Last news in Fakti

4 Януари, 2023 21:45 1 595 6

Пълен блокаж! Кевин Маккарти не успя да спечели председателското място в Камарата на представителите и след четвъртия вот

  • кевин маккарти-
  • камара на представителите-
  • сащ-
  • републиканска партия-
  • джо байдън

Битката за това кой ще ръководи Камарата на представителите, след като републиканците получиха мнозинство на междинните избори през ноември, продължава вече втори ден

Пълен блокаж! Кевин Маккарти не успя да спечели председателското място в Камарата на представителите и след четвъртия вот - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на републиканците Кевин Маккарти отново не успя спечели председателското място в Камарата на представителите след драматичен четвърти тур на вота, предаде Асошиейтед прес.

Битката за това кой ще ръководи Камарата на представителите, след като републиканците получиха мнозинство на междинните избори през ноември, продължава вече втори ден.

Вчера, при откриването на работата на новия Конгрес Маккарти не успя да спечели вота за председателското място, след като някои твърдолинейни депутати от партията му отхвърлиха неговата кандидатура. Изглежда, че тяхната позиция не се е променила и днес, тъй при гласуването не достигнаха още повече гласове, за да се съберат нужните 218 гласа.

Същевременно днес бившият президент Доналд Тръмп постави на изпитание влиянието си върху републиканците в Камарата на представителите, като призова всички членове да подкрепят Маккарти, отбелязва ДПА.

"Сега е време всички наши страхотни републикански членове на Камарата на представителите да гласуват за Кевин, да завършат сделката и да си вземат победата", написа Тръмп в своята социална мрежа "Трут соушъл".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вежди Ал Рашид

    6 0 Отговор
    Аз съм готов да се жертвам.И баща ми милиционера е съгласен.Даже се просълзи.
  • 2 Жълто джудже

    12 2 Отговор
    Има имитация на плурализъм. Американският елит винаги е единен и монолитен в ограбването на света.
  • 3 Обяснявам бавно

    3 3 Отговор
    Тръмп бе един от най-успешните президенти, но: Две неща вероятно ще му изядат главата на Тръмп. Подкрепата му за Кевин и подкрепата за "ваксините" причинили страдание, уволнения, насилие и банкрупт на народа за 2 години. А и скоро ще наложи да изрази ясно и позицията си за Украйна.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Това е Добре

    2 0 Отговор
    Този е подлога на демократите. Само иска да пречи на Републиканците.
  • 6 Нова звезда

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обяснявам бавно":

    Десантис ще е президент 2024. Той управлява Флорида със здрав разум и я прекара през най голямата ковид криза. Аз се колебая между Тръмп и Десантис.