Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Януари, 2023 12:38 1 327 31

Испания също ще изпрати танкове "Леопард" на Украйна

  • испания-
  • танкове-
  • украйна-
  • германия-
  • сащ

Правителството на страната реши да се присъедини към Германия и Съединените щати

Испания също ще изпрати танкове "Леопард" на Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Правителството на Испания реши да се присъедини към Германия и Съединените щати за изпращането на танкове "Леопард 2" на Украйна, съобщава в. "Паис".

Министерствата на отбраната и на външните работи на страната в момента оценяват характеристиките на испанския принос и биха могли да го направят публично достояние скоро.

Още новини от Украйна

Преди това Мадрид обуслови участието си в предоставянето на танкове на Украйна с постигането на споразумение на европейско ниво, предаде news.bg.

Испанската армия разполага с 347 танка "Леопард" в арсенала си.

Новината идва, след като германският канцлер Олаф Шолц разреши изпращането на 14 танка "Леопард 2" в Украйна. Всяка от бронираните машини струва около 11 милиона долара.

"Уол стрийт джърнъл" съобщи, че правителството на Съединените щати клони към доставката на "значителен брой" танкове "Ейбрамс" за Киев.

Русия многократно е заявявала, че доставките на западни оръжия за Киев само ще удължат конфликта и именно те са причинили смъртта на голям брой цивилни и са нанесли щети на гражданската инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владолф Путлер

    15 16 Отговор
    Ужас и те ли ще пращат! Вече никой не се съобразява с мен. Каква я мислих каква стана.
    Всичко се обърка и провали в специалната ми военна операция, станах за посмешище. Мита за силната и модерна руска армия рухна и вече на моя шантаж никой не се връзва. В дългосрочен план ще претърпя тотална загуба и ще трябва и Крим да върна на Украйна. Укрепих и направих НАТО още по-силно и единно даже предизвиках и разширението му. Съсипах икономиката на страната си и обрекох всички руснаци на мизерия и бедност. Принудих света да мрази Русия и руснаците. Ще предизвикам скоро и разпадането на федерацията. Май единственото достойно нещо което мога да направя е да се самоубия в моя бункер, като моя идол Адолф Хитлер, чието съвременно копие съм реално аз. Обаче тъй като нямам нито доблестта нито смелостта да го направя ще чакам да ми спретнат някой атентат достойни руснаци.

    Коментиран от #8, #10, #24

  • 2 Г образен соросоид

    13 11 Отговор
    Просто подозирам че края на Украйна все повече наближава с тези последни напъни . Явно така или иначе ще се прибегне до нещо по мощно и в по конкретно място . Дай боже само да не е най мощното че нямаме да имаме време да си кажем молитвата но поне ще знаем благодарение на кои западни страни е .

    Коментиран от #15

  • 3 МирО

    15 3 Отговор
    Много "котета" ще се съберат, като ги подпукат Рашаните голямо мяучене ще има.
  • 4 хахахха

    4 7 Отговор
    Добре де. Нали нато напада Русия. Що не са ги пратили тия танкове преди. Много слабо нападения от страна на НАТО. Човек ще каже,че и те като русначетата. Не са знаели че са тръгнали на война

    Коментиран от #9

  • 5 Гост

    2 6 Отговор
    И защо ...ТЕ ..да са виновни...цивилните нямат книжки за да управляват танк..а вие ги мерите като патки на гюме....няма къде да избягат...С Вашите криви ракети....толкова...
  • 6 Последния Софиянец

    6 2 Отговор
    Танковете Леопард са по 17 млн долара.
  • 7 Герги

    8 13 Отговор
    Браво на испанците и като се има в на предвид че Педро Санчес е социалист...ама къде е Санчес...къде е Корни...
  • 8 Пентагончев

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Владолф Путлер":

    И с Нато и без Нато дори днес ако се започне финала е един . Какво ще стане утре след като се почва пак великата надпревара в въоръжаването не ми се мисли .
  • 9 Защото друга е целта

    12 11 Отговор

    До коментар #4 от "хахахха":

    Войната ще продължи с години Путлеристан няма да бъде унищожен военно, а вече е унижен военно и ще бъде унищожен икономически в дългосрочен план. Точно затова се действа по този начин. Помага се само толкова колкото Украйна да може да продължи да се съпротивлява без да загуби. Времето работи срещу Путлеристан. Това е по-добрата стратегия защото ако Путлеристан само бъде разгромен военно ще се възстанови след време и всичко ще се повтори защото имперските амбиции ще продължат да съществува там.При икономическото поражение Путлеристан ще престане да съществува защото ще се разпадне, а това е единствения начин да се гарантира дългосрочен мир в глобален план.
  • 10 Скорпи

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Владолф Путлер":

    Браво...много ми хареса никнейма ти...
  • 11 комунизма еб амата на всички

    8 8 Отговор
    Руснаците понеже си мислят че са добри в производството на оръжие. Решиха да накарат нормалните държави и те да правят същото.Аз се надявах да дадат нещо ново на света. А те дават само новото старо. Не са мръднали горките.
  • 12 зевзек

    8 0 Отговор
    да ги боядисат в синьо танковете, да напомнят за Синята Дивизия от ВСВ, и едно лого да им спретнат, както каза другаря Борел, Русия е един много стар враг на Испания, може би тука роля играят сентиментите от Гражданската Война, кой и е виновен на Испания, че и до днес не си е решила вътрешните проблеми
  • 13 Русофил

    7 7 Отговор
    И испанците се включват. Само българите са верни на Пу.

    Коментиран от #18

  • 14 "Втора армия в Света"

    6 7 Отговор
    Почва се, скоро ще замирише на разтопени орки, но поне ще наторят украйнската земя!
  • 15 "Втора армия в Света"

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Г образен соросоид":

    Нема страшно вие орките отивате в рая, за това те съветвам да изпревариш удара и да чакаш Путлер на портите на рая с хляб и сол.
  • 16 Браво

    6 9 Отговор
    Урока от втората световна е научен. На диктаторите не се правят отстъпки с територии от суверени държави, защото те не се задоволяват само с тях, а винаги стават все по-алчни.Грешката и слабостта която беше допусната през 2014 сега не се повтаря за радост. Отстъпките пред диктаторите не са начин за постигане на мир, а рецепта за пълномащабен световен конфликт. Точно затова никога отстъпки за терористичния режим на Путлер, а пълномащабна помощ от целия свят за нападната суверенна страна Украйна.
  • 17 Вовата...

    3 6 Отговор
    М@.м.к@...ви...изпуснах се в куфарчето, ай стига вече, снощи сънувах че Леопард ме ч.у.к@...
  • 18 Еми нямаме...

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Русофил":

    Леопарди, имаме само едни стари ковчези Т-72 и те за нищо не стават, с друго ще помагаме.

    Коментиран от #21

  • 19 РЕАЛИСТ

    5 2 Отговор
    Странен феномен и лоша поличба. Киев е накацан от черни врани. Няма да го бъде изглежда.

    Коментиран от #22

  • 20 Реал Мадрид

    5 1 Отговор
    Пращаме Леопардите веднага на храбрата и непобедима Украинска армия, лично Карим Бензема ще води танковата армада....Слава на Украйна!!!
  • 21 Т-72

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Еми нямаме...":

    Имаме ги тези ковчези, но те даже и не могат да тръгнат вече. Водят се на хартия, че ги има, но реално са просто складиран скрап
  • 22 Русофил

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "РЕАЛИСТ":

    То Масква е накацана от Панцири, не знам на какво е.
  • 23 ЛиБеРаст

    2 0 Отговор
    Глобалистите финансисти се местят в тихоокеанският регион, в Австралия. Затова и унищожават Европа, за да не може да е пълноценен търговски партньор на Русия и Китай.
  • 24 Света

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Владолф Путлер":

    Е 7 млрд и от тях 1 млрд мразят Русия останалите-китай,Индия,ю.америка,Африка,повечето Азия не осъдиха Путин. Икономиката на Германия нарастна 2 %като БВП но при 15%инфлация е намаляло производството с поне 10%

    Коментиран от #25

  • 25 Антипутлерист

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Света":

    Против варварския кремълски режим са почети всички от големите икономически страни, а те са важните. Наличието на хора не прави пазар. 6-7 милиарда човека които оцеляват с шепа ориз на седмица или даже и по-малко не са никакъв пазар спрямо 1 милиард човека живеещи в развитите икономически демократични страни.
    Отделно от това, че някой, не е директно срещу Путлер далеч, не значи ще със него. С Путлеристан са само Северна Корея,Сирия и Еритрея.

    Коментиран от #26, #28

  • 26 ГЕНЧО

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Антипутлерист":

    забравяш и полвинта българия за съжаления
  • 27 пенко

    1 2 Отговор
    ИМАХА ЛИ НАТЮ ТАНКОВЕ "ЛЕОПАРД-2 " В АВГАНИСТАН И ИРАК ????????????
  • 28 Наличието на

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Антипутлерист":

    Икономика и богатство не означават човечност а по скоро обратното-алчност и егоизъм.та не ми хвали запада...познавам го добре

    Коментиран от #29

  • 29 Антипутлерист

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Наличието на":

    Означава възможности. Когато дръпнеш чертата ще видиш че лагера анти Путлеристан генерира повече от 80% от брутния вътрешен продукт на света.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Говорим

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Антипутлерист":

    За войната като човешко измерение или като пари??? Щото ми твърдиш колко нечовечен бил Путин а сега ми говориш за генериране на пари??? Но те в Козяк и Америка така виждат света...като средство за грабеж и забогатяване
  • 31 Лидъл германия

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Антипутлерист":

    Продава на Лидъл България всички стоки с 1 стотинка отстъпка.така Лидъл плаща данъци в Германия а не в България нооо Германия е добра а Лукойл и русия лоши?!? Ехааа търгаш си ти
Новини по държави: