Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Февруари, 2023 11:54 9 998 106

В Германия пишат: Ако Украйна загуби войната, няма да бъде унищожена само тя

  • украйна-
  • русия-
  • германия-
  • оръжия-
  • танкове-
  • владимир путин-
  • нато-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • изтребители

Става въпрос за една "историческа битка"

В Германия пишат: Ако Украйна загуби войната, няма да бъде унищожена само тя - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тези, които очакваха, че Володимир Зеленски ще настоява за доставки на изтребители и други тежки оръжия в речта си пред евродепутатите, представляващи близо 450-те милиона жители на страните от ЕС, сгрешиха, пише днес германският в. "Зюддойче Цайтунг", цитиран от БТА.

Вместо това Зеленски повтори думата "благодаря". Той благодари за подкрепата през изминалите месеци и обясни защо допълнителната помощ е нужна дори и на европейците. "Прави се опит да се разруши европейският начин на живот с една тотална война", заяви украинският президент пред европейския парламент. Става въпрос за една "историческа битка" за защита от "антиевропейските сили в съвременния свят", допълни той. "Ние украинците сме на бойното поле заедно с вас", категоричен бе Зеленски.

Още новини от Украйна

Посланието беше ясно: ние вече споделяме обща съдба и при поражение от страна на Русия няма да бъде унищожена само Украйна, обобщава "Зюддойче Цайтунг".

Украинският президент трябва да представи резултати от обиколката си в Европа при завръщането си у дома. Дали обаче Зеленски, който обикновено е запознат с емоциите на аудиторията си, би могъл да докосне с подобна реч и жителите на ЕС?, пита се германското издание. Фактът, че в обръщението си пред европарламента той не настоява твърдо за предоставянето на изтребители на Киев вероятно ще се хареса на мнозина. Зеленски обаче не засегна и въпроса, че заради подкрепата, която ЕС оказва на Украйна, милиони европейци страдат от недостиг на енергия и храни, а много компании изпитват страх за съществуването си.

От украинска гледна точка това е разбираемо. Заради жестоката руска война в Украйна всеки ден загиват войници, от небето се изсипва дъжд от ракети, електричеството спира отново и отново, а скоро се очаква Русия пак да започне офанзива. Оцеляването на украинските граждани също е поставено под въпрос.

В следобедните часове на срещата на върха в Брюксел обаче Зеленски даде ясен знак, че страната му обезателно се нуждае от изтребители, за да се бори срещу Русия. "Нямам право да се прибера у дома, без да съм постигнал резултати", каза той.

Но евродепутатите и държавните лидери са наясно, че догодина ще има избори за европарламент. Дотогава най-късно вероятно ще се наложи всички проевропейски партии да обяснят ясно защо и в каква степен ще трябва подкрепят Киев, прогнозира "Зюддойче Цайтунг".

Зад цялостния успех на Зеленски пред аудиторията в европарламента може да се види още нещо интересно, пише австрийският вестник "Щандард". Правителството в Киев може много ясно да разбере кои са "истинските" му бойни другари, оказващи твърда военна подкрепа в жестоката война, и на кои страни може да се разчита в по-малка степен.

Това еднозначно разкрива плана, който стои зад визитите на Зеленски. Пред декември той посети американския президент Джо Байдън и Конгреса, като преди това пътува с влак до Варшава, която е основен съюзник на Киев. Сега той първо посети Лондон, където повдигна въпроса за предоставянето на изтребители и не получи отказ. Той може да разчита на британците. След това той се отправи към Франция, преди да се включи в срещата на върха на лидерите от ЕС в Брюксел. Италианската премиерка Джорджа Мелони реагира остро. "Неуместно е", заяви тя по повод решението на Макрон да покани украинския държавен глава на срещата в Париж, на която присъства и германският канцлер Олаф Шолц. Поведението на Мелони отразява реалността в трудните времена на войната, отбелязва "Щандард". Във военно отношение ЕС е едно джудже, но той е важен що се отнася до хуманитарната помощ и възстановяването, ако Украйна оцелее като страна след войната, смята австрийският вестник.

Ако не друго, то поне форумът в Брюксел определи посоката: общността иска да използва всички възможности за икономическо отваряне на Украйна. Целта е тя скоро да стъпи на европейските пазари. Това е важна предварителна крачка към влизане в евросъюза, заключава изданието.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    39 213 Отговор
    Ако Украйна падне България ще е следващата цел.Много хора от политиците са зависими и подчинени на Русия Трябва да си пълен глупак за да вярваш че преминаването на България в руската орбита е добро.Ще бъде край за българския народ.

    Коментиран от #13, #14, #16, #18, #22, #32, #70

  • 2 Историята

    22 29 Отговор
    Помни репликата руски владетел

    най-добрия начин за защитаване на границите е тяхното разширяване

    въпрос: кой е въпросния владетел?

    Коментиран от #104

  • 3 Пак

    113 12 Отговор
    Глупости на квадрат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха добър ден!

    148 23 Отговор
    Да, господа шваби.
    Вие ще сте следващите, защото не си научихте урока от последния път, когато се забъркахте с руснаците.
    Вашите американски приятели ще ви изоставят - можете да сте сигурни в това!!!
    Ако не ги бяхте слушали, и си натискахте парцалите - нищо нямаше да ви се случи. А сега ще си носите последствията. Както вие, така и останалите като вас. Включително и България.

    Коментиран от #86

  • 6 Дедо Z

    121 13 Отговор
    Статията,съвсем логично,е напълно тенденциозна!
    Можеше да не включва в заглавието "АКО:
    -просто няма "АКО"-Запада/САЩ се оплетоха като "пате в кълчища"-жертвата засега е само Украйна,но
    следват и силни "земетръси" в ЕС и света!На всички стана ясна "йезуитщината" на т.н. "дИмократичен свят"!
    Лъжата стана ежедневие,ценностите -напълно игнорирани,визията -напълно загубена!Засега печелят САЩ-
    но май не за дълго!
  • 7 Евроатлантик

    141 12 Отговор
    Ми тя Украйна вече е унищожена - милиони я напуснаха и няма да се върнат, инфраструктурата и понася разрухата на войната, загубиха контрол над Крим, Донбас и Азовско море, загубиха си най-голямата АЕЦ в Европа, затънали са в дългове и корупция, а армията им воюва изцяло с вносна техника, а скоро както е тръгнало и с хора. Това е квазидържава, беше такава, вътрешните и проблеми са още от първата оранжева революция през 2002-ра, Майданът ги задълбочи, а вече ескалираха до война.
    В момента шепа олигарси контролират основните ресурси, мародерите на навсякъде процъфтява търговията с човешки органи, чак САЩ бяха принудени да пратят одитори на терен да проверят какво става с помощите им, защото Украйна официално е най-корумпираната държава в Европа.
    Да наливаш пари и оръжия в тази кауза пердута умно ли е?
  • 8 Хахаха

    98 8 Отговор
    Хахахаха как така стана че за нас само чертежи и чакане пък за тях ако може за вчера
  • 9 ТаУмВзе

    103 14 Отговор
    Окрайна вече не съществува! Доминото не пада а се Разпада. Z
  • 10 Пич

    115 14 Отговор
    Разбира се , че няма да загуби само Украйна ! Ще бъде нанесен жесток удар на тъмните сили , но няма да бъдат унищожени ! Защото Русия трябва да кара докрай , за да ги унищожи ! А няма да го направи , заради риска от ядрена война ! Но въпреки това , удара ще бъде толкова жесток , че ще лиши тъмните от всички преимущества , добити толкова трудно ! Включително , и контрола над Европа ! Затова толкова ритат срещу ръжена !!!
  • 11 Определено ще

    88 6 Отговор
    пострада управляващия елит на урсузестата
  • 12 На германците можеш да им развалиш

    17 41 Отговор
    кефа само, ако руската армия навлезе на тяхна територия. След 1945 г. мериканците убиха немското самоуважение, както руснаците ни попиляха нас във всякакво отношение !
  • 13 От нас

    15 68 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Зависи дали ще го допуснем!

    Не ми се чака пакза каквато и да е кола години! Не ми се ще да бъда недооценяван с фиксирана заплата след като мога да бъда оценяван от свободен пазар на труда! Искам пазарна икономика и частна собственост!

    Живее ми се сега и за МЕН не за някакви портрети на вождове навсякъде по стените!

    Коментиран от #39, #77, #98

  • 14 мнго си прОст саше

    75 6 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    и как ще прескочат Румъния ли, много си прост и си един провокатор, ако има следващи, ще са Полша и Молдова, защото се врът между шамарите.
  • 15 стоян георгиев

    14 57 Отговор
    Ако Русия победи ще има война на балканите в която вероятно ще сме засегнати и ние.балканите са най уязвимото място защото тук руската пропаганда има сериозни фенове а евроинтеграцията в много случаи е просто театър.
  • 16 Баба Пена

    94 8 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Само , че като бяхме в руската орбита , бяхме девет милиона, а като навлязохме в орбитата на краварника станахме шест милиона и продължаваме да намаляваме.
  • 17 Професора

    41 5 Отговор
    Абе кви сте жалки наднинахте и пропагандата която въртяха през социализма
  • 18 Варна, която е пълна с русофили,

    13 60 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    ще падне в руска власт само, ако на плажа дебаркира руският гвардейски оркестър ! Варненци забравиха как руснаците през 1916 г. обстреляха Варна и Балчик и дадоха много убити и ранени ! Правилно е казал Димитър Благоев, че "русофилството води до национално предателство"!

    Коментиран от #28, #51, #99

  • 19 ами

    57 4 Отговор
    ако загуби украина ще се изложат нато и сащ дето подготвят тази победоносна война от 2013 година
  • 20 НМД

    61 5 Отговор
    Много ясно. Този път трябва да стигнат до Лондон, че по-гадно нещо от жълтозъбите рижави британци няма.
  • 21 Окраин4е

    48 7 Отговор
    Ако Русия не спечели конвенционално ви чака в ЕС ядрена война избирайте.
  • 22 за кой край и кой народ пишеш..

    59 4 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    То българи в България почти не останаха от както сме в ЕС и НАТО.
    БЪЛГАРИТЕ ТУК СМЕ МАЛЦИНСТВО,
    а там в по голямата си част са слугуваща група,там даже не ни и искат.
    Ако нещо не ми вярваш излез и се разходи ама не в центъра на София,
    а из малките населени места и слез от колата ходи пеш,
    поговори с хората и ще разбереш истината за народа на България.
    Не гледай на хората от лаптопа,ами ги гледай наживо,
    ако съм те излъгал пак пиши,ако не се скрий.
  • 23 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    14 3 Отговор
    радиационнияKретен от град козлудуй пък щял си извади мозъка през лявото ухото в знак на протест за дето Путин е президент.
  • 24 Българин🇧🇬

    47 2 Отговор
    В БТА работят само подлоги на хранилка от Разтворено общество
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 7 Отговор
    слава На русия нащаОсвободителка, слава на путин ,слава на руската армия!

    само да кажа че защитниците на всичко руско го правим от благодарност към нашата освободителка , напълно безплатно , не сме продажници за жълти центове като краварски духачи и редовно поднасяме цветя на руските паметници, краварски духачи може да занесат нещо на паметника на уния дето са боMбели софия ай да ви е честито дано ваши роднини са били убити от тия краварски бомби вие и майките си ще продадете за някой цента, продажници
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    49 6 Отговор
    Русия си защитава руснаците в Донбас, а България хич й не дреме за българите в Р.С.Македония,а какво остана за българите в Украйна... Праща оръжие, бандерите да трепат българите в Украйна.
  • 27 Българин

    46 3 Отговор
    Вече за всички е ясно–мачът просто се доиграва!Русия печели по всички показатели!Без работеща енергетика,без работеща промишленост,без ж,п,транспорт,без работещи военни заводи Украйна няма никакъв шанс да спечели!Разбирам,че на шумчата ще му избие пяна на устата,но съжалявам малкия–съдба!А между другото,един от многото читателски никнеймове ти беше-Джок Съдбата
  • 28 ами

    40 3 Отговор

    До коментар #18 от "Варна, която е пълна с русофили,":

    накой да каже нещо за американските бомбандировки над софия....
  • 29 Глупости

    52 3 Отговор
    Русия до сега една дума на заплаха не е казала срещу Ес. Ес сами се навряха във войната по принуда от Сащ. Защо го направиха -да обяснят на избирателите.
  • 30 Пентагончев

    43 2 Отговор
    "В Венгрии заявили, что будут препятствовать членству Украины в ЕС (+ВИДЕО)" Руская весна .
    Интересното е че не само Орбан а и нашия Радев също не аплодира Зеления тиквеник .

    Коментиран от #56

  • 31 Истината

    36 2 Отговор
    То май това им е целта да си разтурят съюза само не знам защо не го направиха цивилизовано ами соросоидите хвърлят цяла Европа в хаос.
  • 32 Българин

    39 4 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    От запада нищо добро не сме видели,но от майчица Русия много добрина е имало и ще има.
  • 33 зеркало недели,незалежная

    35 2 Отговор
    Ей,дойчовци,майстори сте на лъжите и пропагандата!Забавни сте,точно за това съм ваш редовен читател!Я да видим какво пишат европейските издания-г-н Зеленски беше посрещнат и иззпратен със усмивки,смях и ръкопляскания,да не забравяме,че той е известен комик!После се цитират думите на зелето по въпроса за изтребителите Тайфун;Наистина ли пилотите трябва да се обучават минимум 3 години,аз не знаех това,смях в залата,Моите украински пилоти ще се научат за 2 години,пак смях в залата
  • 34 ИСТИНАТА

    5 31 Отговор
    Е ,ЧЕ ПИШМАН МОСКАЛСКИЯ АСКЕР ВМЕСТО ЗА...2 ДНЯ ( По твърдението на Пичкин) ВЕЧЕ 1 год. ЛИГАВЯТ КОЧАНЯ В УКРАЙНА!
    АМА ИНАЧВ ПУТЬО ПИЧКИН ЮУ ЕИКА..."БЛИЦ КРИГ" 😂
    ЕЕЕЕЕЕЕХХХХХ ВОВА... ЕЕЕЕЕЕЕХХХХХ ПИЧКИН
  • 35 Цитат

    15 1 Отговор
    Ходещият труп пак се размърда!АКО баба ми имаше дръжка....
  • 36 пламен

    3 32 Отговор
    Няма такъв вариант !
    Всичко ще бъде Украйна!
  • 37 9 Май деня на победата

    32 2 Отговор
    Този ЕС умрял отдавна Ротшилдите го направиха умишлено за да няма нац валути и сега го разрушават и тези които ползват евро да му мислят атастрофа
  • 38 Хисторик

    39 3 Отговор
    Освобождението на Европа от американско циониско робство почна на 24 Февруари 2022г
  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    35 4 Отговор

    До коментар #13 от "От нас":

    Ами нали СЕГС пак вече започва ЗАПИСВАНЕ за нови коли и ..... чакане ❗❗❗
    Ами нали СЕГА пак сме на ФИКСИРАНА работна заплата - над 50% от работещите са на МРЗ, която е фиксирана ❗❗❗
    Ами нали и сега си на пазара на труда - " Като не ти харесва - напускай, на портала чакат !" ❗❗❗
    Ами нали и сега има пазарна икономика, всеки те граби и не ти дава да се ПАЗАРИШ ❗❗❗

    Даже и банани има ❗❗❗
  • 40 НЯКОГАШЕН СЪЮЗНИК Е УКРИЯ НА ГЕРМАНИЯ

    12 3 Отговор
    Всичко започва на благотворителна разпродажба на вещи след урагана Катрина в Ню Орлиънс. Приятел на Марк Джейкъбсън я купува за 35 долара. Не след дълго абажурът попада в ръцете на Марк, а придружаващото обяснение е: "Има съмнения, че е бил изработен от човешка кожа. Ти си журналист. Ти проучи каква е историята".

    Направени са няколко ДНК анализа и множество научни тестове, за да се пътвърди зловещата истина - абажурът е направен от човешка кожа, кожата на човек на възраст между 60 и 80 години.
  • 41 Българин

    41 3 Отговор
    Русия ако победи ще разбие рахата на краварите. Нищо от плашещите статии няма да се влучи освен американците да почнат сами да си плащат масрафа. Нито ние ще станем руска колония, нито поляците. Подобни статии са за да плашат хората и да им посочват врата, ама врага не е в Кремъл, а в Брюксел

    Коментиран от #47

  • 42 МОСКАЛ

    6 38 Отговор
    Значи не знам дали е така но знам ,че без авиация, крилати ракети,кораби, подводници, без Хипер- ватенки, тежка бронирана техника.... Украинците им скъсаха...геврека!!!
    БОЙ и
    .. ЕРОТИКА за ПУТЛЕРАСЕТЕ

    Коментиран от #58

  • 43 Соваж бейби

    34 0 Отговор
    Украйна никога няма да спечели !Винаги ще е на загуба ,проблема е чия колония ще стане ?Разбутаха и другите републики просто довършват делото на Горбачов .Мисля че ще има много дълга война по тези земи,жалко за хората .

    Коментиран от #57

  • 44 Мидил

    24 2 Отговор
    Веднъж Зеления Наркоман да е прав - ще го ядат дебел евраците след като взеха страна във войната. И въпросът не е дали, а кога?
  • 45 НА 24 02 2022 СЕ ОТВАРЯ НОВА СТРАНИЦА В

    16 4 Отговор
    ИСТОРИЯТА НА АНТИФАШИЗМА
  • 46 Ами да

    30 3 Отговор
    Ако Украйна загуби войната, НАТО ще се разпадне и край на колониалноста

    Коментиран от #50

  • 47 Шерлок Холмс

    20 1 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    От Брюксел наливат по 2 милиарда евро на година за реклана този ЕС от БТА си заработват заплати с пропаганда
  • 48 ТаУмВзе

    4 17 Отговор
    Но най важното все пак е груз 200 да не спира да върви към Русия с вагони и камази и всичко ще е наред!
  • 49 Хахаха

    26 4 Отговор
    Русия не е Германия, която убила милиони хора по света. Разрушители не си представят, че никой няма да унижава хората. Сатанистите са в паника.
  • 50 Соваж бейби

    8 10 Отговор

    До коментар #46 от "Ами да":

    За да се разпадне НАТО трябва САЩ да се разпадне .
  • 51 чавката

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Варна, която е пълна с русофили,":

    Варна е пълна и с "мъже" под чехъл но това не се лекува !!
  • 52 ЕС НЕ ИСКА УТРЕ УКРАЙНА ДА Я КОМАНДВА !

    21 1 Отговор
    ЗАТОВА ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА СТАНЕ ПО -
    НИСКА ОТ ТРЕВАТА КОГАТО ВОЙНАТА СВЪРШИ !
  • 53 Монгола

    19 2 Отговор
    Тоя човека на ЦРУ клоуна какъв е винаги сажен и блажен в пропагандата, а президента Владимир Путин е винаги лош
  • 54 Мсейко

    13 3 Отговор
    Фейк.бг са абсолютен паpцал! Дегенepати, пияници, безделници и всякаква yтайkа списва и преписва, а други ръсят геостратегически акъл от панелката в Люлин 19.
  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор
    Като сложите това"АКО" и всички ви вярват,нали........
  • 56 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Пентагончев":

    Аплодира...с неохота. Но аплодира, държейки ръцете долу.
  • 57 Леля Гошощ

    11 2 Отговор

    До коментар #43 от "Соваж бейби":

    Очевидно е че европейците очакват дълга, продължителна война. Как иначе да си обясним плановете им да доставят военна техника която ще бъде готова след 18-24 месеца?

    Коментиран от #62

  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 4 Отговор

    До коментар #42 от "МОСКАЛ":

    И откъде го знаеш , от ШОРОШ ТВ ли ❗❗❗
    Като са им скъсали ватенките, защо ДРОГАря "ZE"оди и риве за още и още оръжие веднага
    ❗❗❗
    А , да те ДойчеZeле, казаха , че не е искал оръжие ❗❗❗

    Коментиран от #64

  • 59 Сирене

    9 1 Отговор
    Бибиди, бабиди, бубиди.. бий тоа хлапак Наркомански! Американците са го пратили да се подмаже, че последния път бая народ изнерви.
  • 60 Иван

    4 12 Отговор
    Това не е война, смисъл Украйна само се защитава, докато агресора коли и беси наред военни и цивилни. Украйна не убива в руските градове.
    Боже, накажи ги!
  • 61 Опа

    10 1 Отговор
    Щом така виждате нещата, битката може наистина да се превърне в историческа. За света).
  • 62 Соваж бейби

    2 8 Отговор

    До коментар #57 от "Леля Гошощ":

    Може би е защото 99% мъжете са с власт и правят войни!Ако беше с женски колектив по всички държави мисля че такава ужасия нямаше да има.За това логически винаги жената се тъпче и дискриминира ,мъжете сте друга порода .

    Коментиран от #67, #68, #69, #72, #94

  • 63 Мототехника

    4 13 Отговор
    Червените отпадъци сега ще ревнат. Но,истината е такава братушки, вие сте предатели!

    Коментиран от #66

  • 64 ХОНДА МОНДА

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Безграмотен до полу-идиот.

    Коментиран от #75

  • 65 Хихи

    14 2 Отговор
    Абе немчуги. Агънца белички. Нали знаем какви ги свърши вашият идол Хитлер заедно с бащите и дядовците ви. Още не сте си платили за зверствата. Адски мъки тепърва ви чакат. Поживяхте си в ЕС, сега идва денят на Страшния съд.
  • 66 Грешиш

    12 3 Отговор

    До коментар #63 от "Мототехника":

    Истинските предатели са щатските подлоги и лизачи. Готови са и майките си да продадат на първия срещнат.
  • 67 Леля Гошо

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Соваж бейби":

    Мен ме водят мъж, но като малък исках да си играя с кукли. Вместо това ми купуваха камиончета и водни пистолети. И сега тайно се обличам в женски дрехи и си слагам червило.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Еми

    11 1 Отговор

    До коментар #62 от "Соваж бейби":

    Даа по принцип си права за жените, с две изключения.
    Първото е, ако е брюкселска мисирка, която прави това, което властимащите и наредят. Справка - дер Лайнен. Второто - ако е изкрейзила бабичка. Справка - Хилъриту.

    Коментиран от #74

  • 70 Смотльо,

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Ако беше чел малко повече щеше да знаеш ,че държавите ,България ,Полша ,Унгария ,Румъния ги има само благодарение на Русия .Когато бяхме в руската орбита гонехме 10 милиона ,само за 30 години извън руската орбита сме под 6 милиона .
  • 71 Деций

    12 1 Отговор
    Украйна,няма да бъде унищожена,но ще загуби.Русия ще постигне набелязаните цели!А що се отнася до унищожението,дали и колко ,зависи от Вас!Ако продължавате да дърпате дявола за опашката и това може да се случи.Никой не е спечелил от конфронтация, единствено тези които палят фитила,а тях ги знаем много добре кои са.Ако нещата стигнат до там, в което не вярвам и те ще изгорят този път.Разстоянието няма да им помогне!

    Коментиран от #73, #87, #92

  • 72 Огромна заблуда

    10 0 Отговор

    До коментар #62 от "Соваж бейби":

    Жените са много по-зли, жестоки и агресивни от мъжете. Това им е дадено от природата, за да бранят потомството от хищници. Само погледни свирепите баби около Мумията, които реват за трета световна и пълно унищожение.
  • 73 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #71 от "Деций":

    Кви са руските цели дето ще постига.явно щом няма да унищожи Украйна целите са се сменили.та кви са да ги научим и ние?

    Коментиран от #78

  • 74 Соваж бейби

    3 3 Отговор

    До коментар #69 от "Еми":

    Това е кукла на конци на която и казват какво да прави,не се заблуждавай.Извинявам се че ви засегнах мъжкото его ама е така генетично ви е заложено.От малки играете на войнци и с фигурки после големи и с власт го прилагате на живо с живи хора .В историята няма жена императорка която да обикаля и сее войни и мъчения ,само мъже !Пишете книги бе мъжете са доказани по добри писатели,художници,певци....правете изкуство ,света няма нужда от войни.

    Коментиран от #76, #95

  • 75 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "ХОНДА МОНДА":

    На мен да си ми плащат рублите, пък нека съм всякакъв‼️
  • 76 Сократ

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "Соваж бейби":

    Не сте прав/а. Има много жени в историята, които са засенчвали мъжете по кръвожадност. Дори не коментирам днешните кръвожадни "жени" в сащ и ЕС.

    Коментиран от #79

  • 77 В грешка си

    14 8 Отговор

    До коментар #13 от "От нас":

    Никой не говори за твоя казармен социализъм. Искаме: да работим, да получаваме достойни доходи, битово да сме устроени, да имаме достатъчно за почивки, ваканции, да пътуваме свободно в чужбина... И с какво Зеленски ще ми подобри настоящето? Санкциите към Русия качиха цените на газта, въглищата, торовете, храните като цяло. И защо да се кланяме на клоуна? И защо самолети и танкове в защита на бандеровския фашистки режим за мен ще е правилно? И за теб? Смяташ ли, че тогава по лесен ще е животът ти? А ако започне игра с копчетата въобще ще можеш ли да смяташ? Заради един пропаднал свят в САЩ да се унищожи икономиката на Германия? Пострада Европа. Не го искам. Купиха и поставиха политици на високото ниво и управляват. САЩ и Англия в съпорт. Колкото до вождовете, няма ги и няма да ги има по стените. Но сегашните ни ги бутат всеки ден по много пъти в главите чрез телевизия и такива сайтове.
  • 78 Деций

    7 2 Отговор

    До коментар #73 от "стоян георгиев":

    Това е говорено много пъти!Ако се спазваха определени договорености нямаше да се стигне до тук.На никой не му се воюва просто така,нито иска да убива хора,още повече братски народ.В нормална ситуация аз не бих те убил или причинил нещо лошо,даже бих ти помогнал с каквото мога ако изпаднеш в беда,но ако застрашаваш мен и семейството ми,тогава какво ми остава?Те просто ги принудиха да започнат тази война,тя дори започна твърде късно по мое мнение.Кой организира майдана,още тогава трябваше да пресекат всички Мераци на САЩ.Една болест се лекува навреме,ако забавиш лечението после става по трудно,по някога и невъзможно.Не зная на какво са се надявали,но знаейки кой стои зад всичко то е било ясно,че това няма да спре,а е изходна платформа ,за нови "демократични" действия.

    Коментиран от #80

  • 79 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "Сократ":

    В днешно време се намира по някоя злобна жена патронка на мафиотски клан и някой други афери с кандидат президентка ,някой жени назначени на власт уж да се докаже че няма дискриминация но нищо не зависи от тях ...сещам се !Но това е пак със съдействието на мъже просто начело на дадена организация.Жената по принцип няма сърце да прави война и да гледа умиращи и нуждаещи хора за помощ,защото дава живот разбери го.Има изключения но на световно ниво тирани и варвари няма с женско име.

    Коментиран от #83

  • 80 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #78 от "Деций":

    И кво ми каза с тоя пост? Блял бля бля бля бля бля.та не си ли допускал ситуацията бурят ,украинците да не искат да живеят в руския свят? Да искат като всички европейски държави демокрация,просперитет,свобода? И как си мислиш се събират платени милион човека на Майдана? Отговори ми конкретно не ми разтягай ластици .и не ми отговори на предния въпрос макар че написа 100 реда

    Коментиран от #82

  • 81 стоян георгиев

    6 1 Отговор
    Пука ми на де1 до1 вия за Окрайна.Гледайте си на първо място родното местенце,па тогава се интересувайте от някой друг.иначе с нищо няма да сте по различни от Другарите,които проповядваха,братски интернационализъм.Аз например може и да съм роден в Бурятия,но единствено ме интересува България,тъй като съм неин гражданин.
  • 82 Деций

    11 2 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    Това е един фалшив параван,зад който прозират истинските намерения и действия!Демокрацията е термин за наивници,чрез която Америка и "колективният" запад ограбват "партньорите" си!Погледни статистиката на СБ,за доходите на годишна база на Украйна и на Русия.Русия има три пъти по висок доход на глава от населението спрямо Украйна!Всеки има право да избира пътя си,но когато друг го определя,в ущърб на трети от което вади дивиденти,и преследва стратегически цели,то с това държави от калибъра на Русия няма как да се съгласят.Те прекалено дълго търпяха!Сам виждаш , че Русия е оградена с бази.Мислиш ли ,че на Путин му трябва още земя,те с тяхната не могат да се оправят.Просто наглостта на САЩ мина всякакви граници,влязоха им в подкоремието,и следващата стъпка бяха Ракетите,които да защитават запада от Иран! Какъв идиот трябва да бъде чивек който би повярвал на това? Генералната цел е ясна и това са Руските ресурси и тяхното изсмукване,забавяне на развитието,и монтиране на марионетно управление.Да ама това не е Елцин нито Горбачов и прочие предатели и Американски подводници!Но да сме благодарни,че не е от типа на Жириновски или Громико!

    Коментиран от #84

  • 83 Ако

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Соваж бейби":

    Прочетете историята по подробно , ще видите , че мнението което изказвате , е тенденциозно! Много от жестокостите на мъжете , са били вдъхновени от жени ! А и много от жените са извършили нечувани жестокости ! Прочетете за императрица У ( У Цетян ) !
  • 84 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #82 от "Деций":

    Написал си пак сто реда.шуротии.нарипат се руски опорки и са свързани с руската пропаганда лъжи.та лъжа първа.няма демокрация.човек дето пътува работи и чете лесно може да видеа абсурдността на тази лъжа като иде в Швейцария и после посети русия.лесно може да видиш как живеят и си решават проблема в Канада и как в путлеристан или беларус.та само тва е достатъчно да видиш че има демокрация и тя работи.лъжа две.русия има право да напада съседни страни.та това бурят е абсурдно .нали прочете абсурдно.руснаците имат по висок доход от украинците на глава от населението щото продават суровини ,но бурят огромна част от този доход не достига до въпросното население и тва лесно може да го установиш ако идеш в Якутия или където се сетиш по огромната руска страна и особено в местата дето се добиват суровините виновни за руския доход.местните живеят като скотове.сравни ги с тези дето добиват в Канада или норвегия.но това е между другото.исновното е че Русия няма никакво право да напада съседни страни щото си имала някаква хипотеза.украина не е застрашавала Русия нито по някакъв начин я провокирала.западните бази са изградени с цел отбрана от постоянната руска милитаризация и агресия.само за последните 30 години Русия направи около 10 конфликта в европа.лъжа три.руските ресурси.русия постоянно реве че някой искал да и краде ресурсите.че това било всъщност разковничето на западната политика.само че бурят забравяш че останалия свят отдавна изостави колониалните режими и

    Коментиран от #88, #93, #106

  • 85 стоян георгиев

    1 9 Отговор
    лъжа три.руските ресурси.русия постоянно реве че някой искал да и краде ресурсите.че това било всъщност разковничето на западната политика.само че бурят забравяш че останалия свят отдавна изостави колониалните режими и си купува суровините.много по евтино и чисто е чисто практически.оревземането на Русия и окупацията и биха стрували много повече от печалбата от руските суровини,така че аман от щуротии.
  • 86 АУУУУУ

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ха добър ден!":

    ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ.....НЕЩО В СЕГАШНО ПРОСТО ВРЕМЕ......РУСКИ АГРЕСОРИ УМИРАТ В УКРАЙНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАТОВСКИТО ОРЪЖИЕ.😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 87 Точен

    12 2 Отговор

    До коментар #71 от "Деций":

    Украйна ще съвпадне напълно с етимологията на името си - У крайна. Ще се превърне в една малка сива демилиразирана и денацифицирана зона на бившата Галичина. Огромната част минава към Русия, а части от няколко западни области отиват с малцинствата си към "майките" Румъния, Полша, Унгария. Молдова няма да бъде румънска, а отново неутрална и демилитаризирана държава, за което ще следи вече руското Приднестровие. Всички граничещи с Империята ще бъдат или приятелски към нея, или на-малкото неутрални. В Европа на мястото на сегашните безродни глобалисти и американски слуги ще дойдат истински европейци със заветите на Бисмарк и Де Гол. Ще има отново прекрояване на граници и колкото по-малко шаваме, толкова по-малко ще го отнесем, дори може и да намажем нещо.
  • 88 аха

    12 3 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Много си се загрижил за стандарта на народите в Русия. Да живеят както искат, никой няма да дойде отвън и да им вдигне стандарта. Виж у нас как е след десетилетия демокрация. И ако настанела демокрация щели да станат като други държави, нали? Това не го вярвам. Ще им ползват безплатно ресурсите на концесия като нашата със златото. И като връх на наглостта ще ги имат за хора трето качество. Хайде запази си великите мисли и не ни ги представяй тук защото виждаме на живо какво е да си държава смятана за второ качество а за трето да не говорим.

    Коментиран от #96

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Хехе

    10 1 Отговор
    Зеленият палячо може и той да си отиде. По-скоро от жидоянките и англосаксите, които така ще спестят 1 милиард $ подкупиq дадени по сметка на пионката.
  • 91 Пловдив 1912

    10 1 Отговор
    Пълни глупости...тотален шед...На руснака изобщо не му трябва друго освен неговото си , а т.е Източна Украйна ...по скоро на атлантиците им трябват ресурсите на Русия...
  • 92 Роко

    4 8 Отговор

    До коментар #71 от "Деций":

    Тоя номер руските разбойници да се представят за жертви минава само пред червените примати.Светът ще хареса РАША ако от всички страни има опашки да влязът в русия, обаче в обрат на посока има милиони руснаци каквито и дъвки да разтягате
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ссс

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Соваж бейби":

    "...женски колектив по всички държави мисля че такава ужасия нямаше да има..." Така мислиш, щото не познаваш историята. Направи си справка за Мария-Антоанета. Само за последните 150г., Великобритания се управлява/ръководи от няколко жени. Освен кралиците, провери и за Маргарет Татчър, за Лиз Тръс може и си се сетила - тя е по-скорошна. Провери и коя е Голда Меир, и какво се случва по нейно време. Глория Макапагал-Оройо. Неголяма порция примери. Малко се поизтърка плочата за дискриминирането на жени. А по отношение на "качеството" на тъпкане, малко са мъжете, които могат да стигнат горе цитираните. Проблема не е в пола. Изроди има и сред "нежния".
  • 95 ссс

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Соваж бейби":

    "В историята няма жена императорка която да обикаля и сее войни и мъчения ,само мъже..." Всъщност има. Но, по този въпрос много може да Ви говорят индийците. С това доказвате, че никак не познавате историята, но правите уверени /но неверни/ изказвания. В коментар 94 Ви давам малко примери. От новата история на щатите мога да добавя още няколко жени-управленци - Мадлин Олбрайт, Кондолиза Райс, Хилари Клинтън, Виктория Нюланд, със сигурност пропусам още някоя. Не са най-светлите примери за хуманност. И не - не сте засегнали его. Просто изказванията Ви звучат сексистки, нещо, за което обикновено обвинявате мъжете.
  • 96 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #88 от "аха":

    След падането на комунизма у нас се вдигна в пъти платежноспособността на хората.златото и ресурсите на Русия и сега и ги вземат в белия свят.парите дето крадат руските олигарси пак заминават на запад.при демокрация страните са много по уредени и богати от диктатурите.за съжаление благодарение на бурятите у нас ние не можем да станем демократична страна и затова мрем в периферията на Европа.
  • 97 Хофчо

    2 1 Отговор
    След Украйна - тези с Леопардите и Панцерите.
  • 98 Нещо бъркаш

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "От нас":

    За кола няма да чакаш - боклуците от Европа идват. Относно оценяване на труда и заплащането - влез в управляваща партия.Икономиката е пазарна над 30 г. - трябва да си забелязъл вече. Виж за частната собственост е по-различно. Едрата собственост е разпределена след 89-та г. Купи си колело и си готов с желанията. Успех!
  • 99 Варна

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Варна, която е пълна с русофили,":

    Руснаците а София американци и англичани . А Хирошима ? А Германия ? Великите нации
    поставят нац си интереси на първо място . Само платени агитатори ползват история от 100 г
    за да ни набутат във война . Най добре е за БГ е да е неутрална , нито с Путин нито с Байдън .
    Както Швейцария , Австрия , Унгария . Аман от продажни политици !
  • 100 ТАКА Е , ВСИЧКИ ФАШИСТИ ДА СЕ УТИЩОЖАТ

    3 0 Отговор
    ....................................................................... СЪС ИЛИ БЕЗ СЪД СЕ ТАЯ !
  • 101 ДНЕС СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е РАВНА

    3 0 Отговор
    НА МИНЬРСКАТА ПРЕДИ 50 ГОДИНИ !
  • 102 чакайте и се ослушвайте

    2 3 Отговор
    Путлер заграби крим, мълчахте, после заграби донецк пак мълчахте, заграби и луганск, траете си, реши, че може и цялата украйна да заграби и се поразмърдахте но продължавате да се ослушвате. Е трябва ли да ви го такова та да се сетите, че.ви е в двора.
  • 103 Как се разбира това

    1 0 Отговор
    "ЕС е едно джудже, но той е важен що се отнася до хуманитарната помощ и възстановяването, ако Украйна оцелее като страна след войната"
    Май няма да имаме Украйна, а?
  • 104 нпо агент

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Историята":

    Това вестника трябва да пише всеки ден и на украински.."Във военно отношение ЕС е едно джудже, но той е важен що се отнася до хуманитарната помощ и възстановяването, ако Украйна оцелее като страна след войната, смята австрийският вестник" . АКО ОЦЕЛЕЕ..което става все по-съмнително..
  • 105 ами

    2 0 Отговор
    и какво ще изнася украина на европейските пазари - ще им връща военната техника като скрап
  • 106 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Как от нашата " хубава" демокрация да си позволя да ида в Швейцария и защо нашите "демократи" родни треперят, като чуят думата-"референдум"?
Новини по държави: