Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 15:41 5 965 43

Байдън под обстрел: републиканците ровят около президентския син Хънтър

  • джо байдън-
  • хънтър байдън-
  • сащ-
  • републиканци-
  • демократи-
  • обстрел-
  • президент-
  • доналд тръмп

Републиканците искат да разследват семейството на президента Байдън

Байдън под обстрел: републиканците ровят около президентския син Хънтър - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Списъкът, в който конгресменът републиканец Джеймс Комър е описал предполагаеми нарушения на членове на семейството на американския президент Джо Байдън, е доста дълъг: 9 точки - 9 нарушения. Сред тях са и сериозни престъпления, като заговор срещу САЩ, измама по електронен път, укриване на данъци и пране на пари. Републиканецът твърди, че разполага с доказателства, че членове на президентската фамилия са извършвали, или са се възползвали от подобни престъпления.

Комър и негови съмишленици републиканци искат да се възползват от мнозинството, което спечелиха в Камарата на представителите. И това, което те считат за криминални сделки на семейство Байдън, ще се превърне в техен основен приоритет. Разследването е насочено срещу президента Байдън.

Знаел ли е Джо Байдън за бизнеса на Хънтър?

Републиканците очевидно смятат, че слабото звено на Байдън е синът му Хънтър, неговото проблемно дете. 52-годишният мъж се бори със зависимост от наркотиците от много години, а кратката му кариера в армията е приключила след положителен тест за наркотици.

В бизнеса Хънтър Байдън първоначално е консултант и инвеститор. През 2014 г. - докато баща му е вицепрезидент на Барак Обама - синът е назначен в борда на украинската газова компания Бурисма. Заплащането е добро, твърденията са за десетки хиляди долари на месец. Тези пари Хънтър Байдън е харчил за наркотици, разкри самият той по-късно в своята автобиография. В същото време президентският син е бил и член на борда на китайска енергийна компания, откъдето също са идвали милиони.

Джо Байдън винаги е твърдял, че не е знаел нищо за бизнес делата на своя син. Разбрал е, че Хънтър Байдън е в борда на Бурисма едва след назначението му там, каза самият Джо Байдън в интервю отпреди три години.

Но републиканците не вярват на това. Особено Доналд Тръмп продължава с инсинуациите за тъмни сделки: "Защо съпругата на кмета на Москва е дала на Байдън 3,5 млн. долара? Мисля, че Путин знае това и трябва да го разкрие публично. Ние трябва да знаем отговора", заяви Тръмп в свое телевизионно интервю през март. Хънтър Байдън отрича това да е истина и казва, че няма нищо общо с компанията, получила парите.

Един лаптоп, пълен с поверителна информация

Един от източниците, на които републиканците разчитат, за да докажат твърденията си, е лаптоп, открит в компютърен магазин в Делауеър преди две години. Хънтър Байдън го е оставил там, казват те. Много от либералните медии се отнесоха с подозрение към историята, която излезе малко преди президентските избори, а всекидневникът "Ню Йорк Поуст" я публикува.

По-късно стана ясно, че това наистина е бил компютърът на Хънтър Байдън, пълен с лична информация. Твърди се, че най-значимото откритие в него са имейли, според които той е осигурявал на бизнесмени контакти с баща си. "Ако това се окаже истина, то би противоречало на твърденията на президента, че не е участвал и че не е знаел за бизнес сделките на сина си - нито в Украйна, нито където и да било другаде", казва журналистката Оливия Нуци. Тя се опитва да стигне до истината за лаптопа, който междувременно е преминал през твърде много ръце, казва тя пред американската обществена медия NPR.

В момента е трудно да се прецени доколко материалите, които републиканците в Камарата на представителите са събрали, ще издържат като доказателства. Но изглежда, че най-малкото те сериозно могат да вгорчат живота на семейство Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    103 1 Отговор
    Искам убежище в Украйна!

    Коментиран от #10

  • 2 Анонимен

    79 0 Отговор
    Оооо, там май имало бол за намиране на кириливи ризи и не само... Само наистина да искат да намерят нещо
  • 3 Бесен- _Язовец

    102 1 Отговор
    Цялата фамилия Байдън са крадци, педофили и терористи!
  • 4 Някой

    74 1 Отговор
    Че това лошо ли е?
    Нали са правова демокрация. Всеки, който е бъркал каши, следва да си плати. Няма лошо в това.
    Пък и Байдън си има много грехове. И за тях трябва да се плаща яко.

    Коментиран от #16

  • 5 РАШКО

    79 4 Отговор
    НЕ ПИШЕТЕ ЛОШО ЗА БАИ ДЪН, СЕГА ВСИЧКИ СОРУСПИИ ЩЕ РЕВНАТ
  • 6 Taka така

    94 0 Отговор
    сащ са образец за идиотизъм по всички направления в живота. Един колос неудачник крепящ се на лъжи и кражби, на интриги и жестокост, на античовечност и корупция

    Коментиран от #37

  • 7 Ами сега

    78 0 Отговор
    Твърде много се говореше, но действия никакви. Дали с тази предизвикана война не са прикрили всички следи от лабораториите на синковеца и от другите му нарушения. Дано истината да възтържествува както в Америка, така и у нас и всички богоизбрани мафиоти, крадци и гнусни политици да намерят свите килии в ЦСЗ.
  • 8 Читател

    65 0 Отговор
    Ще приключат зле тия уруди дано е скоро.
  • 9 Бай Бай Прън

    62 0 Отговор
    Ех Хънтър .....Хънтър .....ще ме оставиш без работа със своята КОКА и ще ходя да се запиша във бюрото по труда отново !!!!!
  • 10 ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН

    67 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Дън":

    Ще те приютя във бункера си Дайдъне , ако потвърдиш , че ракетата паднала във Полша е изстреляна от Русия !!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 666

    40 1 Отговор
    Бай Дън е под обстрел от невидимия,на републиканския обстрел ще устои,но на другия не,защото е директно от неговият господар лукавият,който си го очаква с разтворени обятия.
  • 13 правилно ли прочетох?

    42 1 Отговор
    "синът му Хънтър, неговото проблемно дете. " ????:):):)
  • 14 Стамат

    57 1 Отговор
    А нещо за Каргил, Монсанто и закупена земя/която нямат право да закупуват ,но Зелко я уреди/ засята с ГМО и което е основен повод за тази помощ от Фащ , Байдънови.Искаше Хънти да хапка от транзита на газ и скочиха с тато на СП-1 и на СП-2,.И на Зелкин му спря потока да купува вили по Италия, която отдаде под наем на Руснаци, които мрази, но обича парите.
    Всичко е пари на този свят.Ако някой си мисли, че се наливат пари в Укрия безкористно, да не казвам какъв е!
    Безплатен обяд НЯМА.
  • 15 Рошко

    36 0 Отговор
    Ами така като стане, направо семейство бай пън да се изпраща и то в Украйна при зеленко, не че досега не се знаеше ама
  • 16 Рошко

    33 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    То щото са правова димокрация та и там няма един осъден президент или политик
  • 17 Бен Навлек

    30 0 Отговор
    Лошо, козяците, лошо. Лошоооо
  • 18 Байдън _ корумпирана фамилия

    50 0 Отговор
    преди 2 дни писах тук, че срещу Байдън се водят разследвания и някой си ме попита дали си вярвам🤣, сега "другарю" аз те питам:
    още ли не вярваш, че това е краят на Зеленски и неговите бандити, укронацистите?
  • 19 Не се наядохте

    20 2 Отговор
    Ше ви скъсам амжика на теб и на цялото ти надрусано семейство
  • 20 стоян георгиев

    1 32 Отговор
    Ей буряти,тва е демокрация! Адмирирам проверката и ако има виновни трябва да има и присъди.кога обаче ще стане така в Русия ,а а бурятчета? Кога ще стане и у нас в руската колония?
  • 21 Зеления

    29 0 Отговор
    Ох, дано да не разкрият и моите далавери с БайДанчо.
  • 22 Бибитко

    38 1 Отговор
    Бай Издън още през 2014-та година след така наречения "майдан", купи Украйна на зелено. Не случайно той налива милиарди там, все едно му е бащиния и още в самото начало каза на Путин, че ще му излезе много скъпо. Само наивниците вярват, че става въпрос за битка между "свободата и тиранията", както продължава да повтарят прозрачния лозунг евроатлантиците.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гражданин

    22 0 Отговор
    В България изловиха цяла група изроди с детска порнография.
  • 25 То ако беше само това

    27 0 Отговор
    Разбира се, че Байдън не само е знаел, но е и участвал в бизнеса на сина си. Както е и знаел за сексуалните му наклонности към деца, защото са открити снимкови материали в компютъра му, както и предупредителни писма от техни роднини с малки деца да не припарва до тях. И не е само това, а всичко е доказано, че е достоверно,. Байдън трябва да си подаде оставката сам, защото незнам какъв пример дава или възпитава на хората, след като самият му син е един престъпник.
  • 26 Западни ценности кат слънце...

    23 0 Отговор
    Да не пропуснат да го разследват и за блудството с дъщеря му Ашли в банята. За което тя си води специален дневник който преди година стна известен на правохранителните органи в щатите, които кой знае защо до тоя момент демократично СИ мълчат...
  • 27 Баба Вуна

    17 0 Отговор
    И американския Гешев спи.
  • 28 Анонимен

    10 0 Отговор
    Не мисли за народа си с за него си въпреки че агнето върви след него пак алчен
  • 29 хаааа1

    21 0 Отговор
    Айде доларо замина
  • 30 Наблюдател

    14 0 Отговор
    Bреме е за плащане на сметката!
  • 31 Дик 4ейни кетъринг в Ирак

    11 0 Отговор
    остъйте малкия на мира! баща му е виновен!
  • 32 ели

    13 0 Отговор
    О Джо! Изкуфял престъпник. Толкова злини извърши на тоя свят.Господ не те прибра при себе си след толкова злини мястото ти е при него.О Господе ! ---моля те прибери тоя убиец престъпник при себе си !
  • 33 Иван

    10 0 Отговор
    Какво ровят??? Всичко е на повърхността. Това семейство е боклук.
  • 34 Марко

    5 0 Отговор
    Това да се изпърдиш шумно пред кралицата на Англия и да не знаеш къде се намираш, говори за деменция на Бай Дън
  • 35 БГ Истина

    5 0 Отговор
    Тия боклуци Байдън и фамилия запалиха Европа от вътре. Световните злодеи нямат нахранване на влияние и финанси искат всички да са им роби Европейски роби......

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "БГ Истина":

    Кога ще има специален руски прокурор да разследва путлер бе бурят? Много ви е мила демокрацията като не засяга Русия.
  • 37 Не си прав

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Taka така":

    И на изсмукване на ресурсите на слаби държави.
    Точат нефта на Ирак и Либия,
    Шият им дрехите в Филипините и Багладеш. Правят им маратонките в Индонезия и Виетнам за по 28 цента на час надница. Разпалват конфликти по света и продават оръжията си. Да не изброявам още
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Уса

    2 0 Отговор
    Искат е в миналото вече ги разследват.Пелоси е уволнена
  • 40 Уса

    2 0 Отговор
    Зад тая мумия стои Сорос

    Коментиран от #42

  • 41 Хънтър Байдън

    1 0 Отговор
    не беше ли на хранилка в от украинската газова компания Burisma?
    Ще го раследват и за гаранцииъе по заема.Байдън е задържал гаранции по заема, за да окаже натиск върху Украйна да уволни прокурор, за да предотврати разследване за корупция в Burisma и да защити сина си накоман.
  • 42 Стои

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Уса":

    Обама и Хилъри
  • 43 лаптопа на Хънтър

    1 0 Отговор
    Байдън включва имейли, които свързват сина на президента на САЩ с биологичните лаборатории в Украйна.
    Ще лъснат много истини и за войната.