Last news in Fakti

29 Декември, 2022 07:33 2 594 15

Беларус и Русия договориха корабоплаването по вътрешните водни пътища

  • владимир путин-
  • русия-
  • беларус

Документите бяха подписани от заместник-министъра на транспорта и съобщенията на Беларус Наталия Александрович и заместник-министъра на транспорта на Русия Александър Пошивай

Беларус и Русия договориха корабоплаването по вътрешните водни пътища - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларус и Русия подписаха междуправителствено споразумение за корабоплаването по вътрешните водни пътища. Това съобщиха в сряда от пресслужбата на Министерството на транспорта и съобщенията на Беларус, цитирани от ТАСС.

"Подписването на споразумението е важна стъпка в рамките на съюзната държава и важна връзка в текущата работа по формирането на нови логистични схеми за доставка на беларуски стоки", се казва в изявление на министерството.

Документите бяха подписани от заместник-министъра на транспорта и съобщенията на Беларус Наталия Александрович и заместник-министъра на транспорта на Русия Александър Пошивай.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа указ, според който проектът на междуправителствено споразумение между двете страни за корабоплаването по вътрешните водни пътища беше одобрен като основа за преговори.

По-рано публикуваният документ по-специално гласи, че всяка от страните по споразумението осигурява условия за безпрепятствено плаване на кораби във вътрешните води, включително поддържане на безопасни дълбочини и осигуряване на навигационна крайбрежна и плаваща навигационна среда. Пояснява се, че при движение на кораби по вътрешни водни пътища не се допуска превоз на забранени стоки, риболовна, хидрографска, изследователска дейност, както и смущения във функционирането на комуникационните системи и средствата за комуникация.

При извършване на превоз на пътници и товари трябва да се спазва законодателството в областта на лицензирането и застраховането на държавата на страната, по чиито вътрешни водни пътища се намира корабът.

За осигуряване на ефективно изпълнение на споразумението и консултации по основните въпроси на отношенията в областта на вътрешния воден транспорт се създава смесена комисия, която се сформира по искане на всяка от страните.

Съставът на комисията се определя от страните от представители на компетентните и упълномощени органи, както и на стопански субекти в областта на водния транспорт, въз основа на въпросите, необходими за обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    13 14 Отговор
    Русия и Беларус като си поделят Полша ще имат и излас на море

    Коментиран от #3

  • 2 Много работят по телевизията

    11 11 Отговор
    Тез дъртаци отчаяно се опитват да произвеждат новини..досега нищо не се движеше там..обаче сега има "важно" споразумение и ще гърмим..егати клоуните
  • 3 Ха ха

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сменям си ник-а":

    Одеса - беларуски град.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пълна изолация

    14 11 Отговор
    Путин освен в Беларус, никъде другаде не го приемат. В днешния глобален свят да правиш уговорки за плаване на лодки по рекички, е смешна работа. В океаните плават танкери с дължина половин километър, а по тези рекички колко ще е икономически изгодно да се превозват стоки.
  • 6 Костев

    10 11 Отговор
    Двама излишни диктатори.
  • 7 ттт

    7 7 Отговор
    Нула по нула равно на 00- две нули. Абе WC.
  • 8 редник

    11 6 Отговор
    Имат реки и кораби - плават и пренасят хора и стоки.
    Ние какво имаме?
    ИмаХМЕ речен, морски и океански флот...
  • 9 Последния Софиянец

    6 7 Отговор
    Абе , тоя от лЕво що е толкова дребен ? Дребна душица не може да е в едро тяло

    Коментиран от #11

  • 10 Статистик

    8 4 Отговор
    Успеха на тези наши братски ,православни , християнски страни е български успех . Успеха на атлантиците - печалби и успехи на Турция и задокеанските господари , дето ни крадат златото и енергетиката .
  • 11 оня

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    И Марадона беше дребен, ама ги правеше на луди:))
  • 12 хаха

    2 3 Отговор
    на тия диктатори може да им се кафи само някоя гнусна комунистическа свиня
  • 13 двуполюсен модел

    2 0 Отговор
    Какво договарят? Нали са в СССР-2
  • 14 Путин ----БОГ

    4 3 Отговор
    Пуделчетата си лаят Беларус и Русия си вървят напред Какво ли не направиха евроатлантическите вируси ,то не бяха опити за цветни ухаещи на парфюм революции ,не признаваха законните избори ,съставяха задгранично правителство с поставени пионки,правеха "мъченици герои ,предателите,наливаха милиарди в поставени лица наречени опозиции все познати приьоми познати на света от близкото минало ,но великият пълководец като Путин си е велик за него има само едно:::интересите на държавата преди всичко ,че ако сгреши ,Русия ще я разпарчетосат алчните "демократи Путин ще съхрани Християнските цености,ще запази семействата по Божите закони

    Коментиран от #15

  • 15 еййй

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Путин ----БОГ":

    наистина ме развесели с нелепия си коментар :)
Новини по държави: