Last news in Fakti

13 Януари, 2023 21:45 4 660 28

Неубедително и неловко: как Байдън сам си навреди

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Съмнението дали Джо Байдън е наистина кандидатът на бъдещето за Демократическата партия сега ще се усили с право още повече дори и сред неговите съпартийци

Неубедително и неловко: как Байдън сам си навреди - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Да, безспорно има разлики между двата скандала с тайните досиета. Но Байдън не успя да даде убедително обяснение за случилото се, а това подхрани съмненията дали именно той е най-подходящият кандидат за бъдещ президент.

Ето колко бързо може да се смени посоката на вятъра в политическия Вашингтон. Миналата седмица той духаше остро и мразовито право в лицата на републиканците – Кевин Маккарти бе избран чак след 15 унизителни рунда за председател на Долната камара на Конгреса.

Сега обаче леденият вятър свири около ушите на Джо Байдън. Всичко се върти около поверителни документи от времето, когато е бил вицепрезидент. Вредите за имиджа на президента са огромни.

Особено защото демократите доскоро критикуваха Доналд Тръмп с огромна наслада за това, че е боравил твърде непредпазливо със секретни досиета. Байдън лично нарече поведението на Тръмп "безотговорно" в едно телевизионно интервю. Сега обвинението се стовари върху самия Байдън.

Разликите между двата случая

Да, безспорно има големи разлики между двата случая. При Тръмп ставаше дума за значително по-голям брой документи – общо над 100. А Тръмп дълго време отказваше всякакво сътрудничество със следователите. Съветниците на Байдън обаче сами изявиха желание да сътрудничат на разследването.

Въпросът обаче е следният: в състояние ли са избирателите да правят такива разлики? Повечето хора обикновено не са.

А Байдън и сам, напълно ненужно, увеличава вредите. Без отговор остава въпросът защо всичко това излиза на бял свят чак сега – и то на час по лъжичка, макар че първите поверителни документи у Байдън бяха открити още преди изборите за Конгрес в началото на ноември.

Аферата вреди на амбициите на Байдън

Когато Байдън се видя принуден да отговори лично на обвиненията, той на няколко пъти се обърка в собствените си формулировки. И не само това. Започна да пуска неподходящи шегички за своя стар автомобил в гаража, където се намирали част от досиетата. Това също направи лошо впечатление.

Този скандал идва във възможно най-неподходящия момент за Байдън. В началото на новата година той имаше намерение да обяви дали отново ще се кандидатира за президентския пост. Изглежда, че е решен да направи тъкмо това. Само че съмнението дали Байдън е наистина кандидатът на бъдещето за Демократическата партия сега ще се усили още повече дори и сред неговите съпартийци. И с право.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    68 0 Отговор
    Той не помни че е оставил секретните документи в колата.
  • 2 Майна

    70 4 Отговор
    Зеленски, Байдън ,Урсула и д-р....ще отидат в ,,реквизита,, ,ако имат щастието дори за това, употребени и ,да видим кои ще са следващите ,,избутани,, и какво ще им се ,,случи,,
    Идва нова епоха!
    Не вярвате ли?
    Ционизмът ще бъде победен
  • 3 АЗ СЪМ РОДЕН ПРЕДИ НОВАТА ЕРА - 700 НАТА

    28 3 Отговор
    ГОДИНА И И ДНЕС ВИЖДАМ КРАЯТ НА РИМ
  • 4 Хихихи..

    64 1 Отговор
    Щом Дойчето прискимтява,значи "казусът" с Мумията е плачевен като антична трагедия..

    Коментиран от #13

  • 5 Майна

    66 6 Отговор
    Светлината винаги побеждава тъмнината..
    Православието в лицето на Русия ще спаси човечеството..
    Това е..
  • 6 Ксаниба

    54 1 Отговор
    Това е един рептиловампир. И при това, това е един родител на наркоманизиран полусобственник на куев
  • 7 ТаУмВзе

    42 1 Отговор
    Бай деменция, пампера не разбира къде му е, камо ли другите неща. Тва изобщо не е смешно!
  • 8 НА БАЙ ДРЪН РУСНАЦИТЕ КОКА В БАГАЖНИКА

    23 1 Отговор
    СЛОЖИХА И СЕ ОБАДИХА НА 112 И ОТ 112 СЕ ОБАДИХА НА ЦРУ АГЕНТИТЕ В СОФИЯ ДА СЕ ОБАДЯТ НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДЕЯ В ДИВИЯ ЗАПАД - САЩ ДА ПРОВЕРЯТ БАЙ ДРЪН ДАЛИ НЕ ОЩЕ ЖИВ С ПОМОЩ ОТ КОКАТА И КОКА КОЛАТА
  • 9 Майна

    20 1 Отговор
    И нещо извън този,, празен костюм,, ,което се извършва ,,тихомълком,, :
    ,,През ноември 2022 г. Военновъздушните сили актуализираха своите правила за безопасност за превоз на ядрени оръжия по въздуха, за да позволят на самолета C-17A Globemaster III да транспортира новата ядрена бомба B61-12.

    Актуализацията, придружена от обучение и сертифициране на самолетите и екипажите, позволи на C-17A да транспортира най-новото американско ядрено оръжие до бази в Съединените щати и Европа.,,
  • 10 Гоуст

    22 0 Отговор
    Просто ги е забравил човека. А какво ли ще бъде след 5 години???
  • 11 бомба B61-12.КАКВОТО ПОВИКАЛО

    25 1 Отговор
    ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО АМА С ПОДВОДНИЦИ ЧЕ СЕ КРИЯТ ПОД ВОДАТА И САТЕЛИТА НЕ СНИМА ПОД НИВОТО НА ЗЕМЯТА РУСИЯ ВЕЧЕ Е ПРЕВЗЕЛА АДЪТ И КОЙТО НЕ СЛУШКА от РУСНАЦИТЕ по големи ГдЯВОЛИ НЯМА
  • 12 Уса

    34 0 Отговор
    Най-нескопосанатамумия президент в историята на сащ общо 300годишна
  • 13 Ъхъ

    39 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихи..":

    Като лъснат и финансовите схеми със зеленски, съвсем ще далдисат!
  • 14 Уса

    26 0 Отговор
    Както и предсказах байдн пада до края на януари по пътя на логиката и здрава мисъл.Пътят на соросоидите е друг те да си карат по нег0
  • 15 Облоглавитееее

    30 0 Отговор
    Не е виновен Байдън както и Кирчо и Кокорко а тея малоумници дето ги избират алоооо тия дето ги избирате алоооооооопп облоглавите
  • 16 плевен

    22 3 Отговор
    Може и да не го харесвам Байдън, но искрено, по човешки му съчувствам. Цилият комплект от най- близкото му обкръжение го предаде. И Тръмп го предаваха отделни хора, но такова унижение не е търпял.
  • 17 Демократите манипулираха изборите 2022

    30 0 Отговор
    Байдън не помни къде му е памперса. Негови "сътрудници" намират документите т.е. демократите си намират го белязват като изкупителна жертва за да се оттърват от него и да поеме вината за манипулацията на междинните избори през Ноевмри 2022. Абсолютно сигурно е че демократите за знаели за тези документи преди тези избори, но не оповестиха нищо защото щяха да загубят места в долната и горна камара. Това си е незаконна манипулация на избори и сега приписват вината на Деменцияата, а той не знае на кой свят се намира горкият.
  • 18 Зеленски

    6 4 Отговор
    На всеки се случва
  • 19 Тошо

    27 0 Отговор
    ДА СЕ ЧУДИШ КАК НА ДД ИМ ХРУМВА ДА СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ СЪС ЗАВЪРШЕНИ ТОПИДИОТИ И ОЛИГОФРЕНИ КАТО ТОЗИ И ДА ГО ПОСТАВЯТ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВА С ПРЕТЕНЦИИ ЗА ХЕГЕМОН. ЧУДО НА ЧУДЕСАТА. ТОЗИ СТАВА САМО ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА МАРС.

    Коментиран от #21

  • 20 Хайде стига велекатщини

    6 1 Отговор
    За правото един или няколко класифицирани документа не правят разлика.
  • 21 хъм

    16 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тошо":

    какъв Марс, човекът става само за разходки в парка с придружител.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 еср

    20 0 Отговор
    Това са лидерите които ни управляват.В Сащ дементирал президент,във Фарнсето геронтофил,в Англия беше като нашта Ленка,а сега е циганин,извинявам се индиец, в Германия поне е европейска шушумига.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Артилерист

    14 0 Отговор
    Байдън очевидно е отворен, щом и дойчовците раздиплят кирливите му ризи. Може би най-сетне дълбоката им държава е вдянала, че чак с толкова неадекватен президент, съвсем се осветяват. Неудобно е за всеки нормален, здравомислещ човек да наблюдава жалкия комизъм на американската пропаганда и платените й поддръжници, как се мъчат да изкарат напреднало ментално болния Байдън нормален. Даже нелепо го сравняват с Вл. Путин, че и за втори мандат го нарочваха дори...

    Коментиран от #27

  • 26 БесенАрапин

    14 1 Отговор
    "Да, безспорно има разлики между двата скандала с тайните досиета."... И разликата е че Тръмп има право да взима такива със себе си и може да ги разсекретява, А Байдън НЕ МОЖЕ, защото тогава не е бил Президент(не че и сега е). Неговото деяние е престъпление, DW да провери нещата преди да пише, че стана бетер от Бесарапски Фронт.
  • 27 Просто се оттървават от него

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Артилерист":

    Щом ДВ са запели в хора, явно дълбоката държава така са наредили. Байдът се изказа че щял да се кандидатира за 2024 и тогава чашата преля. Който и да го замени е без значение, конците се дърпат от дълбоката държава.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.