Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Февруари, 2023 13:40 2 710 89

Вашингтон подозира Пекин, че ще увеличи помощта си за Кремъл

  • русия-
  • китай-
  • украйна-
  • антъни блинкън

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и ръководителят на китайската дипломация Ван И се срещнаха на Мюнхенската конференция по сигурността

Вашингтон подозира Пекин, че ще увеличи помощта си за Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ подозират, че Китай вече може и да предоставя несмъртоносна военна помощ на Русия за войната в Украйна. Това съобщава NBC, позовавайки се на свои източници в Белия дом. Според тях Вашингтон е обезпокоен и че Пекин обмисля да изпрати и смъртоносни оръжия.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и ръководителят на китайската дипломация Ван И се срещнаха на Мюнхенската конференция по сигурността. След срещата държавният департамент съобщи, че Блинкън е предупредил събеседника си за последствията, които Пекин може да понесе, ако подпомогне Москва във войната или съдейства за избягване на санкциите.

Още новини от Украйна

Източници на NBC твърдят, без да навлизат в подробности, че Китай може би вече доставя "оборудване за пролетната офанзива на Русия" в Украйна - военни униформи и бронежилетки.

Един от източниците на NBC заявява, че ясно са изразили загрижеността си от предоставянето на смъртоносна помощ, и въпреки че все още не смятат, че тази граница е премината, опцията стои на масата.

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, която също говори на Мюнхенската конференция, също констатира, че Китай се е сближил с Русия след началото на войната.

От своя страна Ван И, член на Политическото бюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, с когото Блинкън се срещна, заяви на конференцията, че Китай ще предостави свой план за разрешаване на конфликта и ще изложи позицията си за "политическо уреждане на украинския въпрос".

От една страна, Пекин настоява за необходимостта от зачитане на териториалната цялост, а от друга - изисква "легитимните опасения за сигурността да бъдат взети на сериозно".

Ван И беше външен министър на Китай до началото на 2023 г., а сега оглавява Бюрото на Комисията по външни работи на Китайската комунистическа партия. Този орган отговаря за надзора на външната политика на страната.

По-късно държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен потвърди и в интервю за CBS подозренията на Белия дом, че Китай доставя за руската армия, и има основания да смята, че Пекин може да започне да доставя и смъртоносни оръжия и/или боеприпаси.

"Наблюдаваме това много внимателно. Досега сме виждали китайски компании... и въз основа на информацията, с която разполагаме, имаме опасения, че те обмислят да предоставят и смъртоносна подкрепа. Много ясно им казахме, че това ще създаде сериозен проблем за нас и за отношенията ни с Китай", каза Блинкен.

Той заяви, че американското разузнаване също така има основание да се съмнява в искреността на заявката на Ван И, ръководител на Бюрото на Комисията по външни работи на Китайската комунистическа партия, на Мюнхенската конференция по сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    5 40 Отговор
    бе къв беше оня остров..Дамянский ли..нещо от рода/дето Китай нападна СССР...АААА и в Афган даваха оружие на талибите

    Коментиран от #73

  • 2 Волга Петрова

    9 47 Отговор
    Китай занапред ще храни с ориз и Русия заедно със СК.

    Коментиран от #5, #35

  • 3 ТаУмВзе

    71 9 Отговор
    Краварчето и на Китай се дръвчи, че Русия им е малко! Явно деменцията е заразна. 21 век принадлежи на Китай бе. Питай чичко ви Кисиджър Защо!

    Коментиран от #17, #89

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 8 Отговор
    САЩ имат ИЗГОДА от РУСКО УКРАЙНСКИЯ конфликт
    РАДИО КИТАЙ
  • 5 КОТарАК

    11 40 Отговор

    До коментар #2 от "Волга Петрова":

    отидох в Рашка за волга / върнах се с Олга )))

    Коментиран от #10, #13, #38

  • 6 От страни

    55 9 Отговор
    Ми? Кое ви учудва? Китайците са хитрички ама и те са разбрали че нема да минат между капките и ще се налози да взема нечия страна. Тяхната доктрина гласи че китайската маймуна седи на клона и гледа как се бият тигрите долу а когато се изтрепят тя слиза и прибира всичко. Ама тоя път май маймуната ще слиза щото после расчекване. Цяла Европа пълни скапаните укри с оръжие и си нема ни една ама щом Китай бил могъл д помогне на Русия това вече им прави впечатление. Ми кото повикало - това се обадило.
  • 7 Оти

    41 2 Отговор
    Те пък да не намалят своята за протектората си "Украйна"
  • 8 Майна

    60 5 Отговор
    Русия, Индия, Иран , Китай..
    Край на империалиста САЩ,
    Банкрут за ,,ционистите,, в световен мащаб..
    Унищожена Европа, ако европейците не встанат..
  • 9 РЕАЛИСТ

    62 6 Отговор
    Що за демагогия. Западът се надпреварва да праща оръжие за Украйна, ама щом Китай прати за Русия квичат на умряло.

    Коментиран от #12, #18

  • 10 То за Олга си трябва ...

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Дженито може джени от същияпол
    Левия тротоар

    Коментиран от #21

  • 11 Справедливост за всички

    33 5 Отговор
    Може и да им доставя,след като ЕС,Великовритания и САЩ доставят,редно е и на руснаците някой нещо да доставя.Ся,на цената на какво,това си го знаем де.Кат оная поговорка с магарето в калта,кво са го правили магарето като потъне в калта.Всъщност времето върви,а с времето нали казаха какво отива за украинската армия?
  • 12 русия

    7 40 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    умря и не беше това, което нашите копейки си мислят за нея, че ще им плащата доживот. Времето на руското робство свърши, драги роби.

    Коментиран от #74

  • 13 Дърт вейдър

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Пенсионер мечтател си Величков
  • 14 Майна

    28 6 Отговор
    момента геополитическите промени, причинени от новата Студена война и кризата в Украйна, сближиха Русия и Иран много повече. И двете страни укрепват военните си връзки и Техеран планира да закупи руския усъвършенстван изтребител Сухой Су-35, както беше обявено от бригаден генерал Хамид Вахеди, командващ ВВС на Ислямска република Иран. Това само по себе си е значително развитие: досега Китай остава единствената нация, която е купувала тези от Русия. Подобна покупка би имала потенциала да промени настоящия регионален баланс на въздушната мощ в Персийския залив.

    Коментиран от #28

  • 15 Големи глупости ей

    20 8 Отговор
    Блинкън е предупредил събеседника си за последствията, които Пекин може да понесе, ако подпомогне Москва във войната или съдейства за избягване на санкциите.
  • 16 И от Китай

    24 3 Отговор
    На Блинкън му казали, че ще го "обичат".
  • 17 Не е деменция

    32 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Отвличане на вниманието е. И явно добре се справят, щом никой не говори за никакви тръби и посегателството над суверенитета на минимум три страни и екологическата катастрофа на цяло едно море(колко ли риба изтровиха и умъртвиха, та чак реките изхвърляха с тонове, а ни правеха на луди, че уж било от промени в климата). Това е най-голямото престъпление досега в човеството, но... Мълчим!
  • 18 ТаУмВзе

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Забележете Параноята на краварчето! Китай да им праща оръжие. Щот още тва от СССР НЕ СА ИЗХАБИЛИ. Да не говорим за новите нещица.
  • 19 Той

    37 3 Отговор
    Не е работа на Вашингтон да определя кой на кого да помага.
    Светът не им е БАЩИНИЯ.
    На тях им допадат само продажници и еничери като българите и гнусноте украинци.
  • 20 Сандо

    22 2 Отговор
    От подозрения към сбъдната реалност и след това в един нов,по-добър и справедлив свят,в който ще липсва Световния Хулиган и неговата евроатлантическа банда!
  • 21 КОТарАК

    4 20 Отговор

    До коментар #10 от "То за Олга си трябва ...":

    навремето , който се женеше в рашка , му се смеехме , че не може да си намери жена тука

    Коментиран от #45, #52

  • 22 Приятелски държави са

    25 2 Отговор
    Помагат си.
  • 23 Чорбара

    38 2 Отговор
    Няма по мръсна сбирщина от краварите.Светът трябва да се отърве от тези пиявици иначе ще загине.Малките КРАВАРИ удариха жилищен квартал на Дамаск.Нещо по въпроса от подлогите .

    Коментиран от #37

  • 24 Бай Кал

    29 3 Отговор
    .......Много ясно им казахме, че това ще създаде сериозен проблем за нас и за отношенията ни с Китай", каза Блинкен. ======сериозен проблем за нас, ...... явно Блинкен толкова е полудял завалията, че си мисли че Украйна е щат на САЩ.
  • 25 Майна

    18 1 Отговор
    Както и да рият в земята ,,тъмните,, чрез срещата им се декларира- Суверенен път напред..
    Това, което Раиси и Си запечатаха в Пекин, предвещава китайско надмощие в цяла Западна Азия – силно възприемано в Пекин като естествена последица от признаването и почитането на централната роля на Иран в региона.

    Стратегията на Иран „Поглед на изток“ не може да бъде по-съвместима с BRI – тъй като редица проекти на BRI ще ускорят икономическото развитие на Иран и ще консолидират неговата неизбежна роля, когато става дума за търговски коридори и като доставчик на енергия.
  • 26 Смех 😆🤡🤣

    20 2 Отговор
    Германоюдеите мечтаят за Изтока ама нямат топките да живеят там

    Коментиран от #31

  • 27 Гоуст

    24 4 Отговор
    От статията разбрах две неща.Първо: Китай "Има собствен план за разрешаване на конфликта". с други думи какво иска САЩ не ги интересува. Второ: Цитирам Блинкен" това ще създаде сериозен проблем за нас и за отношенията ни с Китай". Ясно и точно-ще създаде проблеми за САЩ.
  • 28 Пропадналите

    6 23 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    морално и икономически нищожества (русороби) се обединяват както в чужбина, така и у нас. Това им отрежда обща съдба.

    Коментиран от #70

  • 29 Дааааа

    26 2 Отговор
    сериозният проблем за САЩ, е вътре в САЩ ! А Блинкен очевадно е неадекватен и не знае какво говори.

    Коментиран от #32

  • 30 ФАЩистите да внимават

    21 2 Отговор
    Че след разпарчатосването на териториалната административна единица оКраИна, Тайванд е наред...
  • 31 руските нацисти

    5 20 Отговор

    До коментар #26 от "Смех 😆🤡🤣":

    и българските им лакей да се приготвят за Видьовден. Единственото им качество да плюят срещу цивилизацията няма да бъде платено повече.

    Коментиран от #40

  • 32 Сериозен

    7 21 Отговор

    До коментар #29 от "Дааааа":

    пробелм е българският гнусен русороб. Но това си е негов проблем.

    Коментиран от #51, #53

  • 33 НЮЗ БГ

    18 1 Отговор
    ФАЛШИВИТЕ КОЗЯШКИ НОВИНИ
  • 34 Точно пък на Китай

    21 1 Отговор
    Да се прави на интересен тоя индивид, е слабо казано малоумно. В китайските медии масово му се подиграват и осмиват
  • 35 Волга Петрова

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Волга Петрова":

    Тъ.. пич...ка съм, ама пиша
  • 36 Някой

    21 2 Отговор
    И какъв е проблемът? Само сащисаните ли имат прево да преценяват на кого на предоставят помощ?

    Коментиран от #39

  • 37 Мръсната

    4 17 Отговор

    До коментар #23 от "Чорбара":

    русофилистична сбирщина квичи срещу природата тук във Форум.
  • 38 гост

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Абе писанке Олга е по български , по руски е Ольга. Ако твоята е Олга значи от Русия си довел българка. Пак са та прекарали.
  • 39 В САЩ

    6 24 Отговор

    До коментар #36 от "Някой":

    винаги надделява разума защото хората са свободни. Във варварска русия става винаги обратното защото там живеят крепосни.

    Коментиран от #41, #55, #58, #64, #78

  • 40 Жан Клод с двата 🔪🔪

    14 1 Отговор

    До коментар #31 от "руските нацисти":

    Коя е таз сивилизация бе дето нимой даде дифиниция на понятието пол ли 🤣.Бетховен дет окраде музиката на Константинопол ли 🤣

    Коментиран от #42, #46

  • 41 Притенен съм

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "В САЩ":

    като гледам колко роби има тук във този форум.
  • 42 Очевидно

    3 10 Отговор

    До коментар #40 от "Жан Клод с двата 🔪🔪":

    си далеч от това нещо нареченао цивилизация.

    Коментиран от #43

  • 43 Жан Клод с двата 🔪🔪

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Очевидно":

    Е как бе като европейската цивилизация тръгва от Гърция която е бяш до мене не от Катай любимата на Шваб
  • 44 Факт

    4 15 Отговор
    Русия е в джоба на Китай

    Коментиран от #47, #48

  • 45 РЕАЛИСТ

    16 4 Отговор

    До коментар #21 от "КОТарАК":

    Що не отидеш да си намериш жена от САЩ или Англия. Крокодил до крокодил, крава до крава. Рускините сега писаха за нашето море. Ако българин си намери рускиня , после се хвали, сякаш е спечелил 6-ца от тотото.

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Жан Клод с двата 🔪🔪

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "Факт":

    Завиждаш ли бе 🤣
  • 49 Заблудена

    4 4 Отговор

    До коментар #45 от "РЕАЛИСТ":

    овца. Нямаш представа за какво говориш.
  • 50 Сандукан с двата 🔪🔪

    10 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ти си":

    Е то и Микрон го е срам 🤣
  • 51 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Сериозен":

    Сериозно ли бе българфобе.
  • 52 РЕАЛИСТ

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "КОТарАК":

    Има един лаф" Тръгваш на Запад и като се стигнеш място , дето кравите да по-красиви от жените, значи си в Англия

    Коментиран от #65

  • 53 Солей

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Сериозен":

    Ти не беше ли един ,който се представяше,като някаква гнилостна анусна бактерия? Как те познах ли,ами даже от написаното от теб лъха.
  • 54 Гоуст

    9 1 Отговор
    Аз не подозирам , А СЪМ СИГУРЕН, че ще увеличат военната си помощ и със "смъртоносно оборудване". ПОДОЗИРАМ, че като част от развитието на военните програми на Иран и Китай, ВОЕННИ със собствено въоръжение от тези две страни ЩЕ УЧАСТВАТ в РЕАЛНИ бойни дествия(на фронтовата линия) в Украйна. А това означава само едно: РАЗРАСТВАНЕ НА КОНФЛИКТА
  • 55 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "В САЩ":

    Това да не е някой нов виц. Като го прочетох паднах от смях
  • 56  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор
    Двата най-големи чуждестранни притежатели на американски държавни облигации в света, Япония и Китай, продължиха да намаляват притежанията си от американски дълг през декември, показват данни на Министерството на финансите на САЩ в сряда. Чуждестранните притежания на държавни ценни книжа на САЩ намаляха през 2022 г. Притежанията на Япония също намаляха с 224,5 милиарда долара конкретно, докато притежанията на Китай намаляха със 173,2 милиарда долара до 867,1 милиарда долара, най-ниското ниво от май 2010 г.
  • 57  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Китай обявява съвместни военноморски учения с Русия, Южна Африка за защита на морския транспорт и морските икономически дейности
    ........Под кодовото име Mosi-2,
    Публикувано: 17 февруари 2023 г., 21:46 ч.
  • 58 Определено

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "В САЩ":

    Не си наясно
  • 59 Боклуци

    8 1 Отговор
    Е и какво от това, само вие ли може да определяте кой е крив кой е прав на кого да налагат санкции и на кого да помагат другите държави. Хайде стига вече, баста, не ви издържаме наглостта и нахалството. Съществуват и други много по качествени и умни хора от вас, които се смятате за върха на сладоледа.
  • 60  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    размерът на дълга на САЩ продължава да достига нови върхове, увеличавайки възможността за неизпълнение. Бюджетната служба на Конгреса в сряда заяви, че Министерството на финансите на САЩ ще изчерпи способността си да плаща всичките си сметки някъде между юли и септември, освен ако текущата горна граница от $31,4 трилиона за заеми не бъде увеличена или спряна.
  • 61  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    След като печатането на пари от Фед доведе до скок на инфлацията, той прие агресивни повишения на лихвените проценти. На този фон лихвените разходи по американския дълг нарастват бързо, което изостря риска от срив на американския пазар на високодоходни облигации.
  • 62 Настрадин Ходжа

    6 0 Отговор
    То това всеки го знае и без да е необходимо да се подозира ....
  • 63 ТИРбушон

    7 6 Отговор
    Подозирам, че са минали на натурално стоков обмен. Петрол натам, дрехи и каски насам..... Не че е смущаващо, но е прецедент.


    Трябва тотална международна изолация за късия цар и измислената му недоимперия.
  • 64 Скрий се някъде

    18 2 Отговор

    До коментар #39 от "В САЩ":

    Виж интервюто на Мартин Карбовски със Скот Ритър, който два пъти повтори че България е колония на САЩ и после се опитвай да правиш такива нефелни изказвания.
  • 65 ТИРбушон

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "РЕАЛИСТ":

    Доста преди това са Австрия и Швейцария....
  • 66 Мимчят

    15 1 Отговор
    А вие амерски ястреби,каква подкрепа оказвате на укрите,каквато вие така реципрочно и всеки желаещ може да оказва на Русия.Вие какви сте да не ви е избрал някой за световен ръководител или надзирател. Ай сифон от всякъде...

    Коментиран от #68

  • 67 Долара

    14 1 Отговор
    Бавно умира и всички бягат от него в момента. Въобще не се знае кога ще глътнат вода САЩ. .....година до две най вероятно
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Цензура

    16 1 Отговор
    Китай е суверенна държава и световна сила. Ще помага на когото си иска както си иска - и САЩ не могат да направят НИЩО по тоя въпрос.

    Достатъчно е Китай да откаже да участва в рефинансирането на американският дълг и да си поиска парите - тогава САЩ просто ще трябва да обявят фалит !!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 И вие ..

    7 1 Отговор
    И вие с вашия морал само пръстчета си слагате! За никакъв ... не ставате !
  • 72 Дааааа

    17 2 Отговор
    Блинкън предупредил събеседника си за последствията, които Пекин може да понесе, след като САЩ фалират. В Пекин много се притеснили и почнали да плачат.......
  • 73 Без Сащ ще има мир

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Докато не го набият американския бандит, все ще си пъха носа навсякъде!
  • 74 Укрия на системи

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "русия":

    Край с фашизма!
  • 75  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор
    президентът на САЩ иска да използва „прекомерно взетите назаем пари“, за да си купи продължително по-дълго време на икономически растеж на САЩ, за да изпълни обещанието си да запази икономиката на Китай на второ място. Преди дни Байдън говори в Детройт, сърцето на американската автомобилна индустрия, и заяви, че е недоволен от сегашното лидерство на Китай в производството на електрически превозни средства и технологията за производство на електрически батерии, и т.н и т.н Мъчно ми стана и на мен и се разревах, не мога още да спра. ......
  • 76 стоян георгиев

    2 14 Отговор
    Пекин ще потдържа Путин в самоубииствената му война с идеята Русия като изпадне в колапс жълтурките да лапнат сибир.та няма да им върже.запада няма да го позволи.
  • 77 Хахахаха....

    13 1 Отговор
    Без пари и без суровини голяма хубост ги чака САЩ. Голяма !
  • 78 Някой

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "В САЩ":

    Между другото пише се крепосТни, понеже се словообразува от "крепост". И пред "защото" винаги се поставя запетая.
  • 79 Ще изчакат

    14 1 Отговор
    натюфците да налазят в Украйна
    и тогава руснаците ще предостяват на иранци и китайци поле за обучение при реални условия
  • 80 Евроатлантик

    19 1 Отговор
    В стремежа си да разделят Германия от Русия англосаксите създадоха по-страшно за тях чудовище - руско китайска коалиция...
  • 81  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    Китай има огромни валутни резерви, които достигнаха 3,18 трилиона долара в края на януари, според данни, публикувани от Държавната администрация за чуждестранна валута (SAFE). Деноминираните в долари активи са важна част от резервите. Китай можеше да използва доларите, за да закупи много американски продукти, включително някои електронни части и високотехнологични стоки, което също може да бъде добър начин за балансиране на двустранната търговия и намаляване на търговския дефицит от страна на САЩ.=======Но това гарантирано ще довърши САЩ като водеща икономика до 1 година
  • 82 нннн

    18 1 Отговор
    Китай подозира САЩ и още 30 държави, че предоставят смъртоносна, несмъртоносна и всякаква помощ на Киев.
  • 83  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор
    Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън няма да е лошо да се ориентира да се хваща за парапета или радиатора. Другото са голи приказки и уйдорми.
  • 84 Ми то

    13 1 Отговор
    Си е работа на Китай! Кво се вълнувате?Вие да не се отчитате какви пари и оръжие бутате на този или онзи?
  • 85 Ха ха ха

    9 1 Отговор
    Е какво интересува страх ли го нали те подпомагат с целия запад Украйна
  • 86 от тъпчовците

    9 1 Отговор
    Както едни подкрепят Укрия, други пък - Русия...
  • 87 Кравари болни и ненормални мозъци имате

    15 2 Отговор
    Никой не ви е давал правото за да се смятате че само вашата истина е истина! Българските марионетки май само ви вземат насериозно, а Русия и Китай си го местят из крачолите! Кравари разкарайте се, дори Северна Корея не ви взема на сериозно какво да говорим за другите по могъщи държави!
  • 88 Другият един

    3 1 Отговор
    Никой не помага на Русия защото тя си е само достатъчна и още не е поискала помощ Но ако поиска ще получи и то голяма Е запада и САЩ търсят отсрамване щото уж санкционира Русия пък тя по добре от тях и на всичкото отгоре ще вземе и цяла Украйна че другите от бившия СССР да си помислят като решат да стават приятели с НАТО
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: