Last news in Fakti

8 Януари, 2023 08:17 2 760 23

Отмъщението на Хари! Принцът се готви да разкаже повече за британските кралски особи в телевизионни интервюта

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • бъкингамски дворец-
  • крал чарлз чарлз iii

Засега няма коментар от Бъкингамския дворец или от някого, който говори от името на кралското семейство - позиция, възхвалявана от голяма част от британските медии като достойно мълчание

Отмъщението на Хари! Принцът се готви да разкаже повече за британските кралски особи в телевизионни интервюта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дни след като мемоарите на принц Хари бяха случайно пуснати в продажба по-рано с нови твърдения за разногласия и конфликти в британското кралско семейство, нова серия от телевизионни интервюта с него ще започне да се излъчва днес във Великобритания с перспективата да бъдат нанесени още по-големи щети върху монархията, предаде Ройтерс.

Книгата на Хари "Резервен", която започна да се продава в Испания тази седмица, пет дни преди официалното ѝ представяне, описва не само изключително лични подробности, като например как той е загубил девствеността си и е вземал наркотици, но разкрива също и по-интимни лични случаи на семейна дисхармония.

В книгата Хари разказва как неговият по-голям брат, престолонаследникът принц Уилям, го е съборил на земята при сбиване и как двамата братя са молили своя баща крал Чарлз да не се жени за втората си съпруга Камила, сега кралица консорт.

Според наблюдателите това е потопило монархията в най-голямата ѝ криза след събитията от 1990 г. около разпадането на брака на Чарлз с покойната му първа съпруга принцеса Даяна, майката на Уилям и Хари.
Всичко това става само четири месеца след смъртта на кралица Елизабет и възкачването на Чарлз на трона, отбелязва Ройтерс.

"И така, ето го Чарлз, който се опитва да се наложи като новия крал, и сега Хари хвърля тази бомба и всичко идва към него с гръм и трясък", каза кралският биограф Тина Браун.

Откакто Хари и Меган се отказаха от кралските задължения и се преместиха в Калифорния през 2020 г., двамата осъдиха отношението към тях от страна на кралските особи и двореца.

От интервюто им с Опра Уинфри през 2021 г. до тяхната документална серия от шест части в "Нетфликс" миналия месец и сега книгата на Хари, посланието на двойката е същото: че кралските особи и техните помощници не само не са успели да ги защитят от враждебната и понякога расистка британска преса, но е имало и активно изтичане на негативни истории за тях.

Засега няма коментар от Бъкингамския дворец или от някого, който говори от името на кралското семейство - позиция, възхвалявана от голяма част от британските медии като достойно мълчание.

Днес публичните мисли на Хари ще продължат да стават достояние на широката общественост с още три телевизионни интервюта, предвидени за излъчване в ефир. Времето им за излъчване беше определено преди официалното представяне на книгата на Хари във вторник следващата седмица. Предварително излъчени откъси от тях показват, че Хари иска да представи своята страна в тази история.

"Не знам как запазването на мълчание ще направи нещата по-добри", казва Хари в интервюто си за британския телевизионен канал Ай Ти Ви (ITV), което ще бъде показано най-напред.

Проучванията показват, че много британци започват да се отегчават от цялата кралска мелодрама, а по-нататъшните разкрития едва ли ще разклатят техните възгледи, независимо дали изпитват симпатия към Хари и Меган, или към онези, които те критикуват. Книгата на Хари обаче беше номер 1 списъка с бестселъри на "Амазон" във Великобритания вчера и можеше да се поръча предварително преди официалното ѝ пускане в продажба.

Кралският историк Емили Андрюс казва, че имайки предвид настоящата криза с разходите за живот във Великобритания, подкрепата за оплакванията на привилегирован принц, живеещ в имение в Калифорния, може да бъде ограничена.
"Те се поляризират, Хари и Меган, и мисля, че тази нова книга на Хари вероятно няма да промени мненията на много хора", каза Андрюс за Ройтерс.

"Мисля, че става пресилено, надхвърля точката на насищане и хората си мислят, че не искат да слушат повече, казвайки: млъкнете, вървете си", заключи тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синът на коняра

    30 6 Отговор
    отмъщава за майка си.
  • 2 Мнение

    38 3 Отговор
    Храни куче да те лае. Какво може да направи една жена даже и с кралско семейство.
  • 3 РЕАЛИСТ

    28 6 Отговор
    Ами , ако кралският двор реши да отмъщава на Хари. Той в толкова лесен. Един ДНК тест ще докаже, че в него не тече кралска кръв. Даяна го направи с коняря си Джеймс Хюит.

    Коментиран от #6, #15

  • 4 И той

    40 4 Отговор
    слезе на нивото на афроамеканската си булка , която му е кака , разведена , властна и изкусна манипулаторка !
  • 5 ХАХАХА

    30 4 Отговор
    Този няма ни срам ,ни очи ,но сеирджии ,които да гледат падението му ще има много. Незнам на кого е син този ,но "принцесата на народа "излезе много гнила ябълка предала лошите се гени на сина си.
  • 6 Никой

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    не избира родителите си . Хари също !

    Коментиран от #8, #22

  • 7 Интересно

    10 14 Отговор
    Тази тема защо е толкова интересна в България,че ежедневно пълни разните медии? Война на Путин срещу Украйна и света,която пряко ни засяга не се радва на такова внимание.Отговорът е прост- вниманието ни трябва да се пренасочва от реалния проблем.Симпатиите на пресата към Хари,който е против собствената си фамилия и омразата към англо-саксонска империя у нас са умело използвани.Същото като любовта на тази преса към безобразията на Тръмп, когото величаеха.Сега,когато Тръмп най-после ще си получи заслуженото,защото в САЩ има закони,пеят друга песен. Медийната среда у нас е подчинена на Кремъл и това се вижда даже от самолет. Актуалните проблеми се третират пропагандно и манипулативно.
  • 8 РЕАЛИСТ

    15 8 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Не ги избира, но не трябва да се отрича от тях. Дори в сегашната си книга говори с насмешка за "слуховете" , че Джеймс Хюит му е баща. Всички специализации по изследване на лицата са категорични. Хари е син на коняра. Хари се отрича от биологичния си баща, щото иначе няма да е принц, а ще е son of a bitch

    Коментиран от #10

  • 9 афганистанче

    19 3 Отговор
    Анат/оли,да наричаш този убиец принц е отвратително!Афганистанците го попиляха от критики!Само да припомня,че този убиец беше стрелец в британски щурмови хеликоптер!В мемоарите си открито признава,че е убивал афганистанци-елиминирах ги като фигурки от шахматна дъска-поне 20-25 убити!Само,че тези фигурки имат малки деца,които чакат тате да се завърне
  • 10 Сложна

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    тема , тъй като и самият Джеймс Хюитт отрича дори аферата с майка му , вероятно получил щедра сума от кралския двор , за да не говори !

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван костов

    9 3 Отговор
    боклуци пък и кралски.
  • 13 разума

    10 2 Отговор
    Стига тая игра на крале и кралици които харчат парите на народа . Това кралско семейство не иска много шум как живеят и харчат без лишения и ограничения . Те англосаксонците лежеха на гърба на много нации, но сега нещата в света се променят и не виждам много глупаци да издържат скъпоструващи титли като крале, графове и т.н.
  • 14 РЕАЛИСТ

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сложна":

    Не в така. Джеймс Хюит има издадена книга за 5-годишната си афера с Даяна. Той от това живее. Дава интервюта и пише спомени за Даяна. Беше в немилост и стигна дотам да живее при майка си. Публикациите обаче го измъкнаха от дъното. Крал Чарлз още като е видял русото небе след раждането е казал" Това не е мое дете" Опитали се да го успокоят, че в рода на Даяна Спенсър има руси, но той рекъл" Даяна не е Спенсър" Всички знаят, че баща ѝ е евреин.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 надарена кака

    1 2 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 17 На 10 - ти януари

    9 2 Отговор
    в някои страни излиза книгата на Хари , в която той дори описва , че с брат си са си мерили половите органи , с преимущество за него.... Издателството му е платило 35 милиона $ !
  • 18 Раданч Татлъту

    11 2 Отговор
    Мунчо и Мулатката правят пачка,лошо нема.🥳👍
  • 19 Гогич

    15 3 Отговор
    Принц Хари е един нещастник, който си вади хляба като злослови за семейството си и ги злепоставя! Черната мамба му е промила мозъка!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 бай Кольо

    6 1 Отговор
    Смотаняк
  • 22 Циник

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Не ги избира, но не трябва да плюе по тези, които са го направили човек. Никаква лоялност, да му се чудиш как е бил войник
  • 23 Стара мома съм и 85

    2 2 Отговор
    имам достатъчно време да следя историята. Изслушах брилянтни текстове на пропагандата и от двете страни на океана.
    Принц Хари е просто едно наранено момче, което обаче нищо не е научило от Кралицата, за която служенето беше над всичко. Отначало бях на негова страна, после си казах, че прекалява и започнах да съчувствам на брат му. Само, че да взимаш страна е глупаво, едностранно и доста елементарно.
    Всъщност цялата история показва колко много престиж, влияние и богатство им дава кралската институция и колко много им отнема, като време и истинска грижа, топлота и общуване в семейството, колко грубо е вмешателството на медиите в личния им живот, как самите те изпадат в капана за печелене на повече кликове в мрежата.
    Всякакво насъскване на братята един срещу друг е контрапродуктивно и само наранява Краля. Истинско възвишение и пречистване, истински авторитет за институцията може да се постигне само, ако братята намерят път един към друг. Словесната война между тях продава вестници, води до лайкове в мрежата, до печалби за издателствата, а нас свежда до махленско ниво. Трудното и благородното е да си простят, по-малко интересно, но в пъти по-ценно и издигащо авторитета им.
Новини по държави: