25 Януари, 2023 13:10 905 5

Има задържан за писмата-бомби до институциите в Испания

  • испания-
  • бомба-
  • полиция-
  • арест-
  • атентат-
  • писмо

74-годишен испански гражданин е задържан в Миранда де Ебро в Северна Испания. Домът му се претърсва

Има задържан за писмата-бомби до институциите в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Испанската полиция арестува мъж, заподозрян, че стои зад неотдавнашна кампания за атентат с писма-бомби, насочена срещу премиера и украинското посолство, съобщава "Франс прес".

74-годишен испански гражданин е задържан в Миранда де Ебро в Северна Испания. Домът му се претърсва.

Нямаше жертви при получаването на шестте писма-бомби, изпратени в края на ноември и началото на декември до различни обекти в Испания, но служител на украинското посолство пострада леко при отваряне на един от пакетите.

Сред атакуваните обекти бяха официалната резиденция на министър-председателя Педро Санчес, испанското министерство на отбраната и военновъздушна база близо до Мадрид, откъдето оръжията, дарени от Испания, се изпращат в Украйна.

Киев засили мерките за сигурност в посолствата си в чужбина, след като посолството в Мадрид стана мишена на атаката с писмо-бомба.

Арестът идва, след като в неделя "Ню Йорк Таймс" съобщи, че служители от руското военно разузнаване са наредили на сътрудници на базирана в Русия групировка за превъзходство на бялата раса да проведат кампанията в Испания.

Американски източници посочиха, че руските служители, ръководили кампанията, изглежда са имали намерение "да хванат европейските правителства неподготвени" и "може да изпитват прокси групи, в случай че Москва реши да ескалира конфликта".

В допълнение към изпращането на оръжие в помощ на Украйна, Испания започна обучение на украински войници като част от програма на Европейския съюз и предоставя хуманитарна помощ на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    4 1 Отговор
    Е нали Баширов и Петров седят зад това за кВи испанци иде реч.
  • 2 Адам Хилтън

    5 1 Отговор
    Без съмнение са намерили кой да задържат - там за обида срещу краля задържат, ама иначе се броят за "правова" държава със "свобода на словото."
  • 3 САЩ са заплаха за света

    6 2 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа!

    Без Сащ ще има мир!
  • 4 Зевс

    3 1 Отговор
    Как така, нали вече писахте, че лично Путин ги е изпратил от бункера под Кремъл?
  • 5 Механик

    1 1 Отговор
    Не е вярно, аз видях как Путин инструктираше Боширов и Бошаров и даже им даде писмата боНби собственоръчно. Каза им, че цяла нощ е сглобявал боНбите в бункера, щото няма ракети и е на смъртно легло, въпреки ,че е умрял още миналата година. Ама е наел едни доктори, то ли от запада, то ли от Израел (не разбрах) и те са го излекували със специални лекарства, дето са правени точно за неговата ДНК.
    Даааа! И Боширов водеше една мечка на синджир, а Бошаров свиреше на една балалйка.В това време мечката пиеше водка от едно шише и си играеше с един чип от пералня.
    После Путин им даде по едно шише новичок, за да се разгреят момчетата, щото Урсула спряла парното в хотела от което на Путин му било много зле.
Новини по държави: