Тема: Украйна

4 Януари, 2023 13:18 5 203 83

Западът не е готов да предостави на Киев оръжията, нужни за превземане на окупираните земи

  • украйна-
  • оръжия-
  • нато-
  • война-
  • русия-
  • китай-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • джо байдън-
  • прогнози-
  • файненшъл таймс

През 2023 г. няма да има условия за постигане на устойчиво примирие, да не говорим за официално мирно решение на конфликта

Западът не е готов да предостави на Киев оръжията, нужни за превземане на окупираните земи - 1
Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Журналистите на „Файненшъл таймс“ /FT/ споделиха своите прогнози за следващата година - от шансовете за устойчиво прекратяване на огъня в Украйна до вероятността за намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв на САЩ и процесите в Китай, предаде БГНЕС.

Подобно на много други наблюдатели, журналистите от FT сгрешиха в основната си прогноза за 2022 г. Макар да признаваме, че може да е пожелателно, в края на 2021 г. нашият редактор Бен Хол предположи, че Владимир Путин няма рационална причина да започне военна кампания в Украйна. За съжаление, логиката не попречи на руския лидер да се впусне в това катастрофално приключение. По-миналата година изразихме надежда, че конфликтът може да бъде избегнат, но днес Тони Барбър е по-скоро песимист относно вероятността за устойчиво примирие през 2023 г. Дейвид Шепърд прогнозира, че през новата година Европа ще бъде изправена пред продължителни прекъсвания на електрозахранването, защото Москва ограничава износа на природен газ. Освен това, предвид нарастващата загриженост, тази година отново попитахме нашите колумнисти дали Китай ще нахлуе в Тайван.

Като цяло от всички прогнози на FT за 2022 г. само пет не се сбъднаха. Сгрешихме, като обявихме края на тенденцията за "голямото оттегляне", акциите на Tesla паднаха, отчасти заради лудориите на Илон Мъск в Twitter, а демократите запазиха контрола си върху Сената на САЩ. Грешна беше и прогнозата на Клайв Куксън, че ще се появи по-заразен вариант на COVID от Omicron, въпреки че се появиха нови щамове и бумът на епидемията в Китай породи нови опасения.

Ще бъде ли постигнато примирие в Украйна?

Тони Барбър: Не. През 2023 г. няма да има условия за постигане на устойчиво примирие, да не говорим за официално мирно решение на конфликта. Замразяването на конфликта на сегашните позиции няма да удовлетвори нито Русия, нито Украйна. Владимир Путин няма да успее да отнеме независимостта на Украйна и дори няма да може да контролира изцяло четирите региона, които анексира през септември. Президентът Зеленски няма да приеме такова примирие, което би лишило Украйна от териториите, които Русия е успяла да окупира, заедно с Донбас и Крим. За възвръщането на тези територии ще са необходими оръжия, които Западът очевидно не е готов да предостави на Киев. Русия се опитва да се прегрупира и подготвя народа си за дълъг конфликт. Войната ще продължи през настоящата година.

Очакват ли се в Европа продължителни прекъсвания на електрозахранването?

Дейвид Шепърд: Да. Може да започне преди април, ако времето е достатъчно студено, но следващата зима ще бъде много по-голямо предизвикателство. Въпреки че хранилищата с газ вече са почти пълни, през пролетта ще бъде много трудно да се напълнят. През 2022 г. доставките на руски природен газ са били почти непрекъснати до юни. През 2023 г. техният обем ще бъде близък до нулата. Трудно би било да се запълни тази празнина с втечнен природен газ. Европа може да намали рисковете, като премине отново от газ към въглища. Малко вероятно е френските атомни електроцентрали да имат значителни проблеми по време на рутинната поддръжка. Но цялата енергийна система е подложена на стрес от година и половина. А рискът нещо да излезе от стоя се увеличава.

Ще започне ли Федералният резерв (ФЕД) да намалява лихвените проценти?

Мартин Волф: Пазарът очаква лихвеният процент по федералните фондове да достигне връхната си точка от 4,9% през първата половина на 2023 г., след което да спадне до 4,7% през септември и 4,4% през декември. По-голямата част от членовете на Комитета по операциите на открития пазар обаче смятат, че до края на 2023 г. лихвеният процент ще бъде 5% или повече. Според нас тази последна прогноза ще се окаже правилна. Както предупреди председателят на Фед Джеръм Пауъл през ноември, "историята категорично предупреждава да не се прибягва до преждевременно разхлабване на паричната политика. Ще се придържаме към курса, докато не свършим работата". Фед не иска да повтаря грешките си от миналото.

Ще остане ли Риши Сунак министър-председател на Обединеното кралство до края на 2023 г.?

Миранда Грийн: Да, но позицията му ще изглежда все по-малко завидна. Премиерът може да запази поста си до 2024 г., преди да бъдат насрочени нови избори, но ще бъде заплашен от десни идеолози и редови депутати, които имат собствено мнение. От референдума за Брекзит насам неговата безмилостна Консервативна партия вече е свалила четирима премиери - двама от тях през последната година. Сунак е по-стабилен характер от Борис Джонсън или Лиз Тръс, но неговите войници, които са изправени пред евентуално изборно поражение, могат да се държат още по-неадекватно и дори да си навредят политически. Те могат да погубят лидерството му, дори и да не искат.

Ще се кандидатира ли президентът Джо Байдън за втори мандат?

Кортни Уивър: Да. Всички помнят възрастта на президента. По време на изборите през 2024 г. той ще бъде на 81 години, а по време на встъпването си в длъжност - на 82 години. Но не бива да изключваме възможността той да се кандидатира отново. След една доста "плодотворна" година с нови закони и по-успешни резултати за Демократическата партия на изборите за Конгрес на САЩ, Байдън вероятно остава най-добрият кандидат на демократите за Белия дом. Вицепрезидентът Камала Харис преживя труден период в опитите си да спечели доверие. Но това не означава, че други демократи не обмислят да се включат в президентската надпревара през 2024 г.

Ще бъде ли обвинен Доналд Тръмп?

Едуард Люс: Да. Има поне четири области, в които може да започне разследване на бившия президент: опитът на Тръмп да оспори резултатите от изборите през 2020 г., притежаването на секретни документи в Мар-а-Лаго, натискът му върху служители от Джорджия да открият "липсващи гласове" и нередности в управлението на Trump Organisation. Разследването на първите две обвинения е в ръцете на Джак Смит, специалния прокурор, назначен през ноември, който е призовал длъжностни лица от седем щата. Въз основа на това, което вече е известно, в поне едно от тези разследвания прокурорите вероятно ще заключат, че разполагат с достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинения. Разбира се, Тръмп ще отрече и ще оспори това в съда.

Ще успее ли Китай да се върне към икономически растеж над 5%?

Джеймс Киндж: Да. Китай е изправен пред доста мрачен край на 2022 г. Отмяната на политиката на нулева толерантност на COVID за съжаление ще отнеме още много животи, а китайските болници вече са препълнени. Въпреки това през 2023 г. много неща могат да се променят и ще се променят. След като Китай се научи да "живее с COVID", икономическата активност ще скочи до небето. Спестяванията, натрупани по време на пандемията, ще стимулират ръста на потребителските разходи, а Пекин ще стартира пакет от стимули, насочени към инфраструктурата.

Ще нахлуе ли Пекин в Тайван, или ще избере блокада?

Гидеон Рахман: Не. Може би някой ден Си Цзинпин ще реши да нападне или блокира Тайван, но вероятно не през 2023 г. Нахлуването крие огромни рискове. Ако нещо се обърка, Си може да се окаже във война със САЩ, да загуби властта си и трайно да подкопае перспективите на Китай. Блокадата е много по-вероятен вариант: тя ще окаже огромен натиск върху Тайван да се подчини и дори може да принуди САЩ да стрелят първи. Но дори блокадата крие сериозни рискове, Си едва ли ще се осмели да изпита съдбата си, освен ако не е убеден, че Тайван окончателно се изплъзва от ръцете му. Следващата кризисна точка вероятно ще бъдат президентските избори в Тайван през 2024 г.

Ще приключи ли ерата на Ердоган след изборите през юни в Турция?

Лаура Пител: Не. Реджеп Тайип Ердоган ще използва много методи, честни и нечестни, за да остане на власт въпреки намаляващата си популярност. Ако управлението му продължи трето десетилетие, това ще има тежки последици за и без това затруднената икономика на Турция, ще ускори спада на жизнения стандарт и ще наложи допълнителни ограничения на личните свободи. Интересно е дали присъдата за лишаване от свобода и забраната за политическа дейност, издадена през декември на най-вероятния съперник на Ердоган - Екрем Имамоглу, кмет на Истанбул, може да предизвика силен отпор и да засили опозицията.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    70 18 Отговор
    Около нас ври и кипи всички се въоръжават а ние си пращаме оръжието в Украйна.Национални предатели ни управляват.

    Коментиран от #5, #46, #65

  • 2 Адам Хилтън

    5 13 Отговор
    Защото трябва да им дават ядрени ракети, за да имат изобщо шанс да си ги върнат.
  • 3 Ердоган остава на власт! Кеф!

    9 26 Отговор
    Пуйките ще затъват още и още!

    Коментиран от #61

  • 4 Историчар

    16 59 Отговор
    Ако в тази ситуация президент на САЩ беше Роналд Рейгън, а не изкуфелия Джо Байдън. Руснаците вече щяха да подписват условията на капитулацията си и репарациите пред прясно заровения ковчег на Путин

    Коментиран от #17, #22, #32, #43, #51, #83

  • 5 радослав

    14 41 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    за справедлива кауза е оправдано да помагаш,но на путлерастите това не се харесва!

    Коментиран от #9

  • 6 не е вярно това

    9 35 Отговор
    Тази статия е храна за путиноидните тролове !

    Коментиран от #34

  • 7 Русия ще им даде, във вид на летящи

    47 11 Отговор
    средства!? Запада взе да издиша вече.

    Коментиран от #81

  • 8 Исторически парк

    26 9 Отговор
    Западът ще им гледа сеира само и ще ги надъхва хахах
  • 9 Ивелин Михайлов

    21 4 Отговор

    До коментар #5 от "радослав":

    А ти с колко запшати помогна бе

    Коментиран от #45

  • 10 Ивелин Михайлов

    13 2 Отговор
    Заплати
  • 11 ТаУмВзе

    29 10 Отговор
    Краварчето разбра, че вече НЯМА ШАНС! Z

    Коментиран от #15, #47

  • 12 Дългият

    10 36 Отговор
    Какви оръжия не е доставил Запада....Ако четеш коментарите на проруските тиквеници...Украйна е зарината от оръжия и пак не може да победи Великата СъвеЦка армия...опс.... руска...безаналогова....Мир няма да настъпи Русия не върне ли анексираните украински териториални области...
  • 13 Не бе

    7 26 Отговор
    Оръжията са им нужни не за превземането, а за освобождаването на окупираните земи.
  • 14 истински българин

    11 28 Отговор
    бг русофилщина = свинщина!
  • 15 Гост

    19 4 Отговор

    До коментар #11 от "ТаУмВзе":

    Ти и за кравар не ставаш...в главата ти само течение става....

    Коментиран от #18, #60

  • 16 ДДРОнег

    7 32 Отговор
    Е, то на всички здравомислещи ни стана ясно, че доакто съществура рузия в такъв вид, МИР няма да има !!!
    А, Украйна ще си получи оръжията, годината сега започва и рузкоите окупатори ще избягат от Украйна така, както избягаха презглава и от Киев, от Херсон, от Харков !!!
    Дано и нашите стари самолети бъдат дааени на Укрйан, а не да ги режем за скраб !!!

    Коментиран от #52

  • 17 Стъмат Магарту

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Историчар":

    Не си Историчар,Мечтаещо на припек магаре си,все още се мяркате тук-там..

    Коментиран от #20

  • 18 ТаУмВзе

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Кой, аз ли не ставам за кравар ?!
  • 19 путин

    7 16 Отговор
    на всички русофили ще подаря по един електрически москвич с китайски части!
  • 20 Историчар

    8 22 Отговор

    До коментар #17 от "Стъмат Магарту":

    Те и на КПСС не им се вярваше преди 30 години, ама Рейгън ги фалира и разпадна, без да изстреля и патрон по Мордор. 🤣🤣

    Коментиран от #26

  • 21 Диамантената ръка

    6 14 Отговор
    Грешна стратегия на час по лъжичка, целта е продължително изтощаване на Москва, а не победа и сами да клекнат както 1990г., а трябваше отдавна украинците да бяха ги въоръжили до зъби, сега само протакане...
  • 22 Механик

    35 4 Отговор

    До коментар #4 от "Историчар":

    Щяха, ама не забравяй, че има още едно условие руснаците да подписват капитулация пред Рейгън, а то е, че шеф на Русия трябва да е Горбачов-Елцин. С Путин тая работа няма да ви се получи. Ще ви трича, както и в момента го прави.

    Коментиран от #23, #27

  • 23 ДДРОнег

    3 26 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    путин неговите ще го тричат и си прав, путин няма да подпише капитулацията !!!
    Капитуалция не се подписва от мъртвец !!!

    Коментиран от #29

  • 24 Антонио Бандера

    21 5 Отговор
    първо западът трябва да се подготви да жертва част от населението и територията си в ядрена война и тогава ще е готов да даде и оръжията. Че западните лидери-марионетки са толкова безмозъчни - са, но дали западните народи са готови за това?
  • 25 Мишел

    27 4 Отговор
    Съвсем разбираемо.
    Страх лозе пази .
    Не може да въоръжаваш Украйна с ракети, които достигат столицата на държава, която има ракети с ядрени бойни глави, безпроблемно достигащи твоята столица.

    Коментиран от #37

  • 26 Механик

    24 4 Отговор

    До коментар #20 от "Историчар":

    ФАлираха го ония от КГБ, дето запада маса години им наливаше сметките. Обещаха им, че след фалита ще ги оставят да разграбят страната (както стана и там, и у нас). Ама там Путин бързо им сви сармите и те станаха "десиденти". Е, някои от тях пиха чай с полоний, други пък се изявяват като дървосекачи в Сибир, ама нищо.

    Коментиран от #28

  • 27 Диамантената ръка

    3 13 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    Трича ел. стълбове и между тричане и победа, разликата е голяма.
  • 28 Диамантената ръка

    4 21 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    Разграби я кликата на Путин, Русия.

    Коментиран от #31, #35

  • 29 Механик

    28 4 Отговор

    До коментар #23 от "ДДРОнег":

    Оле, мале, пак се почна. Тоя Путин вече от 20 години го убивате, разболявате, оперирате, копаете го в бункера, па той си ви трича, та пушек се вдига.
    И пак да кажа, ама ако умре Путин, на негово място ще се качи някой нов Сталин. А Сталин, както знаем не си поплюва, та да не рИвете после и да търсите Путин.

    Коментиран от #42, #44

  • 30 ЗОЯ

    23 2 Отговор
    ЗАПАДА ПРЕЖАЛИ УКРИТЕ
  • 31 Пор Чвор

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантената ръка":

    да, но само ако се събуждаш сега от 30 годишна кома
  • 32 Боруна Лом

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Историчар":

    НАПРАВИ СИ ТИ ВЕТАР
  • 33 да напомня

    4 23 Отговор
    НАТО превъзхожда просия десетки пъти , така че ...
  • 34 ЗОЯ

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "не е вярно това":

    ЩОМ ФАКТИ КАЗВАТ ЗНАЧИ Е ИСТИНА ТОВА Е ВАШИЯ КОЗЯШКИ САИТ

    Коментиран от #53

  • 35 Механик

    25 4 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантената ръка":

    Нещо си зле осведомен. Помниш ли 90-те години, как руснаците дадоха на концесия на запада, почти всичките си ресурси? А като дойде путин, врътна кранчето. Е за това плачете вие (по-точно тия дето ви плащат). Така че няма логика "кликата" на Путин да е виновна. Виновни са именно тия, които посочих.

    Коментиран от #40

  • 36 😆😆😆

    3 19 Отговор
    Хайде всички кухи русофили в тайгата 🤣
  • 37 Диамантената ръка

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "Мишел":

    Това с ядреното оръжие са празни приказки, дори и Путин съвсем да е побъркан и да реши, че животът му е свършил, има доста около него с пълни чекмеджета, на които им се живее, няма да изпълнят такава заповед.

    Коментиран от #48

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ДДРОнег

    5 21 Отговор
    Споко - изгубените войни от рузия:
    1. Кримска - 1856
    2. Японска - 1905
    3. ПСВ - 1918
    4. Полска - 1921
    5. Финландска - 1939
    6. Афганистан - 1989
    7. Студена война - 1991

    За сведение - Финладската(зимната) война се числи към загубените, защото чрез нея Хитлер разбира нищожността на красная армия и решава , че много лесно ще победи ссср ! Ако не беше помощта на САЩ и Великобритания, нямаше да има рузия, а България щеше да бъде на три морета !!!

    Коментиран от #57, #69, #80

  • 40 Диамантената ръка

    9 2 Отговор

    До коментар #35 от "Механик":

    Плача за това, че всеки ден безсмислено умират хора от двете страни и затова не е нужно някой да ми плаща, може би съдиш по себе си...
  • 41 Ххххххх

    3 1 Отговор
    Точно както Колчак, Деникин и Врангел преди 100 години. Нищо не се е променило.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 А ти с клокло зашплати

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ивелин Михайлов":

    пумугна бре?
  • 46 Поредния Софиянец :Стой си в кухнята

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че навън ври и кипи
  • 47 Ей койТиУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ТаУмВзе":

    се пита в задачата
  • 48 Мишел

    11 4 Отговор

    До коментар #37 от "Диамантената ръка":

    Хич не е празна работа.
    Защото ако Русия ползва ядрено оръжие, НатО ще трябва да преглътне този факт, тъй като на натовците съвсем не им се мре .

    Коментиран от #49, #77

  • 49 Къв атом от русив

    1 11 Отговор

    До коментар #48 от "Мишел":

    Ракетата не работи от 1945 а рашката с чашката дето я пази не е спирал да пие от тогава
  • 50 ЛиБеРаст

    9 0 Отговор
    Как да е готов? Два "Посейдона" кротко лежат някъде в Атлантическия океан.
  • 51 Ако, ако

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Историчар":

    А ако беше Сталин, вместо милозливия Путин от покрайна и спомен нямаше да има. В историята няма ако....,казваше даскала ни по история.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "ЗОЯ":

    Недей да срамиш това хубаво име...ЗОЯ...с промитият си мозък...
  • 54 Уса

    6 0 Отговор
    Има споразумение между сащ и русия,как да да се играе и завърши театъра а не какво какво иска половината публика
  • 55 Бесен- _Язовец

    9 1 Отговор
    Ако ги слушаш натовците ще останеш с впечатление, че имат някакви върховни оръжия, а тооо... скрап която не става за нищо. Война на натовски фашисти още не им се разминала Руската армия ви унищожи с атом за 5 минути натовски фашисти.
  • 56 Комуниста

    6 0 Отговор
    Страхливо НАТО крие се зад бандерите и са изкарали всякаква техника да я пробват и се оказа техниката абс смех!
  • 57 Адам Хилтън

    3 9 Отговор

    До коментар #39 от "ДДРОнег":

    робсия няма спечелена война в цялата си измислена история без помоща на Запада!
  • 58 ТаУмВзе

    3 5 Отговор
    Зеленск унищожи алкохолизираната пр00сия за по малко от година с подръчни средства!
  • 59 Пърдящият бик

    8 0 Отговор
    западът си мисли, че ще седи на безопасно разстояние и ще кукловоди войната без никакви последствия. Путин е благ и дълготърпелив, но колко ли ще издържат нервите му? Дори в Библията е казано да прощаваш на брата си 7 пъти по 70, пък ако не се поправи и тогава, да ти бъде като митар и грешник

    Коментиран от #63

  • 60 ТаУмВзе

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Само рубли да ми подхвърлят коленча и надувам каквото ми подадат!

    Коментиран от #74

  • 61 Последния Софиянец

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ердоган остава на власт! Кеф!":

    Така затънаха, че от робсия и втарая в мире нищо не остана, без нито една жертва от страна на Нато!
  • 62 Западът - западнал и корумпиран,

    9 0 Отговор
    апропо, компрометиран! - не е готов за "феномена" - свободна Украйна! Не е готов и за феномена - свободна и независима Източна Европа. От тези събития, ще лъснат нерешени проблеми от времето на студената война, и последвалите заигравки на "играчи" от КГБ, ЦРУ, М6 и други олигофренски структури, виновни за тъпата война в Украйна! Но, светът върви напред, а не, назад. С техните камъни, по техните глави. В момента, събитията са, да се прикрият мръсните игрички на всекви "специални" олигофрени, дето се заиграват със сигурността на света. Но, крайния изход, няма да е, като след ВСВ, или пък, след края на студената война! - нещо ново требе да е, със всички гаранции, че тая олигофрения, няма да се повтори!
  • 63 Мишел

    0 5 Отговор

    До коментар #59 от "Пърдящият бик":

    Разпрали са ти ауспуха и пак се напъваш за някоя копейка!

    Коментиран от #67

  • 64 ганю

    1 2 Отговор
    Досега да бях изпраскал 3-4 реактора шахматно
    щеше да им върна номера за чернобил за да издокарат Русия
    задето взривиха централата фашистите

    Коментиран от #75

  • 65 ти пък! - прояви въобръжение,

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    и промени стилъ, че додея веке, да правиш тъпи първи постове под всяка тема!
  • 66 СКУКА

    0 6 Отговор
    Днес нямаутрепани ушанки
  • 67 Про митак

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Мишел":

    нещо смислено можеш ли да генерираш или само профанизми излизат от бомбиралото мозъче
  • 68 цък, цък, цък?

    4 2 Отговор
    времето лети, и съвсем не е в полза на "специалните", и тъпата война, предизвика твърде много въпроси, за да останат без отговори! Май ще има гражданска ревизия на "специалните" повсеместно. Аджеба, кви сте вий, и за кво се борите!?! Пластовете се разместват, и много "специални" олигофрени, определено не вдяват, накъде духа вятъра.
  • 69 Баро

    0 5 Отговор

    До коментар #39 от "ДДРОнег":

    Точно така е
    Забрави добруджанската 1917
    Ако хитлер не беше се заплесвал със франция и англия даже съюзниците щяха да му помагат да строши ссср
    Изпуснаха момента

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 а ааа

    3 4 Отговор
    А ТРЯБВА. АЗИАТСКАТА ОРДА ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖИ ДО КРАК.
  • 72 Урсула

    6 2 Отговор
    Крайно наложителен е един "Киевпрайд" със западни извратеняци и соросоиди ,за повдигане бойния дух на останалите живи 00краинци
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Джо

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "ТаУмВзе":

    Теб са те надули през задния вентил с американска помпа
  • 75 Баро

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "ганю":

    Не може вятъра духа към мацква
  • 76 сирене

    2 1 Отговор
    няма окупирани земи в Украйна...
  • 77 Диамантената ръка

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мишел":

    Няма да ползва, щото ще получи същото, ядреното оръжие е създадено за да не се ползва, щото е ясен краят, там победител няма, иначе снаряди с обеднен уран и по Милошевич мятаха май
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ихуууууууу

    2 1 Отговор
    Поредните журналистически платени измислици без реално съдържание - важно е да се бръщолеви и заплатката да си върви .....
  • 80 Три морета

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "ДДРОнег":

    Какво спечелиха Победителите от
    войните ?

    Великобритания и Австроунгария винаги са
    били против БГ на 3 морета . Но фокуса удобно е
    Русия
  • 81 Коко

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Русия ще им даде, във вид на летящи":

    Ти като много знаеш, защо не отидеш да живееш и работиш в Русия?
  • 82 Кокоркиро

    1 0 Отговор
    Оти шубето е голем страх.Мексиканци,сажди и джендъри трябва да пратят.А после бой за место в самолето,като у Афганистано.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: