Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 20:15 3 728 192

НАТО призова Русия: Спазвайте договора за ядрените оръжия със САЩ

  • нато-
  • русия-
  • ядрено оръжие

Договорът START ограничава до 1550 броя ядрени бойни глави с голям обсег, които те могат да разположат, и ограничава използването на ракети, които могат да носят атомно оръжие

НАТО призова Русия: Спазвайте договора за ядрените оръжия със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО призова Русия да спазва единствения договор, който има със Съединените американски щати, насочен към ограничаване на разширяването на ядрените оръжия. Алиансът отправи апел към Москва да позволи възобновяване на инспекции на място на военни обекти, съобщава Асошиейтед прес.

Така нареченият договор START беше подписан от Русия и САЩ през 2010 г. Той ограничава до 1550 броя ядрени бойни глави с голям обсег, които те могат да разположат, и ограничава използването на ракети, които могат да носят атомно оръжие. Това позволява инспекции с кратко предизвестие на ядрените бази и поддържащите съоръжения на другата страна.

"Отбелязваме със загриженост, че Русия не е спазила правно обвързващите задължения по договора START", се казва в изявление на посланиците на НАТО. Воденият от САЩ военен съюз от 30 държави подкрепя договора и вярва, че той помага да се ограничи разширяването на ядрените сили.

Отказът на Русия да проведе консултации или да позволи инспекции на САЩ от миналия август насам пречи на Съединените щати да упражняват важни права съгласно Договора и подкопава способността на САЩ да проверят адекватно спазването на споразумението от страна на Русия.

От НАТО призоваха Русия да изпълни задълженията си по договора, като улесни инспекциите по СТАРТ на руска територия и като се върне към участие в органа за изпълнение на Договора.

Президентът Владимир Путин многократно засили ядрената си реторика, откакто нареди руски войски в Украйна преди почти година, предизвиквайки безпокойство сред западните съюзници и обществеността дали той наистина може да използва подобни оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Такали

    158 9 Отговор
    Спазвайте минското споразумение

    Коментиран от #39

  • 2 От страни

    145 5 Отговор
    ОООуууууууу, я виж кой се е сетил за спазване на договорите!!!! Договори по американски - тук четем, тук не четем а тук сме увивали салама.... И най важното със ситни букви.

    Коментиран от #13, #183

  • 3 нато е прогнило от вътре

    138 5 Отговор
    Помиарът на САЩ пак зави на умрело .
  • 4 Русофил

    11 149 Отговор
    В цялата си история руснаците не са спазили и един подписан от тях договор.
    На руснак вяра да нямаш.

    Коментиран от #10, #16, #169, #181

  • 5 Пич

    134 5 Отговор
    Еее..... страх ви е Вашингтон да не стане като Хирошима !!! А за японците не ви пукаше.....
  • 6 Мой адрес - Советский Союз

    74 5 Отговор
    Споко! Сейчäċ буряти и чеченци ша ви усвубуждават от HAT0! И ша ви пращат на оня свять! Калибър ша летат и у вас!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Taka така

    97 6 Отговор
    Русия, Путин, Лавров, не ги слушайте тия лъжци. Подготвянте вдреният арденал и всичко към сащ там е заровено кучето ма световните проблеми. Успех Русия
  • 9 меркел

    107 4 Отговор
    Никой не е имал намерение да спазва споразуменията , избъзикахме Русия за да въоръжим и подготвим Украйна да я натикаме във война .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МирО

    103 2 Отговор
    Какво стана с Минските споразумения, като гледаме колко си уважавате подписите,
    Рашаните спокойно може да е изсмеят на квиченето на джендърите.

    Коментиран от #87

  • 12 ХА ХА ХА

    92 1 Отговор
    АБЕ ТИЯ ОТ НАТО ЗАЩО НЕ СПАЗВАТ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ ???
  • 13 Хммммм

    5 43 Отговор

    До коментар #2 от "От страни":

    РуССия иска да ПРЕМАХНЕ ето това- защото то създава ЗАДЪЛЖЕНИЯ за 196 държави- колкото са държавите в ООН- задължението за СПАЗВАНЕ на този юридически текст;
    Устав на ООН
    Член 2

    За постигане на целите, изложени в чл. 1 , организацията и нейните членове ще действат съгласно следните принципи:

    1. Организацията е основана върху принципа на суверенното равенство на всички нейни членове.

    2. Всички членове на организацията изпълняват добросъвестно задълженията, които са поели съгласно настоящия устав, с цел за всеки от тях да бъдат обезпечени всички права и предимства, произтичащи от качеството им на членове.

    3. Всички членове на организацията уреждат международните си спорове с мирни средства по такъв начин, че да не поставят в опасност международния мир и сигурност, както и справедливостта.

    4. Всички членове на организацията се въздържат в международните си отношения от заплашване със сила или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава или по какъвто и да е друг начин, несъвместим с целите на Обединените нации.

    5. Всички членове на организацията й оказват всестранна помощ във всяко действие, предприето от нея съгласно настоящия устав, и се въздържат да оказват помощ на която и да в държава, против която Организацията на Обединените нации предприема действие от превантивен или принудителен характер.

    6. Организацията обезпечава, щото държавите, които на са нейни членове, да действат

    Коментиран от #42, #43

  • 14 Дякон Унуфрий Араллампиев

    92 3 Отговор
    Когато се подписваше договорът в Рейкявик всички се радвахме че Студената война свърши че на червеният килим Горбачов и Рейгън си стиснаха ръцете Вярвах че човек за човека е брат Колко съм бил наивен бях млад и вярвах Дано този ден да се изтрие и изчезне Донесе толкова беди за нашия народ Никакви договори с англосаксите само бой

    Коментиран от #125

  • 15 нато има един войн

    59 3 Отговор
    Единсвено верен и предан фалимент на НАТО се зове Столтенберг и то докато му плащат голямата заплата .
  • 16 Тото

    73 2 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Това е точно обратното,дори и сега нямаше да има война ако Украйна и запада спазваха минските споразумения!!!!

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 КОЙ Е ТОЯ НАТО

    60 2 Отговор
    Къде се намира тая държава?
  • 19 Много реват бе тия от запад , като закла

    70 1 Отговор
    Това да спазва Русия ....това да внася...това да не изнася !!!! А те ??????
  • 20 М3 голд

    72 2 Отговор
    Ако си спомняте, САЩ прекратиха едностранно правото на инспекция"чисто небе". Веднага има отговор на Русия. Сега за какво е този плач? Нали отгоре виждат и кибритена кутийка?
  • 21 Ъъъъ

    7 80 Отговор

    До коментар #16 от "Тото":

    Няма мински споразумения, защото няма ДНР и ЛНР. Това е Украйна, а войната в Украйна започна 2014 година когато Русия окупира Донбас!

    Коментиран от #28, #111

  • 22 Гост

    62 3 Отговор
    Ха ха ха
    Голем смех САЩ да упражнят нещо в Русия.Вече загубиха това право.Виж Европа е друго те слушат Сащ наведени.Лошото,че и ние сме с гръб и наведени към Хамериканцитии.
  • 23 Запада умре !

    52 2 Отговор
    И ЕС също !!!!!
  • 24 Мишел

    50 2 Отговор
    В договора за ограничаване на стратегическите ядрени оръжия са изброени всички стратегически оръжия на страните , носителите и нивата им, които не трябва да се превишават. Тактически ядрени оръжия не са предмет на договорите за стратегическите ядрени оръжия. Нито едно от новите оръжия на Русия -Сармат, Кинжал, Циркон и другите хиперзвукови ракети, ядрените торпеда Посейдон, бойните лазери Пересвет, вероятно и други оръжия, не са обхванати от договора, и са на въоръжение само в Русия. САЩ ще ги има евентуално след десетилетия.
    Байдън пожела да се сключи нов договор, в който да има забрана на руските нови оръжия Сармат, Авангард, Посейдон и Буревестник.
    Путин отговора, че така не става, защото САЩ нямат нови стратегически оръжия за еквивалентна забрана.

    Коментиран от #190

  • 25 Хмммм

    4 57 Отговор
    Русофили, четете ли устава на ООН или го прескачате, защото така е по-лесно? Или пък може да не го разбирате?

    Коментиран от #30, #33, #49, #53, #62, #82

  • 26 Гориил

    47 1 Отговор
    Американците все още трябва да се бръкнат, за да настигнат Русия. Говорим за стотици милиарди долари. Разбира се, тези пари няма да стигнат за Украйна.
  • 27 Русия е права

    57 2 Отговор
    От къде на къде Русия трябва да спазва каквито и да било договори със САЩ и сатаНато ? Тяхната стойност не струва дори колкото хартията, на която са написани. ФАЩ и сатаНАТОнищо не спазват но иначе изискват другите да спазват договорите, когато на тях са им изгодни. На Русия нищо не могат да им направят и това ги дразни.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ХА ХА ХА

    55 1 Отговор
    АБЕ КРАВАРИТЕ СПАЗВАТ ЛИ СИ ДОГОВОРИТЕ КОИТО СА СКЛЮЧИЛИ ? НАПРИМЕР МИНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ? ТАЯ ВОИНА НЯМАШЕ ДА Я ИМА АКО БЯХА ГО НАПРАВИЛИ !
  • 30 Мишел

    43 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хмммм":

    Можеш ли да дадеш случай на някоя от многобройните войни на САЩ, когато е спазено нещо от устава на ООН?
  • 31 Кравите във обора

    41 1 Отговор
    Докато не идат там няма да има мир на земята !!!!!!!!
  • 32 БАЙ КУРТИ

    48 1 Отговор
    Абе краварите не го ли прекратиха СТАРТ 2 преди 3 години. Нали се плюнчеха че той вече не е адекватен и отказваха да подпишат нов договор .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ПА И ПРЕТЕНЦИИ

    44 2 Отговор
    ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ДОГОВОР КОЙТО САЩисаните ДА СПАЗВАТ.......?????????
  • 35 Цензура

    42 2 Отговор
    Тия, които нарушиха ВСИЧКИ договори, искат РУСИЯ да спазва договорите ???

    Няма да има мир на света, докато НАТО не бъде унищожено веднъж завинаги !!! Столтенберг трябва да бъде заловен, осъден на трибунал и обeсен като кyче !!!
  • 36 Мръсни гнусни кравари

    38 1 Отговор
    Как имат очи да говорят за демокрация и свободи ???????
  • 37 Жреца на Ботунец

    2 47 Отговор
    Страхливият Бункерен Плъх се опита тихомлъком да измени баланса на силите,но в Украйна се видя,че "втората в света" е на нивото на някоя Африканска армия.Същото е и с ядрените сили.Американските ракети,за разлика от тези на Кочината Русия,със сигурност ще поразят целите към които са насочени,като ще преодолеят рехавото ПРО на ватниците.

    Коментиран от #52, #61, #188

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Методи

    5 44 Отговор
    Здравейте рубладжиии, вашия вожд Путлер изпрати 300 000 човека в Украйна, от които 200 000 вече казват, че не са между живите....

    Коментиран от #165

  • 41 СЛАВА РОСИИ

    35 2 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА,ДЕ СЕ Е ВИДЯЛО ПРЕСТЪПНИК И ЛЪЖЕЦ(УСА) ДА СЕ ДОГОВАРЯ СЪС СВЕТЕЦ(РУСИЯ).
  • 42 От страни

    35 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хммммм":

    Американците напуснаха всички договори от тип безопасност:
    Договор за ограничаване на противоракетна отбрана.
    ДОВСЕ - договор за обикновени вооръжени сили на Европа
    Конвенцията за биологично и токсично оръжие
    ДРСМД договор за унищожаване на ракети за средна и малка далечина
    ДНЯО - договор за неразпространяване на ядрено оръжие
    ДОН - договор за открито небе.
    Американците напуснаха или не ихпълняваха задълженията си по тях и ни един пустиняк не се намери да почва тука да цетира устава на ООН-ето. Ти къде беше?

    Коментиран от #96

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 гост

    22 1 Отговор
    КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА
  • 46 Дякон Унуфрий Араллампиев

    33 0 Отговор
    Помня Джими Картър Маргарет Тачър Хелмут Кол Франсоа Митеран стойностни политици Сега единия с деменция другия индус третият нацист четвъртия страхлив НИКАКВИ ДОГОВОРИ
  • 47 ДОСТ

    27 0 Отговор
    НАТО СПАЗВАТ ДОГОВОРИТЕ НАЛИ? МИНСКИТЕ ДОГОВОРИ? ТУРЦИЯ СРЕЩУ ПКК ВОЮВА САМА. КАТО СЪЮЗНИЦИ СИ ЗАБИВАТ КЛИНОВЕ.
  • 48 Свърши вече с договорите

    28 1 Отговор
    Вие сринахте всички мостове интриганти!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 От страни

    25 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хмхмхмхмхм":

    Еазал го е Бисмарк ама за договорите на Запада. Ама тук ти е изгодно да излъжеш.
  • 52 КЕРЕСТЕНЛИЕВ

    16 1 Отговор

    До коментар #37 от "Жреца на Ботунец":

    Гаранция не ми трябва ПВО . Десятката ще ти е уцеля със завързани очи .
  • 53 Русия е права

    32 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хмммм":

    Какво е това ООН, яде ли се пие ли се? Какво има да му се чете? Какво има да му се разбира? КЪДЕ БЕШЕ ТОВА ООН, КОГАТО КРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ 8 ГОДИНИ ИЗБИВАХА РУСКОГОВОРЯЩИТЕ ХОРА НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ? КЪДЕ БЕШЕ ТИ БЕ МУШМУL ДА ПИТАШ ТОГАВА ЗА ООН И КАКВА ПОЛЗА ИМА ИЗОБЩО ОТ НЕГО? Сега когато руснаците правят на пастет кронацистите ревете като в..........ци за ......й. Свиквай, така ще бъде и докато не прочистят тази крайна територия на Русия няма да спрат и никой не е в състояние да ги спре. Къде ви е смешното сатаНАТО, къде ви са прехвалените тюлени, барети рамбовци и бля бля? Страхливци, които нямат смелостта сами да се изправят срещу руснаците и за целта използват разни такива като зеления натъпкан с кой знае какви субстанции, за да върши всичките тези глупости, ама и той ще свърши като Хитлер и Наполеон. КОЙТО НЕ ПОМНИ ИСТОРИЯТА РИСКУВА ДА Я ПОВТОРИ.
  • 54 само питам

    28 2 Отговор
    А вие спазихте ли обещанието нато да не се разширява ?

    Коментиран от #59

  • 55 Джамбaза

    27 0 Отговор
    НАТО призова Русия...
    За първи път се признава, че НАТО е американско.
    Защо крихте досега?
    Излиза, че и България е окупирана, не само Германия.
  • 56 От страни

    21 1 Отговор

    До коментар #44 от "Хмхмхмхмхм":

    България нито е Европа нито е НАТО а директно вие ще ловите рейсовете за Франкфурт на Майн.ата му и по далеч от България. Провалихте държавата.
  • 57 пешо

    22 1 Отговор
    краварите не спазват нищо , мислят се за не досигаеми но всичко свърши никой вече не се съобразява с краварника

    Коментиран от #63

  • 58 Смех

    34 2 Отговор
    КАКЪВ ВОЙ СЕ НАДИГНА В САЩ, СЛЕД КАТО РУСИЯ НЕ ПУСНА АМЕРИКАНЦИТЕ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ, ЗА ДА ИНСПЕКТИРАТ АРСЕНАЛИТЕ ОТ РУСКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ!
    Изискванията на руската страна са следните:
    1. Съединените щати се задължават да ограничат всяка дейност в страните от Източна Европа, Кавказ и Централна Азия;
    2. Америка трябва да прибере всички ядрени оръжия на своя територия;
    3. На тежките бомбардировачи на САЩ да се забрани да летят близо до руското небе;
    4. Американците не могат да изпращат свои военни кораби в Черно море и другите морета, миещи границите на Русия;
    5. САЩ трябва да се откажат от идеята за създаване на военни бази в постсъветските страни;
    6. "Страната „отвъд хоризонта" няма право да разполага каквато и да е военна инфраструктура в страни, там, където не е съществувала преди 1997 г.;
    7. Държави, граничещи с Русия, не трябва да бъдат приемани в НАТО. Отделен ред в тази рубрика съдържа забрана за Украйна;
    8. САЩ нямат право да поставят ракети със среден обсег там, където те могат да достигнат до Русия;
    9. НАТО трябва да се откаже от идеята да смята Русия за стратегически противник ...

    Коментиран от #60, #68

  • 59 За повтаряне

    1 16 Отговор

    До коментар #54 от "само питам":

    на едни исъщи лъжи дали се плаща (в копейки). Ако е така нека да участвам. Имам идея как да ги пускам автоматично. Ако искате свъжете се смен.

    Коментиран от #74

  • 60 Също

    4 7 Отговор

    До коментар #58 от "Смех":

    така троловете да спрат да ръсят глупости.

    Коментиран от #67

  • 61 Марш

    13 1 Отговор

    До коментар #37 от "Жреца на Ботунец":

    Ти никога не си държал в ръцете си друго "оръжие" освен чyрkите на цигaнитe от Ботунец, на които лaпaш за пет лева, ама се изказваш "компетентно"...

    Мaро... ти ли си?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 От краварите

    1 18 Отговор

    До коментар #57 от "пешо":

    има полза (голяма). От руските тролове, само загуби.

    Коментиран от #140

  • 64 Ушeв

    20 3 Отговор

    До коментар #39 от "Хмхмхмхмхм":

    Как точно са се нарушавали от двете страни, като Русия изобщо не е страна по тях, бе и няма никакви задължения? Тъъп си като русофoб !!!

    Коментиран от #66

  • 65 Цензура

    21 3 Отговор

    До коментар #44 от "Хмхмхмхмхм":

    НИКОЙ не е питъал българският народ дали иска да е в НАТО и ЕС. Много скоро и двете изрoдени и зловредни организации ще са в историята, а тоя който ни навря в НАТО, унищожавайки за целта българската армия, а именно чифyтът паси, ще бъде публично нaбит на кoл !!!

    Коментиран от #69, #84

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Да спрат

    23 3 Отговор

    До коментар #60 от "Също":

    Ама америка за България обикаля за глупави деца по училищата без морал и ценностна система!

    Коментиран от #71, #76, #80

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мен ме

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "Цензура":

    питаха. За теб наистина не знам, но не са сгрешили.
  • 70 Бисмарк

    2 18 Отговор
    Договорите с Русия не струват и хартията на която са написани в тази ситуация и великия канцлер си го е казал. Ех защо херманците не помнят великите си умове.

    Коментиран от #75, #79, #83, #88, #92

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор

    До коментар #70 от "Бисмарк":

    Част от текста е
    ши ба на манипулация‼️
    Остава да напишеш НЕ ЗНАЕШ или НАРОЧНО го правиш ‼️
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Сега

    1 9 Отговор

    До коментар #74 от "Справедлив":

    научавам, че от посолството се избират само филолози. Важното е да поддържат линията на путлер грамотно.
  • 78 Империя на лъжата

    20 1 Отговор
    ФАЩ по договора START не допуска руски наблюдатели от миналата година - от март месец.
    Не издава визи на упълномощените лица с обяснението - на Русия са наложени санкции.

    Кой не спазва договора че не разбрах?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Мишел

    16 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хмхмхмхмхм":

    България в момента внася основно газ от хъба в Турция, който се захранва с руски газ от Турски и Южен потоци и с азерски газ, който азерите внасят от Русия по 20 годишен договор.😃😃😃
  • 82 Ломчанин

    18 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хмммм":

    ФАЩ отдавна погазиха всички писани закону и ги замениха с ПРАВИЛА. А правилата си те ги сменят както на тях им е изгодно.

    И като споменаваш ООН нали не забравяш че и нашата мъpшa там гласува против резолюцията, внесена от Русия, за НЕДОПУСКАНЕ НА ГЕРОИЗАЦИЯ НА ФАШИЗМА. Да го питаш защо - ще ти отговори - от Ленгли ми казаха.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Гост

    2 21 Отговор

    До коментар #65 от "Цензура":

    Кой ще те пита тебе какво искаш или не искаш бе Клоун.Членството в ЕС и НАТО,не подлежи на обсъждане и всеки долен предател който е против това,може да си стяга куфарчето и да изчезва към руския обор !

    Коментиран от #90, #104

  • 85 Отряд1

    12 0 Отговор
    САЩ не напуснаха ли едностранно и без предупреждение (както и без повод) договор за неразпространение на ядрени оръжия?

    Имам предвид, САЩ казват да спазват някакъв договор, по който те не са членове вече и нямат ангажимент да спазват или ... това е друг договор?
  • 86 Махмуд

    17 0 Отговор
    Тея от НАТО много нагли бе. Няма как да ви изпълняват нарежданията независими народи. Спазвайте ги ви защото поведението ви е ултра цинично, не че е изненада но.!!!!!
  • 87 Окупацията

    0 17 Отговор

    До коментар #11 от "МирО":

    на Крим и Донбас от Русия по кои споразумения са..по Минските ли?

    Коментиран от #91, #100, #108

  • 88 Защо пишеш само частично?

    15 3 Отговор

    До коментар #70 от "Бисмарк":

    Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе
  • 89 Жреца на Ботунец

    0 18 Отговор
    Страхливият Бункерен Плъх се опита тихомлъком да измени баланса на силите,но в Украйна се видя,че "втората в света" е на нивото на някоя Африканска армия.Същото е и с ядрените сили.Американските ракети,за разлика от тези на Кочината Русия,със сигурност ще поразят целите към които са насочени,като ще преодолеят рехавото ПРО на ватниците.

    Коментиран от #94

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ами ако ги спазваха

    7 0 Отговор

    До коментар #87 от "Окупацията":

    Дали щеше да питаш? Май стана сложно? 😃
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Стършел

    1 16 Отговор
    Колкото повече чета коментарите на копейкаджиите все повече се убеждавам че сте върхът на неграмотността. Повтаряте като папагали това което ви е казано да казвате без дори да си направите трудът да проверите дали е вярно твърдението ви. И моля ви когато излизате извън страната не казвайте че сте българи, само срамите държавата ни.

    Коментиран от #95

  • 94 Браво простокирчовец

    13 0 Отговор

    До коментар #89 от "Жреца на Ботунец":

    Бягай за лукчиту за детските глупости! И не спирай да се продаваш! Няма по убаво да си нищо като кирил петков лъжеца, слуга на САЩ и мафия!!
  • 95 Кое кое

    13 1 Отговор

    До коментар #93 от "Стършел":

    Казали слугата на мафията и на САЩ, лъжеца кирил петков?

    Коментиран от #106

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Военен

    19 1 Отговор
    "Отказът на Русия да проведе консултации или да позволи инспекции на САЩ от миналия август насам пречи на Съединените щати да упражняват важни права съгласно Договора"

    Ха ха обаче угоднически пропускате че първи САЩ отказаха на руснаците инспекции още 2020 първоначално ужким заради пандемията от Коронавирус.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Това е

    13 0 Отговор
    новият "морал" зад партиите на мафията ПП и ДБ и слуги на САЩ! Лъжи, пропаганди, кражби, цензура! Гнус страшна! Как се дишат, не знам! Страшен отпадък!
  • 100 По висшата

    17 1 Отговор

    До коментар #87 от "Окупацията":

    воля на народа живеещ на тези територии.

    А в случая с Крим и по правото на подписан закон от Украинската рада от 1991 г. даващ право на самоопределяне на Автономна република Крим.
    Още въпроси?

    Коментиран от #107

  • 101 Бесарабски фронт

    10 2 Отговор
    Нафто призова, Русия отговори – лапайте го сочен, защото в противен случай ще се задавите и ще умрете като изсъхнете обезводнени, на което хамериканците отговориха, че щели да си донесат лубрикант, та така да го поемат чак до стомаха, а от другата страна чак то апендицита.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 РобоШоп

    11 0 Отговор
    ако някой може да лъже и мами безобразно, това е западът. Другите трябва да стазват всички правила. Даааа!
  • 106 Стършел

    0 3 Отговор

    До коментар #95 от "Кое кое":

    🤔 Бас ловя че и ти не можеш да разбереш какво си написал, ходете на училище бе хора 🤣🤣🤣

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Мдаааааа

    10 1 Отговор

    До коментар #87 от "Окупацията":

    А както каза хърватския президент - щом сме признали Косово ПРАВНО, трябва по право да признаем и Крим. Крим е руски.
    Кратко ,точно и ясно

    Коментиран от #110

  • 109 Ами ходи де

    9 1 Отговор

    До коментар #106 от "Стършел":

    Да съм те спрял? 😂 По полезно ще е от драскането на глупостите на америка за България и зора да си продадеш страната на САЩ! Их чи много написах! Кък шъ гу прочетеш, пък и разбереш? Ъ? 😃

    Коментиран от #117, #123

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Нещо си объркал

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ъъъъ":

    времевата последователност. Неопровержима истина - следствието е СЛЕД причината. Впрочем, май не знаеш немски, не че има нужда, можеш и на български да прочетещ какво каза Меркел за тези споразумения...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Милен

    2 0 Отговор
    Абе вземайте Русия в НАТО и да се приключва

    Коментиран от #118

  • 115 Сигурно си прав.

    10 1 Отговор

    До коментар #110 от "Хмхмхмхмхм":

    Ако, разбира се, го нямаше Косово. Та кое е по-напред -Косово или Крим? А и да не забравяме, че Крим :1. Имаше СПЕЦИАЛЕН статут; 2. По решение на същото това ООН бе измислена "държавата" Косово, която стана най-голямата база на САЩ в Европа;. 3. На референдума в Крим имаше международни /вкл. и от ЕС/ наблюдатели, които не отчетоха НИТО ЕДНО нарушение и 4. Крим е руски.

    Коментиран от #131

  • 116 Велзевул

    8 1 Отговор
    Не спазвайте никакви договори с краварите. Това са най-наглите измамници в света.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Няма как

    6 0 Отговор

    До коментар #114 от "Милен":

    Русия да влезе при тези интриганти! НАТО е САЩ! Вредни за света!
  • 119 И понеже явно разбираш от закони -

    9 0 Отговор

    До коментар #107 от "Хмхмхмхмхм":

    хайде отвори и прочети ешението на международния съд на ООН, с което бе "узаконено" съществуването на Косово. Тоа решение НЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА КОСОВО, а е с наднационален характер. Помниш, предполагам, визитата не Гутиереш в Русия в началото на военната операция в Украйна - и как въпросният не отговори нищо на този довод.
  • 120 Кифла

    13 0 Отговор

    До коментар #110 от "Хмхмхмхмхм":

    Президентът на Хърватия: Западът анексира Косово от Сърбия, Крим никога няма да е украински

    Западът е отнел Косово от Сърбия, а Русия се позовава на този прецедент с Крим и полуостровът никога повече няма да бъде украински. Това заяви президентът на Хърватия Зоран Миланович в пространен коментар за ситуациите в Косово и Украйна, пише Хърватската радио и телевизия (HRT).

    "Това е поставяне под въпрос на цялата концепция, в която някой си мисли, че има право. Така ще стане и с Крим - Крим никога повече няма да бъде Украйна. Това казват водещите германски генерали“, заяви Миланович в отговор на въпрос за ситуацията в Косово.
  • 121 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #110 от "Хмхмхмхмхм":

    Къде беше това ООД , за Косово ❗❗❗
  • 122 Ами оди де

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Стършел":

    Спрял ли съм те и питам ли те тъпо ли си остро ли си? 😂

    Коментиран от #124

  • 123 Стършел

    0 2 Отговор

    До коментар #109 от "Ами ходи де":

    Сега викни всичките тъпунгери да ми слагате минуси на коментарите 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #126

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 А пък после САЩ и НАТО

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    "забравиха", че са обещали, че ще се запази съществуващата граница между НАТО и Русия... Че и се опитаха да убеждават, че няма такова нещо... дори ВЪПРЕКИ документите...

    Коментиран от #129, #135

  • 126 Демек

    7 0 Отговор

    До коментар #123 от "Стършел":

    да търсим простокирчовци ли? 😂 Ади няма нужда! Навсякъде са налазили отпадъците!
  • 127 Мустафа

    7 0 Отговор
    Договорът е между САЩ и Русия!!! НАТО като какво се изживяват?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Стършел

    0 3 Отговор

    До коментар #125 от "А пък после САЩ и НАТО":

    Няма такъв документ. Пак някой те е излъгал.

    Коментиран от #133, #143

  • 130 Помнещ

    10 1 Отговор

    До коментар #110 от "Хмхмхмхмхм":

    1. Никакви съображения от каквото и да е естество, независимо дали са политически, икономически, военни или други, не могат да оправдаят агресия.

    Ами как оправдахте всички войни на САЩ тогава - даже и без резолюция на ООН.

    2. Агресивната война е престъпление срещу международния мир. Агресията води до международна отговорност.

    Не виждам никаква международна отговорност да носят САЩ и НАТО

    3. Никакво териториално придобиване или специална облага, получена в резултат на агресия, не е и не може да бъде призната за законна.

    Специалните облаги във вид на петрол от Ирак, Либия, Сирия законни ли са или не са - защо не заклеймявате сащ и НАТО. Придобиването на територията Косово защо пък е призната от закона.

    Опорките ти не вървят - ООН е умряло защото САЩ не се интересуват от него. Защо ли ценностите ви и правилата ви винаги важат за едни а за други не важат - е вече няма да е така.

    Коментиран от #132, #145

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Антитрол

    6 0 Отговор

    До коментар #129 от "Стършел":

    Има имаа, самите те си признаха че са подписали документ за неразширение на НАТО ако русия се съгласи на обединението на Германия.

    Коментиран от #139, #142

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Дякон Унуфрий АраллампиевШ

    10 1 Отговор

    До коментар #125 от "А пък после САЩ и НАТО":

    СССР изтегли войските си от Германия Защо не ги изтеглиха и щатите Защо за пореден път излъгаха Никакви договори Това са мошеници

    Коментиран от #141

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Помнещ

    9 1 Отговор

    До коментар #132 от "Хмхмхмхмхм":

    Ами точно де - има резолюция на ООН а САЩ са я нарушавали многократно и до сега няма никакви последствия - защо така бе?

    Какво казват опорките - САЩ могат да си правят каквото искат но другите не може - така ли е според ООН.
  • 138 Каква костя бе

    4 1 Отговор

    До коментар #134 от "Стършел":

    Ко четеш ко разбираш простокирчовче? В кой клас си ба? Де те барна тъпото кире да се излагаш? 😃

    Коментиран от #146, #148

  • 139 Стършел

    1 3 Отговор

    До коментар #133 от "Антитрол":

    Покажи каде го има този документ. 🤣🤣🤣

    Коментиран от #144

  • 140 Теста

    1 3 Отговор

    До коментар #63 от "От краварите":

    показва къде е свърталището на руските тролове!
  • 141 Винаги

    1 8 Отговор

    До коментар #135 от "Дякон Унуфрий АраллампиевШ":

    пропускате факта, че ссср е победена страна и никога след това нямаше право да поставя условия. Тези ваши твърдения са измислиците на слабия, който иска да стои наравно с победителя.

    Коментиран от #147

  • 142 Моля,

    1 6 Отговор

    До коментар #133 от "Антитрол":

    не използвайте стари и опроверани опорки. Помолете фабриката на пригожин да приготви нови тези.

    Коментиран от #153

  • 143 Дякон Унуфрий Араллампиев

    8 0 Отговор

    До коментар #129 от "Стършел":

    Договореностите са ясни и доказани нарушени едностранно от сащ Както погазиха Подсдам така излъгаха пак Половин Германия е риска територия ясно ли ви е а Полша дължи територия на Германия Сегашна Полша дължи всичко на СССР
  • 144 Антитрол

    7 0 Отговор

    До коментар #139 от "Стършел":

    Не щеш ли да ти го напечатам - твоите господари казаха че има подписан документ - аз цитирам тях но под предлог че бил секретен не го публикуват. Потърси в нета има достатъчно информация от запада даже.

    Проблема е че тъпун..ерите Горбачов и Елцин бяха "големи демократи" и се вързаха на лъжите на запада.

    Коментиран от #150

  • 145 ООН

    2 7 Отговор

    До коментар #130 от "Помнещ":

    е умряло когато критикува путлер и неговите деривати, иначе не е умряло. Е това е, трябва да се свиква с тези. ...

    Коментиран от #157

  • 146 Стършел

    1 5 Отговор

    До коментар #138 от "Каква костя бе":

    Грешка си ако си мислиш че съм от кирчовците, неутрален съм против всички, но най-вече против ръждавите копейки. 🤣🤣🤣

    Коментиран от #149

  • 147 Дякон Унуфрий Араллампиев

    7 1 Отговор

    До коментар #141 от "Винаги":

    Че кой победи СССР СССР бяха излъгани Шармантната усмивка на Рейгън на която повярва глупавия Горбачов Това победа ли е

    Коментиран от #155

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Не ти личи

    4 1 Отговор

    До коментар #146 от "Стършел":

    ползвайки простокирчовите опорки. 😃
  • 150 Сега искаме

    1 8 Отговор

    До коментар #144 от "Антитрол":

    да покажем, че виновни за краха на ссср са двама души. Разберете най-после - за това има 2 причини: първата е, че руснаците каквото и да подхванат ще го опорочат, включително Маркс и Енгелс. Тази наука не е по техните сили. Освен това тя беше експлоатирана за запазване на властта си върху бения народ. Втората е че ссср беше икономически фалирал от безкрайните напъни да се прави на велик.

    Коментиран от #166

  • 151 Жреца на Ботунец

    2 8 Отговор
    Страхливият Бункерен Плъх се опита тихомлъком да измени баланса на силите,но в Украйна се видя,че "втората в света" е на нивото на някоя Африканска армия.Същото е и с ядрените сили.Американските ракети,за разлика от тези на Кочината Русия,със сигурност ще поразят целите към които са насочени,като ще преодолеят рехавото ПРО на ватниците.

    Коментиран от #154

  • 152 Кирчо ти ли си бе 😂

    4 0 Отговор

    До коментар #148 от "Стършел":

    Само той лъже като първолак! 😂
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Тъз детска глупост

    4 2 Отговор

    До коментар #151 от "Жреца на Ботунец":

    колко ще и правиш копи пейст? Ъ простокирчовец? 😂

    Коментиран от #164

  • 155 Това не беше

    1 9 Отговор

    До коментар #147 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    само победа. Нова беше нокаут. Руснаците имаха късмет, че САЩ им подаде ръка след това с надеждата, че там може да се роди нещо нормално и на свой ред сгрешиха. Надявам се вече никога да не грешат.

    Коментиран от #156, #160, #170

  • 156 Ти видя ли я

    6 0 Отговор

    До коментар #155 от "Това не беше":

    тъз ръка или викаш беее там дето ги пишат тия на блеещите? 😃
  • 157 Помнещ

    6 1 Отговор

    До коментар #145 от "ООН":

    Не ООН е умряло защото се прилага едностранно и най вече че САЩ изобщо не се интересуват от него.

    Та само за последните 30 години САЩ колко пъти нарушавахавсички резолюции на ООН. Югославия я нападнаха без резолюция на ООН.

    Коментиран от #158

  • 158 В Югославия

    3 7 Отговор

    До коментар #157 от "Помнещ":

    имаше геноцид срещу населението и благодарение на САЩ вече няма. Но няма и анексия, изнасилвания и кражби както би направил всеки руснак.

    Коментиран от #161, #162, #163

  • 159 Глейте си работата

    8 0 Отговор
    Когато си имате работа със шарлатаните от САЩ, всички договори се обезсмислят. Кой гръмна тръбопровода и съгласно кой договор беше това?
  • 160 Дякон Унуфрий Араллампиев

    5 0 Отговор

    До коментар #155 от "Това не беше":

    Аз съм съвременник на тези събития и чудесно си спомням всички детайли Благодаря за подадената ръка тя ни върна петдесет години назад Виждаме последствията от демокрацията Нямаме нищо свястно нямаме държава децата са ни неграмотни и зомбитани До пет години нама да можем да съберем пет човека които могат да работят на струг
  • 161 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #158 от "В Югославия":

    Много обтекаемо, а ‼️
    Геноцид срещу .... населението
    🤔🤔🤔
    Шиптъри клаха сърби , а после ....
    геноцид ....
  • 162 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #158 от "В Югославия":

    Карти на ЦРУ, носещи гриф "секретно", които бяха пуснати наскоро, показват, че Съединените щати са били добре запознати с разпадането на бившата федерална държава СФР Югославия през 70-те години на миналия век
  • 163 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #158 от "В Югославия":

    "Шефът ми, бивш щатски сенатор, постоянно повтаряше, че в Босна нещо се готви. Месец преди така наречения геноцид в Сребреница той ми каза, че градът ще се появи на първите страници на вестниците по целия свят и ми нареди да следя медиите", казва Беър.

    Бившият офицер от ЦРУ е автор на много книги, които разкриват тайните на ЦРУ и на администрациите на Бил Клинтън и Джордж Буш. Арестуван е няколко пъти. Мит Уаспър, негов близък приятел, работил в Сената и споделял информация с Беър, е застрелян. Като старши агент на ЦРУ Беър работи в Югославия през периода 1991-1994 г.

    Коментиран от #168

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Голям праз

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "Сега искаме":

    Хайде да ни си измисляме, играта беше друга и все още продължава. Историята за краха на Източният Блок, няма нищо с истината. За мошетата Маркс и Енгелс по-добре не пиши.

    Коментиран от #167

  • 167 Наистина

    0 3 Отговор

    До коментар #166 от "Голям праз":

    няма нужда да пиша. Това не е лъжица за путлерска уста. Майстори на блъфа и измислицата. Обичащи да цитират измислени истории и най-вече конспирации.

    Коментиран от #174

  • 168 Тиа глупости

    0 4 Отговор

    До коментар #163 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    да беше ги писал през 1999. Сега е лесно да се драскат небивалици оправдаващи страпията. Въпросъ е какво ви кара да защитавате убийци и нацисти?

    Коментиран от #175, #176, #177, #178

  • 169 Голям праз

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Може и така да е, но що не провериш, колко договора от сключените от САЩ с индианците, са нарушени.
  • 170 сноу

    3 0 Отговор

    До коментар #155 от "Това не беше":

    Коя ръка викаш протегнали ...тая на сорос ли, или другите над сто дето грабят ,или пък оная хищната на курабийката..
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Жреца на Ботунец

    0 4 Отговор
    Кремълският Плъх се опита да измени баланса на силите,но в Украйна се видя,че "втората в света" е на нивото на някоя Африканска армия.Същото е и с ядрените сили.Американските ракети,за разлика от тези на Кочината Русия,със сигурност ще поразят целите към които са насочени,като ще преодолеят рехавото ПРО на ватниците.В Кремъл са наясно с това,вижте интервюто с Рогозин по въпроса.
  • 174 Голям праз

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Наистина":

    Да ,няма нужда да пишеш, защото нищо смислено не можеш да напишеш. Така беше с партийните и комсомолските секретари на времето. Май е наследствено.
  • 175 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "Тиа глупости":

    Ама аз не защитавам Байдън ‼️
  • 176 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #168 от "Тиа глупости":

    "Аз предложих да се бомбардира Белград! Аз предложих да изпратим американски пилоти, да разрушат всичките мостове! Аз предложих да разрушим цялата топлинна и топлопреносна инфраструктура! Аз предложих много други специфични действия! Някои от вас питат, защо се отнасям с такава омраза към Сърбия. Защо бях толкова настойчив в НЕ ПРОЯВЯВАНЕ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ НАРОДА НА СЪРБИЯ? Защото, докато те не се вслушат в сърцето си, никога няма да могат да се излекуват от болестта, на която те са подложени. И ДОКАТО ТЕ НЕ СЕ ПОКЛОНЯТ НА ЗАПАДНИТЕ СТАНДАРТИ, БЕЗУМИЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА И ПРОДЪЛЖАВА, И ПРОДЪЛЖАВА! ЕТО ЗАЩО! ТОВА ПРАВИМ, ЗАРАДИ ТЯХНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ!"
  • 177 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "Тиа глупости":

    Или и това са глупости 🤔🤔🤔🤔
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Сащинаил

    4 0 Отговор
    Ама ние искахме Крим. Една базичка да си направим, пък тоя Путин ни развали плановете.
  • 180 Викияна Нуландисова

    0 0 Отговор
    М....та м....у на ЕС.
  • 181 Момко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    правиш впечатление на много НЕумен индивид! Аре стегни се малко и престани да ръсиш простотии, щото и на соросоидите им омръзна да ти плащат за безмислени и НЕумни постове...
  • 182 Натуту ногу

    6 0 Отговор
    са се загрижили за спазване на договор, по който дори не са страна! Щом толкова ги е еня, да вземат да убедят шефа си, чичо САМ, първо той да не се прави на ощипан! Навярно помните умникът Дони от колко договора излезе, обвинявайки всички, че не ги спазват! Сега правят всевъзможни спънки на руснаците да извършват проверките, които се изискват по тоя договор и реват, че не го били спазвали! А дадоха ли някакво смислено обяснение когато забраниха на руски самолети да летят над щатите за такива проверки? Лицемери недни...
  • 183 Калпазанин

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "От страни":

    Ако прочетете романите на Карл Май и продължите да четете от следащите поколения автори, ще разберете колко струват договорите с янките и изобщо англоезичните

    Коментиран от #189

  • 184 Некой

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хмхмхмхмхм":

    Абе не моа се сетя, кога имаше референдум за нато?
    Че май съм го пропуснал.
    Или може би решение е взела 3% извадка наречена парламент?
  • 185 Истина

    0 0 Отговор
    ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ! НЯМА НИКАКВА РАДИАЦИЯ! ПЛАШАТ ВИ КАКТО С "ВИРУСИ".....
  • 186 Орка

    1 0 Отговор
    АМ ЧИ НИЩЕМ И СИГА КВО / ТОА ДОГОВОР БЕШЕ КАТО ТОА ОТ МИНСК ДАДЕ НИ ВРЕМЕ ДА СИ НАПРАВИМ НОВИ РАКЕТКИ ПОНЯЛ
  • 187 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Хмхмхмхмхм":

    Именно че не спазваха. Договорите не са свършили и още действат а те не ги спазват. Това за биологично и токсично оръжие е направо престъпно.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #183 от "Калпазанин":

    Така е.
  • 190 Миша

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    Извади си палеца на левия крак от контакта
  • 191 Дълго_Име

    0 0 Отговор
    Русия обещава да спази Договора дотолкова, доколкото НАТО спази обещанието да не се разширява на изток!
    Договори, обещания (усни и писмени) са като кърпички за дезинфекция - след употреба ги захвърляш!
  • 192 СЛОНА

    1 0 Отговор
    ЧЕ КОИ БЕХА ТЕЗИ ДЕТО ЩЕ КАЗВАТ НА МЕЧКАТА ПО КОЕ ВРЕМЕ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДА И ЗА КАКВО!!!......?????
    А АКО ИМ ПРЕЧИ МОЖЕ ИДА ГИ ИЗПАПКА!!!
Новини по държави: