Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Януари, 2023 08:03 7 237 83

"Готвачът на Путин" призна: Не можем да превземем Бахмут

  • вагнер-
  • евгений пригожин-
  • бахмут-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • сергей шойгу

Пригожин е започнал информационна кампания, за да обвини Шойгу за неуспехите

"Готвачът на Путин" призна: Не можем да превземем Бахмут - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Евгений Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер", се опита да оправдае неуспехите на руската армия в Бахмут, но само потвърди, че окупационните сили са достигнали максимума в опитите си да превземат града. Това се посочва в дневния анализ за ситуацията в Украйна от Института за изследване на войната (ISW), предаде News.bg.

Както отбелязват анализаторите, в интервю за руските пропагандисти на 31 декември "готвачът на Путин" казва, че офанзивата е много изтощителна, защото всяка къща там е "крепост". "Това е важна промяна за Пригожин. За първи път той представя силите на Вагнер в Бахмут като действително провалени", се казва в доклада на ISW. Експертите припомниха как през октомври "готвачът на Путин" увери, че ЧВК "Вагнер" напредва с по 100-200 метра на ден.

Институтът за изследване на войната предполага, че сега Пригожин е започнал информационна кампания, за да обвини за неуспехите руското министерство на отбраната или руската индустриална база и да избегне от отговорност за неуспеха да залови Бахмут. На 2 януари руският президент Владимир Путин одобри поредица от инструкции за руските агенции и високопоставени служители, които вероятно имат за цел да отговорят на критиките към отношението на Кремъл към военнослужещите и да представят Кремъл като ангажиран с военни действия апарат. Tези инструкции привидно са опит да се отговори на оплакванията, изразени от майките на военнослужещи по време на силно режисирана среща с Путин на 25 ноември.

В 11-те инструкции се нарежда на няколко високопоставени членове на руското правителство - включително министъра на отбраната Сергей Шойгу, министър-председателя Михаил Мишустин и кмета на Москва Сергей Собянин - и на правителствени агенции (включително Министерството на отбраната на Русия) да си сътрудничат с други агенции и неправителствени организации, за да изготвят списък с препоръки за разглеждане и подобряване на процесите на снабдяване, обезщетения и здравеопазване на военнослужещите.

Путин възложи на Министерството на културата да окаже съдействие на неправителствената организация "Комитет на семействата на воините от Отечествената война" за създаване на документални филми и други материали, които да показват "смелостта и героизма" на руските войски в Украйна, както и за прожектиране на местни документални филми с цел "борба срещу разпространението на неонацистка и неофашистка идеология". Тези инструкции едва ли ще предизвикат значителни промени и вероятно ще отнемат значително време за изпълнение.

Путин потвърди, че Русия използва различни социални схеми, за да оправдае прехвърлянето на украински деца в Русия. В годишната си новогодишна реч Путин благодари на руснаците за усилията им да изпращат деца от окупираната украинска територия на "празници". ISW и преди е съобщавала за случаи, в които руски официални лица използват прикритието на "празници" и ваканционни схеми, за да оправдаят прехвърлянето на украински деца в Русия и окупирания от Русия Крим. Системните пропуски в руския апарат за генериране на сили продължават да се отразяват на кадровия потенциал в ущърб на руския оперативен капацитет в Украйна. На 3 януари руски военни блогъри твърдят, че руските военни са изпратили наскоро мобилизиран персонал, обучен като артилеристи и танкисти, след мобилизацията им в пехотни дивизии в Украйна без формална пехотна подготовка.

Руските сили са претърпели значителни загуби на артилерийски системи и бронирани превозни средства в операциите в Украйна от началото на частичната мобилизация през септември 2022 г. и поради това вероятно имат излишен персонал, обучен в използването на специфично военно оборудване. Говорителят на украинската Източна група сили полковник Серхий Черевати съобщи, че в момента руските сили в Източна Украйна изстрелват артилерийски снаряди с приблизително една трета от скоростта през лятото на 2022 г. Намалената честота на руския артилерийски огън вероятно е резултат от изчерпването на запасите от боеприпаси, като се имат предвид съобщенията, че руските сили умишлено прехвърлят боеприпаси от един сектор на фронта в друг. Пращането на зле обучени артилеристи в пехотни части, без те да са обучени за пехотни бойни действия, вероятно ще ги превърне в нещо повече от пушечно месо.

Понижените способности на руския военен персонал вероятно ще засилят още повече критиките на руските военни блогъри към руските усилия за генериране на сили и руското Министерство на отбраната (МО). Един от руските военни блогъри твърди, че предложенията на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за създаване на пет нови артилерийски дивизии и неотдавнашното създаване на артилерийска дивизия във 2-ри армейски корпус на Луганската народна република (ЛНР) ще бъдат загуба на личен състав и артилерийски боеприпаси, ако руското МО продължи да обучава този личен състав само като артилерийски, без да го обучава за пехота. Друг руски военен блогър неточно твърди, че поставянето на танкист или артилерист на служба като обикновен пехотинец е военно престъпление, което дори съветските командири не са извършили в най-трудните месеци на Втората световна война през 1941 г.

Руският военен блогър сравнява сегашната ситуация с подобен инцидент през 2015 г., когато руското разполагане на артилерийско подразделение като пехота в операцията за превземане на Дебалцево, Донецка област, доведе до смъртта на 80 процента от подразделението, и твърди, че руските командири, които вземат такива решения, трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност. Руските военни блогъри редовно критикуват руското МО за лошото провеждане на частичната мобилизация и вероятно ще продължат да го правят, тъй като руските усилия за генериране на сили водят до влошени кадрови способности, които вероятно допълнително ще ограничат способността на руската армия да постигне какъвто и да е оперативен успех в Украйна. Хиперболизирането на критиките на военните блогъри към практиките на МО по отношение на личния състав подчертава все по-нарастващата враждебност и скептицизъм към МО сред елементите на общността на военните блогъри.

Основни констатации на ISW:

- Путин е одобрил серия от инструкции до руските агенции и служители, които вероятно имат за цел да омаловажат широко разпространените критики срещу предоставянето и изплащането на обезщетения на руските военни.

- Путин потвърди, че Русия използва различни социални схеми, за да оправдае прехвърлянето на украински деца в Русия.

- Системните неуспехи в усилията на Русия да изгради своите въоръжени сили продължават да вредят на руския оперативен капацитет в Украйна.

- Намалените възможности на руските военнослужещи вероятно ще засилят още повече критиките на руските milbloggers към усилията на Русия да формира въоръжени сили.

- Руските сили продължиха ограничени контраатаки по линията Сватово-Кремина, докато украинските сили продължиха да нанасят удари по логистичната подкрепа на руските сили в Луганска област.

- Руските сили продължиха офанзивата си край Бахмут и Авдеевка и може би засилват групировката си в западната част на Донецка област.

- Както бе съобщено, от 2 януари украинските войски заемат позиции на остров Большой Потьомкин в делтата на река Днепър.

- Путин подписа указ, предвиждащ допълнителни придобивки за личния състав на руските въоръжени сили и Федералната служба за охрана на Русия, охраняващи руско-украинската граница.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    75 76 Отговор
    просто губите ВОЙНАТА АГРЕСОРИ такива

    Коментиран от #28, #46

  • 2 Сомалийския пират

    53 44 Отговор
    Няма страшно, сега смело ще настъпят към Москва.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 "Втора армия в Света"

    67 65 Отговор
    Рашистите ги бива само в геройското отстъпление! Там са най-добрите!!
  • 5 Готвача що не си готви пирожките,

    51 51 Отговор
    А тръгнал да хулиганства и мародерства по чужди страни? Ама, че пародия...
  • 6 Мисирки!

    92 49 Отговор
    Не се ли уморихте да публикувате глупости???
  • 7 Българин

    50 49 Отговор
    Сега остава и да сложи изходни визи за всички руснаци и да върне надписа КПСС и всичко щ есе върне в 1945-та :) Светът върви напред, а русия бяга със всички сили назад. Кой за каквото го бива :)
  • 8 Груйо

    44 38 Отговор
    Така е когато разни готвачи, еленовъди и други разни блюдолизци от менажерията на Пухлер се помислят за Суворов
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Някой

    86 43 Отговор
    Ми, не мисля, че точно това е казал "Готвача". Каза, че е трудно да се превземе града, защото има над 500 защитни рубежда, изградени от украинците. Подготвяли са се 8 години за това все пак - време, дадено им от лъжите на Меркел и Оланд, че някой има намерение да спазва Миниските споразумения.
    Не означава, че Бахмут няма да бъде превзет - просто ще трябва повече време. Стотици украинци загиват там всеки ден, та затова и руснаците използват думата "мясорубка".

    Коментиран от #15

  • 11 Путин

    34 34 Отговор
    Воюва срещу бащите и майките на отвлечените, от него деца! Абсурд е да спечели!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Клоуни сте

    55 35 Отговор
    Дойче вкиснало смръдливво зеле подготвя статия и за чистачката на Путин. А може ли и за снабдителя на Зеленски Брендо?
  • 15 ТИРбушон

    38 57 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Русия не спазваше Минските споразумения от първата минута, като продължиха сраженията в Дебалцово. Това е първата точка и те не я спазиха. Сетне не спазиха условията за демилитаризирана зона. Сетне сепаратистите си насрочиха избори в нарушение на споразуменията. Това в първите дни след подписването.
    Чети споразуменията, има ги на стотици места в интернет. Не е толкова сложно. Или не ги чети. Вече няма значение. Вече никой не вярва на лъжите на Путин и Лавров. Преди някои се правеха, че им вярват, докато си мислеха, че Русия е сериозна военна сила. Сега се присмиват.

    Коментиран от #17, #65

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Някой

    58 22 Отговор

    До коментар #15 от "ТИРбушон":

    Докажи, че това което си написал е така, а не са просто събрани на едно място думи.
    Факт е, че Русия не бе страна по споразумненията, а гарант. Както Германия и Франция. За тях вече видяхме какво са гарантирали - време за фашисткия режим. Русия явно е смятала тези споразумения за витални - донбасци спряха настъплението към Киев през 2014, нищо че имаха инициативата и мачкаха укрите на фронта. Така че, те си изплниха споразуменията, но не и укрите.

    Коментиран от #24, #32

  • 18 Хихихи..

    39 27 Отговор
    В ЧВК Вагнер няма "не можем" бе льохмани,поне съчинявайте достоверно!

    Коментиран от #52

  • 19 един

    30 43 Отговор
    Обирайте си парцалите и вън от Украйна!

    Коментиран от #23

  • 20 Гюнтер

    27 40 Отговор
    Дойдохме си на думата - скъсаните ушанки реално нищо не могат да постигнат на фронта освен да умрат безславно за дъртото джудже в Кремъл, ура!!!

    Коментиран от #67

  • 21 Вагнер

    24 34 Отговор
    Вагнер е любимият композитор на Хитлер. После ми разправяйте че Руснаците не били Нацисти, живи Хитлеристи са си. Колко извратен трябва да си че да си кръстиш армията Вагнер?

    Коментиран от #41

  • 22 Българин Сл.оригинал

    17 20 Отговор
    След 6 месеца опити-всички го разбрахме това
  • 23 Хихихи..

    4 13 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    Сега или Веднага?

    Коментиран от #30

  • 24 ТИРбушон

    19 22 Отговор

    До коментар #17 от "Някой":

    Ти не прочете ли фактите които съм изложил. Жалко. Поне можеш да тролиш на воля. Копейките текат постоянно.

    Коментиран от #26

  • 25 Демократ

    26 30 Отговор
    Всеки нормален човек вижда, че Путин е напълно обезумял.Според неговите бръщолевения излиза, че Украйна сама се разрушава,избива населението си, оставя изпепелена земята на своята Родина, а той я спасява от нея самата.Спасява украинските деца като ги откъсва от майките им и насилствено ги закарва в Русия.Този психопат и всички около него трябва да бъдат спрени завинаги.

    Коментиран от #33

  • 26 Някой

    18 12 Отговор

    До коментар #24 от "ТИРбушон":

    Това не са факти.
    Бъркаш желаното с реалното.
  • 27 БАХМУТ БАЛЪЦИ

    19 13 Отговор
    Тия шест месеца съ напинят да сломят гарнизона в Бахмут.....големи са каръци......
  • 28 Ами сега

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вероятно и гледайки "Стани богат" отговаряш правилно на всичките въпроси ! И най вече коментираш колко са тъпи участниците !

    Да лежиш на дивана, четейки новините за Украйна е много лесно да се воюва !
    Браво, Велики пълководец !

    Коментиран от #71

  • 29 Реалист

    22 20 Отговор
    Руснаците вече са в Артемовка прекръстен на Бахмут. Соросоиди захлебвате ли с лъжи?
  • 30 един

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "Хихихи..":

    На момента хихихи!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Демократ

    20 25 Отговор

    До коментар #17 от "Някой":

    По-голяма глупост не бях чел .Минските споразумения са между Русия и Украйна след агресията на Русия в Украйна през 2014 г. Русия се съгласява писмено с подписа на
    Путин да спазва националните граници на Украйна, а Франция и Германия са гаранти за спазването им. Четете ги,има ги в Интернет, само малоумните дрънкат това,което им разпореди Кремъл,а то винаги е лъжа.Освен това, умнико, Донбас е украинска територия и как така и защо ще напада Киев, столицата на собствената си държава Украйна? Ето това се нарича промиване на мозъци без гънки, няма мисъл.

    Коментиран от #40, #64, #69

  • 33 Груьо

    23 7 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    НЕ ЗНАМ КОЙ Е ОБЕЗУМЯЛ НО СЪС СИГУРНОСТ,ОБЕЗУМЕЛИЯ Е ДРУГ,ТОЗИ ДЕТО ИГРАЕ ЕДНА ПИЕСКА ПОД ДИКТОВКА НА ТЕЗИ КОЙТО МУ ДАВАТ ПАРИ.ТОЗИ МНИМ ПАТРИОТ ЩЕ УНИЩОЖИ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ИЛИ ПО ТОЧНО ТЕРИТОРИЯ ,САМО И САМО ДА СИ НАПЪЛНИ ДЖОБА.А СЪЩИЯ ЩЕ ЗАМИНЕ ЗА БРИТАНИЯ ИЛИ ИЗРАЕЛ КЪДЕТО ЩЕ СИ ЖИВЕЕ ЦАРСКИ С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ.

    Коментиран от #54

  • 34 Данъчния

    25 17 Отговор
    Бахмут вече не съществува това е прозрачен град и спецназ вече го прочиства от окраински фашисти

    Коментиран от #39

  • 35 Резюме

    21 8 Отговор
    Значи: 1) Гьобелсова пропаганда до дупка 2) отвличане на деца - геноцид 3) провал в организирането на войската 4) затъване пред Бахмут 5) украинско разгръщане 6) нови олигархични руски кражби
  • 36 Комуниста

    20 11 Отговор
    Евтини лъжливи соросоиди почнали с лъжите от сутринта
  • 37 Такааа...,

    23 13 Отговор
    на руснаците може ида им е трудно да превземат Бахмут,но успешно унищожават всу там.Толкова,че след има няма два месеца,няма да има и деца,които да се бият за укрите!
  • 38 Ушанков

    12 17 Отговор
    Пригожин да каже от къде намери толкова цветя и венци за Гробището на Вагнер.
    От къде намериха толкова черни чували за убитите затворници.
    И за всеки убит ,със Прекратен контракт
    Както сам го казва Готвачът .
    Колко рубли е направил за всеки
    Прекратен Контракт.
    Хахаха
    С удоволствие слага по един венец на всеки гроб . Сигурно ги вижда като касички пълни с пари .
  • 39 Реално

    16 23 Отговор

    До коментар #34 от "Данъчния":

    Както обикновено путлерастията си служи с полуистини за да лъже: вярно е, че навсякъде, където руските "асвабадители" отидат, градовете се превръщат в руини, но пред Бахмут е застлано с купища заГРУЗени спецНАЦИта и всякакви други руски НАЦИта и самия Пригожин го признава.

    Коментиран от #44

  • 40 !!!

    28 10 Отговор

    До коментар #32 от "Демократ":

    Да беше прочел за изказването на Меркел за Минските споразумения. Но от грантаджийските медии не ви дадоха тази възможност. Но Меркел призна, че Минските споразумения са били сключени за да се даде време на Украйна да се подготви за бъдеща война с Русия в Донбас. Да се чете трябва ! И да се мисли ! С грантове не става !

    Коментиран от #48, #49, #50, #55

  • 41 Егати и извратеното мислене

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Вагнер":

    Това което каза,само психично болен човек може да го каже! Или кре тен!
  • 42 Радон Керанов

    16 22 Отговор
    Бахмут не е превзет!
    Няма как да бъде превзет от некадърно воюващи руснаци! Доказано некадърни за градски бой! В мариупол загубиха 6000 уж елитни щурмоваци срещу само 600 на азовския полк! Но азовците бяха в обкръжение! В Бахмут има части на азовския полк, но те не са в обкръжение, имат изобилие от боеприпаси и убиват зсраво...! Тъжна руска история...!
    Това са фактите, русолюбчета!
  • 43 Яне Сандански

    21 11 Отговор
    Факти що за лъжи ? В момента този град който спомените направо гори,използвани са термобарични оръжия .Там просто всичко ще се свари ,но вие явно живеете в паралелен свят .
  • 44 НАУМ

    19 8 Отговор

    До коментар #39 от "Реално":

    ТОВА КОЕТО ГО КАЗВАШ МИСЛИШ ЛИ ,ЧЕ Е РЕАЛНО НА БОЙНОТО ПОЛЕ ИЛИ СЛУШАШ ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ НА МАРА.СЪС СИГУРНОСТ БАХМУТ/АРТЬОМОВСК/ЩЕ ПАДНЕ РАНО ИЛИ КЪСНО.ДРУГОТО КОЕТО Е НЕ МОЖЕ ЕДНА АРМИЯ ДЕТО СЕ Е ОКОПАВАЛА ОСЕМ ГОДИНИ,ТАКА ЛЕСНО ДА СЕ ПРОБИЕ .ОТНОСНО МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ,РУСИЯ Е СТРАНА ПО ДОГВОРА,КАКТО И ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ. ДОНЕЦКАТА И ЛУГАНСКАТА РЕПУБЛИКИ ДЕФАКТО ВОЮВАТ СРЕЩУ НОВОСЪЗДАДЕНИЯ РЕЖИМ В КИЕВ.ДА СЪГЛАСЕН СЪМ ,ЧЕ НА ТЯХНА СТРАНА СА ВОЮВАЛИ И РУСКИ НАЕМНИЦИ.НО АКО ПОГЛЕДНЕМ СЕГА ДА НЕ БИ В УКРАЙНСКАТА АРМИЯ ДА НЕ ВОЮВАТ ЧУЖДИ НАЕМНИЦА. САМИТЕ МЕРКЕЛ И ОЛОНД ПРИЗНАХА,ЧЕ НЕ СА ИСКАЛИ ДА СПАЗВАТ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ,А ПРОСТО СА ОТЛАГАЛИ ВЪВ ВРЕМЕТО ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪОРАЖИ И ОБУЧИ УКРАЙНСКАТА АРМИЯ.ТОВА Е.
  • 45 Бахмутските

    15 0 Отговор
    Солници = одеските катакомби през ВСВ! Дори по-голями. Огромни и явно украинците са ги превърнали в крепост!
  • 46 Бай Митко

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ох божкее, щом ти от дивана, Мара от кафенето и готвача от кухнята разбирате от военни действия означава, че всичко е точно на 180 градуса. А на боб гледате ли?
  • 47 Аз съм от ссср

    16 8 Отговор
    Само не разбрахме източникът на информация,да не е Бесарабия фронт или зеленски или лично готвачат на Путин се е обадил във факти .Само глупости пишете.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Демократ

    9 18 Отговор

    До коментар #40 от "!!!":

    Прочети минските споразумения.Дали това е казала Меркел силно се съмнявам,защото дезинформацията на Русия е заляла България.Има важен достъпен международен договор.Чети бе ,другарю и се замисли,ако можеш.Оправдаването на престъпленията на Путин също е престъпно.

    Коментиран от #70

  • 51 САРМАТ

    13 11 Отговор
    И ДА ТРИЕТЕ,БАХМУТ ЩЕ БЪДЕ ПРЕВЗЕТ И ПРЕИМЕНУВАН!ГАРАНТИРАНО!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Зеления губи

    10 8 Отговор
    Затова съюзниците от НАТО удариха училището да вдигнат духа на украинците.
  • 54 Демократ

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Груьо":

    Не се разбира нищо от безсмислиците, които си написал. Ясно е само,че мозъкът ти е претоварен от злобата и омразата, с която е натъпкан и това пречи на мисленето.
  • 55 и кво от това?

    7 12 Отговор

    До коментар #40 от "!!!":

    Абе селски?Как се подготви за война Украйна от 2014г?Нападението я свари съвсем неподготвена , без армия и оръжие.В първите дни едва се защитаваха.Четеш от Меркел и изопачаваш!
  • 56 Путин каза

    8 9 Отговор
    Щом не можете да го вземете правете филми, в които го взимаме.
  • 57 генчо

    1 2 Отговор
    виж ги тия хранутници на снимката само там са повече отколкото в българия, толкова хора с толкова малко полезен труд
  • 58 МАРА

    8 2 Отговор
    за тези цензури не гледаме вече бг новини не сме толкова глупави да ви вярваме има и истински новини, не сме малоумни

    Коментиран от #60

  • 59 МАРА

    4 2 Отговор
    за тези цензури не гледаме вече бг новини не сме толкова глупави да ви вярваме има и истински новини, не сме малоумни
  • 60 генчо

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "МАРА":

    по кой канал да гледаме истинските новини? кажи ни
  • 61 ТВМР

    0 3 Отговор
    Изяще се сега едни други, долни псета такива!
  • 62 Вагнер възкръснаха ли

    7 5 Отговор
    Вагнер полегнаха всичките . Нема ора.
    Пригожин обвинява Шойгу ,той бил виновен.

    Мишел ,кажи за бесните успехи на РФ при Бахмут да ми направиш деня
  • 63 Пеци

    6 8 Отговор
    Децата на Украйна се изпращат на "ваканция" в еничерските-суворовски училища за подготовка на свежо месо за нациста Путлер
    Готвача кВо иска със затворници Шаг вперьод два шага назад.Напредвали 10б-200м. към мацква.
    Брадатия чеченец нещо се умълча. Що ли????
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ами

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "ТИРбушон":

    в кои точно мински споразумения Русия е страна? Тя е същия гарант като Франция и Германия....
  • 66 Пешо от блока

    5 7 Отговор
    Абе как така не могат да го превземат! Още преди 1 месец троловете цвилеха от радост, че Бахмут е превзет и остават няколко къщи да се прочистят. Сега какво да пишат тролчетата?
  • 67 хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гюнтер":

    ех, гюнтер, гюнтер....колко такива гюнтери като теб наториха руската земя...
  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 8 Отговор
    Щом толкова рано са заредили тоя миризлив сайт с укронацистка пропаганда, значи много укрофашаги са дали фира снощи. Смерт за осрайна свобода за Русия и нормалния свят
  • 69 ами

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Демократ":

    да не мислиш, че като повтаряш една и съща глупост 100 пъти, тя ще стане умност? Русия не е страна по тия споразумения, вземи си го татуирай на...където искаш

    Коментиран от #75

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Тъй ли?

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ами сега":

    А ти от къде списнуваш? От фронта? Въобще не си диванен екпертин.
  • 72 Така са

    6 3 Отговор

    До коментар #70 от "Абе":

    му наредили от козяк. На грантове е, инак цар Глад.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Демократ

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Демократ":

    Порошенко, не знам излезе Породено.
  • 75 Демократ

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "ами":

    Как не е страна Русия, като Путин се е подписал? Да не би да е станал президент на друга държава?
  • 76 Вирус

    2 1 Отговор
    Явно няма такива мисирки като у нас и кво следва от този бълвоч предназначен за офцете
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Керът

    8 2 Отговор
    Пълзящ преврат, на тия в Кремъл им е ужас, не знае никой ткъде ще му дойде! Безаналогова работа, самоизбиват се с папки, скоро ще започнат и с реални военни действия, какъв цирк само предстои в Рашка, леле, леле...

    Да питам за един прЕател: като гореописаното стане, Корнела, Чорапа и Копейката как ще поделят кой за кого да е???
  • 79 П. Ригожин

    5 2 Отговор
    Всяка къща там е украинска крепост, а не руска, както някои мислеха !
  • 80 ПРЕД ОЧИТЕ МИ СА ДВА КОША ЗА ОТПАДЪЦИ

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "стоян георгиев":

    НА ДЕН ГИ ПРЕРАВЯТ СТО ПЪТИ И РЪМИ И БЪЛГЪРИ. ДА СЕ ФОКУСИРА Е НА ТОВА...... АКО ВА ИНТЕРЕСУВА ДЕ ИЛИ СИ ГЛЕДАТЕ КИСИЙКИТЕ....
  • 81 Z-вездоглед

    1 0 Отговор
    Руснаците поддържат огъня,колкото да задържат позициите си.С унищожаването на украинските електроцентрали,въпрос на време е да бъдат изтощени от редица липси за нормален живот.Анализаторите на тази война или са мега прости или просто са поръчкови...
  • 82 Спешно 112

    0 0 Отговор
    Институтът за изследване на войната ще разледва кражбата на кр
    ем от варшавското летеще.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: