бяха 80 000.Починаха 3500...
    А всички останали,преболедуваха без болнични грижи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 просто има увеличени заявки

    5 4 Отговор
    за патица по пекински
  • 11 незнайко

    21 3 Отговор
    Крематориумите винаги са били препълнени !!! 1.4 милиарда НАСЕЛЕНИЕ в Китай !!! Целия европейски съюз е 450 милиона !!! Хайде да не ни втълпяват БЕЗУМИЦИ !!! Територия на европа 10 530 000 км2 , територия на Китай 9 597 000 км2 !!! Правете си сметка какво е насищането на население !!! Ако сравнят починалите в ЕС и тези в Китай по отношение на процентите всичко е ЕДНО И СЪЩО !!! Никой не АФИШИРА колко са починалите сега в ЕС !!!
  • 12 Жоро

    15 2 Отговор
    "Яко ще се мре.. " знаете кой го каза.
  • 13 страни4ен наблюдателъ

    9 4 Отговор
    Буда ги разрежда 4е станаха много
  • 14 Механик

    12 4 Отговор
    Нееее,глобалистите няма лесно да се откажат от ковида. Много пари наляха в него, много реклама, много наглост. То сега борбата им не е само да откраднат света от хората, а и страх, че длаверата излезе наяве и може да им се търси отговорност .
  • 15 мани мани

    2 3 Отговор
    че те си работят на макс от време оно ... къде да тургаш милиард и полина ва? а? в гоби ли, в океана ли? от мижавия вирус са умрели там малко над 5к ... как да ги накараш да не протестират по улиците, хеле в хонконг дето искат да се отделят от китай ... подбъзикани от запада ... кат пусниш нифелен вирус и почнеш да тръбиш колко е опасен, медиите правят точно това ... останалото го знаем кво стана ...
  • 16 Дилбер Танас

    9 1 Отговор
    Нали са ваксинирани ве? Защо крематориумите така? Нали ваксините пазеха от тежък ковид и от смърт? Китайските и те излиза че са като шмайзърите и модерната нищо не предпазват и умират от ковид даже точно тез дето са ваксинирани.
  • 17 Бай Х.

    3 1 Отговор
    Горят ушанките от фронта,по договор с Путаната
  • 18 Голем смех

    3 5 Отговор
    И без това са прекалено много. Нека вируса се шири на воля. От там тръгна, там да приключи.
  • 19 Госあ

    4 2 Отговор
    Пълни глупости. Болници има и бяха построени нови такива още при първата вълна. Досега тестваха милиони за дни, но изведнъж нямали консумативи Хахахаха много пошла и глупава пропаганда на мелезите от зелето.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания