Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Февруари, 2023 12:26 4 443 65

Руснаците бавно завземат нови територии около Бахмут

  • бахмут-
  • територии-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • угледар

Битката за Бахмут е война във войната

Руснаците бавно завземат нови територии около Бахмут - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Орла Герин, Би Би Си/ БГНЕС

Украинските войски удържат Бахмут въпреки ожесточените руски атаки. "Останете близо до стената. Движете се бързо. Единична редица. Само по няколко души наведнъж" - това са кратките инструкции на ескорта на украинската армия, който ни отвежда на военна позиция в обсадения от сражения Бахмут - град, прочут някога с пенливите си вина.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече източния град "нашата крепост". През последните шест месеца руските сили се опитват да превземат Бахмут. Сега те са засилили настъплението си - според Украйна - за да го разрушат преди годишнината от инвазията.

Изпълняваме заповедта, тръгвайки по заледена улица, осеяна с отломки, с ясно синьо небе над главата - идеално за руските безпилотни самолети. Точно след като пресичаме улицата, два руски снаряда падат зад нас от другата страна. Обръщаме се, за да видим как се издига черен дим, и продължаваме да бягаме. Случаен ли е обстрелът или е насочен към нас? Не можем да бъдем сигурни, но всичко, което се движи в Бахмут, е мишена - войник или цивилен.

Часове наред обстрелът не стихва, както входящият, така и изходящият. Руски изтребител се рее над главите ни. Най-близките руски войски са само на два километра. В някои райони се водят улични боеве, но украинските сили все още държат града - въпреки минусовите температури и намаляващите боеприпаси.

"Имаме известен недостиг на всички видове боеприпаси, особено на артилерийски снаряди", казва капитан Михайло от 93-та механизирана бригада, чийто повиквателна е "Полиглот". "Нуждаем се и от криптирани комуникационни устройства от западните ни съюзници, както и от няколко бронетранспортьора за придвижване на войските. Но все пак успяваме. Един от основните уроци на тази война е как да се сражаваме с ограничени ресурси".

Получаваме представа за проблемите с боеприпасите, когато украинските войски насочват 60-милиметрови минохвъргачки към руска позиция. Първият минометен снаряд излита от тръбата със силен взрив. Вторият снаряд не излиза.

Чува се дим и вик "погрешен изстрел", който кара минохвъргачката да се скрие. Войниците ни казват, че боеприпасите са стари. Битката за Бахмут е война във войната. Тук се водят едни от най-ожесточените боеве по време на инвазията. И сега силите на Кремъл набират сила, метър след метър, тяло след тяло. В битката тук са изпратени вълна след вълна наемници от прочутата група "Вагнер". Съобщава се за полета с руски трупове.

Москва вече контролира ефективно двата основни пътя към града, като остава само един обратен път - тънка линия за снабдяване. "Опитват се да превземат града още от юли", казва Ирина, пресаташе на 93-та бригада. "Малко по малко сега те печелят. Разполагат с повече ресурси, така че ако играят дълго, ще спечелят. Не мога да кажа колко време ще отнеме това. Може би ресурсите им ще се изчерпят. Наистина се надявам на това".

Преминаваме от старателно прикрити огневи позиции към бункери, бръмчащи от генератори и отоплявани от печки. Но войниците се грижат да скрият всеки дим, който би могъл да издаде местоположението им - част от ежедневието на войната. Сред хората, с които се срещаме, има спокойна решимост да продължат да се бият.

"Опитват се да ни обкръжат, така че да напуснем града, но не се получава", казва Ихор, облечен в камуфлаж командир, с калена от битката физиономия. "Градът е под контрол. Транспортът се движи, въпреки постоянните артилерийски удари. Разбира се, имаме загуби от наша страна, но се държим. Имаме само една възможност - да продължим да вървим към победата".

Има и друга възможност - да се оттеглят от Бахмут, преди да е станало твърде късно. Но сред защитниците на терен изглежда няма голямо ищах за това. "Ако имаме такава заповед от нашия щаб, добре, заповедта си е заповед", казва капитан Михайло. "Но какъв е смисълът да се задържаме през всичките тези месеци, ако трябва да се оттеглим от този град? Не, не искаме да го правим".

Той си спомня за тези, които са дали живота си за Бахмут - "много добри смели мъже, които просто обичат тази страна".

А ако защитниците на Бахмут се оттеглят, това ще проправи пътя на Русия към по-големи градове в Източна Украйна като Краматорск и Славянск. Москва засили нападенията си в други фронтови райони в района на Донбас на изток и на юг. Украински официални лица твърдят, че нова руска офанзива вече е в ход. Кремъл е на крак, тъй като отброява времето до годишнината на 24 февруари. "Те са луди по датите и така наречените "дни на победата" - казва капитан Михайло.

Но битката за Бахмут може да изтощи руснаците, според Виктор, висок, слаб украински командир. "Сега те не се защитават - казва той, - а само нападат". Продължават да вземат по някой метър, но ние се опитваме да направим така, че да вземат колкото се може по-малко от нашата земя. Ние задържаме врага тук и го изтощаваме".

Сред развалините на Бахмут все още живеят цивилни граждани. Около 5000 цивилни остават в Бахмут без течаща вода и електричество - много от тях са възрастни и бедни. "Някои от тях са промосковски настроени. Те чакат руснаците", мрачно мърмори украински войник. Навън битката за този разрушен град продължава, а на тръгване ни преследва барабанният ритъм на продължаващите престрелки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    92 34 Отговор
    Виждам през бинокъла кулите на Кремъл!Слава на Украйна!

    Коментиран от #13, #27

  • 2 Артьом от Бахмут

    155 19 Отговор
    Украинците напредват, ама към Киев!
  • 3 Българин

    23 147 Отговор
    Русия загуби и тази война

    Коментиран от #8, #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Корнелия

    94 11 Отговор
    Завод Арсенал работи на три смени ама не смогваме със снарядите.Жениците са уморени и се взривяват.
  • 6 Българин

    125 14 Отговор
    В другата статия чета за украинската офанзива, да не са объркали посоката и да нападат Киев укрите? Някъв когнитивен дисонанс е обзел рония мисирлък, предозират с пропаганда...западна
  • 7 Опааа

    130 21 Отговор
    Мачкаааай Вова! Слава! Нито крачка назад! Бой по канчето на зеленото човече-клоун-нарко!

    Коментиран от #22, #39, #46

  • 8 Опааа

    65 10 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Тихо веееее СО п ОЛ!
  • 9 Анонимен

    137 13 Отговор
    Последният абзац казва всичко. Цивилното население чака руснаците. Украинците се оказват окупатори на земята, която уж защитават. Тази земя просто не е тяхна.
  • 10 Джендр0либераСТ от ФАЩ

    107 15 Отговор
    Радвайте се, че руснаците провеждат СВО изборно.
    Ако бяха содомистите от НАТО-то/ФАЩ/, Бахмут вече да беше изравнен със земята.
  • 11 Евроатлантик

    95 12 Отговор
    Обкръжението е почти 100% завършено, остана само един главен път за снабдяване. Отрежат ли го и него руснаците, другото ще се реши както при Сталинград и Плевен.
  • 12 Кучето

    74 10 Отговор
    Не е възможно, това е фейк новина!!!
    окрите изтласкват русите далеч на изток, че чак те, русите, само скачат в северният ледовит океан...
  • 13 Българин

    87 10 Отговор

    До коментар #1 от "Зеленски":

    Зеленски, посредствен актьор и комик, когато стана президент навремето бъкем неможеше да обели на ухраински - няква гадна смесица между руски и со полски. Ся срича що годе на ухраински. Руският му се отдава далеч по-добре. Но какво ли не правят парите и опиатите с мозъкът
  • 14 Гугльо - опит за автор

    27 3 Отговор
    голямо ищах
    чийто повиквателна

    Смешно Гугъл "автор"
  • 15 ами

    23 4 Отговор
    вкайна сметка украинската перемога е на една ръка разстояние още малко и ще победят
  • 16 Пич

    59 8 Отговор
    Ами , защото украинците куцат , и не могат да бягат бързо ! Нали зеления започна мобилизация и на инвалидите с лични асистенти !
  • 17 еалиста

    87 10 Отговор
    Грешка на автора, руснаците не завземат територии, те просто освобождават своите руско езични народи! Какво направи фашисткият украински режим? Направи майдан с американските милиарди, позволи байдън и синът му да завладеят украйна, да правят лаборатории за унищожаване на хора с биологическо оръжие , наложиха пълна забрана на всичко руско! Но апетита идва с яденето, насочиха поглед към Русия и хванаха за жертва и помощник Еврогейските малоумници! Пари, оръжие, кръв това е в техните празни глави!

    Коментиран от #55

  • 18 стоян георгиев

    13 40 Отговор
    Вчера бе обявено че в бахмут спират да допускат цивилни.причините са че влизат все повече руски групи а е възможно и да започне изтегляне.ако падне селото след красна гора която бе превзета преди три дена украинците ще трябва да се изтеглят от града.той си свърши добре работата в последните осем месеца.

    Коментиран от #19

  • 19 Хи их хи

    43 3 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    На батко военния аналлизатор!
  • 20 Дядя

    54 5 Отговор
    Абе чини ми се , че туй нящо не е вярно! Рашъните им свършиха ракетите, покрайнинците им унищожиха танковете и вагнеровците. Кой тогиз напредва из Бахмут?
  • 21 🤔🤔🤔🤔

    14 48 Отговор
    ВТАРАЯ В МИРЕ не може да превземе град от преди войната 60 000.СМЯХ В ЗАЛАТА.Вече шест месеца САМАЯ МАГУЧАЯ, БЕЗАНАЛОГОВА.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Абе може и да успеят....

    9 40 Отговор
    На всеки метър напредване по сто убити, туко виж са го превзели, ама вече и черните опаковани чували кът.
  • 24 РУСИЯ КАКВОТО ПРЕВЗЕМЕ ПОСЛЕ ГО

    14 19 Отговор
    ЗАРЯЗВА А ГЕРОИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ ГОПРЕВЗЕМАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СНИМАТ СЕ ЗА КОЕТО ЯДАТ ПИЯТ И ДОКАТО ИЗТРЕЗНЕЯТ СОЛДАТИТЕ СЕ ВРЪЩАТ И ГИ УТИЛИЗИРАТ !
  • 25 ТУРОПЕРАТОРИ ВЕЧЕ ПРИЕМАТ ТУРИСТИ В

    21 4 Отговор
    БАХМУТОВО И ИМ ПОКАЗВАТ РИМСКИТЕ РАЗВАЛИНИ !
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 17 Отговор
    И като го съчинихте и като го написахте и станахте,човеци ли фуражки от факти???Я,виж от де иде списаното,а....мишел...
  • 27 Фърдоляк съм

    29 7 Отговор

    До коментар #1 от "Зеленски":

    и ги виждам без бинокъл.
    И не кулите на Кремъл а Курилските острови.
    Гусин Президент, кокаинисимус Зеленски, заповядайте да не ползват далекобойни снаряди и ракети щото ще паднат в Япония.

    Коментиран от #35

  • 28 Сандо

    26 6 Отговор
    Едни бавно напредват,други бавно отстъпват,а трети бързо джендърисват.А на някои им е все тая,те отдавна живкат на територията и плюят срещу вятъра.
  • 29 Добре де, за това

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    колко ще ти платят?
    Или само така си пишеш?

    Коментиран от #37

  • 30 гост анти путинист

    6 21 Отговор
    Е колко да е бавно? По 1000 груз200 на ден, а груз300 изобщо не ги броим.
  • 31 В ПОРАЗЕНИТЕ ТАНКОВЕ НА РУСНАЦИТЕ ОЩЕ СИ

    16 15 Отговор
    СТОЯТ ПЕРАЛНИТЕ И ХЛАДИЛНИЦИТЕ НАМИРАТ СЕ И ЦЕЛИ КОЛИ !
  • 32 Механик

    40 5 Отговор
    Чета статията и буквално си спомням същите думи, казани от азовците, малко преди да ги изкарат без гащи .
    Явно нещата в Бахмут,. никак не вървят добре за украинците и вече подгатвят обществените нагласи за неминуемата си капитулация.
    А после ще обявят, че руснаците са завзели едно малко градче, което няма стратегическо значение, а храбрите украинци са се предали/евакуирали по заповед на командването си.
  • 33 Мисля

    17 3 Отговор
    Игор кога пък стана -Ихор?
  • 34 Бахмут играе

    8 41 Отговор
    основна роля в изтощаването и омаломощаването на агресора. В битката за Бахмут/Соледар 40000 орки станаха Груз 200 (много от тях се разлагат по полето, непотребни на "своих не бросаем"...).
    Украинските позиции са на по-високия западен бряг и оттам разстрелват като в стрелбище пълчищата орки. Целта е да ги забавят и изтощят, до пристигането на голямо количество съвременно тежко натовско оръжие, с което да ги разбият и унищожат както в Харковска област през септември. И точно така ще стане!
    Руската немощ е плод на 100 години отрицателна селекция.

    Коментиран от #41

  • 35 сноу

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "Фърдоляк съм":

    Браво ..много ме разсмя...++++
  • 36 Груьо

    40 7 Отговор
    АБЕ ХОРА В СТАТИЯТА МНОГО ЯСНО ПИШЕ ХОРАТА ОТ БАХМУТ/АРТЬОМОВСК/,ЧАКАТ ДА ГИ ОСВОБОДЯТ РУСНАЦИТЕ. КАКВА УКРАЙНА ,КАКВИ ПЕТ ЛЕВА.ТОВА Е ИСТИНАТА ХОРАТА В ДОНБОС СА РУСНАЦИ ,А НЕ УКРАЙНЦИ,КАКТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ГАДАЛИЧКАТ НАШИТЕ ПЛАТЕНИ СПИСВАЧИ.ТОВА Е. ЗА ТОВА ВОЮВА ПУТИН ЗА РУСКИЯ СВЯТ,ЗА РУСКИЯ МИР. ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА АЛАБАЛИСТИКИ.
  • 37 Ха-ха-ха...

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Добре де, за това":

    На теб колко ти плащат? (При това за губещата страна на булката, както се казва.)
  • 38 Румен Решетников

    6 26 Отговор
    Тази година Бахмут, догодина двете села до него! Ура товарищи! Непобедимая и легендарная жъне успех след успех в блицкрига срещу Украйна! Крепостните ще пабедят! Венсеремос! 😂
  • 39 1944

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Опааа":

    нито крачка назад. кръгом и само напред.
  • 40 МУНЧО

    29 4 Отговор
    ДОБРЕ ,ЧЕ ПУСКАТ НЯКОЯ СТАТИЯ НА СИ ЕН ЕН.ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА,ЧЕ ХОРАТА ОТ ДОНБАС ЧАКАТ ДА ГИ ОСВОБОДЯТ. НО НЕ УКРАЙНЦИТЕ ,А РУСНАЦИТЕ.
  • 41 Българин

    22 3 Отговор

    До коментар #34 от "Бахмут играе":

    Само да те попитам ти кога се върна от Бахмут,че да знаеш какви височини има.Или това са ти сънищата.
  • 42 така така

    6 14 Отговор
    Както са ги взели така ще.ги върнат, някой тец ще бълва трупове на мародери през комина.
  • 43 Пян_Гъ

    28 2 Отговор
    Украинските руснаци водеха тежки битки и в Соледар около 10-12 дена, след катоПригожин съобщи за превземането му. Все си мисля, че и в Бахмут е така. Най-малкото защото никой не отрича, че продоволствената линия е прекъсната и че Бахмут отдавна е обкръжен.
  • 44 гого

    22 2 Отговор
    Бавно и методично един по един чистят фашагите ,до последния украинец както искат тяхните ментори зад океана

    Коментиран от #48

  • 45 🇧🇬🇪🇺💯

    11 1 Отговор
    Войната в Украйна е абсолютно безмислена, като във военната терминилогия има израз “mission creep”, когато целите в една война се променят и постепенно все повече ресурси биват ангажирани за “победата” без да има резултат.
    Украйна можеше да бъде Федерализирана и запазена като територия и държава, за съжаление Украинските Националисти ЕС и НАТО и Русия не постигнаха съгласие.
    💯За момента близо шест милиона украинци са в Русия❗️
    💯Близо шест до седем милиона украинци са в ЕС.
    Ранени 150 хиляди и убити 100 хиляди украинци на бойното поле.
    Руските загуби много вероятно да превишават украинските.
    Украинската икономика беше интегрирана с руската на изключително ниво.
    Загубите за Украйна в икономически план са огромни.
    За Европа тепърва ще се изчисляват.
    ✌️Give Peace a Chance.🌺🌹🌻

    Коментиран от #49

  • 46 Вовата

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Опааа":

    Ти ,мачка на Кадирката наденицата .
    Друго не може да смачка дъртия Педигрии
  • 47 🇧🇬🇪🇺💯

    11 0 Отговор
    Всъщност във военен план загубите и на двете страни се държат в “тайна” но на всички е пределно ясно че много, много.
  • 48 На какво

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "гого":

    Си ,какво е това което вземаш методично за да си изпаднал пълен тотален блекаут
    Хаха
  • 49 Евроатлантик

    17 1 Отговор

    До коментар #45 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Войната можеше и да бъде предотвратена, ако Минските споразумения не бяха торпилирани от Зеленски под благия поглед на ротшилдския "гарант" Макрон и стрина Меркел. Отделно Украйна заплашваше да стане членка на НАТО и ядрена сила. Това преля чашата и почна месомелачката. Реално Русия беше въвлечена във войната. За нея щеше да е много по-безкръвно, ако я беше почнала още 2014-та година, когато Украйна не се беше въоръжила и окопала толкова. А и сега никой не дава шанс дори да се заговори за мир. Зеленски е кукла на конци, САЩ печелят от войната, Англия им е пудел правещ се на ястреб, Полша има апетити да си върне Лвов, ЕС е превзет политически от Урсули и Макарони, той инкасира само загуби.
    Най-адекватно се държи Турция - направи най-много, за да се случат някакви преговори и в същото време си запази добрите икономически връзки с всички засегнати.

    Коментиран от #53

  • 50 🇧🇬🇪🇺💯

    1 14 Отговор
    В Угледар, клипове мрежата на руски танкове в минно поле, въпреки първите в колоната се натъкват на минно поле останалите продължават да напредват докато не експлодират като събратята си❗️
    Mmdaa, war is a bitch.
    🐆🇧🇬Ef it❗️✌️

    Коментиран от #61

  • 51 мачканье..

    15 1 Отговор
    На укрофашагите и техната семка-бандеррска.
  • 52 Брей, ти да видиш

    23 1 Отговор
    Уж укрите пазели небето си и пиле не можело да фръкне пък прочетох, че над главите им минал руски изтребител. Пазели те ама русите са вече в града. Как е а?
  • 53 🇧🇬🇪🇺💯

    16 0 Отговор

    До коментар #49 от "Евроатлантик":

    Без съгласието на Германия и Франция, войната в Украйна беше невъзможна :) но война е дело което не можеш да върнеш назад, така като в Дискотеката можеш да върнеш плочата назад, любимата песен да изсвири още веднъж за всички.
    Бавно но сигурно Аналена Бербок ще ни изВангува ени забравени времена❗️
    Mmdaa war is a bitch.
    Европа има навик веднъж на всяко едно столетие да настъпва ена и съща
    :) “мотика” на Изток.
    Нищо по различно и за тези сто години.
  • 54 🇧🇬🇪🇺💯

    13 0 Отговор
    Реално, от тринадесет до петнадесет милиона са извън Окрайната по една или друга причина❗️
    От 50 милиона, минус 15, остават 35 милиона украинци, от тези 35 милиона в Украйна възрастни, жени и деца са някъде около 30 милиона❗️
    Остават близо 5 милиона да бъдат военизирани обучени и готови за война❗️
    Немски танкове, американски танкове, Patriot Missiles и так далее… , това е военна техника за която трябва технологично подготвен персонал❗️
    Подготовка и подръжка са
    “логистични” задачи “ever after”, доставка и заменяемост на военни системи, оборудване са задачи
    “ever after”❗️
    Пет милиарда € евро на месец е сумата на старта във Войната в Окрайната, следващата сума реално може да е 10/15 милиарда € евро на месец и так далее…❗️
    Mmdaa war is a bitch.

    Коментиран от #58, #60

  • 55 6666

    1 7 Отговор

    До коментар #17 от "еалиста":

    Този пост е лъжлив.
  • 56 Матей преображенски

    16 1 Отговор
    ВСУ е изтеглило повечето от 40-хилядната групировка от Артьомовск,останали са десетина хиляди да се съпротивляват до последно.Те не могат и да избягат ,защото са обкръжени,нито да си извозят техниката или да получат продоволствие и боеприпаси,напълно са обречени.Руското настъпление постепенно набира обороти,а бандеровците губят сили и отпадат като възможности за съпротива.Решили са да докарват всякакви наемници,дори ислямисти от близкия изток.

    Коментиран от #59

  • 57 Сатана Z

    14 1 Отговор
    🔥Ситуацията в района на Бахмут

    Части на ЧВК "Вагнер" навлязоха в друг район на Бахмут - Буденовка в югозападната част на града.

    „Музикантите“ ликвидираха опорен пункт на врага и в момента се движат през територията на Мариуполското гробище към вътрешността на града.
    Направо ги взимат на караминьол,работят снайперисти и тежки танкове разрушават сградите с укронацисти и НАТОвски войски преоблечени като наемници.

    Z
    Z
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Мишел

    12 0 Отговор

    До коментар #56 от "Матей преображенски":

    Източник: кабинетът на Зеленски.
    Изтеглянето е извършено през последната седмица, до събота, когато бе завзета Красная гора и последната транспортна артерия към Артьомовск попадна под огън на руската артилерия с право мерене .
    Боеприпасите и храната свършват, липсва ежедневната ротация на 1000 украински военни. Следва предаване в плен на остатъците от 10000 украински военни от гарнизона в града.
    Следва
  • 60 Мишел

    8 0 Отговор

    До коментар #54 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Комисията по бежанците към ООН даде поредното сведение за броя на украинските бежанци в Европа и в Русия. Към 25.01.2023 той е бил 18 400 000 човека.
  • 61 Мишел

    11 1 Отговор

    До коментар #50 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    А ти провери ли дали танковете не са украински?
    Защото имаше такъв клип от руски безпилотник с украински бронирани машини, навлезли в украинско минно поле.😃
    Тъй като украинците не могат да се похвалят с кой знае какви успехи на фронта, те взимат руски клипове , клипове от съвсем други войни, клипове от компютърни игри и от тях сглобяват собствени клипове. Наскоро попаднах на клип, в който украински самолет размаза с оръдието си руски самолетоносач с десетки самолети на палубата.😃

    Коментиран от #63

  • 62 пенко

    8 1 Отговор
    НЕ ВСИЧКИ УКРИ СА БАНДЕРОВЦИ ; М АХНОВЦИ И КОЛЧАКОВЦИ --- НОРМАЛНИТЕ / НЕ СА ШЛЯХТИЧИ / И СА ПРОРУСКИ НАСТРОЕНИ-- И СЕ БЕЯТ ОТ "НЕМАЙ КЪДЕ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 63 🇧🇬🇪🇺💯

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Мишел":

    Възможно е, по всяка всяка вероятност са руски танкове❓
    Линията на настъпление е надолу някъде от към Изюм от другата страна на Артьомовск/Бахмут на Юг до Угледар но един дявол знае какво се случва, тези които знаят мълчат и остават “балъците” кат мен теб да ги обсъждаме нещата в нета❗️
  • 64 Ццц

    2 1 Отговор
    Когато падне Бахмут, изгражданата от 8 години украинска защита ще рухне и офанзивата ще придобие друг облик. Тогава дайте само на Джамбазов да отразява войната. Вярвам, че ще го направи с радост и обективно, както сме свикнали. Бесарабски фронт да не емигрира в Молдова? Скоро и от там ще трябва да бягат.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: