28 Януари, 2023 06:39 1 564 2

17 загинали и 19 в неизвестност след тропическа буря на остров Мадагаскар ВИДЕО

  • мадагаскар-
  • буря-
  • загинали

Засегнати са 55 421 души в 15 региона

17 загинали и 19 в неизвестност след тропическа буря на остров Мадагаскар ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube - архив

Най-малко 16 души са загинали, а 19 са в неизвестност след силната тропическа буря "Ченесо", връхлетяла Мадагаскар, заявиха от правителствената агенция за управление на риска, предаде БГНЕС.

Стихията достигна сушата на североизточното крайбрежие на островната държава в Индийския океан на 19 януари, след което се насочи на югозапад.

Засегнати са 55 421 души в 15 региона; сред тях 25 678 души са разселени, съобщиха от Националната служба за управление на риска и бедствията. От там допълниха, че 13 356 къщи са били наводнени, а 500 други са били разрушени.

Засегната е и основна инфраструктура, включително здравни заведения, мостове и училища, което е нарушило движението и е наложило преустановяване на учебните занятия в няколко района.

Все още се прогнозират проливни дъждове в северозападната, западната и източната част на страната. През януари 2022 г. тропическата буря "Ана" уби повече от 80 души в Мадагаскар, Мозамбик и Малави.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.