Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Януари, 2023 16:38 8 430 107

Човекът на Путин! Виктор Медведчук начерта два изхода от войната в Украйна

  • виктор медведчук-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин

Според него Русия е започнала да се интегрира на европейския пазар по-бързо от Украйна благодарение на своите енергийни ресурси

Човекът на Путин! Виктор Медведчук начерта два изхода от войната в Украйна - 1

Украинският политик Виктор Медведчук написа първата си статия за руски медии, след като пристигна в Русия от Украйна в резултат на размяна на затворници, съобщава ТАСС.

Преди това Медведчук заемаше длъжността ръководител на политическия съвет на забранената сега в Украйна партия "Опозиционна платформа - За живот". На 12 април 2022 г. украинският президент Володимир Зеленски обяви ареста му по обвинения в държавна измяна и нарушаване на законите за водене на война. В края на септември Медведчук беше освободен и замина за Русия.

Още новини от Украйна

В статия, публикувана днес във всекидневника "Известия", той анализира военното противопоставяне в Украйна, разглежда неговото зараждане и прави прогноза за развитието на ситуацията.

Прогноза за развитие на конфликта

Според Медведчук, за да се разреши ситуацията в Украйна, е изключително важно да се признаят интересите на Русия.

"Студената война приключи с политическо решение за изграждане на нов свят, в който няма да има войни. Ясно е, че такъв свят не е създаден, че настоящата световна политика се върна обратно в началото - точката, от която политиката на разведряване започна. Сега има само два изхода: по-нататъшно плъзгане към световна война и ядрен конфликт или подновяване на усилията отново да се намали напрежението, за което е необходимо да се вземат предвид интересите на всички страни. За това обаче е изключително важно политически да бъде признато, че Русия има свои собствени интереси, които трябва да бъдат взети под внимание", смята Медведчук.

Според него конфликтът или ще се разрасне, за да се прехвърли в Европа и други страни, или ще се локализира. За да се осъществи последният вариант обаче, "от съществено значение е страната на мира да бъде чута". Засега западните страни, които активно подкрепят военните действия в Украйна, отказват това да се случи.

Политическото движение за мир в Украйна е от решаващо значение

Медведчук посочва, че много украинци са миролюбиви и не подкрепят Зеленски в стремежа му към военни победи. За да бъдат чути тези хора, е необходимо политическо движение без участието на западни държави.

"Ако една партия, която търси мир и граждански диалог, не се вписва в някаква демокрация, тогава това истинска демокрация ли е? Необходимо е да се създаде политическо движение на тези, които не са се отказали от убежденията си заради смърт и затвор, които не искат страната им да стане сцена на геополитически сблъсъци", пише той.

Медведчук отбелязва, че Украйна е прекарала по-голямата част от своята история с Русия и е културно и душевно свързана с нея. "Икономиката е недвусмислен императив за интеграция с Русия. Антируските настроения не донесоха нищо друго освен мъка и бедност на Украйна", подчертава той.

Ролята на югоизточната част на Украйна

Според него Русия е започнала да се интегрира на европейския пазар по-бързо от Украйна благодарение на своите енергийни ресурси. "Независимостта на Украйна можеше да завърши с икономически колапс, ако не беше югоизтокът, който в момента е сцена на ожесточени битки. През 90-те години именно рускоезичният югоизток спаси икономическата, а с нея и политическата независимост на Украйна", смята Медведчук. "Бизнесът на югоизтока до голяма степен е обвързан с Русия и нейните интереси, тъй като конфликтът е престанал да бъде изключително вътрешна работа. Русия е изправена пред необходимостта да защити не само своите икономически интереси, но и своята международна чест и достойнство".

Зараждане на конфликта

Що се отнася до зараждането на сегашния конфликт, според Медведчук Западът и Русия са възприели края на Студената война по различен начин. Западът недвусмислено е заявил своята победа, считайки Москва за губеща.

"И тъй като Русия, според неговата схема, е загубилият, то тогава териториите на бившия Съветски съюз и социалистическия блок са законна плячка от войната на Съединените щати и НАТО и в съответствие с правилото "горко им на победените" попадат под контрола на Запада. Следователно Украйна трябва да се разглежда като владение на САЩ и НАТО и в никакъв случай на Русия", обяснява той.

Медведчук смята, че изходът от военната конфронтация между Изтока и Запада, която може да завърши с ядрена катастрофа, в определен момент е намерен съвместно от Москва и Вашингтон и съвсем не означава, че Западът ще погълне Изтока.

"Ставаше дума за равноправно сътрудничество и съвместно изграждане на нова политическа и икономическа реалност. Можем ясно да видим два подхода за прекратяване на Студената война: триумфът на победителите, от една страна, и изграждането на нов свят и цивилизация, от друга. Бъдещите събития ще следват сценарий, базиран на тези два подхода", заключава Медведчук.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 8 Отговор
    КАКВО ПОСЕЕШ ТОВА ще ЖЪНЕШ
  • 2 честен ционист

    58 26 Отговор
    Както и да приключи специалната военна операция, резултатът за Ганчо е отдавна предизвестен - тотален фалит и разпад.

    Коментиран от #34

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 7 Отговор
    ВОЙНИТЕ сеят смърт разруха
  • 4 Българин

    88 84 Отговор
    Русия я чака крах и разруха
  • 5 От страни

    70 31 Отговор
    Я па тоя.. Кой го бръсне за слива и него та се исхвърля? Баш тоя излъга Путин че Украйна ще го срешне с пита и сол. Да беха го оставили там в украинския пандиз...
  • 6 ТИРбушон

    67 59 Отговор
    Леле как увърта тая змия. След Буча никой украинец няма и капка съмнение какво трябва да се случи. А тоя още си мечтае за украинци които посрещат с хляб и сол руССката армия😆😆😆Пропаганда яко. Ей сега родните рублояди аналитично ще "обработят" темата.

    Коментиран от #19, #29

  • 7 Окраин4ев

    89 56 Отговор
    Американците вкараха умишлено Окрайна в конфлик с Русия. Зеленски е американска подлога и не му пука за Окрайна, и народа на Окрайна

    Коментиран от #36

  • 8 БеГемот

    30 42 Отговор
    Бъдещият президент на Украйна!

    Коментиран от #103

  • 9 Професора

    57 58 Отговор
    В Окрайна се забраняват партии в Русия нито една партия не е забранена.

    Коментиран от #32, #92

  • 10 Хисторик

    48 54 Отговор
    И Адолф Хитлер забраняваше партии и Зеленски забранява.

    Коментиран от #80

  • 11 Реалист

    60 41 Отговор
    В Окрайна се слуша само Вашингтон какво ще заповяда така е от 9 години. Петата колона на САЩ в Окрайна създаде фашиските групи

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Град Козлодуй

    17 2 Отговор
    аз съм глупав

    Коментиран от #24

  • 14 Гост

    47 51 Отговор
    Силна държава...никаква икономика...фрашкана с природни залежи и ядрени ракети....това ли е разбирането за развита икономически държава...Русия може да е всичко друго но не и развита държава...Махнете нефта и газа и вижте какво ще остане от нея...Един огромен сифон.....

    Коментиран от #21, #68

  • 15 ха ха

    28 20 Отговор
    Тва все едно наш гнусофил го е писал. Щастливци са украинците, че ще ги разчистят от държавата си. И ние ли трябва подобна цена да платим?...
  • 16 Гост

    19 20 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    ....УУУкрайна....проруски възпитаник...не си в руски сайт...
  • 17 путин

    24 16 Отговор
    СКОРО И ТИ ЩЕ СКАЧАШ ОТ ШЕСТИЯ ЕТАЖ.
  • 18 Ела да ти кажа

    10 35 Отговор
    За 8 години Украйна никой не я пожела в НАТО. Точно заради това и беше нападната.
  • 19 Дивуй

    29 28 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРбушон":

    Само умрелите тролове,,живеещи на запад,, използват Буча като опора.

    Коментиран от #72

  • 20 Хех

    38 19 Отговор
    Ма чакай сега, само интересите на Русия ли трябва да се вземат под внимание? Ами интересите на останалите около 200 държави?

    Коментиран от #95

  • 21 Дивуй

    43 27 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Махнете долара като световна валута и САЩ ще омекнат като гнил банан.

    Коментиран от #31, #48

  • 22 Така е...

    32 14 Отговор
    Всеки който вероломно напада, може да твърди че е жертва и борец за мир ! Доста извратено и за Азиатците даже !
  • 23 Ихууууууууууу

    27 13 Отговор
    поредните гедъгави опорки на пиян ватнк
  • 24 Забелязъл

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "Град Козлодуй":

    Даже си най големият глупак в света.
  • 25 в заключение

    32 15 Отговор
    Русия да си получи желаните територии, ако може и повечко без да се бие за тях, да постави послушно правителство в Киев и да превърне останалата част от страната в послушен сателит - това е разбирането на този господин за мирно разрешаване,докато се чуди защо украинците не са съгласни
  • 26 Краварите да си прибират кравите и беж

    23 27 Отговор
    от Европа, само тогава ще настъпи мир, иначе ще има леж на крави!?

    Коментиран от #30

  • 27 Медведев , Медведчук...

    20 11 Отговор
    Човек да ги удари с 🔨 !
  • 28 Хмхмхмхмхм

    29 20 Отговор
    Тъпотия- кой е казал, че украинците са агресивни, освен кремлеботовете... Москалия НАПАДНА УКРАЙНА. Украйна НЕ Е НАПАДНАЛА НАЦИСТКА МОСКАЛИЯ. Украинците ЗАЩИТАВАТ И ОТБРАНЯВАТ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА, ТЕ НЕ СА НАШЕСТВЕНИЦИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА, че да са агресивни...
  • 29 Химарс Великолепний

    25 28 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРбушон":

    И какво е станало в Буча? Аз мисля че ако украинците разберат какво наистина е станало в Буча и с каква цел, украинците ще разкъсат Зеленски и отношенията им с Русия може и да се подобрят.

    Коментиран от #40, #56

  • 30 Абее

    33 15 Отговор

    До коментар #26 от "Краварите да си прибират кравите и беж":

    Ако не бяха "краварите", сега щеше да говориш на руски и да бягаш с пералня на гръб някъде из украинската кал.

    Коментиран от #38, #39, #74

  • 31 Индийски БИВОЛАР

    12 11 Отговор

    До коментар #21 от "Дивуй":

    ТЕ ОТ ВИЕТНАМ ОЩЕ СА ОМЕКНАЛИ И ВИАГРАТА НЕ ПОМАГА
  • 32 ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    явно лъжата ти е вътрешно присъща - нещо обикновено за достигане на заветната професура в пряк и преносен смисъл
  • 33 дядото

    11 3 Отговор
    хубаво е че по света има много разумни и честни хора.лошото е че ястребите не желаят да се вслушат в разумните им мнения и доводи.
  • 34 Ганчо

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Той Ганчо от там не е мръднал, няма нищо ново...
  • 35 Индийски БИВОЛАР

    24 25 Отговор
    Русия ще загуби тази война

    Коментиран от #62

  • 36 даскал

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "Окраин4ев":

    Щом не знаеш как се пише името на страната за която взимаш отношение, няма смисъл да ти чета неграмотното мнение. А и грешката не е случайна, защото в две изречения я правиш три пъти. Спомни си кой ти е преподавал български език и география.

    Коментиран от #42

  • 37 Путин и този Медведчук !

    13 13 Отговор
    Да ги удари парен чук !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    13 16 Отговор
    Жалък предател, Путлерист.
  • 42 Езиковед

    18 11 Отговор

    До коментар #36 от "даскал":

    Дума ОКРАЙНИНА СЪЩЕСТВУВА В РУСКИЯ ЕЗИК, ОБАЧЕ ДУМА УКРАЙНА НЕ СЪЩЕСТВУВА НИТО В РУСКИЯ НИТО В ИЗМИСЛЕНИЯ ОКРАИНСКИ.

    Коментиран от #49, #57

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 хахахах

    5 3 Отговор
    Ако си Русия и е почти невъзможно. Украйна да имашанс срещу теб. За да може да оплескаш цялата работа. Трябва да направиш всичко на обратно. Вместо първо да почнеш с ракетни удари по инфраструктурата. После да влезеш в донбас. И накрая да ги финишираш с удар по Киев. Правиш всичко на обратно.
  • 45 Тити

    13 11 Отговор
    Големи миротворци са Рашистките а този лумпен се мисли за майкаТереза.
  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 15 Отговор
    За да има мир поне за сто години напред,русия трябва да бъде унищожена като империя!Задължително е да стане около 55-60 милиона и да не заплашва никоя съседна страна!

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ха ха

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Дивуй":

    Ми, махнете го, де! Ама, с какво ще се разплащате? С малавийска квача?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Каква отвратителна физиономия

    15 10 Отговор
    Има този предател !
    Мяза на вкисната смокиня !
    Отвратителна личност !
  • 52 Даааа

    18 9 Отговор
    Борбата на руснаците за мир се състои в борбата да доминират в света. Това е видно както от деиствията им така и от тълкуване на думите им защото МИР на руски означава свят.
  • 53 ТИРбушон

    13 6 Отговор

    До коментар #46 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Много са. 30млн пряко сила. Аз даже бих ги оградил с телена мрежа. Така или иначе са джурасик парк.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Докога ще търпим УШАНКИТЕ ?!

    14 9 Отговор
    Трябва да бъдат премахнати от живота ни !
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Керът

    11 11 Отговор

    До коментар #42 от "Езиковед":

    Пишем и четем, тук и сега, в България!
    Като толкова искаш, ватниче, Омск те зове, или друг, произволно избрамн град в блатото...

    Коментиран от #58, #60

  • 58 ТИРбушон

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "Керът":

    😆😆😆😆😆Залагам на Новопиздецк. 😄😄😄😄😄😄
  • 59 Бесен- _Язовец

    12 12 Отговор
    Човека на президента Владимир Владимирович не вкара Окрайнината в пропаста, а човека на Джо вкара Окрайнината в пропаста!
  • 60 Комуниста

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "Керът":

    Ти в България си още малко не си прави планове за бъдещето в България.
  • 61 Бесен- _Язовец

    13 10 Отговор

    До коментар #49 от "ТИРбушон":

    Скоро Америчката няма да я има Булава ще поправи 200 годишната грешка ФАЩ

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Русофилите

    5 6 Отговор
    Ще забраняват партии ли фашистите руснаците затова ще забранят Окрайна да съществува!

    Коментиран от #66

  • 64 ПалавНИК

    13 10 Отговор

    До коментар #61 от "Бесен- _Язовец":

    😆😆😆😆😆Мечтите са безплатни. А истината е че късия цар закопа руССията завинаги.
  • 65 българка

    20 11 Отговор
    Значи като видиш, че губиш, започваш да проповядваш за преговори и мир ! Защо не го направиха преди да навлязат с танковете и да обстрелват с ракети територията на Украйна, да безчинстват и да избиват мирни хора ?!? Защо не се обърнаха към международната общност, ако проблемът е бил трудно решим ??? Нахлуха като убийци и продължават да се държат като такива ! Сега плачат за ".... своята международна чест и достойнство" - имаха ги след ВСВ, сега вече НЕ !!!

    Коментиран от #73, #77

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Пешо z

    2 3 Отговор
    Вярно с оригинала.

  • 70 ТИРбушон

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "Русофилите":

    Тоя па намери с какво да ме плаши😆😆😆бил съм политически арестант една година.....

    Коментиран от #75

  • 71 1944

    2 4 Отговор
    чучелото можело да пише? тавариши аре по сериозно ....
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Чичо Дончо каза

    14 7 Отговор

    До коментар #65 от "българка":

    Напротив 8 години обясняват това на Запада,обаче той само го мести в другия крачол.Сега казва:лоши руснаци,лоши.

    Коментиран от #85

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Българин

    11 8 Отговор

    До коментар #65 от "българка":

    Явно толкова си запозната, че къртиш мивки. Има десетки обръщения, писма, жалби до международни организации. Ясно е че изобщо не те е интересувал проблема тогава. Сега е лесно да плещиш небивалици. Но на теб каквото и да ти се обяснява, ти никога няма да разбереш.
    И кой каза, че губят? Ти ли? . Питай бъдещето -Изтока така ли мисли? Личи си,че доста си незнаеща и нечетяща.

    Коментиран от #90, #91

  • 78 !!!?

    14 10 Отговор
    Кремълските варвари много обичат да се правят на божи кравички...докато бомбят детски градини, училища, болници, жилищни блокове, ВЕЦ, АЕЦ,...!!!!?

    Коментиран от #79

  • 79 а бе чвор.

    13 11 Отговор

    До коментар #78 от "!!!?":

    Много бързо забрави алеята на ангелите в донецк 2014г.тогава укрофашашагите бомбят и пуцат на свободия по който си искат в донбас,краварите и европата мълчат и се хилат,а когато вова почна да им го връща тъпкано.бандерското наркоманче,всека вечер реве за пари и оръжия.ама края на зелените се вижда.

    Коментиран от #84, #86, #89

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Путлер

    10 2 Отговор
    По големи и несъстоятелни глупости дори и шефа му не може да измисли. Московска пропаганда в чист вид.
  • 82 Просто

    5 3 Отговор
    Предател ! На такива като него в Русия съдбата е известна !
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 След анексията

    11 2 Отговор

    До коментар #73 от "Чичо Дончо каза":

    на Крим 2014г., с помощ от РФ се създадоха паравоенни сили на ДНР и ЛНР. Започна война между ВСУ и сепаратистите. Едно от големите полесражения беше летището в Донецк, което сега руснаците "освободиха" чак септември. Донецк 8г. е на фронтовата линия и се води война, украинската крепост Авдеевка е на 12км. от центъра на Донецк и още е в ръцете на ВСУ. Не е вярно, че 8г. само ВСУ са стреляли по Донецк, там си е на бойната линия, сепаратистите отвръщаха на огъня, а сега и руснаците.
  • 86 Погледни картата

    6 3 Отговор

    До коментар #79 от "а бе чвор.":

    на бойните действия. За 10 месеца украинските войски са на 15км от центъра на Донецк. Защо първо там не ги отблъснаха като са бомбили 8 години? На 30-40км поне? Защо след като сега удържат руската армия, дори я отблъскват успешно за 8г. не нападнаха Донецка и Луганска републики отбранявани само от доброволци? Защо бомбиха само в Донецк? Отговори си сам.

    Коментиран от #88

  • 87 Навалний

    5 3 Отговор
    Този е руски политик а и ония ден беше лишен от украинско гражданство поради наличието на три такива!
  • 88 Ясно е

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "Погледни картата":

    Той много добре знае, че драска руска пропаганда. Изхождаш от погрешното схващане, че това, което пише е от незнание.
  • 89 Навалний

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "а бе чвор.":

    Я не лъжи руски!
  • 90 Любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "Българин":

    И каква е ползата като си чел, след като нищо не казваш и се правиш на патреотар?!?
  • 91 Констатирал

    4 7 Отговор

    До коментар #77 от "Българин":

    Явно примитивизма те привлича. Какво общо има изтока с цивиилизования свят бре? Аман от псевдо-рабирачи!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Галош

    2 4 Отговор
    Към днешна дата, може ли да кажем, че Русия бие по битки? Какъв е резултата според Вас, гледайки картата?
  • 94 С две думи

    8 6 Отговор
    америка просто иска свят без конкуренти като Китай и Русия.
  • 95 Хъх

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хех":

    Точно го написа..."интересите на останалите около 200 държави"...Но явно визираш Г-20 или подобен формат, т.нар. "развити страни", което леко преведено си е бивши и настоящи империалистически държави, колонизирали останалия т.нар. "Трети свят", и изсмуквали и изсмукващи неговите ресурси - природни и човешки. Само че Третият свят взе да надига глава и започва да остстоява правата и интересите си. Така че истината е обратната на това, което си написал - сащ и техните клакьори трябва да се съобразят с останалия свят.

    Коментиран от #102

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Кочо

    3 1 Отговор
    Малко ка го шомпелирали в ареста
  • 98 2019

    4 4 Отговор
    Зеленски е президент от 2019 г. Процесите за самостоятелна политика са от преди това. Грешка на Зеленски, че не са събрали предателите и да ги пратят армаган на русия без право на връщане. Интересите на русия трябва да се простират в пределите й. Където ръчкат руските вредители, само корупция и разпад. Много им се иска да си възвърнат сферата на влияние, но будят погнуса до такава степен, че даже Китай не иска да търгува с тях
  • 99 Жреца на Ботунец

    5 2 Отговор
    "Завръщането на блудният син".Картина от неизвестен художник.

  • 100 87954367

    4 1 Отговор
    ЕМИ ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ НЕ БЯХ ЧЕЛА СКОРО. НЯМА НУЖДА ОТ АНАЛИЗ
  • 101 ха ха ха

    3 5 Отговор
    русия имала собствени интереси - НО ПАСАРАН! Запада подкрепял войната - КОЙ БЕ? ЗАПАДЪТ ЛИ НАПАДНА? Не, Западът този път ще ви унищожи, защото вие така поискахте!!!
  • 102 История

    3 4 Отговор

    До коментар #95 от "Хъх":

    Нямя такъв филм, момчето ми. Народите се делят на висши и низши. руснаците са нисши и скоро наистина ще бъдат експлоатирани така, както заслужават!

    Коментиран от #107

  • 103 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "БеГемот":

    Без малко...
  • 104 венсеремос

    2 2 Отговор
    Не ръчкайте мечката бе терикати още не се е събудила ако се събуди жална ни майка и на българи и на чичосамовци

    Коментиран от #105

  • 105 Вълчо

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "венсеремос":

    Егати мечката заспала
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания