Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 15:23 3 394 135

Представител на САЩ: "Това не е конфликт между НАТО и Русия"

  • нато-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • джулиана смит

Дискусията за предоставянето на танкове "Леопард 2" на Украйна разкри съществуващото разединение сред членовете на Алианса

Представител на САЩ: "Това не е конфликт между НАТО и Русия" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Не виждаме признаци Русия да се готви да използва ядрено оръжие. Но ние предупредихме Москва, че последиците за Русия ще бъдат катастрофални, казва за ДВ американската посланичка в НАТО Джулиана Смит.

В интервю за Тим Себастиан от предаването на ДВ "Конфликтна зона" постоянната представителка на САЩ в НАТО Джулиана Смит коментира военната помощ за Украйна, западния отпор на руската агресия и заплахите на Москва за използване на ядрено оръжие.

Дискусията за предоставянето на танкове "Леопард 2" на Украйна разкри съществуващото разединение сред членовете на Алианса. В каква степен публичните спорове, според Вас, навредиха на имиджа на НАТО в разгара на тази голяма война в Европа?

Имах щастието да прекарам всеки ден в щаба на НАТО. И мога да ви уверя, че от моята позиция всеки ден виждам постоянно единство. Разбира се, че имаме и разногласия по теми, свързани с войната в Украйна, или по други въпроси. Но нали ние всички си имаме наша, собствена история, различна география, различни възгледи, различни вътрешнополитически мотиви.

Истината е, че през тази една година война, даже и през последните няколко дни ние успяхме да се обединим, демонстрирахме решимостта си да предоставим на украинските въоръжени сили нужното, за да защитават те територията си. Показахме и готовността си да не допускаме отклонение от този път. Мисля, че силата на този Алианс се крие в способността му да преодолява разделенията и да остава единен, въпреки някои свои разногласия.

Седмиците на пререкания по въпроса за доставката на танкове за Украйна в решаващ момент от войната обаче сигурно са коствали живота на много хора?

Виждаме, че съюзниците са в почти ежедневен контакт с украинското военно командване, за да разберат най-вече какви са исканията им в реално време. Правим това от 24 февруари 2022 година. Знаете, че Съединените щати председателстват и Контактната група за защитата на Украйна (UDCG). Това е формат, позволяващ на 50 различни държави да се събират всеки месец, за да научават директно от украинците какви са техните военни нужди и искания. След това ние обсъждаме какво от всичко това съюзниците желаят и могат да предоставят.

Виждаме един вид еволюция, защото в самото начало никой не говореше за бронетехника - занимаваха ни въпроси, свързани с доставката на ракети "Стингър" и "Джавелин", след като руските сили се бяха насочили към Киев. През лятото вече говорехме за нуждата от муниции. В други периоди пък сме обсъждали средствата за брегова отбрана.

Сега въпросът опира до тежка бронирана техника, до бойни танкове. В разговорите с украинците стигнахме до извода, че трябва да им осигурим възможности за маневриране. Чухте нашия президент (Джо Байдън - бел. ред.) да казва, че работим активно не само с германското правителство, но и с други съюзници, за да видим какво още можем да им предоставим възможно най-скоро. Това представлява повратна точка за Алианса.

Имате ли конкретна визия за това какви трябва да бъдат целите на Украйна в тази война?

Мисля, че стратегическите цели на НАТО са много ясни. Много ясно заявихме, че сме фокусирани преди всичко върху укрепването на източния фланг на НАТО и отговарянето на нуждите на нашите съюзници от Алианса. Ние ще продължим да подкрепяме народа на Украйна и въоръжените сили на нападнатата държава. Колективно ще продължим да оказваме и натиск върху Москва.

НАТО не участва пряко в тази война. Това не е конфликт между НАТО и Русия. Това е война, която беше започната от Москва, от президента Путин срещу Украйна. И в крайна сметка Украйна ще трябва да вземе собственото си суверенно решение за това как да защити територията си и как да сложи край на тази война. Но най-важният играч във всичко това очевидно е президентът Путин, който започна тази война.

Страхува ли се НАТО от Русия? Съдейки по много предпазливата реакция на ядрените заплахи на Москва, оставам с усещането, че НАТО вече се е поддала на ядрения му шантаж. Така ли е?

НАТО даде ясно да се разбере, че намираме руската ядрена истерия за много обезпокоителна. Отделни държави като САЩ - и вие чухте това от администрацията на Байдън - много ясно заявиха на руснаците, че ако решат да използват ядрения си арсенал, това би имало катастрофални последици. В момента има много празни заплахи. Не виждаме доказателства, че Русия се готви да използва своя ядрен арсенал. От друга страна, съюзниците от НАТО ясно показаха, че ако Русия реши да го направи, последиците за нея ще бъдат много сериозни.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честит Путин_Ден

    14 55 Отговор
    Честит

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Теле

    75 16 Отговор
    Тез от нато ако не знаят, скоро ще разберат

    Коментиран от #6, #8, #14

  • 3 Нато:

    18 76 Отговор

    До коментар #1 от "Честит Путин_Ден":

    Русия е много слаба за нас

    Коментиран от #9

  • 4 Анална Бербок

    68 14 Отговор
    Воюваме с Русия а не помежду си!
  • 5 Българин

    21 74 Отговор
    то ако НАТО влезе в играта-жива ватенка няма да остане

    Коментиран от #91, #123

  • 6 Нато:

    22 65 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    Русия по сила е след Племето Лумба Зумба от Етиопия
  • 7 Кокорчо

    12 29 Отговор

    До коментар #1 от "Честит Путин_Ден":

    Честит празник колега!Здрав,прав и корав!
  • 8 Баровец

    21 60 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    НАТО е голяма хапка дори за Китай пък за Русия няма смисъл да говориме
  • 9 Газ Уаз Маз

    15 43 Отговор

    До коментар #3 от "Нато:":

    Това е модерната техника на руснаците и така си е вече десетки години

    Коментиран от #43, #63

  • 10 Гочо

    13 53 Отговор
    Ако НАТО воюваше с алкашите,до сега войната да беше приключила....

    Коментиран от #74, #128

  • 11 Псевдоним

    23 0 Отговор
    Това е подпорна стена, а не хотел.
  • 12 Скопен US орел

    52 12 Отговор
    Страхлив крави крият зад бандерите.

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Натю

    15 65 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    Ако беше се намесило НАТО путинска Русия вече нямаше да съществува Единственият проблем пред НАТО щеше да бъде, че от руска страна нямаше да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Русия. Психопата Путин и шайката му или щяха да бъдат линчувани от самите руснаци или щяха да са избягали в Северна Корея.

    Коментиран от #27

  • 15 След обяда ми, съм тук за малко смях

    70 10 Отговор
    Тези тъпоъгълници от САЩ са ми много интересни.Били предупредили за последствия.Ако Русия използва ядрено оръжие,първите изпарили се,ще са САЩ,Англия и нейните колонии,а последствията ще бъдат в някое друго измерение.Направо чупят тъпомера.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хомофоб

    45 8 Отговор
    В Февруари ден на западните джендари официален празник за ЛБГТИ ЕП, ЕК, ЕС
    Вашингтон,
  • 19 иванушка глупака

    15 5 Отговор
    Проклятый Байден... при Трампе и Обаме не было такого...
  • 20 антинато

    53 10 Отговор
    абсолютно съм съгласен!това е конфликт между престъпния запад и свободния свят в лицето на Русия
  • 21 Натонахой

    56 8 Отговор
    Цялата ви натовска история е свързана с дългове,робства,колонизации,ограбвания,фашизъм,контрол и убииства

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Има един начин

    35 7 Отговор
    да се прекрари тази война.За всички конфликти сегашни и минали стои една чергарска нация пръснати по цял свят.Там трябва да се удари.
  • 24 Българин

    47 12 Отговор
    Това е конфликт между нато и Русия – признато от западни политици, затова и краят на Запада е предизвестен от самите тях, а заедно със тях ще бъдат отметнати и българските соросоиди, като няма да бъдат забравени тази от факти.

    Коментиран от #26

  • 25 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    14 39 Отговор

    До коментар #21 от "Натонахой":

    Истеричният вой на петата колона на Москва от национални предатели и българофоби е музика за ушите ми!

    Коментиран от #47

  • 26 Българин

    13 37 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.

    Коментиран от #32, #96

  • 27 Бесарабски фронт

    44 7 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Натю":

    Сащ много отдавна искат да разчленят Русия, но защо не го правят... защото са същите смелчаци като тебе – много войнствени, но страхливи като мишки, защото не им се мре, а на тебе?!

    Коментиран от #30, #40

  • 28 Румен Радев

    10 30 Отговор
    Русофиличета, коя е вашата родина майка, България или Русия?

    Коментиран от #36, #56

  • 29 Това да го разказва на баба си!

    33 7 Отговор
    И глупаците разбраха колко гадни са краварите, но скоро ще станат на луканка.
  • 30 Баба Ванга

    8 37 Отговор

    До коментар #27 от "Бесарабски фронт":

    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година!
  • 31 Дефактор

    31 6 Отговор
    НАТО се оказаха мн плашиливи уплашиха се от ЧВК Вагнер
  • 32 СЛАВА Украйна

    12 37 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    СЛАБА русия
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мим33

    32 5 Отговор
    И вие плашите само гаргите.Това щяло да са последиците много сериозни,ама за вас натовци...

    Коментиран от #76

  • 35 🇺🇲К🇺🇲Е🇺🇲Н🇺🇲Е🇺🇲Ф

    32 9 Отговор
    С Русия не е като със Сърбия бъзливи ротшилди

    Коментиран от #44

  • 36 То еясно

    9 4 Отговор

    До коментар #28 от "Румен Радев":

    Македония
  • 37 По повод изказването на ръководителя

    31 5 Отговор
    на алианса Боб Бауер,Grey Zone дискусион:Както винаги пълни глупости от първо лице.НАТО е въздух под налягане и няма правомощия,дори и при задействането на член 5 да принуди,която и да е държава членка на НАТО,да участва във военен конфликт.Всяка държава ,членка на НАТО,сама решава,дали да се включи в конфликт,дали да участва само с помощи и муниции или да ръкопляска,без да се намесва.Така е по устава на НАТО.А относно готовноста на НАТО за конфликт,това е обикновенна лъжа за печелене на време.Руснаците изстрелват по 60 000 снаряда и по 250 000 куршума на ден в Украйна,а страните от Алианса нямат и на половината от това количество,за да могат да се сражават с Русия.Половин ден ще стрелят с истинско оръжие а на следващия ден с какво ще стрелят???С прашки и топчета от лагери ли?Явно този генерал се надява,че ако има конфликт,ще бъде конвенционален и САЩ ще стискат палци да стане чудо,без да бъдат засегнати.Целия цирк е за печелене на време.САЩ и държавите от НАТО въобще не са готови за война.Нека си представим сега,чисто хипотетично,че НАТО обявява война на Русия и всички членки на НАТО се включват в конфликта.(на практика, това не може да се случи) и то при положение,че няма да се използва ядрено оръжие🤔.Първото нещо,което ще направят руснаците е да унищожат всички сателити и да им свалят разузнавателните самолети-натовската и американската армия стават неуправляеми и трябва да използват само компас,а руската напредва и ги мачка на всеки километър в директе

    Коментиран от #45, #46, #66, #70

  • 38 джендифанче на лгДБПП+

    19 3 Отговор
    верваме ви безусловно!
  • 39 Не всички жени са ястреби

    18 4 Отговор
    Как да възможни такива инфантилни разсъждения,и то от жена,която е призвана от природата да дава човешки животи,а не да ги взима!
  • 40 Бай Натю

    7 29 Отговор

    До коментар #27 от "Бесарабски фронт":

    Ако са изкали да я розчринат досега да са го направили. Русофилите май забравихте, кой спаси руснаците от глад преди 30 години. В началото на деветдесетте, претърпялата крах съветска планова икономика вече не е в състояние да обезпечи и най-простите продукти от първа необходимост. Тогава коварният блок НАТО и ВВС на САЩ правят въздушен мост и с 282 полета доставят повече от 7000 тона продукти — замразено пилешко, сухи хранителни смески, пюре, консерви, медикаменти и други. Това се случва преди 30 години през януари 1992 година.

    Коментиран от #62, #120

  • 41 Русенец

    11 0 Отговор
    Не, никак, изобщо! Ние пасем трева.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кара Колъо

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Газ Уаз Маз":

    А за теб лечение с праз и мас.
  • 44 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    9 28 Отговор

    До коментар #35 от "🇺🇲К🇺🇲Е🇺🇲Н🇺🇲Е🇺🇲Ф":

    Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение САЩ и колективния Запад, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. Така, че животинската радост, че "САЩ са пред гражданска война", "долара се срива", "Европа ще е на студено и няма да се къпе" и други беди, които наказват "отговорните" за проваленият живот на неудачника
    е разбираема. Но реалността е съвсем различна!

    Коментиран от #51

  • 45 Българин

    2 11 Отговор

    До коментар #37 от "По повод изказването на ръководителя":

    ти верно си голям фантазьор
  • 46 Продължение Grey Zone

    25 1 Отговор

    До коментар #37 от "По повод изказването на ръководителя":

    Първото нещо,което ще направят руснаците е да унищожат всички сателити и да им свалят разузнавателните самолети-натовската и американската армия стават неуправляеми и трябва да използват само компас,а руската напредва и ги мачка на всеки километър в директен бой.Изказването на този книжен генерал е просто прах в очите на малоумниците,които вярват,че НАТО е военна сила.
  • 47 Ричи

    15 6 Отговор

    До коментар #25 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Платена с шекели про.ститу.тка
  • 48 Дедо Йоцо

    11 2 Отговор
    Аналена друго каза.
  • 49 Хахахаха

    5 22 Отговор
    Докато Русия воюва с НАТО, изгуби половината си техника, а НАТО още не е изкарало техниката от складовете. До сега бяха изпратени само Джавелини, Стингери и 16 Хаймерса! Танковете още не са тръгнали, самолетите и флота им е цял! А руския е леко пооскубан!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 9003

    14 6 Отговор

    До коментар #44 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Събирай капачки кош.ар
  • 52 Сатана Z

    27 5 Отговор
    Ако Русия предостави оръжия на Хамас и Хизбула в Ливан дали Израел ще опиши орталъка,че Русия воюва с Израел?
    Полски войници се бият в Украйна а те са НАТО.

    Z

    Коментиран от #59

  • 53 Окраин4ев

    23 5 Отговор
    НАТО се оказаха много плашиливи
  • 54 дядото

    18 0 Отговор
    пък и умни.питат я-какви са целите на укрйна във войната,тя започва с думите-целите на нато и т.н.а иначе нато не участва във войната с русия.и не й пука че обижда милиони хора по света,правейки ни на глупави.
  • 55 Истината

    6 23 Отговор
    Пymuнucma е смъртно обuден на нopмалният свят и иска той да бъде победен и унищожен.
    Защото му е внушено, че ЕС, НАТО и САЩ или накратко koлekmuвния 3апад е виновен, че не е могъл са се peaлuзupa.
    Че заради тях той е беден и нещастен нeyдачник. Затова са и изпълнените със 3лоба и омpa3а коментари на путинистите и cmpacmната им защита на Русия и Путин, от които очакват да накажат вuновнuците за пpoваленият им живот.
  • 56 Почивай си малко

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "Румен Радев":

    Излез на чист въздух недей толкова да висиш цял ден пред монитора.Правиш се на българин ,но Македодците ви се подиграват отзад и отпрет.
  • 57 Читател

    20 4 Отговор
    Правилно е казала жената, конфликта не е с НАТО а с сащ.
  • 58 банго васил

    19 3 Отговор
    " От друга страна, съюзниците от НАТО ясно показаха, че ако Русия реши да го направи, последиците за нея ще бъдат много сериозни."



    тая да не си мисли че бой с ядрено оръжие е като бой с прашки . Кви последствия , ако Русия използва ядрено оръжие и случайно има отговор то тогава това ще е последната заря на Земята докато някога отново човек не произлезе от маймуна .
  • 59 Руските ZV. иne

    4 18 Отговор

    До коментар #52 от "Сатана Z":

    Са съюзници с терористите от Хамас и Хизбулла бе путлерас. И винаги са използвали ислямския тероризъм за свои цели.

    Коментиран от #72

  • 60 цаклир

    18 3 Отговор
    И НТЕРЕСНО СЛЕД МЕСЕЦ ДВА,като се запали задния двор на саша какво ще направят.
  • 61 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    4 22 Отговор
    Интересно ми е след като пукне Путин и се разпадне Русия на кого ще се кланят путлерасите и чий задник ще лижат?

    Коментиран от #67

  • 62 Теле

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Бай Натю":

    преди 30 да...
  • 63 Амиии

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Газ Уаз Маз":

    Ето модерната техника и на американците
  • 64 Студопор

    17 0 Отговор
    Значи ли това, че НАТО си събират партакешите?
  • 65 Истината

    4 21 Отговор
    Ако не бяхме в НАТО досега да сме станали Задунайска губерния с генерал-губернатор госпожа Мутрафонова. Нинова и Манолова щяха да и бъдат камериерки, Радев и Янев назначени за коняри или портиери а Костя Копейкин, като най-млад щеше да бъде фаворит на генерал-губернаторката и да се се грижи за развлеченията и.
  • 66 Дякон Унуфрий Араллампиев

    13 3 Отговор

    До коментар #37 от "По повод изказването на ръководителя":

    Само Турция винаги е готова за война Въпроса е дали ще се бие за Америка Турция има интереси конфронтиращи с интересите на Щатите в близкият Изток Сигурен съм че при конфликт Турция ще лавира

    Коментиран от #80

  • 67 🇺🇲К🇺🇲Е🇺🇲Н🇺🇲Е🇺🇲Ф

    12 5 Отговор

    До коментар #61 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Първо трябва да доживеш което не е мн сигурно докато пукне прзидента Путин.

    Коментиран от #69

  • 68 Наблюдател

    5 20 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!

    Коментиран от #78

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Моменце,

    3 17 Отговор

    До коментар #37 от "По повод изказването на ръководителя":

    само да ти кажа, че има поне 5 държави, които самостоятелно и бързо ще се справят твоята простотийка (русийка).
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Слава на

    9 2 Отговор

    До коментар #59 от "Руските ZV. иne":

    Тези които ги наричаш терористи.
  • 73 Мишел

    4 21 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.
  • 74 соломон напасания

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гочо":

    Ами тя почти приключва . ЧВК Моцарт" на американците вече поплющяха украинки в Киев и се навоюваха . Днес казаха че напускат Украйна . Нато е една химера , която в реално време и реални битки много бързо ще издиша като при Сталинград . Там само наши е нямало - румънци, италианци, финландци , шведи , испанци въобще ТЮРЛЮГЮВЕЧ и накрая ИМАМБАЯЛДЪ ....

    Коментиран от #126

  • 75 333

    19 0 Отговор
    аре бе ахаха, а отделно нали ни пропищяхте ушите че у.ср@йна все побеждава аха аха да победят, сега пищите за танкове, какво стааанааа
  • 76 Ами

    5 17 Отговор

    До коментар #34 от "Мим33":

    срещу орките се воюва с по малко скрупули. Това са нацисти, които си заслужават презрението на цивилизацията. За Сърбия има надежда.
  • 77 Поправи се

    23 2 Отговор
    Трупайте танкове на НАТО в ПОЛИГОНА УКРАЙНА пък говорети каквото искате..... Путин май Ви усети навреме...и ще излезе ,че е прав..?!!!
  • 78 А ти си грешка

    4 4 Отговор

    До коментар #68 от "Наблюдател":

    на природата.
  • 79 това е положението

    9 0 Отговор
    е колко да са фатални може би колкото и за вас,пробвайте се ненормалници
  • 80 Това е отговорът на твоя въпрос

    17 1 Отговор

    До коментар #66 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    за Турция и НАТО

    Говорителят на управляващата партия в Турция Йомер Челик заяви: Турция щше напусне НАТО до 6 месеца!
    "Фашизмът се разпространява из цяла Европа. Тези, които мълчат, когато фашизмът превземе Европа, унищожават собствената си демокрация".

    Демокрацията на балтийските страни вече е унищожена и тези процеси са ясно видими и в Полша. Украйна на Зеленски в най-ясно изразената форма се превърна във "фермерски райх за нацизма", Германия и Великобритания са следващите по ред.

  • 81 Ердоган

    14 3 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. САЩ върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.
  • 82 Теляк

    19 3 Отговор
    NATO режисира и организира този конфликт! NATO подготвяше идеологически и военно Украйна! NATO провокираше Русия чрез непрекъснат обстрел на рускоговорящото с руско самосъзнание население в Донбас. NATO подготви Украйна и принуди Русия да се защитава

    Коментиран от #87, #88

  • 83 Баба Ванга

    7 4 Отговор

    До коментар #69 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Няма да си жив да видиш как ке се самоубие

    Коментиран от #86

  • 84 Само питам

    5 18 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #89, #90, #95

  • 85 Човек

    4 18 Отговор
    Ако войната беше между НАТО и Русия, наистина щеше да е приключила за 3 дни. Просто НАТО знаят, че насреща им е психично болен, който като загуби може да натисне копчето в яда си, затова помагат на Украйна колкото Русия да не я превземе, като по го този начин отслабват последната и я пращат към неизбежен икономически колапс. Накратко - бият Путин леко и методично, че да може постепенно да му улегне в кухата лейка, че няма шанс. Пък и това да не стане, икономическият колапс на Русия накрая ще извади робите на улицата и те ще се разправят с него сами.
  • 86 Нешка Робева

    5 5 Отговор

    До коментар #83 от "Баба Ванга":

    Не си прави майтап, щото първи ще гушнеш букета!
  • 87 Защитава?

    4 10 Отговор

    До коментар #82 от "Теляк":

    Браво бе лъжецо! Всяка дума написана от тебе е 100% лъжа! Типично за фашизоиден комунист!
  • 88 Наблюдател

    4 12 Отговор

    До коментар #82 от "Теляк":

    Хлебарката може да живее две седмици без глава но русофила може да прави това цял живот. Ти си живото доказателство.

    Коментиран от #98

  • 89 333

    10 2 Отговор

    До коментар #84 от "Само питам":

    само казвам, в голяма грешка си, аре пишем те жертва на бтв-ту
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 бърбър

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Ако това се случи ти си заразен с радиация или изпарен на електрони. Яко, че не те е страх, само така! Атома се посреща с изпъчени увиснали цицки, като твойте!
  • 92 Вече

    2 11 Отговор
    наистина бих искал Путин да прибегне към ядреното “копче”! Освен пълна анихилация на руската смрад, нищо друго не може да спаси Човечеството! Това ще е неговия принос към бъдещия мир! Едно движение!

    Коментиран от #94

  • 93 Европеец

    10 1 Отговор
    "Седмиците на пререкания по въпроса за доставката на танкове за Украйна"

    Пререканията ще стават все по големи защото повечето европейски лидери усетиха че краварите искат да ги прецакат и икономически и военно. Европа най много страда от така наречените "санкции" а САЩ даже и печели от тях, Европа е най-много заплашена от ескалация на конфликта а САЩ си мислят че са далече и е така докато конфликта не стане ядрен.

    Коментиран от #99, #113

  • 94 Военен

    8 0 Отговор

    До коментар #92 от "Вече":

    Да и ти някак си ще се спасиш - то ядрените ракети не засягат тия без мозък.

    Коментиран от #102, #103, #107, #109

  • 95 фашагите на сапун

    11 1 Отговор

    До коментар #84 от "Само питам":

    Ти си враг ! На мен също си ми враг ако трябва да сме откровени , какво учудващо има . Например ако с тебе утре ни изпратят на фронта твоите СПЕЦИАЛИСТИ от ПП и Дб първо тебе ще ошетам без да ми мигне окото . Вие сте мърша която трябва да бъде унищожена и за съжаление това няма да стане по цивилизования начин .Нека си ги кажем нещата с истинските имена .

    Коментиран от #112

  • 96 Асанчо

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Братко успокой се малко,шамвдигаш кръвно иначе.
  • 97 Наркомандо

    11 3 Отговор
    ми не е, нато не участва, само се използва натовско оръжие, натовски инструктори, натовски данни. Иначе нато не участва. А вие трябва да ядете скакалци.

    Коментиран от #132

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Пререканията

    1 12 Отговор

    До коментар #93 от "Европеец":

    нямат нищо общо с нежеланието на страните от ЕС да доставят оръжие на Киев! То идва от факта, че след края на Студената война, Европа наивно повярва във вечния мир и загърби въоръжаването си, за разлика от агресора Русия! При това поведение на Кремъл, никой не иска да остане без оръжие. Затова най вярното решение за НАТО е фул скейл атака със собствено оръжие и собствена армия! Явно врага трябва да бъде спрян още в Украйна, а не да се дава високо технологично оръжие в ръцете на не обучените украинци! Европа трябва да си е научила урока от ВСВ!

    Коментиран от #101, #110

  • 100 шундурко

    7 3 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПУТИН ДА АТАКУВА ФАЩ С АТОМНИ БОМБИ ,КВО ГИ БАВИ
  • 101 Про фан

    7 0 Отговор

    До коментар #99 от "Пререканията":

    ако напишеш две страници вместо една, има шанс някой баламурник да ти се върже. Дерзай!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Иван

    3 6 Отговор
    Конфликтът е между Руzия и цивилизования свят. Еритрея и С.Кореа не се вписват в това определение.

    Коментиран от #106

  • 105 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 6 Отговор
    Само яко млатене на алкохолните страхливци, само от това разбират, жужето с ботакса е умрел от страх в бункера, Кабзона го зове‼️
  • 106 Джордж Куни

    7 2 Отговор

    До коментар #104 от "Иван":

    уточни кой цивилизован свят. Този дето всяка седмица колят местните по улицити и влаковете. Или другия, в който първокласници стрелят по учителките си. Обясни ни оборската си логика
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Константин___

    2 6 Отговор
    Путинофили, осъзнавате ли, че тези които боготворите и защитавате (путин, вагнер, руската армия), ако дойде ден да се срещнете очи в очи, ще ви направят на пух и прах барабар със семействата ви?
  • 109 Типично

    1 5 Отговор

    До коментар #94 от "Военен":

    за сержантския състав! Не схващаш за какво става въпрос. Не е дали аз ще оцелея, важното е да не остане жив русофил, Путинист, фашист, или руснак! Света трябва да се очисти!

    Коментиран от #111

  • 110 Европеец

    6 1 Отговор

    До коментар #99 от "Пререканията":

    "Европа наивно повярва във вечния мир и загърби въоръжаването си"

    Пък американците се въоръжаваха и за сметка на Европа - наистина ли вярваш в глупостите които си писал. Американците не даваха на Европа да се въоръжава защото Германия, Италия и Испания все още се водят окупирани държави и именно чрез НАТО САЩ ги държи в подчинение. Франция беше напуснала НАТО но успяха да сложат тяхна марионетка на власт и отново влязоха в НАТО - но как мислиш за какво го беше напуснала.

    И сега американците са много против европейски изтребител но пък турците ще си правят техен.
  • 111 Капитан Магарет

    4 2 Отговор

    До коментар #109 от "Типично":

    първо ще очистим вас, козяшката прислуга, не се тревожи, очистване ще има

    Коментиран от #114, #118

  • 112 Само питам

    4 5 Отговор

    До коментар #95 от "фашагите на сапун":

    Да наричаш другите фашисти, когато самият ти си фашист, е основната практика на Путин. Това е шизофашизъм. Украинците имат по-елегантна формулировка. Наричат ​​го рашизъм.

    Коментиран от #115

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Пор Чвор

    4 3 Отговор

    До коментар #112 от "Само питам":

    супер ти е аргументът, само дето тези леваци укроменшите си публикуват снимките със свастики и те дънят яко. Но ти давай де, може някога да върже, всякакви измитази има тука
  • 116 Е то

    4 5 Отговор
    Това изобщо дори не е конфликт, а грозно коварно нападение над Украйна !

    Коментиран от #117

  • 117 Хари Потен

    5 0 Отговор

    До коментар #116 от "Е то":

    така е, но само ако си бил в кома последните 8 години или днес са те лоботомирали
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Кицо Беге

    2 0 Отговор

    До коментар #118 от "късо име-корав у-й!":

    няма, ние по такива села като твоето не ходим, агромен
  • 120 ССС

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Бай Натю":

    Ако ти още си бил в на баща ти влюбения поглед, аз съм бил на 16г., и такова нещо не се е случило нито на 30, нито на 31 януари въпросната година, нито на следващата. Може да е било на 32-ри, ама не помня, бях зает с други работи.

    Коментиран от #124

  • 121 Смотло,

    6 2 Отговор
    За Русия щом ще са катастрофални за вас и целия свят какви ще са ???? Чува ли се тази куха лейка какви ги говори .
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 българина

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    те няколко вече влизаха в Русия.... и все настоящи натовци бяха .....
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Братята Кабабик

    6 0 Отговор

    До коментар #124 от "Бай Натю":

    за съжаление само с обиди не става, преател. Има една гадна подробност, наречена аргумент, която няма откъде да извадиш
  • 126 Гочо

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "соломон напасания":

    Нямаш постоянен никнейм да ти припомня написаното след време...

    Коментиран от #127

  • 127 Паулу Курелю

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Гочо":

    кога очакваш да е това след време? В козяшкия рай най-доброто е все някъде там след време и никога не идва. Живей днес, че утре може да няма
  • 128 Митко

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гочо":

    Тебе ще те учим тепърва на равнис-мирно и падни-стани.И ще плачкаш за мама и гаджето.Натовеца на батко!

    Коментиран от #131

  • 129 ДВ разплаках се дори, сега да

    3 2 Отговор
    Ръкопляскаме ли, как само научно и виртуозно сте измислили тази краварска лъжа?
  • 130 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА

    1 3 Отговор
    Натовци си седят на топло и сухо и гледат сеира на могучая.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ЩО БЕ

    0 5 Отговор

    До коментар #97 от "Наркомандо":

    Руско оръжие и инструктури има по целия свят....значи ли че Русия участва във всички войни
  • 133 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ КАТО РЕКА

    1 3 Отговор
    Натовска кръв нема....наемническа кръв може.

    Коментиран от #135

  • 134 Иван

    0 1 Отговор
    Това е конфликт между НАТО-ОТАН и Русия.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: