Last news in Fakti

24 Август, 2013 16:46 3 442 0

US флот притиска Башар Асад

  • сирия-
  • сащ-
  • флот

САЩ засилват военния си флот в Източното Средиземноморие за евентуална интервенция в Сирия, твърдят американски медии.

Частите от VІ US флот ще бъдат подсилени с 4-ти корабa, въоръжени с крилати ракети. Анализатори коментират, че това е "дрънкане на оръжие" срещу режима в Сирия.

Съветниците на американския президент Барак Обама за националната сигурност се събират през уикенда, за да обсъдят възможностите за намеса, но анализатори не очакват решение.

Все още няма потвърждение от независим източник, че войските на Башар Асад са използвали химическо оръжие срещу цивилни, при нападението на 21 август. Руски представители обявиха, че атаката е провокация на бунтовниците.

Традиционният съюзник на режима в Дамаск - президентът на Иран Хасан Рохани потвърди употребата на химическо оръжие срещу цивилни граждани, но без да посочва коя от двете страни стои зад атаката.

В опит да разсее съмненията, днес в Дамаск пристига най-високопоставеният представител на ООН по въпросите за разоръжаването - Ангела Кент. Тя ще настоява за достъп на инспекторите до района на предполагаемата атака.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА