Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Февруари, 2023 17:25 6 408 142

Грешката на Путин

  • владимир путин-
  • грешка-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • зеленски-
  • кремъл-
  • путин-
  • володимир зеленски-
  • оръжия-
  • съпротива

Путин смяташе, че Зеленски и украинската армия са слаби и няма да бъдат в състояние да окажат съпротива. Това се оказа грешка.

Грешката на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Колко дълго може да издържи той?

Нощ след нощ, украинският президент Володимир Зеленски прави емоционални видеообръщения, повдигайки духа на своите войски в борбата им срещу руските нашественици и опитвайки се да задържи световното внимание фокусирано върху съдбата на народа си, пише БТА.

Той успешно лобира Запада за оръжия, преодолявайки табу след табу в този процес - първо за изпращането на каквато и да е смъртоносна помощ и напоследък за доставките на бойни танкове, които биха помогнали на Украйна да започне контраофанзива. Зеленски, който сега е на 45 години и е на власт от 2019 г., не дава никакви признаци да се отказва.

Това обаче важи и за руския президент Владимир Путин, който започна своята "специална военна операция" в Украйна на 24 февруари 2022 г. и изглежда се подготвя за продължителна война.

Когато руските войски се изсипаха през границата, малко хора очакваха преобразяването на Зеленски, бивш телевизионен комедиен актьор, чиито рейтинг на доверието намаляваше с увеличаването на общественото недоволство от широко разпространената корупция, безпокойството за икономиката и лошото управление. В процеса на натрупване, докато Русия съсредоточаваше войски по нейните граници, той отправяше критики срещу чуждите посолства и компании, че са изоставили Украйна, като казваше, че те вредят на икономиката, и поне публично изглеждаше, че омаловажава заплахата от сериозна инвазия.

Сега той е добре познат по целия свят, символ на украинската съпротива. В Украйна рейтингът му на популярност почти се утрои и е необичайно стабилен. Непринуден и спокоен, когато посреща новодошли в силно укрепената си резиденция, облечен във военни панталони независимо дали посреща кралски особи или отива при войници на фронтовата линия, Зеленски излъчва стабилност и непоклатимост.

Той все още е изправен пред огромни задачи. Украинският президент все още не е осигурил доставки на усъвършенстваните западни изтребители, за които казва, че са нужни, за да отблъсне назад руските войски, нито членство на страната си в Европейския съюз. За момента няма и изгледи за присъединяване към военния алианс НАТО.

Но въпреки че понякога е с подпухнало лице, със сенки под очите си, той не показва признаци, че може да се оттегли, и миналия месец предприе реорганизация на правителството, за да сложи край на общественото недоволство във връзка с корупционен скандал.

"Зеленски изненада много хора… Те подцениха неговите лидерски качества", каза Володимир Фесенко, базиран в Киев наблюдател, според когото Путин е преценил грешно Зеленски. "(Путин) подготви специална операция, не цялостна война… защото смяташе, че Зеленски и украинската армия са слаби и няма да бъдат в състояние да окажат продължителна съпротива. Това се оказа грешка", заяви Фесенко.

АЗ СЪМ ТУК

Докато съдбата на Украйна висеше на косъм в началото на руската инвазия, Зеленски се снима с мобилен телефон и декларира, че той и неговата страна ще продължат да се борят.

"Я тут" ("Аз съм тук"), каза лаконично той. Това бе началото на едно общуване в реално време в социалните мрежи, което Зеленски води от самото начало на войната, изпращайки просто и ясно послание: "Ние ще победим". Репортери от Ройтерс станаха свидетели как украински войници плачат в окоп близо до фронтовата линия, когато той правеше емоционалното си обръщение по случай Нова година.

"Това е годината, когато Украйна промени света. И светът откри Украйна. Казаха ни да се предадем. Избрахме контранастъпление!", каза Зеленски. За разлика от него Путин често изглежда мрачен и изолиран, отправяйки заплахи срещу Запада или Украйна от Кремъл и рядко е забелязван на обществени места с изключение на предварително организирани събития. Постоянен поток от чуждестранни лидери, високопоставени лица и знаменитости предприеха дългото пътуване с влак до украинската столица, за да се срещнат със Зеленски в неговата резиденция с изглед към Киев.

Милиарди долари чуждестранна помощ се изляха в Украйна. Сътрудници описват пренатоварения график, който от деня на инвазията е включвал 377 телефонни разговора с други лидери и ръководители на международни организации, 41 обръщения към парламенти и чужди народи, както и 152 срещи и редица други обръщения.

СЕГА НЕ Е ВРЕМЕТО

Говорещ руски украинец от еврейско семейство от стоманодобивния град Кривой рог, Зеленски започва професионалния си път като актьор. Той получи известност, изпълнявайки главната роля в телевизионния сериал "Слуга на народа", което привлича вниманието на украинците, на които корупцията им е дошла до гуша. В сериала той играе ролята на честен учител, придобил слава след получил масова популярност онлайн урок за корупцията, и станал президент, продължаващ да надхитрява нечестни депутати и бизнесмени.

Тогава през 2019 г. животът започва да подражава на изкуството. Зеленски бе избран за президент, след като обеща да се бори срещу корупцията. В записано малко след руската инвазия видеопослание той цитира разузнавателни данни, според които Москва го е обявила за цел номер едно, а неговото семейство - съпругата му Олена Зеленска и двете им деца - за цел номер две. Според Антон Грушецки, заместник-директор на Международния институт по социология в Киев, рейтингът на Зеленски е между 70% и 80%.

"Стабилността на това ниво на доверие е безпрецедентна в историята на Украйна", каза той. Главните му съперници до голяма степен са изключени от вземането на решения и някои чуждестранни дипломати споделят в частни разговори своите притеснения за концентрацията на власт в ръцете на неговия екип. Политическото съгласие издържа и Зеленски бе в състояние да започне кампания за отстраняване на подозирани в корупция представители на властите, сред които бяха и някои близки до неговата собствена властова база.

Бившият украински президент Петро Порошенко, който Зеленски победи на изборите през 2019 г., каза, че да се прави оценка на военновременното управление на Зеленски ще бъде неуместно по време на конфликта. "От 24 февруари 2022 г. не съм лидер на опозицията, защото както Зеленски, така и Порошенко са войници. И всички украинци трябва да се обединят не около личности, а около Украйна", каза Порошенко за Ройтерс. "Хората ще дадат каквато и да било оценка за работата на Зеленски и Порошенко след нашата победа", добави той.

Засега Зеленски изглежда има подкрепата на народа. "Той остана тук, не изпадна в паника", каза Антон Фьодоренко, командирът на военна част с кодово име "Мазда", служеща в Източна Украйна.

Зеленски "незабавно предприе серия от действия и постъпки. Той привлече вниманието на световната общественост към Украйна, което също е много важно. Показа този проблем пред света", заяви военният командир.

ТОМ БАЛМФОРТ ОТ РОЙТЕРС

Превод: Светослав Танчев


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    111 39 Отговор
    БТА не е на нивиото да коментира действията на ПУТИН

    Коментиран от #51, #56, #108, #117

  • 2 Факт

    52 90 Отговор
    Грешките се плащат скъпо.Този дядка ще ходи на оня свят но руския народ ще тегли и ще плаща масрафа.

    Коментиран от #53, #103

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Таксиджия от Ленинград

    39 52 Отговор
    Грешата на Путин е, че е слязъл от таксито
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БОЗА

    67 21 Отговор
    "Нощ след нощ, украинският президент Володимир Зеленски прави емоционални видеообръщения, повдигайки духа на своите войски в борбата им срещу руските нашественици и опитвайки се да задържи световното внимание фокусирано върху съдбата на народа си, пише БТА."

    Гнусна лъжа-ТОЙ не спи...той иска мощно денонощно... ;-))))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 7 9М730 Буревестник

    81 29 Отговор
    В Окрайна медиите се контролират от Киев който не слуша идват бандерите и го убиват
  • 8 Хитро

    32 60 Отговор
    Англосаксите вкараха тъпи.те ушанки в капана.Сега срещу 200 млр долара/жълти стотинки за тях/ ще си решат проблема с Русия.

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Всички грешки

    69 24 Отговор
    на Путин са правилни.Просто поживейте още мъничко и ще го разберете..
  • 11 История Бг

    70 26 Отговор
    Окрайна е грешка на историята и президента Владимир Путин сега я корегира
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    69 21 Отговор
    Зеленски, всеки ден хвърля хиляди ловени от улицата и зле обучени в месомелачката на фронта, с едничката цел да реве за още пари и оръжия, и още и още.... Оръжията няма да му помогнат. Трябва му време за да обучи хора за тези оръжия, а и хора няма. Вече няма желаещи украинци да се бия, мобилизират жени, деца стрелят на фронта. Време няма кой да му даде, няма как да си купиш време. Това му е проблемът на Зеленски. Каза им Путим, че колкото повече време трае операцията, толкова по-болезнено ще е. Резултатът накрая ще е един същ, пътищата до него са различни, е Зеленски го накараха да избере трудният път. А путин си е направил сметката, готов е за всички сценарии, готов е да плати и висока цена

    Коментиран от #28

  • 14 Ще става фараон казаха

    23 33 Отговор
    Грешката на путин е че реши че и той иска да е мумия във мавзолей
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Реалист

    30 14 Отговор
    Така пръбяха и нацистите 1945 Адолф го обича цяла Германия, а истината беше, че цяла Германия го мрази
  • 17 Реклама на Зеления наркоман и фашист

    52 15 Отговор
    От господарите му от краварника! Кога ще изкъпете и облечете този Зелен смрад в нещо чисто! А като цяло статията е издържана в духа на пропагандата на краварите слушали сме я за Югославия, Ирак, Сирия Афганистан, Либия и още много други съсипани от тях държави, а забравих Чили!
  • 18 Само питам

    21 43 Отговор
    Нали щяхме да умираме от студ и да мръзнем щото няма газ? Какво стана?
    Хем не купуваме руска газ, хем не сме умряли. Макак ставата тия фокуси?

    Приходите на Газпром са надолу с 50%, а ние си имаме газ и си ядем френски сирена и италианско вино.

    Коментиран от #31, #33, #37, #46, #83

  • 19 Гориил

    39 13 Отговор
    Украйна ще почувства своята слабост веднага щом стотици милиарди евро бъдат изчерпани, глупаво и безразсъдно изгорени в тигела на войната.Русия може да чака сто години. Имате възможност да разполагате с ресурси за няколко години.
  • 20 Император Путин

    11 12 Отговор
    Ще ме помнят Руснаците и Украинците вечно но не знам как
  • 21 Окраин4е

    38 18 Отговор
    Много го обичаме Зеленски затова се е скрил в Полша и го пазят американци
  • 22 Мдааа Дааа

    39 14 Отговор
    Наистина Путин допусна грешка...
    Ще му тежи на съвеста, че това не го направи още 2014 год. и днес света да си живееше в мил и спокойствие, а и янки и пyдели да бяха се кротнали!!!

    Коментиран от #62

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Подвеждащо заглавие

    36 8 Отговор
    Пишете в заглавието, че текстът е за Путин, а в него чета само Зеленски това-Зеленски онова...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Извинявай

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Първият минус е сгрешен "+"

    Коментиран от #42

  • 27 Яне Сандански

    40 18 Отговор
    Путин ще постигне целите си дори с разрушения в пъти по големи от ВСВ в Европа .Няма друго спасение за Русия .Или Русия печели или света изчезва и жалко ,че запада и най вече Европа не го е разбрала и е коленичила пред САЩ .Дори съседите на САЩ от латинска Америка желаят Русия да спечели но европейските васали погубват икономиките си и народа си за да угодат на световния търтей и терорист.

    Коментиран от #41, #77, #92

  • 28 Тринити

    41 11 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Зеленски работи за терористите от ФАЩ и ползва народа си за интересите на ФАЩ
  • 29 Пак ли пропаганда

    26 8 Отговор
    Пак ли знаете по добре, кой какво искал?
  • 30 Грешката му е, че не сдаде поста докато

    13 29 Отговор
    е уважаван, а се докара до състояние на параноидна мишка, криеща се в ниша дупка и която всеки чака с лопата в ръка, да се покаже отнякъде.

    Коментиран от #38, #50

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Студопор

    37 13 Отговор
    Всъщност, Зеленски и украинската армия са една смешка. Ако някой не е забелязал, Русия води война не само срещу Украйна, но и срещу редица други държави, които не спират да наливат масло в огъня, изпращайки муниции и бойна техника.
    Всъщност срама не е за Путин, а за НАТО и останалите подмазвачи. Вече близо година, не могат да спечелят войната, а икономиките им са на път да се разпаднат. Дори наскоро се появи статия, в която се казваше, че воената промишленост на Европа изнемогва, защото не може да насмогне на търсенето.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ха ха ха

    15 20 Отговор
    Колко мъка има в душата на рушкия трол.....
  • 36 Не е лошо

    30 11 Отговор
    Световната общественост да забележи що за птица е националния им герой Бандера...фашист,какви са Азов и десен сектор. Що за закон е закона за украинския език и къде в ЕС има подобен и каква ценност застъпва
  • 37 Само отговарям

    30 13 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Зима с летни температури не е зима.
    Газът пак си е руски, но с печалби от трети страни.
    Сирената, които си похапваш така и така не идват от русия.
    И ако си ходил скоро в Русия ще знаеш, че е доста по-добре устроено от у нас.

    Коментиран от #47

  • 38 Абсолютно точно казано.

    10 9 Отговор

    До коментар #30 от "Грешката му е, че не сдаде поста докато":

    Отнася се както за "свои", така и за чужди. Няма по мразен човек в момента по цял свят. Дори и тези които са му уж приятели, биха живели много по-лесно ако някой му пресече белтъка.
  • 39 Кресна

    28 11 Отговор
    Наближава момента в който армията на Украйна ще се обърне срещу собствените си политици и САЩ ще са тези които ще бомбадират Киев с лъжата ,че е Русия озлобени от загубените пари и нежеланието на армията да умира за интересите на САЩ и богатството и корупцията обхванала Зеленски и хората около него ,след което САЩ ще вкарат бързо Полша във войната .
  • 40 9003

    23 8 Отговор
    Соросоидите се напъват да излъскст к@лния фашист Зеленски който служи на чужда държава
  • 41 Вярващ

    8 18 Отговор

    До коментар #27 от "Яне Сандански":

    Аве другар ти наистина им вярваш на ушанките..евала..защо си мислиш че сега ще е по различно от 91 година

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 И кво

    21 7 Отговор
    е спечелила Украйна досега?

    Коментиран от #48, #68, #85

  • 44 Пешките

    6 1 Отговор
    неправят грешки, понеже нямат собствена воля. НЕХОРАТА, които действително управляват нещата са в сенките на тези, които ви показват.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Просто

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Природа! Всички ли магистралки на америака за България са с интелект на първолаци?

    Коментиран от #49

  • 47 Само питам

    10 22 Отговор

    До коментар #37 от "Само отговарям":

    Руска ти е чотурата. Гапром губи, ама газа бил руски. Дооообре.
    Чакай да си набича климатика на 25 градуса, че ми е хладно по къс ръкав.

    Все нещо не ви се получава май. зимата била топла, пък танковете били ръждясали, ама армията не била обучена.. ама те украинците им давали оръжие, ама що се бият ся? Ама те е ся се разпада прогнилия запад ама до 3 дена взимаме Киев. ама след 4 дена сме в бахмут. Ех тия големи късметлии на запад ве...
  • 48 медведев

    9 8 Отговор

    До коментар #43 от "И кво":

    от година не съм изтрезнявал
  • 49 Проста

    9 8 Отговор

    До коментар #46 от "Просто":

    ти е главата. Как пък все не ви се получават заканите. Все запада се разпада и все русия на загуба накрая... Ей, никакъв късмет нямате значи...

    Коментиран от #55

  • 50 Гориил

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "Грешката му е, че не сдаде поста докато":

    Вашите ритуални танци и пропагандни реверанси няма да променят нищо в прогнозата за следващите сто години.

    Коментиран от #63

  • 51 Грешката е на гинеколога,

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    че не го е абортирал и хвърлил в кошчето .
  • 52 Грешката му е

    11 7 Отговор
    че прекалено ги жали неблагодарниците укри!Можеше за един месец да я срине до основи тая измислена държава!

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Пинг-Понг

    18 9 Отговор
    Ако не беше външната помощ едва ли щяха украинците да агонизират толкова и нямаше да има толкова безсмислено погубени човешки животи.
    Руснаците напредват с минимум загуби на човешка сила и цивилно население.
    Резултатът в крайна сметка ще бъде един и същ, без значение колко време ще се протака.

    Коментиран от #64

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 0013

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Вие не сте на ниво да коментирате БТА.

    Коментиран от #66

  • 57 Иватушка 🇷🇺

    7 8 Отговор
    Путин разчиташе на илюзията, че без руски газ Европа ще измръзне, но замисълът му не се осъществи благодарение на Лукашенко, който нацепи достатъчно дърва.

    Коментиран от #65

  • 58 СЕРИОЗНО

    0 6 Отговор
    Продукти Четвърто тримесечие 2021 Четвърто тримесечие 2022
    Хляб и тестени изделия - кг 19.6 18.9
    Месо - кг 10.1 9.6
    Месни произведения - кг 3.9 4.1
    Мляко прясно - л 4.8 4.7
    Мляко кисело - кг 6.9 6.9
    Сирене - кг 3.0 3.0
    Яйца - бр. 40 39
    Олио - л 3.0 2.7
    Плодове (пресни и замразени) - кг 13.3 12.8
    Зеленчуци (пресни и замразени) - кг 16.6 17.1
    Фасул, зрял - кг 1.1 1.1
    Картофи - кг 7.1 6.9
    Захар - кг 1.7 1.6
    16.02.2023

    Коментиран от #101

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Кажете

    8 7 Отговор
    Какво спечели Украйна досега?

    Коментиран от #67, #71

  • 61 Хитлер

    8 11 Отговор
    Моето момче путин върви по моя път и моята борба и ще свърши като мен за третия райх
  • 62 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    8 7 Отговор

    До коментар #22 от "Мдааа Дааа":

    ГРЕШКАТА НА ПУТИН Е ЧЕ ТРЯБВАШЕ КАТО КРАВАРИТЕ ДА СРИНЕ УКРАЙНА ...КРАВАРИТЕ ЗА 20 ГОДИНИ БЯХА ИЗГОНЕНИ ОТ АФГАНИСТАНСКИТЕ КОЗАРИ ...САМО С КАЛАШИ ..КРАВАРИТЕ НЯМАТ НИТО ЕДНА СПЕЧЕЛЕНА ВОЙНА ДАЖЕ С ТУЗЕМЦИТЕ ОТ ВИЕТНАМ СИРИЯ ,ИРАК
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Вярващ още един

    10 4 Отговор

    До коментар #54 от "Пинг-Понг":

    Има в ютюб едно хале с вангеровци в чували от днеска вземи се просвети малко че говориш глупости
  • 65 Въй

    9 5 Отговор

    До коментар #57 от "Иватушка 🇷🇺":

    Ама тя Европа не измръзна ли? Аз си мислех, че там вече се греят на кофите на улицата... Как оцеляха милите без газ? Ама щяха да са по затворите ако климатика бил над 16 и не се къпали... Каква стана тя, а каква я мислехме...

    Коментиран от #119

  • 66 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    5 7 Отговор

    До коментар #56 от "0013":

    МИ КАК СЕ КОМЕНТИРАТ ЛЪЖИТЕ НА МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРАВАРИТЕ .ВЧЕРА ДОЙДОВА И ГИ ИЗКОМАНДВАХА ДА ДАВАТ ПУШЕЧНО МЕСО ЗА УКРИТЕ
  • 67 Зеленски

    9 13 Отговор

    До коментар #60 от "Кажете":

    Украйна спечели много и ще разбереш скоро

    Коментиран от #75

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Жена Зелена

    9 16 Отговор
    Не разбирам едно само ,защо ЗАРАДИ един обратен хомосексуален олигофрен руски с име на женски полов орган и с физиономия като болен нахапан картоф ,трябва да умират нормалните кадърните и сладки хора като мен ,русия е БРЕМЕ ,недоразумение на ПРИРОДАТА ,путин е БРРЕМЕ и пълен хомосексуален олигофрен ,всички негови дейности са неоправдани и шизофренични,,,,,,
  • 70 Казуар

    8 2 Отговор
    Дни преди Русия да нападне Украйна от руските спецслужби са си резервирали места в хотели, барове и др. в Киев.
  • 71 А какво и колко

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "Кажете":

    ,,загуби РФ досега?Все пак те раздадоха картите? Или до този урок не си стигнал още!?!
  • 72 покрайна

    7 6 Отговор
    е на колене. Няма войници, няма оръжия, няма хора.

    Коментиран от #90

  • 73 ама друг път

    10 7 Отговор
    "Зеленски излъчва стабилност и непоклатимост." от белото дека го шмърка !
  • 74 Гориил

    15 3 Отговор

    До коментар #63 от "Гориле,":

    Не преувеличавайте гласувалите за това. Европейският парламент е гнездо на корупция и непотизъм. За Европа нещата са много по-лоши.

    Коментиран от #89

  • 75 Аха

    1 4 Отговор

    До коментар #67 от "Зеленски":

    Около 20% по малка е и 100-200 хил. гърла по малко ще храни
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Уса

    12 7 Отговор
    Пишете без да сте питали Путин.Много добре е знаел,че украинската армия е най-силната армия в Европа и то благодарение точно на Путин.Наложи се да стигне до Киев а после да отстъпи,за да разтегне фронта в по-малките градове,където и цивилните жертви са по-малко.Даде шанс на тези региони да се евакуират и се отвори фронт.Русия води интелигентна война различна от западното разбиране за война в която цивилните жертви са многобройни.Ако Русия действаше както запада отдавна всичко да е приключило с геноцид над украинците.Затова украинците в сащ не излизат на протести имразят зеленски жалото човече,което затрива Украйна

    Коментиран от #98, #110

  • 79 Тази

    10 8 Отговор
    битка е загубена от покрайна. На богатите им омръзна да наливат пари в кофа без дъно.
  • 80 Песента на Путин!

    4 1 Отговор
    А значи нужно е едно – победа.
    Не, за цената ние няма да спорим!
  • 81 СБО

    9 5 Отговор
    Специалната боклуджийска операция се развива изключително успешно 👏👏👏

    Безсмислени Разрушения за милиарди и тонове и тонове токсичен боклук и обикновен боклук по земите на източна украйна езерата и реките

    Жертви и от двете страни в пъти повече от превръщането на конфликта от локален в национален си изгледи за интернационален поздравления другари поздравления. 👏👏👏

    Всичко започва от това че другари се правят на "хитри" за да имат повече гласове в оон и създават изкуствени държави белорус и украйна 👏👏👏
  • 82 Мислите

    15 10 Отговор
    че Русия ще загуби? Още не сте видели нищо…

    Коментиран от #84, #87, #97, #118

  • 83 Румен

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    И аз това се питам?, знайш ли как се опитвах да изпълня заръката на вожда, мъчихме се с гълъба ама не стана, сега пак се опитвам, ама дали ще стане..незнам, Абе хич не са добри нещата.
  • 84 Не, никой не мисли така

    8 14 Отговор

    До коментар #82 от "Мислите":

    Мислим, че Русия ще изчезне.

    Коментиран от #91, #93

  • 85 аааааааа

    6 4 Отговор

    До коментар #43 от "И кво":

    ами има по-малко население, по-малка територия и ако запада й спре помощите ще трябва да се предаде
  • 86 Къде е грешката?

    14 11 Отговор
    Путлер не е виновен! Ако не беше той, щеше да е друг КГБец. Това е психология и патология в управлението на Русия от 300г насам! Така не се и научиха, че никой не им е длъжен с нищо, и със заплахи и шантаж няма да я докарат до никъде! Дреме им на управленците за народа! А народът е така зомбиран, че остави Елцин да върне КГБ във властта,когато му пареше под краката! А той Вовата, миличкият, скромен, смирен, щеше да управлява само 2 години като министър председател, защото не искал власт, а бил слуга на народа, а все още и с томахоук не можеш го мръдна от трона!
    Руснакът свобода не е виждал никога! А защото го заливат с пропаганда всеки ден, откакто не се управлява с императорски декрети или черезвичайни заповеди, просто няма възможност за друга гледна точка.
    Руснаците, които са обикновени хора, но живеят на запад, пак са си с имперското самочувствие за някаква неразбираема уникалност и неподръжаемост, но никой не се е върнал за да се бие, защото руснака мисли само за собственото си оцеляване, а бащицата за всичко останало!

    Коментиран от #100

  • 87 Ами хайде де....

    5 2 Отговор

    До коментар #82 от "Мислите":

    Това...нищо не сте видели още...кога ще го видим?, цяла година стана вече.

    Коментиран от #99

  • 88 покрайна

    7 7 Отговор
    е на командно дишане.

    Коментиран от #96

  • 89 Както искаш, другарю.

    4 3 Отговор

    До коментар #74 от "Гориил":

    Стой си на тая кълка и се моли да си прав. Защото ако не си......
  • 90 Ха ха ха

    10 4 Отговор

    До коментар #72 от "покрайна":

    Е като няма оръжие, войници и е на колене , защо я не превземете ве ватенки......

    Коментиран от #94, #130

  • 91 Значи не мислите

    6 6 Отговор

    До коментар #84 от "Не, никой не мисли така":

    А чакате лъжците от САЩ и Великобритания да мислят вместо теб! 😃
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Чул те

    8 2 Отговор

    До коментар #84 от "Не, никой не мисли така":

    Господ

    Аз само мога да стискам палци и да повтарям на червените другари че каквото сам си направиш (беларус и украйна още миналия век) никой друг не може да ти го направи
  • 94 Е що ли

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "Ха ха ха":

    Ъъъъъъ, да не би да не искат! Ъъъъъъ? 🤔
  • 95 Русия

    8 7 Отговор
    превъзхожда покрайна във всичко. В пъти повече. покрайна няма шанс. Нито един.
  • 96 Като гледам валутните курсове,

    10 6 Отговор

    До коментар #88 от "покрайна":

    Търговските сделки, санкциите, икономическото развитие, инвестициите, и рейтинга,. РФ е в клинична смърт. Само. Само машините и поддържат все още дишането и пулса. Ама те са чуждо производство. И то на "врага". Така, че не се знае, кога ще им писне и ще дръпнат щепсела от контакта.

    Коментиран от #122

  • 97 Така е!

    3 4 Отговор

    До коментар #82 от "Мислите":

    Видяхме достатъчно! Няма такъв смях и резил! Няма и такава липса на еволюция в едно общество!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 !!!

    3 6 Отговор

    До коментар #86 от "Къде е грешката?":

    Да те видя аз,ако се наложи да ходят войниците на НАТО!Тоталната мобилизация.И гък няма да кажеш?

    Коментиран от #102, #105

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 КовидманЯк

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Той нали беше болен от рак и умря?Освен това свърши ракетите у танковете.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Така е!

    0 4 Отговор

    До коментар #100 от "!!!":

    Ще се запиша даже доброволец! Вече споменах, че украинците не ме искат, защото съм дърт! Ти къде ще се криеш?
  • 106 Хаха

    5 3 Отговор

    До коментар #104 от "Ами записвай се":

    Дали? Щото като гледам никой от вас не е хукнал да помага на матюшка!

    Коментиран от #111

  • 107 Почнах да чета уж за Путин...?!

    11 4 Отговор
    Пък като започна едно хвальотене за Зеленски...,чак не издържах и на половината на статията,спрях да чета...
  • 108 Алекс83

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    На диктатора-убиец ли??
  • 109 ЛиБеРаст

    5 5 Отговор
    Зеленски е "избран" за президент заради това, че е хазар, както собственици на парите в света. Не го интересуват нито руските руснаци, нито украинските руснаци. Единствено изпълнява задачите на гена и кръвта, задачи които да запазят световното господство на хазарите банкери.

    Коментиран от #112

  • 110 Така е!

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Уса":

    Оправдания цял живот!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "ЛиБеРаст":

    Хазарите? Това е ново! Би ли развил тезата, че изпаднах в умиление!
  • 113 Реалиста

    8 4 Отговор
    Предстанете да величаете украинският клоун и неговите господари САЩ и ЕС! Спрете тези ще запалят света!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Де видя дуене

    4 6 Отговор

    До коментар #114 от "Така е!":

    Аз виждам само гладкомозъчни фенове на лъжите на САЩ! А аз честно да ти кажа, не уважавам лъжците! Нещо са ми като отпадъци! Та да си кажа мнението и истината за интриганта САЩ, основната причина за тази война, не мисля, че се нарича дуене! Ама ако тъй ти се нрави, тъй да е! Не ме вълнува честно казано!
  • 116 ТрампЛин

    4 0 Отговор
    Войната е мир! Поражението е победа! Лъжата е истина! Крепостничеството е свобода!
  • 117 На путин му е простено да греши.

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Нек си греши.Стар е вече.Иначе Слава на Зеленски!Внася бодрост в армията и народа Вдига и духа и авторитета на Украйна,докато путин срива авторитета на русия.
  • 118 Добре

    5 4 Отговор

    До коментар #82 от "Мислите":

    Ама тая година ли ил кога? Все чакаме да видим.. Закапе разпада на ЕС, на САЩ, на прогнилия капитализъм... Докато чакам тука къщи вдигнах, внуци отгледах...
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ортодокс

    2 1 Отговор
    21-годишният син на пропагандиста Владимир Соловьов, Даниил, е бил забелязан в известен лондонски гей клуб, както и на оргия, където са отишли след това участниците в партито. В гей-общността синът на Соловьов е наричан "блондинката" - Блонди

    The Sun -има и снимки

    Коментиран от #121

  • 121 Копейко

    2 1 Отговор

    До коментар #120 от "Ортодокс":

    Същия като на Коцето от възраждане сина му. Имал си приятел ММА боец. Малкото джендърче.
  • 122 Компетентен

    9 5 Отговор

    До коментар #96 от "Като гледам валутните курсове,":

    Хахаха, несретен лъcкач, какви валутни курсове гледаш, бе? Рублата спрямо доларът е на същите нива, като преди година !!! Руската икономика е стабилна, докато в ЕС индустрията се срина, фалират десетки хиляди предприятия. Как точно потреблението на газ в ЕС падна с над 30%? Това е истината за мантрата, че "Русия се е провалила в газовия рекет" !!! Във великата "европа" затварят предприятия, със 100+ годишна история !!! За Русия дори МВФ и световната банка вече прогнозират икономически ръст още тази година и още по-голям догодина. Русия има валутни и златни резерви вместо дълга, САЩ и слугите им са затънали в борчове до над шията. Ти замисляш ли се, бе - дакел клепоух, какво ще стане, ако Китай откаже да участва в рефинансирането на щатският външен дълг? ФАЛИТ, момче - фалит му се казва.

    Коментиран от #126, #139

  • 123 Цензура

    11 3 Отговор
    ДОКОГА финансираната от нашите данъци БТА, ще бълва гнъсна уkpoпска пропаганда? Нарушават собствения си морален кодекс - да пускат проверени, истински безпристрастни новини !!! Оня ден пуснаха такава пoмия от абсурдни лъжи, че не издържах и три абзаца да чета.

    НЕЗАБАВНО директорът на БТА да бъде уволнен !!!
  • 124 Оптимист

    6 2 Отговор
    След време грешките на Пуутин ще видим на Орлов мост с погачата за освободителите
  • 125 Ветеран от Протеста

    3 5 Отговор
    Най голямата грешка е на майката на Путин,че го е родила,обаче сега ,логичния ход на събитията, ще поправят и тази грешка!!!
  • 126 Ха ха ха

    3 4 Отговор

    До коментар #122 от "Компетентен":

    Така е .....икономиката на пРоссия даже ще бъде в двуцифрен ръст..... И това се дължи на двуцифрените продажби на новия москвич.....

    Коментиран от #129

  • 127 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Евреите са актьори, часовникари, златари ювелири, музиканти,математици и лекари, но не и миньори,парашутисти,земеделци.Общото между тях е че всички са мнителни,интриганти и страхливи.
  • 128 Поздрав

    0 3 Отговор
    За статията - Ройтерс е авторитет, пример за качество. Добър превод също.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Ушeв

    4 4 Отговор

    До коментар #90 от "Ха ха ха":

    Ти наистина ли мислиш, че Русия не можеше досега поне пет пъти да смaже укpoпската пaсмина? Но как се воюва със страхливци, които се крият зад цивилни? Дори в Бахмут и досега има около 5000 цивилни минимум. Защо yкрите не са ги евакуирали? За Мариуполь да напомням ли?
  • 131 Магелан

    0 0 Отговор
    Едно не мога да разбера какви българчета омат мнениет и пишат разни глупости за русговорящото население в тази част на Европа където никой не може да се определи какъв е?Още повече че тези българчета никога не са ходили и живяли с тези географски области????
  • 132 Магелан

    0 0 Отговор
    Едно не мога да разбера какви българчета омат мнениет и пишат разни глупости за русговорящото население в тази част на Европа където никой не може да се определи какъв е?Още повече че тези българчета никога не са ходили и живяли с тези географски области????
  • 133 Ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #129 от "БПФ":

    Не стига, че цяла зима мръзнахме, не се къпахме...та сега и няма да произвеждаме....

    Коментиран от #134

  • 134 БПФ

    0 3 Отговор

    До коментар #133 от "Ха ха ха":

    Трябва повече да четеш и повече да мислиш. Дори урсулата се хвали, че намалили потреблението на газ с над 30%. Интересно как е станало това?

    Коментиран от #135, #136

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Прокопий

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "БПФ":

    Аа ти вярно не четеш, че мисленето pycopoбетата не го владеете е ясно на всички! 🤣🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣😂😂😂😂😆😆😆😆😆😆
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Читател

    3 0 Отговор
    Само да ви питам какво стана с великия,непобедимия и неразрушим СССР?

    Коментиран от #141

  • 139 Читател

    2 0 Отговор

    До коментар #122 от "Компетентен":

    През комунизма един долар официялно беше 96 стотинки. Хората даваха по 2 лева на тираджии които се връщат от западналия запад за долар. Имаше случай и на 5. Официялен курс е 73 рубли за долар,неофизиялно е 200 за долар. От приятели в Росия знам.
  • 140 Слава на Украйна, слава на героите!

    3 2 Отговор
    Форца НАТО, долу кървавия руски нацизъм!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Рико

    1 0 Отговор
    Зеленски? Историята го извика. И той си е на мястото.
Новини по държави: