Last news in Fakti

26 Януари, 2023 18:18 1 878 25

Мъжът, извършил смъртоносно нападение в германски влак, е апатрид от палестински произход с криминално досие

  • германия-
  • влак-
  • палестинец

Германските издания "Билд" и "Велт" съобщават, че според криминалното досие на заподозрения той е бил осъждан за сексуално насилие, нанасяне на тежка телесна повреда, злоупотреба с кредитни карти и кражби от магазини

Мъжът, извършил смъртоносно нападение в германски влак, е апатрид от палестински произход с криминално досие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заподозреният в убийството на двама тийнейджъри и в раняване на седем души, пътуващи във влак в Северна Германия, е 33-годишен мъж, който е бил освободен от предварителния арест преди седмица и е имал предишни криминални присъди, предаде Асошиейтед прес, като се позова на германски новинарски издания, съобщава БТА.

Предполага се че мъжът, идентифициран като апатрид от палестински произход, пристигнал в Германия през 2014 г., вчера след обяд е намушкал с нож много хора във влак, пътуващ от Кил за Хамбург. 16-годишно момиче и 19-годишно момче са починали от раните си, съобщиха властите.

Други пътници са обезвредили заподозрения, който е бил откаран в болница с леки наранявания, след което е задържан от полицията, съобщи ДПА.

Германските издания "Билд" и "Велт" съобщават, че според криминалното досие на заподозрения той е бил осъждан за сексуално насилие, нанасяне на тежка телесна повреда, злоупотреба с кредитни карти и кражби от магазини.

Полицията и прокурори разследват вероятните мотиви за престъплението, извършено, когато влакът е наближавал гарата в град Брокщет.

Според полицията, тийнейджърите, които бяха убити при нападението, са се познавали.

Сабине Зутерлин-Ваак, регионалната министърка на вътрешните работи на провинция Шлезвиг-Холщайн, в която се намира град Брокщет, каза, че родителите на двете жертви са информирани за случилото се и че разследващите полагат огромни усилия да "съберат всички факти".

Регионалният парламент откри заседанието си днес с минута мълчание в памет на жертвите на нападението.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    24 1 Отговор
    Получил е ,,освобождение,, срещу ..това..
    Не виждате ли какво става и....защо ,или пак не разбираме?
  • 2 Всичкото палестайн с еднопосочен билет

    30 1 Отговор
    в израелските "курорти"!
  • 3 Майна

    33 2 Отговор
    Знаете ли преди петнайсет дена беше зверски пребит парламентарист от ,, Алтернатива за Германия,, от...имигрантската общност, в обществения транспорт и шофьорът изобщо не е реагирал...
    Конспирации ни се провиждат, а???

    Коментиран от #4

  • 4 Он си знае

    5 14 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    що го бият !
  • 5 Суперумен

    12 15 Отговор
    Германия е един огромен концлагер.На смешните 357к кв км колкото Полша цивеят 84млн души упрявлявяни от няколко бивсши нацистки фамилии Бош Сименс нацисткото ФВ Бмв и тн и роби които бачкат колкото да не умрът.Само пълно оли може да емигриря натам

    Коментиран от #23

  • 6 123

    2 6 Отговор
    33 годишен. Фалшива новина. 33 - масонски символ.
  • 7 Ром Бакарди

    18 3 Отговор
    Аве, пичуве...кой е туй: апатрид? Сефте скивам такваз дума. Аз, чи сам про.с.т. -такав съм си, ама ужким са прая, чи зная многу, но вав тоз слочай нищу ни разбрах. Нека някуй акъллия ми я преведе таз ваджишка дума.

    Коментиран от #9, #10, #18

  • 8 Нищо им няма,

    18 2 Отговор
    след още няколко хиляди такива случая ще свикнат.
  • 9 Костя от Максуда

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ром Бакарди":

    Апатри́д (на латински: apatris), също лице без гражданство, е физическо лице, което не е гражданин или поданик на която и да държава и не притежава доказателства въз основа на които може да се установи принадлежността му към някакво гражданство или поданство.

    Човек може да стане апатрид по много причини, но винаги това става вследствие загубата на някакво гражданство и непридобиването на ново
  • 10 Започва се

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ром Бакарди":

    Без Родина.Идва от гръцката дума Патрида-Родина!
  • 11 СТЕФАН

    20 4 Отговор
    Жал ми е за децата, но не и за Германия!
  • 12 Муньо

    19 3 Отговор
    Аз пък мислех че е чист ариец, инженер в Мерцедес
  • 13 Геро

    18 1 Отговор
    До там ли я докарахте господа германци??!!!. Да стане оня чичко с мустака един мигрант няма да остане, всичкото курортист на морето ще скочи без да го гонят. Тази Германия няма нищо общо с оная. Жална им майка на бившите ни съюзници.
  • 14 Хаха

    14 0 Отговор
    Е ми това е бъдещето на европа колкото и някой да го отричат. То в арабския свят това си е нормално и им е в съзнанието, особедно когато са болшенство което лека полека отива на там стават още по агресивни. За това там виреят само диктаторски начин на управление но много умните либералисти разбиха тези управления щели да налагат демокрация най голямата смешка. И почнаха заради тези глупости да преиждат на орди към Европа и да я завземат, някой управници се осетиха, но всичко е много закъсняло

    Коментиран от #21

  • 15 Бате Мите

    9 0 Отговор
    Си да вие честит новият германец!
  • 16 Бате Мите

    8 0 Отговор
    Ай да ви е честит новият германец!
  • 17 Прост

    1 0 Отговор
    Я сам прост ама какво е това апатрид,неко цигльо лаасда

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Зевзек

    1 0 Отговор
    Европа като продължава да приема на територията си такива чужди на културата й, нежелаещи да се интегрират фанатици нашественици върви към Трета световна война. Този път на религиозна, по-точно културна основа, защото европейците не са религиозни, фанатично религиозни са нашествениците.

    Палестинец бил, да го връщат в родните му места Бейрут или Израел и доживотна забрана за влизане в Европа.
  • 20 Крум Зарков

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Прост":

    И аз не знаех, но потърсих и намерих това:

    "Апатри́д (на латински: apatris) е лице без гражданство. Физическо лице, което не е гражданин или поданик на която и да държава и не притежава доказателства въз основа на които може да се установи принадлежността му към някакво гражданство или поданство."


    С една дума "мигрант" един от огромните пълчищата нашественици към Европа. Така ще е като европейците не искат да ги връщат откъдето са дошли(Африка и Азия). Ще стават все повече такива работи.
  • 21 Знайко

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    Не се знае кой е по-винове дали Запад, дали Путин, който спаси диктатора Асад. Дали САЩ, голяма част от емигрантите са афганистанци. Ако САЩ не бяха нападали талибаните, сега Афганистан нямаше да е такава бомба пръскаща мигранти.

    Ако Путин не беше се намесил, вече сирийците щяха да са убили Асад, така както либийците убиха Кадафи. И сега Сирия щеше да е разпокъсана между множество генерали бунтовници като Либия. А сирийците щяха да си стоят у дома. Това може пак да се случи, когато Путин започне да понася тежки загуби в Украйна, ще му се наложи да се бори за собствената си кожа и да изостави сириеца Асад. Тогава бунтовниците пак ще се появят и ще тръгнат към Дамаск и няма да има кой да ги спре. Асад ще увисне на въжето на някой площад като Садам Хюсеин.
  • 22 123

    0 0 Отговор
    Новите европейски искат да изтребят старите и дано вногорите им дойде акъла да ги изпреварят. От тая арабо-афгано-всякаква сган нищо добро не произлиза. Ислямът има своята роля определено и тове очеизвадно. Дано геййците се събудят.
  • 23 Зевзек

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Суперумен":

    "Германия е един огромен концлагер.На смешните 357к кв км колкото Полша цивеят 84млн души"

    Нидерландия е 2 пъти по гъсто населена от Германия. Великобритания и Израел също са по-гъсто населени от Германия. И аз смятам, че това пренаселване на Земята с хора в днешно време е голям проблем. Днес на Земята живеят 4 пъти повече хора, отколкото са живели преди 120 години. Изразходват 3 пъти повече ресурси, отколкото Земята може да възстанови. Така не може да продължава дълго без да се случи колапс. Отдавна сме пропуснали момента, в който е трябвало да се обърне внимание на огромното човешко население. Скоро ще се случи някаква голяма криза на недостиг я на храна, я на вода, я на енергия, я на ...

    Коментиран от #25

  • 24 Говат

    0 0 Отговор
    Осъждан по различни статии и параграфи и въпреки това си се разхожда във влаковете с нож ….. Ей, това е двмокрацията - престипника и жертвата да са равни в обществото! Ма толкова равни, че жертвата да не може да каже нищо и замълчи завинаги! А престъпника да формира картинката на събитията! Ми, демокрация сър!
  • 25 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Зевзек":

    Нека големите градове да не са ти критерий! Те са като стълпотворение на мухи на лай….но! По него не съдиш за огромната популация на мухи в света, нали?
Новини по държави: