Last news in Fakti

10 Януари, 2023 10:19 1 250 2

Говорителката на Тръмп става губернатор

  • доналд тръмп-
  • говорителка-
  • сара сандърс-
  • сащ-
  • губернатор-
  • арканзас

Днес тя ще положи клетва в Арканзас

Говорителката на Тръмп става губернатор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сара Хакъби Сандърс, бивш прессекретар на Доналд Тръмп, ще положи клетва днес като 47-ия губернатор на Арканзас, пост, който е бил е бил заеман от баща ѝ, а тя ще стане първата жена на тази позиция, предаде Асошиейтед прес.

Сандърс, която работи почти две години като прессекретар на Белия дом, спечели миналата година изборите за губернатор след кампания, фокусирана върху национални въпроси и работата ѝ за бившия президент Доналд Тръмп. След изборите Сандърс вече избягва да говори за Тръмп и заяви, че иска да се съсредоточи върху щата Арканзас, предаде БТА.

Сандърс ще стане най-популярния бивш служител на Тръмп, заемащ изборна длъжност. Нейният баща Майк Хакъби е бил губернатор на Арканзас в продължение на повече от десетилетие.

Законодателите от Арканзас се събраха вчера за началото на годишната сесия. Новата губернаторка на щата каза, че неин основен приоритет е гласуванетона законодателна реформа, свързана с образованието, която според нея ще се съсредоточи върху подобряване на грамотността, повишаване на заплатите на учителите, мерки за безопасност в училищата и обществено финансиране за заплащане на частно или домашно обучение. Сандърс каза също, че би подкрепила закон, подобна на този във Флорида, който забранява часовете по сексуална образование и полова идентичност до трети клас.

Други точки от законодателния дневен ред на Сандърс включват мерки за намаляване на щатския подоходен данък и в сферата на обществената безопасност. Тя поема длъжността в момент, в който щатът разполага с повече от 2 милиарда долара резерв, а на междинните избори през ноември републиканците разшириха мнозинството си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Краварчето се Разпада по зле от СССР.
  • 2 По наследство

    0 0 Отговор
    ..мошеници. Затова на времето са ги затривали до 5 коляно !!