Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Януари, 2023 00:21 2 782 19

Абрамович е прехвърлил своята собственост на децата си

  • роман абрамович-
  • санкции-
  • деца-
  • олигарх-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Въпросните активи включват недвижими имоти, яхти, хеликоптери и частни самолети

Абрамович е прехвърлил своята собственост на децата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският олигарх Роман Абрамович е прехвърлил няколко милиарда долара на децата си, в опит да защити своята собственост, точно преди да стане обект на санкции в отговор на руската инвазия в Украйна, пише днес в. "Гардиън", цитиран от Франс прес.

Според документи, получени от британския всекидневник, десет компании, собственост на милиардера, "са били реорганизирани набързо в началото на февруари 2022 г.", тоест няколко седмици преди началото на войната. "Тези промени направиха седемте деца на Абрамович, най-малкото от които е на 9 години, собственици на активите на тези компании, които са на стойност най-малко 4 милиарда долара“, отбелязва "Гардиън" и изрично уточнява, че тази реорганизация не е била незаконна, предаде БТА.

Още новини от Украйна

Въпросните активи включват недвижими имоти, яхти, хеликоптери и частни самолети. Сега би било трудно те да бъдат конфискувани или замразени, доколкото децата на руския олигарх, бивш собственик на английския футболен клуб "Челси", не са засегнати от санкциите, въпреки че британските власти биха могли да се опитат да докажат, че Абрамович е човекът, който ги контролира на практика.

"Гардиън" уточнява, че цитираните от него документи са придобити от хакери, проникнали в компютрите на финансова институция, управляваща компаниите на руския олигарх в Кипър, посочва ежедневникът. Европейският съюз и Великобритания включиха през март миналата година Абрамович в списъка си с хора, санкционирани заради близостта им с Кремъл. Той обаче не беше санкциониран от САЩ, заради което критикът на Кремъл Алексей Навални, който в момента е в затвора, изрази дълбоко съжаление, отбелязвайки, че някои от компаниите на олигарха "продължават да доставят метал на руското министерство на отбраната", припомня АФП.

САЩ конфискуваха през юни само два самолета, принадлежащи на Роман Абрамович, подозирайки, че са били използвани в нарушение на санкциите, наложени на Русия. През септември олигархът изигра роля за освобождаването на петима британци, пленени от руските въоръжени сили в Украйна, според свидетелствата на един от тях, който каза, че Абрамович е бил в самолета, с който са напуснали Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 13 Отговор
    Ако навремето беше купил Левски, сега да си пиеш пиенето с Баце и да няма кой да ти пипне млрд-те

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 а ъъъ

    20 6 Отговор
    Да не е дошло.време.да.се.мята от прозореца.
  • 4 аврам

    20 2 Отговор
    прдвидлив евреин
  • 5 А ако беше взел ФК ВАРДАР

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Сега щеше да си пие ракията с Муцкоски и да си диша чистия въздух на свещици пред камината!
  • 6 Да много просто

    9 1 Отговор
    Запор само на Аврам но не на неговите деца жена и фамилия. Прилича на директор след собствена фирма
    Пак си ти но собствеността е на децата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Силата-Император

    9 2 Отговор
    Прехвърлил я на "хартийки" с подпис и печат,хихихи,и се мисли за "спасен"..На Русия как и блокираха над 300 млр.€,ей така? Хартийките не те спасяват,ако нямаш истинска Сила!

    Коментиран от #15

  • 9 Хихихи..

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Хакаме го":

    И как ще победиш русите? Кажи ми,че умирам от любопитство?

    Коментиран от #10, #11

  • 10 С глад и мизерия

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хихихи..":

    Накрая даже и бояршик няма да могат да си правят, заради липса на импорт и вещества, които не знаят как да си правят. Ако могат да пият петрол.
  • 11 Ако си имал вземане-даване с руснаци

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хихихи..":

    ще знаеш как и колко струват, ама си нямал. Заради това ги боготвориш.

    Коментиран от #13

  • 12 Жълто джудже

    13 0 Отговор
    Този човек беше невероятен продукт на дивия капитализъм след разпадането на СССР. В онези дни не е имало правила и закони за свръхобогатяване, присвояване на гигантски промишлени предприятия и огромни запаси от природни ресурси. Калната пяна изтласка на повърхността странни хора, които не познаваха, не разбираха и не обичаха Русия. След като присвоиха огромни богатства, те избягаха на запад, без да се върнат никога. Когато Русия се събуди от мозъчна атака, нищо не можеше да се направи. Огромни богатства се озоваха в европейски и американски банки.

    Коментиран от #16

  • 13 Хихихи..

    11 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ако си имал вземане-даване с руснаци":

    Имал съм младо,имал съм..В далечната 1985 /там навърших 25/ бачках в Тюмен,а в 1988 в Оренбург.Имат си кусурите,безспорно..Но те са нашият "батько", не е чичо Сам.В това поне съм убеден на 101 %...
  • 14 Похвално

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хакаме го":

    Първо потренирай с маман обаче,да ти изглади грешните движения че тогава..
  • 15 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Силата-Император":

    Блокирали са 300 млрд.€ ВРЕМЕННО.Русия винаги,винаги идва за своето и си го взима с лихвите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тато Яшар

    1 2 Отговор
    В бившите комунист.диктатури НИКОЙ не се е издигнал или забогатял без разрешението и съдействието на ком-партиите и техните репресивни служби! А тези ком-партии и спец-служби след 1990 минаха в ЗАДКУЛИСИЕ и се превърнаха в ПАРТИЙНО-ОЛИГАРХИЧНО-МAСOНCКИ МУTPО-МИЛИЦИОНЕРО-МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ! А на обществената повърхност поставиха свои КЛОНИНГ-партийки от ком-номенклатури и/или ченгета, които външно и фразеологически се оцветиха в цялата палитра от полит-разцветки, но бяха структурирани и действаха по стария принцип на РЕПРЕСИВНО-МAРOДЕPСКИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТРАЛИЗЪМ"! В новите "конституции" заложиха рестрикции за регистрации и възстановяване на партии и организации на некомунистите и създадоха монополни условия и привилегии за безотговорна и нанаказуема регистрация и действие на комунист.клонинги! В тези партийки се преля и комунист.партиен номенклатурен и репресивен актив с или без партиен билет, като Ивaн Kocтов, Пeтъp Cтoянов, БOKo-тиквaтa, Дoгaн, Маpин Pайкoв Николов, клeпто-Лeна попТодорова, СаламOн Пacи, Рoскo плeвнятa, Бoйкикев, Наско инч-xaй, разните колхозни патриотарстващи "бългapофили" с индoбългapски произход като патрон-идолитe Тато и Бато-авджията! И това под строгия поглед и финансовата и организационна подкрепа по каналите на КомИнтерна, НKBД, ГPУ, КПCC, ...