Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Декември, 2022 20:35 2 308 66

Киев: Русия извършва постоянни терористични акции, няма място в ООН

  • украйна-
  • война-
  • конфликт-
  • русия

Изявление на МВнР на Украйна относно нелегитимността на присъствието на Руската федерация в Съвета за сигурност на ООН

Киев: Русия извършва постоянни терористични акции, няма място в ООН - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Разпадането на Съветския съюз през декември 1991 г. остави нерешен въпросът за международните права и задължения на СССР. От гледна точка на международното право остава неуреден въпросът за статута на държава-членка на ООН и постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, с който се ползва Руската федерация".

Това се казва в разпространено изявление на МВнР на Украйна относно 4нелегитимността на присъствието на Руската федерация в Съвета за сигурност на ООН и в ООН като цяло".

"Русия лъжливо смята въпроса за решен, като се позовава на факта, че от 24 декември 1991 г., а публично - от 31 декември 1991 г., в Съвета за сигурност на ООН се появи табела с името на Руската федерация. Всъщност според Устава на ООН никога не е имало законни основания за това.

Руската федерация зае мястото на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, заобикаляйки процедурите, определени от Устава на ООН. Това стана въз основа на обикновено писмо от президента на РСФСР Борис Елцин, адресирано до генералния секретар на ООН, което беше изпратено на 24 декември преди 31 години.

Сегашният Устав на ООН не съдържа думите „Руска федерация“. Тези думи липсват и в член 23 от Хартата на ООН, който изброява постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН.

Легитимната процедура за държавата, наречена „Руска федерация“, да стане член на ООН и да заеме място сред постоянните членове на Съвета за сигурност, трябваше да следва стъпките, определени от Хартата на ООН", заявява Киев. И допълва:

"През декември 1991 г. жалбата на Руската федерация относно намерението за продължаване на членството на СССР в ООН трябваше да бъде надлежно разгледана от Съвета за сигурност и Общото събрание в съответствие с член 4 от Устава на ООН. Той предвижда, че приемането на миролюбиви държави в членство в ООН става с решение на Общото събрание по препоръка на Съвета за сигурност и само по този начин.

Това беше легитимният път, поет, наред с другото, от новосформираните държави-членки на ООН Чехия и Словакия, след като държавата-членка на ООН, наречена „Чехословакия“, престана да съществува.

Следователно Руската федерация никога не е преминала през законовата процедура за приемане в членство и следователно незаконно заема мястото на СССР в Съвета за сигурност на ООН. От юридическа и политическа гледна точка може да се направи само един извод: Русия е узурпатор на мястото на Съветския съюз в Съвета за сигурност на ООН", заявяват от МВнР на Украйна.

"По никакъв начин споразумението на групата страни от бившия СССР в Алмати през декември 1991 г., което не беше ратифицирано от парламента на Украйна, не можеше да замени Устава на ООН. Твърди се, че това е станало основание за Борис Елцин, тогавашен президент на РСФСР, да се обърне към Генералния секретар на ООН относно "непрекъснатостта" на членството в СССР. По това време РСФСР също не беше член на Организацията.

Становището на правния съветник на секретариата на ООН относно правните основания за присъствието на Русия в ООН също не заменя действащия Устав на ООН. Той също така не може да послужи като основа за мълчаливо съгласие за приемане на Русия като член, нито за секретариата на ООН, нито за страните-членки на ООН, включително членовете на Съвета за сигурност", казват украинските дипломати.

"Всъщност това беше безпрецедентен случай в историята на ООН, когато една държава наложи членството си в Организацията с едностранно решение, а страните членки на ООН бяха лишени от законовото право да се изразяват чрез гласуване в Общото събрание по отношение на намерението РСФСР да бъде приета в членство по начин, който не е предписан от Хартата.

Съмнително е и правото на Руската федерация да се присъедини към ООН като цяло, тъй като тя не отговаря на основните критерии за членство в Организацията. Параграф 1 на член 4 от Хартата ясно гласят, че членството в ООН е отворено за всички миролюбиви държави", допълват от Киев.

Ето и останалата част от позицията им:

"Действията на Руската федерация са в разрез с концепцията за „миролюбива“ държава. Три десетилетия на нейното незаконно присъствие в ООН бяха белязани от войни и завземане на територии на други държави, насилствена промяна на международно признати граници и опити да задоволи нейните инвазивни и неоимперски амбиции.

В момента Украйна страда от пълномащабна инвазия от Руската федерация. Това беше предшествано от 8 години въоръжена агресия срещу държавата ни.

Опитът на Руската федерация да анексира Автономна република Крим и град Севастопол, Донецка, Запорожка, Луганска и Херсонска области на Украйна в резултат на заплахата или използването на сила, както и последващият военен контрол и временно окупацията на тези територии от Руската федерация е нарушение на суверенитета, териториалната цялост и политическата независимост на Украйна, както и на общопризнатите принципи и норми на международното право.

Войната на Руската федерация срещу Украйна е безпрецедентно нарушение на целите и принципите на Устава на ООН от подписването му през 1945 г. и лишава Русия от правото да се нарича миролюбива държава.

Действията на Руската федерация през 2014 и 2022 г. бяха осъдени от международната общност. Това се доказва по-специално от две резолюции на Общото събрание на ООН „Териториалната цялост на Украйна“ от 27 март 2014 г. и „Териториалната цялост на Украйна: защита на принципите на Хартата на ООН“ от 12 октомври 2022 г.

Руската федерация игнорира всякакви опити на международната общност, насочени към нейното връщане към принципите на международното право и принципа на миролюбието.

Резолюцията на Общото събрание на ООН „Агресия срещу Украйна“ от 2 март 2022 г. призова Руската федерация да спре въоръжената агресия срещу Украйна, да деокупира всички украински територии, незабавно, напълно и безусловно да изтегли всички свои военни сили от територията на Украйна в нейните международно признати граници.

На 16 март 2022 г. Международният съд на ООН нареди на Руската федерация незабавно да изтегли войските си от територията на Украйна и да прекрати военните действия.

Руската федерация демонстративно отказва да изпълни задължителната заповед на Международния съд на ООН и резолюцията на Общото събрание на ООН.

Официалните изявления на Кремъл, оправдаващи своите въздушни удари и ракетни атаки, глобалното енергийно изнудване и своите „игри на глад“ чрез блокиране на износа на украински селскостопански продукти, показват, че действията на Русия не само представляват геноцид над украинския народ, но и са се превърнали в пряка заплаха за международния мир и сигурност.

Руската федерация редовно извършва терористични актове срещу граждани на Украйна и други страни. Сред такива престъпления са свалянето на полет MH17 на малайзийските авиолинии, терористичната атака край Волноваха, обстрел на жилищни квартали на микрорайон Сходний в Мариупол, експлозии по време на митинга за единство на Украйна в Харков, експлозии в харковския клуб "Стина" , масирани ракетни атаки срещу критична гражданска инфраструктура на Украйна и други терористични актове.

Географията на престъпленията на Руската федерация срещу международния мир и сигурност далеч надхвърля границите на Украйна.

Става въпрос и за продължаване на политиката на СССР за незаконна окупация на северните острови на Япония, както и за подклаждане на нестабилност на територията на бившия СССР – Абхазия и Южна Осетия, Приднестровието и Нагорни Карабах, манипулации по въпроса за предполагаема дискриминация на Рускоезичното население в страните от Балтийския и Черноморския регион, опитът за държавен преврат в Черна гора и др.

Не трябва да забравяме въоръжената агресия на Руската федерация срещу Чеченската република Ичкерия, окупацията на нейните територии и престъплението геноцид на чеченския народ, както и подкрепата на престъпния режим на Башар Асад и множество престъпления срещу сирийски народ.

Руската федерация разпалва конфликти в Африка от десетилетия. Нейните действия продължават да дестабилизират Буркина Фасо, Либия, Мали и Централноафриканската република.

Основните причини за всички тези престъпления се крият не само в политиката на Руската федерация за разпалване на конфликти, но и в системното ѝ блокиране на решенията, необходими за разрешаването им.

От 1991 г. насам Руската федерация е използвала правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН 31 пъти, почти два пъти повече от всеки друг постоянен член на Съвета за сигурност.

Ясни примери за тази злоупотреба с правото на вето бяха блокирането на резолюция за създаване на трибунал за разследване на свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines; признаване на масовите убийства в Сребреница за геноцид и предпоставка за национално помирение в Босна и Херцеговина; отговор на политическата и хуманитарна ситуация във Венецуела; удължаване на мандата на мисията на ООН за наблюдение в Грузия в критичен момент за страната; засилване на санкционния режим срещу КНДР, както и 16 резолюции за Сирия.

На сегашния етап на агресия Руската федерация, убедена в своята безнаказаност, се обърна към изнудване на международната общност със заплахи с използване на ядрено оръжие.

Въпрос на време е действията на Руската федерация да разрушат цялата система на ООН – единна и уникална глобална междуправителствена институция, която обединява всички страни по света на масата за преговори.

Въпросът за съдбата на Русия в ООН трябва да се решава в общия контекст на нейната отговорност за груби нарушения на нормите и принципите на международното право, както и за престъпления, извършени на територията на Украйна, в частност за военни престъпления и престъпления. срещу човечеството, както и престъплението геноцид.

Украйна призовава държавите-членки на ООН да възобновят прилагането на Устава на ООН в контекста на легитимността на присъствието на Руската федерация в ООН, да лишат Руската федерация от статута ѝ на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и да го изключи от ООН като цяло.

Предполагаме, че отстраняването на Руската федерация от Съвета за сигурност на ООН няма да има обратна сила на приетите по-рано решения на този орган и няма да доведе до отмяна или преразглеждане на приетите досега резолюции на Съвета за сигурност.

Считаме, че, ръководейки се от принципа на равнопоставеност на членовете на ООН, Руската федерация трябва да следва същия международноправен път за приемане в членство в Организацията, както другите страни. В същото време връщането на Руската федерация в ООН в бъдеще може да се разглежда само ако тя отговаря на критериите за членство в ООН. Спазването на процедурата, определена от Хартата на ООН, ще възстанови правото на всяка държава-членка да гласува в Общото събрание на ООН дали да приеме Руската федерация в ООН или не - законово право, от което те бяха лишени преди 31 години.

Само след като Русия изпълни условията за членство в Организацията, съдържащи се в параграф 1 на член 4 от Устава на ООН, Русия може да бъде приета за членство с решение на Общото събрание на ООН по препоръка на Съвета за сигурност на ООН, както е предвидено в параграф 2 на член 4 от Устава на ООН.

Украйна започва сложен процес, насочен към постигане на целите на това изявление, и в този контекст е готова да си сътрудничи с други страни за съвместна защита на Хартата на ООН и международното право от разрушителното влияние на Руската федерация", пишат укаинските дипломати.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    90 12 Отговор
    Абе кво са тия да се разпореждат в ООН?

    Коментиран от #54

  • 2 Хахах

    20 93 Отговор
    Добро утро. русия е терористична държава , сега ли го разбрахте?

    Коментиран от #46

  • 3 ББББББ

    106 15 Отговор
    След самопризнанието на Меркел, че Минските споразумения са били бутафория, за да се спечели време за въоръжаване на украинците, сега ново признание, че Западът е виновен за войната.
    Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза в интервю, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е било, за да могат да се съсредоточат върху Украйна и въоръжаването и за войната с Русия.
    Но напускането на Афганистан беше ПРЕДИ войната в Украйна. Т.е. САЩ изначално са планирали война, и се оттеглят от един фронт, за да се съдредоточат върху друг.
    Т.е. тезата на Путин, че в края на февруари е предстояло кърваво нахлуване на нацистите в Донбас, е съвсем вярна. И руската операция е защитна, а не нападателна…
    Добри Божилов- писател

    Коментиран от #8, #16

  • 4 Петьо Петров

    88 13 Отговор
    Русия развали удобството на много хора по света. И илюзията в Бог Долар.
    Страхувате ли се деца за утрешния ден? Или пък светът е прекрасен през розовите очила? Да ви кажа, аз не се страхувам, но вие би трябвало да се боите. Дори да си рецитирате денонощно великия Смирненски(ако знаете кой е той) мисля, че няма да помогне. Дори и филмите за комиксовите герои няма как да помогнат. Реалността е вече на прага ви. Лошият дядо Торбалан (Путин) ви дръпна пердето и влезе светлина. Траншовете и грантовете спират, ще трябва да напуснете отраженията от екраните на "умните устройства" и да включите собствените си глави. Знам,че няма да е лесно, но е преодолимо, стига да огладнете. А това е неизбежно за всеки човешки организъм. Ще се научите.
    А защо аз не се страхувам? Цял живот работих с двете си ръце и имам малко земя и малко стопанство с животни. Земята ми носи брашно и олио, животните останалите продукти. Да, не ги продадох за мобифон и Голф 2, и сега оценявам, че бях прав.
    Ще разберете сами, телевизорът и останалите медии са за забавление, а не насока за мечтите ви. Мечтите могат да бъдат само ваши, а не втълпени. Моите мечти ги сбъднах, не защото съм нещо повече от вас, а си поставих постижими и реални цели. Но пък животът учи, мразете и мечтайте по целофана и панделките, сами ще разберете заблудата си.
  • 5 ТЕДИ

    77 12 Отговор
    ТЕЯ УКРИ НЕ ЗНАМ НА КАКВА ДРОГАСА НО СА МНОГО НАХАЛНИ МИСЛЯТ СИ ЧЕ ЦЕНТЪРА НА ЗЕМЯТА Е УКРАИНА
  • 6 Бесен- _Язовец

    83 12 Отговор
    А Фашиска Окрайна от 9 години извършва тероризъм в Донбас и няма място на картата на Европа. Фашистите не трябва да имат държави!
  • 7 007

    8 73 Отговор
    Тя рассия няма място никъде!!!🇧🇬🇺🇦🇺🇸🇪🇺🇧🇬
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хохо Бохо

    10 68 Отговор
    Щом руските фашисти бомбардират Украйна,
    то и украинските герои трябва да бомбардират Русия.
    Нали?

    Коментиран от #19, #20, #29

  • 10 Запознат

    73 11 Отговор
    Окрайна няма регистрирани граници в ООН и всеки може да си премести граничните колчета в тази посока. Окрайна е незаконна от 1991 г още е част от СССР.
  • 11 Само да питам

    10 34 Отговор
    Киевска Рус защо се подвизава изобщо в ООН?
  • 12 Някой прочети ли това

    42 8 Отговор
    Рев бай дрън помагай зеления си отива
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Беловеца

    29 9 Отговор
    Браво на първите трима коментирали статията.За две минути успяха да я прочетат,да я осмислят и да коментират....Екак да няма талантливи Българи,има разбира се.
  • 15 Москва🇷🇺

    42 6 Отговор
    Фашистите искат ли да се извадят картите до къде са границите на Киев Рус и да видим какво търсят в Русия?
  • 16 ПРАВИЛНО

    52 7 Отговор

    До коментар #3 от "ББББББ":

    Обама взе решение да изтегли войските от Афганистан през 2011 г. , като обяви, че Съединените щати ще се изтеглят от Афганистан до края на 2014 г. Според Блинкен още през 2011 г. САЩ възнамерявали да започнат война срещу Русия. Красноречиво признание...

    Коментиран от #63

  • 17 ЦК на КПСС

    49 6 Отговор
    За двете атомни бомби казаха ли нещо урките, или те са хуманитарни.
  • 18 Баба Вуна

    49 6 Отговор
    Украинските бежанци в България си говорят помежду си на Руски, а не на Украински. Гълъб Радев защо не информира Европейските партньори? 50% От населението в Украйна не говори Украински.
  • 19 СВОБОДАН

    48 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    ХОХО ТЕЯ ДЕТО БОМБАНДИРАТ ТАКА ЛИ СЕ НАРИЧАТ ФАШИСТИ ЗНАЧИ ТЕЗИ КОИТО БОМБАНДИРАХА ЮГОСЛАВИЯ И ТЕ СА ФАШИСТИ А ТЕ БЯХА САЩ НАТО БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ВНИМАНИЕТО

    Коментиран от #23

  • 20 ...

    11 13 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Руснаците са в правото си да избиват жените и децата на украинците.
  • 21 Иван

    33 5 Отговор
    Щом няма името на Руската Федерация, тогава да се възстанови СССР.
  • 22 Механик

    44 7 Отговор
    Ама то Русия от 9 месеца няма боеприпаси (всеки ден "британското разузнаване" ни го казва). Путин умрЕ (пак те ни го казват).
    Ей, третополови! Честита ви Коледа и чакайте! Путин ще ви лупка или по-точно казано, ще ви трича.
    Скимтено може да почне сега !
  • 23 Хохо Бохо

    6 30 Отговор

    До коментар #19 от "СВОБОДАН":

    Съгласен съм!
    И тези, които бомбардиха Югославия са фашисти,
    и тези, които бомбарадират Украйна сега, са фашисти.
    Кои фашисти повече ти харесват?
    Руските ли?

    Коментиран от #38, #65

  • 24 Иван

    30 5 Отговор
    Тогава сатанинския Израел е също нелегитимен, защото е признат от СССР.
  • 25 Да, бе

    32 7 Отговор
    Украйна я няма в тая галактика... И въобще я няма никъде.
  • 26 Напалм за орките

    7 29 Отговор
    Терористете вън от ООН.

    Веднъж са били изключвати за войната срещу Финландия. И сега трябва да ги изключат . Не са за ООН ,това е бандитска орда.

    Коментиран от #28

  • 27 Кирил Петков Тъпото

    16 4 Отговор
    Ясна е работата. Первий Канал вече е достъпен за гледане и Онлайн.
  • 28 Иван

    22 2 Отговор

    До коментар #26 от "Напалм за орките":

    Първо САЩ.
  • 29 Баба Вуна

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Ще го бомбардират ама първо трябва да сварят боб
  • 30 Вашингтон

    5 27 Отговор
    Разпаднала се империя няма място в ООН , това е все едно Северна Корея да се разпадне и Пхенян да претендира за свръх държава нарушаваща суверенитета постоянно на който и да било по света и да анексира с ядрени заплахи

    Коментиран от #33, #39

  • 31 Българин

    32 5 Отговор
    Предлагам първо укрите да си регистрират границите в ООН пък чак тогава да дават акъл...ама като гледам докато се наканят Укрия вече няма да я има. В интерес на истината този пък много изкараха - първото им съществуване като държава изтрая 27 години, а сега цели 31 години:)
  • 32 Госあ

    20 2 Отговор
    Първо хапят и лаят, после скимтят…
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Напротив

    27 5 Отговор
    Шайката на зеленски и боксьора няма място на руската земя баста
  • 35 Брюкселската зелка

    21 3 Отговор
    То и Афганистан така разправяха за щатите ама йок, никой не им обърна внимание. И там ежечастно се извършваха терористични акции, и Либия също и то от свободният свят по думите на жълтопаветниците
  • 36 Хохо Бохо

    3 18 Отговор
    А, бре! Тя Русия се разпада...
    Какво ООН-е?
  • 37 Вирус

    17 2 Отговор
    Тея кво плачат що не кажат а те имат ли уредени граници от оон
  • 38 Ааааа

    22 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хохо Бохо":

    Тези, които бомбандираха Донбас, според теб и те трябва да са фашисти. Или на теб ти харесват украинските фашисти?

    Коментиран от #40

  • 39 Ха ха ха ха ха

    21 2 Отговор

    До коментар #30 от "Вашингтон":

    Абре какво ООН сънувате? Всички тези организации се разпадат..Това ООН, това СЗО, ОССЕ, МВФ и пр. измислени свободния свят им каза Баста..
  • 40 Хохо Бохо

    6 10 Отговор

    До коментар #38 от "Ааааа":

    Ами война е бре, брато!
    Как могат да си върнат заграбените територии, ако не воюват за тях?
    КАК?

    Коментиран от #44

  • 41 Ненормалните фашаги от Украйна да

    18 3 Отговор
    Пазят тишина и да гледат в тъмнината зарята подарък от Русия!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Толкова много изписани глупости

    20 4 Отговор
    Няма нужда да се чете до край,още с първите изречения схващаш смисъла на безсмислените простотии на автора! Украйна въобще не е призната за независима държава,за да претендира пред ООН за каквото и да е!От друга страна,тая организация извървя пътя си и е време да бъде заменена с по актуална!Още повече че сащ,които основно издържат оон имат д,остатъчно лостове за прокарване на решения в тяхна полза!Така че след идването на Новия Световен ред,идва и новата организация,която ще спазва устоите му!
  • 44 Ааааа

    22 4 Отговор

    До коментар #40 от "Хохо Бохо":

    Точно това прави Русия. Връща си заграбените територии..
  • 45 Бандеровска логика

    18 3 Отговор
    Ами ако следваме тази логика,сащ отдавна да не са ООН 😄
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    5 13 Отговор
    робсия може да съществува само с терор и насиле, само тя си избива населението от векове!
  • 48 Хахах

    3 15 Отговор

    До коментар #46 от "нпо агент":

    Последно фашисти ло гонят ? Територий ли искат ? Най -голямият проблем на диктатора, е че не знае какво иска . За това и няма как да го постигне. ;-) от тук на татък всеки ход е грешен за русия. Сами се насадиха на пачи яйца
  • 49 Змия

    16 4 Отговор
    тия укри вече се помислиха за център на вселената май скоро ще ги изтрият от глобуса
  • 50 Перо

    12 4 Отговор
    Ционистът и превратаджия Зеленски ли ще каже кой има място в ООН? Измислената държава и неетническа нация нямат думата там. Чудя се само на руснаците,защо ги признаха,като знаят,че са унтерменши,както ги определяха германците,през ВСВ!
  • 51 Госあ

    13 1 Отговор
    Що си губите времето да коментирате глупости ? Зад Русия стоят Китай и Индия.
  • 52 а помнят ли

    12 2 Отговор
    че Украйна е вкарана в ООН благодарение на Сталин. Ако се следва украинската логика ще излезе, че Украйна я няма на картата. До вчера си мислех, че тия ги гони наркомански сън, ама излезе, че идио...тизма също не им е чужд. Не знам дали едното е следствие от другото, но нахалството на украинците е безкрайно. Да им затварят градинката и да се свършва.
  • 53 Да се знае

    10 2 Отговор
    покрайна няма никакъв самостоятелен юридически статут и следователно не може да претендира за липсата или наличието на който и да било друг. Те са в зоната на здрача каквото са и БЮРМ.
  • 54 Ротшилд

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Мои назначения са. Ти кой беше?
  • 55 Гюнтер

    3 7 Отговор
    Самата истина - пияните ватници да се махат от Съвета за сигурност където явно са влезли по грешка...
  • 56 Жълто джудже

    9 1 Отговор
    Русия провежда целенасочено и упорито прогонване на украинските нашественици от територията на Донбас. Хората очакват с нетърпение пристигането на руската армия. Достатъчно е да прочетете хиляди молби на изтощени руснаци в социалните мрежи.
  • 57 Киевска Инфекция

    9 2 Отговор
    Киев няма място нито в Европа нито в ООН, нито даже на картата! Тия варвари тероризират източните територии населени с Руснаци от 2014, да не говорим че се отричат Руската култура, а в същото време говорят и пишат на някаква Руска шльокавица наречена "украински език". По скоро да се свършва с тях.
  • 58 Мнението на Румъния

    9 2 Отговор
    Украйна е измислена държава - точен цитат.
  • 59 Кулеба

    8 1 Отговор
    е символ за наглост . Русия “узурпирала мястото на СССР” в ООН .
    По същата аналогия Укр е узурпирала територии от СССР които преди това не е притежавала .

    Едностранно патологично мислене има и в избора на облекло .
    Кулеба е единственият чужденец в историята на Белият Дом влязъл с маратонки . Гардиан .
    Бели с черен панталон . Евреец отвсякъде , с вкус и възпитание

    Коментиран от #61

  • 60 ДА ГО

    8 1 Отговор
    Киев да се върне 2014 , да види новините за себе си и пак да опита да се изкаже !
  • 61 Жълто джудже

    8 1 Отговор

    До коментар #59 от "Кулеба":

    Москва изплати десетки милиарди от външния дълг на Украйна в замяна на руското представителство в ООН. Украйна, която е в безнадеждно, унизено и безсилно положение, бързо се съгласи с това. Цялата чужда собственост на СССР принадлежи на Русия.
  • 62 Фащ и укрите

    6 2 Отговор
    Са най големите терористи в света
  • 63 Желанието

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПРАВИЛНО":

    на САЩ е да започнат война срещу Русия/СССР не датира от 2011 година, а от много по-рано! ВСВ още не е свършила, когато вече има съставен план за нахлуване в СССР от най-активните бъркалки в световната политика - англичаните... След това има не един и не два плана за война, дори ядрена... Със засилването на Русия желанието им не е изчезна, а доби нови измерения, като решиха да се бият с Русия, но...с чужди ръце! Е, намериха ги в лицето на укрофашистите, които изведнъж се размножиха неимоверно след разпада на СССР и Украйна получи независимост само за да попадне под зависимостта на задокеанските ястреби... И сега светът бере гайлето на тия американски мераци...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 само да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хохо Бохо":

    Искаш да поставиш всички под един знаменател!Няма да стане!Едните фашисти убиваха,палеха,изгаряха живи хора в това това число жени деца и старци в плевни и църкви,опитвайки да всяват страх в руското население!Другите,които наричаш "фашисти" не стрелят по невъоръжени,по деца ,жени и старци,Тези "фашисти",както ги наричаш,не убиват пленници!Те превръзват ранените и ги пращат в болници,дават храна на пленници и човешко отношение!Няма аналогия с твоите фашисти,които защитаваш!Между Украйнци и Руснаци има много здрави СЕМЕЙНИ връзки!Затова Путин,Владимир Владимирович не иска да убива украинци,а само нацисти!Защото после живота ще продължи и трябва да се живее отново заедно,НО!без НАТО и Запада!
  • 66 Тне

    2 0 Отговор
    Същото важи с пълна сила и за USA, отдавна е терористична държава.
Новини по държави: