Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 15:40 1 283 15

Битката за Белия дом! Ники Хейли даде старт на кампанията си за първичните избори на републиканците

  • ники хейли-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Бившата губернаторка на Южна Каролина разкритикува президента Джо Байдън и неговите колеги демократи като твърде либерални и настоя, че в САЩ няма проблем с расизма, както те твърдят

Битката за Белия дом! Ники Хейли даде старт на кампанията си за първичните избори на републиканците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ники Хейли стартира кампанията си за президентската номинация на републиканците вчера с призив за смяна на поколенията във Вашингтон и отхвърляне на това, което тя осмива като разделящата САЩ "политика на идентичността", предаде АП.

Говорейки от историческия крайбрежен град Чарлстън, бившата губернаторка на Южна Каролина и посланичка в ООН заложи на теми, които имат за цел да намерят отклик сред републиканските избиратели, които тя ще се стреми да привлече да я подкрепят като първия основен претендент на бившия президент Доналд Тръмп, отбелязва БТА.

Хейли разкритикува президента Джо Байдън и неговите колеги демократи като твърде либерални и настоя, че в САЩ няма проблем с расизма, както те твърдят. Но от време на време се появяваха нотки, които биха могли да се харесат и извън републиканските среди, включително призиви за единство и критика на корпоративното спасяване.

Хейли, която е на 51 години, заяви, че републиканците многократно са губили народния вот на последните избори, защото „не са успели да спечелят доверието на мнозинството американци“. Решението, каза тя, е "да се доверим на новото поколение".

"Америка не е преминала разцвета на силите си“, каза тя пред няколкостотин души, събрали се близо до центъра на Чарлстън. "Просто нашите политици са в в това положение“.

Това беше очевиден удар по Байдън, който на 80 години е най-възрастният президент в историята - факт, който смущава дори някои демократи. Но това беше обида и към Тръмп, който за трети път се кандидатира за Белия дом и остава популярен сред широки слоеве от републиканските избиратели. Тръмп е на 76 години и е имал възходящи и низходящи отношения с Хейли от първите дни на кампанията през 2016 г. до времето, когато тя е била в неговата администрация.

Хейли също така заяви, че би подкрепила "задължителен тест за психическа компетентност на политиците над 75-годишна възраст".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    6 6 Отговор
    Никито е специалистка, само че не в политиката, а в една друга област..

    Коментиран от #7

  • 2 Цола Драгойчева

    7 10 Отговор
    А в Русия даже вече не правят кампании. То и изборите ще ги спрат скоро щото е ясно - Путин. Който н ему харесва - затвор!

    Коментиран от #10

  • 3 ТаУмВзе

    9 7 Отговор
    Краварчето ще се разпадне по зле от СССР!

    Коментиран от #5, #11

  • 4 сусс

    4 2 Отговор
    бай Тръмп като дойде ще му стане подвластничка!
  • 5 Мнение

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Кога тва? Тя година ли или? Тва от соца още го чакаме да се разпада, прогнилия запад и капитализъма...

    Коментиран от #9, #12

  • 6 Хмм

    2 6 Отговор
    тази кампания ми прилича на наще ДМС-и и ток-шоута - изпратете СМС с текст: NIKKI на кратък номер 48324 за да подкрепите ники за президент
  • 7 Песков

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Мда, хич не обича Русия.
  • 8 От страни

    1 6 Отговор
    Я ж па тая. Никва никаквица е тая скубла. Като професионалист е кръгла нула. То оня беше ламер Дони а тая е още по зле.
  • 9 От страни

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Обещавам ти че ще го видиш лично. Баш при соца загазиха здравата ама им провървя с падането на съюза та си "хапнаха" малко. Ама днес нема кво да се яде - Китай не дава, Русия не дава, а Европа е само на едно зъбче че и там е частна собственост не са за пълно ограбване. За да скрият тая криза измислиха ковида и войната в Украйна. Предполагам че няма да го разбереш ама айде - да ти кажа.

    Коментиран от #14

  • 10 От страни

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Цола Драгойчева":

    Ей, бъди човек, остави името на женицата - не го дърпай. Особено в куп с тия глупости дето драскаш тука. По едно време го кара като Пеко Таков - айде върни си Пеко.

    Коментиран от #13

  • 11 От страни

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Как имат 350 милиона само официално регистрирани оръжия ще става нещо при което "Лудия Макс" ще е приказка за лека нощ.
  • 12 хммм

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Ами то в момента е соц ... в Бългейрия и ФАЩ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мнение

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "От страни":

    Добре, батенце, чакам да разбера. Ама докато чакам, ще си цъкам вносни сирена и салами със скоч и уискита от острова. Пък нека идва края на тоя капитализъм, аз добре съм си поживял. Ама докато дойде, ще се и пенсионирам и ще краката на двора ще опъна, пък я се гътна и хоп- дошъл края.

    Коментиран от #15

  • 15 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    А на здраве! Уискито не го обичам ама хубав коньяк що па не. Ще видим.