Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 21:51, обновена 14 Февруари, 2023 22:33 5 311 16

Официално! Ники Хейли обяви кандидатурата си за президент на САЩ

  • ники хейли-
  • републиканска партия-
  • доналд тръмп

Хейли става първият важен кандидат, който ще отправи предизвикателство към бившия американски президент Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия на предстоящите избори

Официално! Ники Хейли обяви кандидатурата си за президент на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившата губернаторка на Южна Каролина и бивша постоянна представителка на САЩ в ООН Ники Хейли обяви, че ще се кандидатира за първичните избори на републиканците за президентските избори през 2024 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че Хейли става първият важен кандидат, който ще отправи предизвикателство към бившия американски президент Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия на предстоящите избори.

Съобщението на Хейли, направено с видео в "Туитър", отбелязва повратен момент за бившата високопоставена служителка в кабинета на Тръмп, която преди две години каза, че няма да подлага на изпитание бившия си шеф за президентските избори през 2024 г.

Но през последните месеци Хейли промени мнението си, обръщайки внимание на икономическите проблеми на САЩ и необходимостта от "смяна на поколенията", намек за възрастта на 76-годишния Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е начело в потенциално широкия сектор, в който ще се търси кой ще спечели номинацията на републиканците за президентските избори през 2024 г., а току-що обявилата кандидатурата си Ники Хейли е чак на последната четвърта позиция, показват данните от допитване на Ройтерс/Ипсос.

Тръмп получава подкрепа от 43% от регистрираните републиканци в ново проучване на общественото мнение, проведено в периода 6-13 февруари.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис е подкрепян от 31 на сто и само 4 процента са за бившата губернаторка на Южна Каролина Ники Хейли, обявила кандидатурата си днес.

Десантис още не е обявил официално кандидатурата си, но мнозина очакват да го направи. Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който също обмисля дали да се кандидатира, получава 7 на сто от подкрепата на републиканците в допитването.

В анкетата на Ройтерс/Ипсос са били интервюирани 1465 регистрирани републиканци, които са част от по-голяма извадка от повече от 4000 пълнолетни американци в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    31 6 Отговор
    ...дрта чанта ...лучи си че е кариерна е-ч-ка
  • 2 китайски балон

    32 6 Отговор
    Бай Дън, като е на 146 години да не би да му е проблем мумифицирането, то Бай Дончо си е направо младеж в сравнение с него.
    А тази бяла лелка няма шанс, следващия президент, ще чернокожо небинарно същество от 139-я пол!
  • 3 хххх

    26 6 Отговор
    Каква извратена пача....
  • 4 хммм

    31 6 Отговор
    Предаваш Тръмп – Тръмп те гази... Правило в Америка!
  • 5 Сандо

    22 6 Отговор
    Ще бъде най-големият сеир в света ако за президент се борят Никито и Камалата.
  • 6 Крокодил

    31 5 Отговор
    Тази освен да "издуха" на бай Дончо мамула, друго няма да направи!!! Тръмп ще е победител!!!
  • 7 българин

    7 21 Отговор
    Тръмпанарите как са се разквичали, мъка мъка.

    Коментиран от #12

  • 8 Ами

    15 14 Отговор
    Ако републиканците издигнат Тръмп за кандидат значи са загубили изборите.
  • 9 ТаУмВзе

    18 2 Отговор
    Нема как да стане, но Сеир да е бейби!
  • 10 Клаус Шваб

    6 9 Отговор
    Вижте го моето момиче на снимката! Още става, нали? Не е за изхвърляне, има още хляб в нея!
  • 11 Чудо голямо !

    17 2 Отговор
    Все тая.Евреите решават.
  • 12 а че

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "българин":

    то който не е байдънар е тръмпанар, ти кажи кои са по-хубавите да ги знаем, щото за мене е все тая, дали магаре или слон му е емблемата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тръм е най добър във външна политика но

    3 5 Отговор
    Де Сантис има най голям шанс. Републиканците трябва да се откажат от архаичните си становища против абортите и да подкрепят легализация за смяна на пола, но след 18 годишна възраст. В противен случай пак ще загубят заради такива елементарни популистки глупости.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Потребител

    0 0 Отговор
    Страшна мадама, ще гласувам за нея.