Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Януари, 2023 12:07 8 315 81

Великобритания прекрачи една от червените линии, които спазваше досега за войната в Украйна

  • украйна-
  • чалънджър-
  • русия-
  • война-
  • великобритания-
  • руши сунак-
  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • владимир путин-
  • германия-
  • оръжия-
  • танкове

Решението на британското правителство разпалва дебати по темата в Берлин

Великобритания прекрачи една от червените линии, които спазваше досега за войната в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг вчера заяви, че Украйна може да очаква допълнително тежко въоръжение, пише в днешния си брой британският в. "Гардиън". "Обещанията за тежко военно оборудване са важни и очаквам в близко бъдеще да бъдат изпратени по-големи количества", цитира изданието думите на Столтенберг за германския в. "Ханделсблат", предаде БТА.

Дали страни като Полша, Финландия и Германия могат да предоставят танкове "Леопард" от запасите си? Това вероятно ще бъде един от основните въпроси в дневния ред на срещата във военновъздушната база "Рамщайн" в Западна Германия, която ще се проведе в петък, прогнозира вестникът. В събота британският премиер Риши Сунак прекрачи една от червените линии, които Лондон спазваше досега, заявявайки, че страната му ще изпрати на Украйна 14 танка "Чалънджър 2". С това Великобритания ще стане първата страна съюзник на Киев, която предоставя на украинската армия танкове западно производство.

Полша, за която има данни, че разполага с 249 танка "Леопард 2", заяви в сряда, че също иска изпрати част от тях на Украйна. Не е ясно за какъв точно брой става въпрос, но миналата седмица в полските медии се появи информацията, че Варшава възнамерява да предостави на Киев 14 танка, колкото е и стандартният размер на една натовска дивизия, коментира британският вестник. И финландският президент Саули Нинистьо даде сигнал, че има готовност да предостави танкове от този тип, ако се вземе решение за отбранителен пакет на европейско равнище.

Германия ще играе ключова роля за подобни доставки, тъй като танковете са нейно производство и Берлин трябва да одобри реекспорта им към трети страни, отбелязва "Гардиън". Вицеканцлерът Роберт Хабек заяви миналата седмица, че германското правителство няма попречи на Варшава, ако реши да даде на Киев подобно въоръжение. В петък някои медии обаче съобщиха, че Кристине Ламбрехт скоро ще се оттегли от поста министър на отбраната, а това създава все по-големи затруднения пред германското правителство в опита му да постигне консенсус по въпроса за германските доставки на "Леопард 2", коментира британският вестник.

Решението на британското правителство относно изпращането на танкове западно производство в Украйна разпалва дебати по темата в Берлин, пише в днешния си брой германският "Зюддойче Цайтунг". Канцеларията на премиера Риши Сунак заяви, че през следващите седмици Лондон ще предостави на Киев 14 танка тип "Чалънджър 2", а обучението на украинските военни ще започне до броени дни, но засега германското правителство отказва да предостави поисканите от Киев танкове "Леопард 2".

Мари-Агнес Щрак-Цимерман от Свободната демократическа партия (СвДП) каза пред вестника, че нейната политическа структура ще окаже натиск върху коалиционните си партньори в кабинета за доставката на въпросните танкове в Украйна. "Очаквам това да се случи. Много държави вече се активизираха, сега трябва и ние да дадем зелена светлина", допълни тя. Според компанията производител "Райнметал" обаче доставката на танковете ще отнеме поне една година. Поради това Християндемократическият съюз (ХДС) излезе с предложението Берлин да откупи 15 противовъздушни танка "Гепард", продадени на Катар във връзка със световното първенство по футбол.

"Танковете "Гепард" в момента не са нужни на Катар и са готови за експлоатация. Ето защо считам, че откупуването им би било много добро решение", каза Родерих Кизеветер от СвДП. "Трябва да направим всичко, което би могло да допринесе за победата на Украйна", допълни той.

Изданието коментира и темата за евентуалната оставка на министърката на отбраната. "Шолц и федералното правителство през уикенда отказаха да потвърдят официално планираното оттегляне на Ламбрехт, а в светофарната коалиция вече се разразиха дебати за нейния наследник", пише "Зюддойче Цайтунг". "След четирима слаби министри на отбраната, Бундесверът най-после заслужава някой с познания в тази област", смята заместник-председателят на СвДП Волфганг Кубицки.

"Това забавяне, тази нерешителност и колебание вредят на Бундесвера", каза председателят на ХДС Фридрих Мерц. Подобна е и позицията на лидера на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер. "Незабавно трябва да се изясни евентуалният ѝ наследник", каза той пред в. "Билд". "Няма да се подадем на натиск от страна на силните викове на някои хора", е заявил Шолц по време на закрито заседание на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) в петък, твърди източник на "Зюддойче Цайтунг". "Гражданите искат разумно и премерено решение на един толкова важен въпрос като войната и мира", е допълнил канцлерът.

За възможен наследник на Ламбрехт се спрягат имената омбудсманката на Бундесвера Ева Хьогъл, министърът на труда и социалните въпроси Хубертус Хайл, съпредседателят на ГСДП Ларс Клингбайл, както и държавният секретар на министерството на отбраната Зимте Мьолер. Всички те са от ГСДП. В началото мандата си Шолц обеща, че в кабинета ще има равен брой мъже и жени. Това означава, че Ламбрехт ще има наследничка или че ще има рокада в министерските кресла, прогнозира вестникът.

Решаваща ще бъде и компетентността по въпросите за отбраната, за което настоява Кубицки, както и много други германски политици. През декември 2021 г. Шолц оцени Ламбрехт като "опитен политик и министър", припомня в днешния си брой германският в. "Хамбургер Абендблат". Бундесверът заслужава някой на върха, "който е способен да го ръководи и Кристине Ламбрехт е точно такъв човек", заяви Шолц. "Тя ще бъде една много, много значителна министърка на отбраната на Федерална република Германия", заяви той. Една година по-късно вече е ясно – Шолц е бил в дълбока грешка, заключава "Хамбургер Абендблат".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза прекрачи границата за тъпота

    92 29 Отговор
    Поредната мръвка за руските халакоптери

    Коментиран от #63

  • 2 Последния Софиянец

    83 25 Отговор
    В Украйна се унищожават по 14 танка на ден.

    Коментиран от #20

  • 3 Електричка

    43 103 Отговор
    Раша трябва да свика с мисълта че, никой не ги иска, не ги понася и освен това никой няма нищо против те да си стоят там някъде на хиляди километри от света.

    Коментиран от #8, #74

  • 4 Мдааа

    81 9 Отговор
    Танкът не лека кола, всеки който има книжка да я кара! Трябват и обучени екипажи.

    Коментиран от #44

  • 5 Интересни неща стават

    5 6 Отговор
    И този клип е интересен

  • 6 ДДРОнег

    34 90 Отговор
    Украйна ще бъде въоръжена с тежко оръжие и ще изгони руззките окупатори !!!
    Но дано й се даде това въоръжение колкото се може по-бързо, за да приключи тази престъпна война тази година !!!

    Коментиран от #10, #28

  • 7 дедедедед

    95 18 Отговор
    Много ми е интересно, защо НИТО ЕДНА медия не пише за жертвите в източна Украйна? Почнете да пишете за жертвите там или Украинците в западна Украйна са повече хора отколкото руско-говорящите украинци в източна Украйна? Защо бе питам ви бе, кажете бе нагледци.

    Коментиран от #15, #21, #22, #47, #51

  • 8 Що бе

    30 14 Отговор

    До коментар #3 от "Електричка":

    Аз ги понасям!

    Коментиран от #46

  • 9 Националист

    28 71 Отговор
    Колкото по бързо пратят истинско оръжие толкова по бързо ще има мир. Ако ще и да е до последния руснак
  • 10 Последния Софиянец

    26 26 Отговор

    До коментар #6 от "ДДРОнег":

    С по десет танка едва ли ще стане.Трябват поне 1000.

    Коментиран от #27

  • 11 Българин

    26 63 Отговор
    доста ватенки ще го отнесат

    Коментиран от #23

  • 12 В-к Стършел 🐝

    59 0 Отговор
    Сега е времето на жътвата в оръжейният бизнес.
  • 13 историк

    63 11 Отговор
    Ружди Субнак решава в добрата стара Англия, а в Германия жени навсякъде наливат масло в огъня,на войната
    Много им се играе на война на хора които не са държали и въздушна пушка.
    ВЕРОЯТНО РУСНАЦИТЕ ТРЕПЕРЯТ ОТ СТРАХ ОТ БАРУТНИЦИТЕ КОИТО ЩЕ ИЗПРАТЯТ НА УКРИТЕ

    Коментиран от #25

  • 14 иваило

    18 51 Отговор
    с новите оръжейни попълнения-ушанките ще се спрат зад Урал

    Коментиран от #17

  • 15 Ъхъ

    56 8 Отговор

    До коментар #7 от "дедедедед":

    В украинската армия няма жертви! Само повърхностни рани.
  • 16 Пеци

    20 68 Отговор
    Не трябва да има червени линии. През ВСВ всички помагала на СССР бившият съюзник на Хитлер.Само САЩ колко оръжие им изпрати на тези НЕблагодарници.
    Днеска с Путлер е същата ситуация - трябва да бъде унищожен, а на Украйна по скоро тежко въоръжение.

    Коментиран от #73

  • 17 Последния Софиянец

    67 14 Отговор

    До коментар #14 от "иваило":

    Страните в Европа имат 8 000 танка, Русия има 22 000.

    Коментиран от #34, #40, #50, #77

  • 18 Българин

    23 57 Отговор
    на руснаците само Т-34 им остана -всичко отиде за скрап из Украйна

    Коментиран от #35

  • 19 българка

    23 65 Отговор
    Руските командващи са озверели, време е да бъдат спрени ! Как си мислите че живеят хората в Украйна под постоянен страх от руски удари - помислете си, преди да почнете да лаете !

    Коментиран от #33, #41, #65

  • 20 АУУУУУ

    29 38 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ЗНАЧИ НЯМА ПРОБЛЕМ......ЗАЩО РУСОФИЛИТЕ СЕ ВЪЛНУВАТЕ ТОЛКОВА..... ВИНАГИ СЕ РАДВАТЕ КОГАТО РУСИЯ УБИВА В УКРАЙНА......СЕГА ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ РУСИЯ ДА ИЗПРАТИ СВОИТЕ ТАНКОВЕ АРМАДА СРЕЩУ НАТООВСКИ ТАНКОВЕ: ЧАЛЕНДЖЕР , ЛЕОПАРД И ЕЙБРЪМС.......ТЪКМО ЩЕ ПОКАЖАТ ПРЕВЪЗХОДСТВО....... ИЛИ...НЕ 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #24, #57

  • 21 Зеленски

    58 11 Отговор

    До коментар #7 от "дедедедед":

    Нямаме жертви, имаме само 350 000 безследно изчезнали, а за безследно изчезнали компенсации за роднините не давам!
  • 22 Элфа

    20 32 Отговор

    До коментар #7 от "дедедедед":

    Там няма мирни хора те са терористи,когато искаш да крадеш чужда територия не си мирен. Какво направи Путин в Чечения с такива мирни хора
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хахаха

    42 10 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    Ти писа същото и когато Германия изпрати новото си поколение ПВО Ирис, още го чакаме да свали първата си мишена:)))) Дрончета правени в час по трудово го направиха за смях:)))
  • 25 Пеци

    17 28 Отговор

    До коментар #13 от "историк":

    Крепостният руснак и да трепери и да не трепери няма алтернатива.Царчето-диктатор го ползва само за месо.
  • 26 Петьо Петров

    33 10 Отговор
    Въх, колко мераклии за още оръжие! Ами разбирам съпричастността ви към Украйна, но само с тролене не става. Трябват си и действия. Кой заплата да дари, кой пушка да грабне. Иначе смелчаци и ястреби бол, но други да умират вместо тях.

    Коментиран от #39, #78

  • 27 ДДРОнег

    13 33 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Рано или късно ще дадат на Украйна колкото й трябват танкове и самолети !!!
    Просто западните държави още се надяват тази война да приключи без повече ескалация, нали "надеждата последна умира" ...
    Не си научиха уроците на историята и това е, още се надяват да умилостивят агресора, бил той Хилере, бил той сталин, бил той путин ...

    Коментиран от #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Путинче

    25 8 Отговор
    Германия се напълни с джендър и пришълци. Разглезени зелени еко активисти - екстремисти. ЮСвикнаха на евтина газ от Русия и дори сега се надяват че като свърши войната пак ще протече евтина газчица и затова се колебаят толкова. Цялата им енергийна политика разчита на възобновяеми източници но и на газ. Само така могат напълно да спрат АЕЦ и ТЕЦ оветв които замърсяват.Обаче сега разбраха как са станали доброволен заложник на тая политика.

    Коментиран от #36

  • 30 гого

    21 3 Отговор
    Гепард не е танк, а ЗСУ (зенитна самоходна установка! ) Еййййй, четете малко, бе!
  • 31 Пентагона

    32 8 Отговор
    Поискахме обяснение от Зеленски къде се изпариха 20 000 единици тежка военна техника, на кого ги е продал и къде са отишли парите.
  • 32 Ха тъй

    12 29 Отговор
    Тепай рушляците, макя им фашистка!
  • 33 Комунист🇷🇺🇻🇳🇨🇳🇰🇵🇨🇺🇻🇪

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "българка":

    Може просто да се пишат руснаци и нилой няма да ги закача
  • 34 Аспарух

    15 31 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Ти и Т 34 ли смяташ????70% не могат да запалят хвърлени в мъртвите сибирски полета.
    Ушанките не могат да облекат моГилизираните, ти ми пишеш за бройки на книга.На книга те са безаналогови", на практика въздух под налягане
  • 35 ДДРОнег

    12 23 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Имат и Армата, май един , но него го пазят за парада :):):)
    И един трактор също :):):)
  • 36 Смех

    21 2 Отговор

    До коментар #29 от "Путинче":

    За пръв път чувам че Аеца замърсявал а газта не
  • 37 отшелника

    32 11 Отговор
    ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ И ВАЙКАТЕ АКО ЕДИН ДЕН ЗАПАДНА ЕВРОПА СЕ ПРЕВЪРНЕ В РАДИОАКТИВНА ПУСТИНЯ ,НАТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА !!!!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    8 13 Отговор

    До коментар #26 от "Петьо Петров":

    От оня ден искам да те питам-ти да не си депутата от Възраждане?

    Коментиран от #45, #56

  • 40 Имат дръжки

    14 18 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    На отчет може и 100 хиляди да имат. Ама гледам едни открити полигони с хиляди танкове. Кой ръждив, кой без вериги. Само бройка да има. Щом сега вадят танкове от Втората световна, значи са цъфнали и вързали.
  • 41 Ъхъ

    21 4 Отговор

    До коментар #19 от "българка":

    Ами заминавай да ги спреш, какво чакаш!?
  • 42 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 18 Отговор
    Алкохолизираните роби разбират само от млатене и терор, обилен гнус 200 не трябва да спира да върви с вагоните и газките към джамахирията на проскубанота султанче с токчетата, само така ще спре по скоро войната‼️
  • 43 Ужас

    36 6 Отговор

    До коментар #27 от "ДДРОнег":

    Бива ли да си толкова наивен!!! Икономиката на САЩ се крепи единствено на продажбата на оръжия, колкото по продължителен е военния конфликт толкова по добре за тях, а ЕС само им изпълняват заповедите. Защо си мислиш, че за има няма 250 години история САЩ са предизвикали 257 военни конфликта.
  • 44 Ти остави...!

    20 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааа":

    Ами освен да ги ,,шофират",Укрите трябва да се научат и как се стреля с тях...

    Коментиран от #60

  • 45 Петьо Петров

    14 2 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    От мен политик не става, обикновен човечец с мнение съм.

    Коментиран от #49

  • 46 Хахахаха

    9 23 Отговор

    До коментар #8 от "Що бе":

    Понасяш ги, само че от България, която е държава от ЕС и НАТО! А защо не се местиш в Русия, като ги понасяш? Или в Украйна на фронта, като толкова ги понасяш? Иди го кажи на роднините на загиналите и от двете страни, че понасяш руснаците!
  • 47 Българка

    13 26 Отговор

    До коментар #7 от "дедедедед":

    От вчера се показват жертвите при ракетния удар от руските убийци на жилищен блок в Днипро. Нима рашистите освобождават рускоговорящите жители в Донбас като ги избиват?

    Коментиран от #58

  • 48 Стоян Александров

    27 7 Отговор
    Няма никакъв проблем какви и колко оръжия изпраща НАТЮ в Окрайна, никакъв проблем. Само за едно Ви молим : КАТО ДАВАТЕ ОРЪЖИЕ ПРАЩАЙТЕ ГО И С ПЕРСОНАЛА. ОСТАВЕТЕ БРАТЯТА НИ ОКРАЙНЦИ ДА СИ СЕДЯТ В КЪЩИ. ДА НЕ УМИРАТ ТЕ. И СЕ МАХНЕТЕ ОТ ГРАДОВЕТ ЗА ДА НЕ ПОЛЗВАТЕ ХОРАТА КАТО ЖИВ ЩИТ. Искаме да Ви видим мъжкарството.

    Коментиран от #55

  • 49 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #45 от "Петьо Петров":

    Аз и не вярвам да си признаеш....но имам огромни съмнения

    Коментиран от #53, #61

  • 50 Последния Софиянец

    10 14 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Но като се замисля от тия 22 000, 99 % стават само за скрап, всичко е изкрадено и разменено за самагон, другото вече гние по канавките и полята, втарая в мире и робсия е на дъното както винаги!

    Коментиран от #71

  • 51 ПРАВ СИ...!

    24 4 Отговор

    До коментар #7 от "дедедедед":

    Всеки ден ,включително и днес,ВСУ обстрелва с тежка артилерия мирните жители на Донецк...!Но както написа на времето поета..., за това- ,,Ни дума,ни вопъл,ни стон..."...!!!
  • 52 Спокойно

    18 3 Отговор
    Още през 1997 САЩ пуснаха видио игра в която танкове Абрамс се бият за Киев срещу раша, така че видио мечтите сега вървят на живо.
  • 53 Петьо Петров

    10 4 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Нормално е за марксист демократ да се съмнява. Самият Маркс е казал:-"Съмнявай се във всяко нещо!"
  • 54 Рикиши Бунaк

    21 7 Отговор
    Чистим си барутниците от складовете, покрайнината ни задлънява с милиарди, зеленото еврейско нациджудже-наркоман ги препродава в африка, всички сме доволни.
  • 55 Стоян Александров

    12 5 Отговор

    До коментар #48 от "Стоян Александров":

    Ааааа и още нещо : ПРАТЕТЕ И БЪЛГАРСКИ НАТОВЦИ ДА СЕ БИЯТ. ВИЖДАМ, ЧЕ ИМА ЖЕЛАЕЩИ. САМО ЖЕЛАЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ НАТОВЦИ ГИ ПРАТЕТЕ. НАПИШЕТЕ ИМ ИМЕНАТА ЗА ДА ГИ ЗНАЕМ И ГИ ПРАТЕТЕ. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПО 1 МИЛИОН ЕВРО НА ЧОВЕК, НА ТОЗИ КОЙТО СЕ ВЪРНЕ ЖИВ, ЗА МЪРТВИТЕ НИЩО. А НА ГЕНЕРАЛ РАДЮФФФФ МУ ДАВАМЕ И САМОЛЕТ, НО ДА ТРЪГВА ВЕДНАГА И ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ, ЧЕ ВЕЧЕ ЕНИЧАТСТВОТО МУ НЕ СЕ ТЪРПИ, КАКЪВ ПОЗОР Е САМО. ДАЙТЕ МУ САМОЛЕТ И ДА ИЗЧЕЗВА.
  • 56 Петьо Петров

    10 13 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Не съм, но ми плащат от калното посолство по някоя рубла да плюя Запада и България и да величая пр00сия, може и депутат да ме направят скоро, бая има от нашите в парламента близо 85 са русоподлогите!
  • 57 Пловдив 1912

    20 7 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    Ти сега мразиш много Русия или обичаш много Украйна...
    Украинците до 24.02.2022 никой жив не ги желаеше никъде, заклеймени са като най корумпираната държава в света , най големите измамници и най гнусната мафия и тн...всичко живо в Западна Европа , което чуеше, че украинец пристига на тяхна територия негодуваше....На Запада не му пука за украинците, важното е да отслабва Русия, те и затова предизвикаха Англосаксонците войната...
    Но сметките ще им излезнат криви...и всички Леопарди на Полша да пратят и тн...с две тактически ядра и всичко е пепел...
  • 58 Българин!

    24 6 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    А видя ли вчерашните и днешните жертви от Донецк,вследствие обстрела на Украйна срещу сънародниците си,които са ,,виновни",само в едно...!Че са руско-езични...!
  • 59 Гост

    11 5 Отговор
    Не гепарди не леопарди не чаленджери пълни боклуци само фасони т-72 ги скрива нека да кажат които ги е гледал на полигона в книжовник ще плащат стях
  • 60 Ами как да се научат Укрите...?!

    15 5 Отговор

    До коментар #44 от "Ти остави...!":

    Да стрелят с тия ,,Леопарди",като знаят само матерния си руски език...!А пусто,ония ми ти западняци сложили подвеждащи надписи на всички ръчки и бутони на...английски...!
  • 61 Петьо Петров

    4 9 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Не съм още ти казах, но ще се пробвам с бкапето с хартиената бюлетина, на кури и обещаха бая копейки с буци и доги ще извъртят някой породен номер на България, участва ми се, иначе тук съм цял ден и едва стшгат за цигари и патронче карнобатска!
  • 62 Това е положението!

    27 7 Отговор
    "...Великобритания ще стане първата страна съюзник на Киев, която предоставя на украинската армия танкове западно производство."
    Русия ще стане първата страна в света, която ще изпрати на Британия първата в света хиперзвукова ракета - Кинжал и змийското гнездо, ситито оф лондон ще стане история. Да напомним: В момента Натото, включително и ФАЩ не могат да "видят" с радарите си и не могат да унищожават ракети движещи се с над 6 Маха. Кинжалите летят с 10 и над 10 Маха!
  • 63 тикви продажни

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "Джамбаза прекрачи границата за тъпота":

    За съжаление идва ядренна война, тогава да му мислят подлогите на САЩ!

    Коментиран от #67

  • 64 Кокоркиро каза

    13 7 Отговор
    Страхливците изпращат стари оръжя.Ама други да умират.Къде им е пехотата,самолетите.Стиска ли им.
  • 65 Отговор

    25 10 Отговор

    До коментар #19 от "българка":

    Както хората в Донбас живяха 8 год. под геноцид от озверелите бандеровски удари. Тогава защо не лаеше?
  • 66 14 танка ще решат проблема

    14 5 Отговор
    "...Варшава възнамерява да предостави на Киев 14 танка, колкото е и стандартният размер на една натовска дивизия..." - Някой нещо пак не е разбрал. Каква е тази дивизия с 14 танка? Една танкова рота се състои от 10 танка. Един танков батальон - 30 танка. Един танков полк - 100 танка.
  • 67 Ха Ха

    8 5 Отговор

    До коментар #63 от "тикви продажни":

    Съмнявам се.....тези дето дърпат коиците на БаЙ Пън......искат само пари не ...ЙОД :)
  • 68 напразни напъни

    18 7 Отговор
    Тия танкове да оцелеят най- много два три дни.
  • 69 Най-омразните гущери

    16 6 Отговор
    и влечуги, които си заселиха острова с църни и вече са малцинство там, злобеят и съскат на Русия!
    Не ги виждам, ако Русия реши да ги потопи, как змии ще се учат да плуват в студена вода?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гоииии8иии

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Последния Софиянец":

    Ами каттооо 99% са сраб!
    и 1% самогоннн!
    Защо пищиш
    Даите??????
  • 72 Не се радвай много!

    10 4 Отговор

    До коментар #70 от "ТИРбушон":

    Ядрената война трае около половин час само и след нея - тишина!
    И Италия е също цел за руските стратегически ракети! Няма да успеете да се видите повече с дъщеря ти!
    Рим също ще се остъкли!
  • 73 Пеци..

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Пеци":

    Пеци ..ПЕ.АЛ СИ ПРИЗНАЙ СИ ДЕМОКРАТИЧНО!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Демократ

    6 12 Отговор
    Чета коментарите и не мога да повярвам,че между нас живеят толкова озверели и жестоки хора, които се радват на смъртта и опустошенията в Украйна, защото любимия им Путин извършва този геноцид.Това е страшното за нас истинските българи, които мислим за съдбата на България.
  • 76 Макробиолог

    6 2 Отговор
    Да,това е сила.14 танка......с екипажи....все пак по важна е идеята като привърши украинският материал,как да прилъжат шолцетата към нова източна авантюра.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Иван

    3 1 Отговор
    Новата укро посланичка в България да поеме контрола над Бундесвера.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Гражданин

    0 0 Отговор
    Тая техника я плащаме всички ние, работещи данъкоплатци в ЕС и САЩ. Няма да има пътища, безплатен транспорт, здравеопазване, нови коли и енергонезависими къщи за нашите семейства, а ще има играчки за военпрома. Папкайте-нанкайте, мравчици. Хем ви намаляваме популацията, хем ви взимаме паричките :)
Новини по държави: