Last news in Fakti

13 Януари, 2023 20:40 1 332 14

Байдън към Кишида: САЩ твърдо подкрепят отбраната на Япония

  • сащ-
  • япония-
  • джо байдън-
  • фумио кишида

Стопанинът на Белия дом също така благодари на своя гост за неговото силно лидерство във връзка с тясното сътрудничество по въпросите на технологиите и икономиката

Байдън към Кишида: САЩ твърдо подкрепят отбраната на Япония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън посрещна японския премиер Фумио Кишида в Белия дом и му каза, че САЩ продължават да са силно ангажирани със своя съюз с Япония, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън също така приветства "историческото увеличение" на японските разходи за отбрана.

Вашингтон е последната спирка на Кишида в неговата обиколка в индустриалните сили от Г-7. Той се опитва да заздрави отношенията с дългогодишни съюзници на своята страна на фона на нарастващите тревоги в Япония, породени от засилващите се регионални заплахи в областта на сигурността от страна на Китай, Северна Корея и Русия.

На среща в Овалния кабинет Байдън заяви че двете страни никога не са били по-близки. "Нека бъда кристално ясен: САЩ са напълно, задълбочено, изцяло отдадени на съюза", добави той. Байдън също така благодари на Кишида за неговото силно лидерство във връзка с тясното сътрудничество по въпросите на технологиите и икономиката.

Кишида благодари на Байдън за работата на САЩ в сферата на регионалната сигурност и каза, че "Япония и САЩ в момента са изправени пред най-сложната и изпълнена с предизвикателства среда на сигурност в близкото минало". Той добави, че Токио е формулирал нова стратегия за отбраната, публикувана миналия месец, "за да гарантира мира и просперитета в региона".

Преди това Кишида се срещна и с американския вицепрезидент Камала Харис. В началото на тази среща той заяви, че сред темите на неговите разговори във Вашингтон са съюзът между САЩ и Япония, както и "установяването на свободен и отворен Индо-Тихоокеански регион". Харис каза, че нищо не може да сломи отношенията между Япония и САЩ и че двете страни ще подпишат споразумение за космическо сътрудничество по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И умната

    9 4 Отговор
    с подкрепата, да няма плач после.
  • 2 007

    4 12 Отговор
    Ако демокрациите не се подкрепят и защитават азиатско мюсюлм@ нск0т0 мракобесие ще завладее света!🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬

    Коментиран от #6

  • 3 Самурай от Нагасаки

    8 3 Отговор
    Ако бях наблизо,щях да бутна земляка в камината за 20 минутен грил..
  • 4 Раданч Татлъту

    16 3 Отговор
    Твърда подкрепа ,гарантирана от Хирошима и Нагазаки!🚀🚀🚀🥳🤡👍
  • 5 ТаУмВзе

    12 3 Отговор
    Япончето да си припомни Хирошима и Нагазаки!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Уса

    10 3 Отговор
    Когато за първи път посетих Япония посрещачите ме предупредиха да не споменавам Америка по-добре да говоря за България

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Раданч Татлъту

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Уса":

    А ти каза ли им ,че си от Банкя?😁😁😁🥳🤡👍
  • 9 Румпелщилцхен

    8 3 Отговор
    С такива приятели, Япония трябва да започне да се страхува. Или поне да започне да учи руският като втори език за всеки случай.
  • 10 Логично

    1 4 Отговор
    Путин започна добре за Русия.
    После се наака.
    Постигна това което няколко американски президенти не успяха! И с претенциите за ядрената неприкосновеност може да накара още дузина страни да се включат, макар и до сега да не са искали.
  • 11 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Уса":

    Шефа ми казваше понякога с иронична усмивка “ днес трябва да купя нещо американско” Явно няма нищо друго какво да се купува от америка, освен оръжие…. а този Кишида е много зле.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 1235132

    3 1 Отговор
    хаха питайте наркоманчето джудже и непогребаните укри
  • 14 Баце

    2 0 Отговор
    т.е. вие сте просто поредният разходен материал, по наша команда отивате на 1-ва линия и защитавате нашите интереси с живота си, а ние ще ви заемаме помощи и оръжие та ако остане някой да ни бъде икономически роб до живот, но... всичко е демократично, иначе нали помните 45-та.