Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Февруари, 2023 08:34 20 433 119

Светът е изправен пред сериозен риск от ядрена война

  • ядрена война-
  • ядрени оръжия-
  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • украйна-
  • война

Русия многократно е отправяла "явни и завоалирани заплахи" за използване на ядрени оръжия в Украйна

Светът е изправен пред сериозен риск от ядрена война - 1
Снимка: Shutterstock

Международната кампания за премахване на ядрените оръжия (ICAN) - носител на Нобелова награда за мир, предупреди, че "една година след нахлуването на Русия в Украйна" светът е изправен пред сериозния риск да бъдат използвани ядрени оръжия, пише БГНЕС.

"В седмицата, в която отбелязваме една година от началото на пълномащабното, брутално нахлуване на Русия в Украйна, Даниел Хогста, изпълнителен директор на Международната кампания за премахване на ядрените оръжия, предупреди, че светът е изправен пред сериозен риск да бъдат използвани ядрени оръжия за първи път от 1945 г. насам", заявиха от ICAN.

Още новини от Украйна

Хогста заяви, че Русия многократно е отправяла "явни и завоалирани заплахи" за използване на ядрени оръжия в Украйна и съществува все по-голям риск това да се случи в резултат на войната. "Съществува вероятност за някаква грешна преценка или Русия да отговори на някаква възприета заплаха, която Москва вижда", каза Хогста. "Колкото по-дълго Русия реши да продължи инвазията и военните си операции, толкова по-вероятно е ядрените оръжия да станат по-голяма част от този конфликт. Това е нещо, към което светът трябва да се отнася много сериозно."

Отговор на прекратяването на договора от страна на Русия

Хогста реагира на изявлението на руския президент Владимир Путин от тази седмица, че Москва спира изпълнението на последния останал договор за контрол на въоръженията със САЩ – Нов СТАРТ. "Решението на президента Путин да преустанови изпълнението на договора Нов СТАРТ от страна на Русия е опасно и безразсъдно и трябва да бъде осъдено", заяви Хогста. "Защо президентът Путин го направи сега, е въпрос, на който само той може да отговори, но подчертава как така нареченото ядрено възпиране, което далеч не гарантира сигурност, ни оставя на милостта на личните решения на лидерите на ядрени държави като Путин."

Ръководителят на ICAN, която през 2017 г. получи Нобелова награда за мир, заяви, че е важно да се помни, че кризите могат да предлагат възможности за пробив, като посочи Кубинската ракетна криза през 1962 г.

След това противопоставяне между Съединените щати и бившия Съветски съюз международните преговори доведоха до Договора за частична забрана на ядрените опити, а след това и до Договора за неразпространение на ядреното оръжие (ДНЯО!. Хогста каза: "Фактът, че една ядрена страна, Русия, използва заплахата от ядрените си оръжия, за да улесни инвазията в съседната си неядрена страна, подчертава изключителната необходимост от цялостно ядрено разоръжаване. "Договорът за забрана на ядрените оръжия е единственият договор, който забранява всички ядрени дейности, включително ядрените заплахи, и той привлича все повече подкрепа."

Ръководителят на ICAN заяви, че Договорът за забрана на ядрените оръжия вече има 92 подписали държави и 68 ратификации - същият брой, който ДНЯО е имал две години след влизането си в сила. "Договорът за забрана на ядрените оръжия осигурява рамката за разоръжаване, а предстоящата среща на върха на Г-7 в Хирошима предоставя идеалната възможност да се даде началото на нов тласък за премахване на тези оръжия", каза ръководителят на ICAN. "Лидерите на Г-7, които или разполагат с ядрени арсенали, или подкрепят използването на ядрени оръжия, трябва да представят надежден план за това как възнамеряват да постигнат напредък в ядреното разоръжаване и да накарат лидерите на останалите ядрени държави да седнат на масата за преговори." ICAN е базирана в Женева коалиция от неправителствени организации в 100 държави, която насърчава придържането към и прилагането на Договора на ООН за забрана на ядрените оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гейчо

    167 22 Отговор
    Манипулираща статия с глупости разпространявана от от фейк факти

    Коментиран от #80

  • 2 Тракия

    176 26 Отговор
    Разбира се украинските трагедии не тревожат запада .

    Първо Украйна трябва да върне правата на малцинствата си !
    На времето България при Тодор Живков бе подложена на санкции от Саш и Запада когато смени имената на турците.

    Днес Украйна е направила същото срещу руснаците и другите си малцинства . ❗ Но сега краварите и западналите са на страната Киев ?! 😡
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 банго васил

    152 23 Отговор
    Все пак някой трябва да ги успокои тези фашисти в Украйна . В край на сметка може и да се "наиграят" на война .
  • 5 Всички бесни кучета,

    152 22 Отговор
    атакували Москва си счупиха зъбите. Сега е ред на Кийф, Фашингтон!

    Коментиран от #98, #109

  • 6 луд умора няма

    23 117 Отговор
    Ако "съветниците" на путлер,Иван Грозни, Петър Велики и Екатерина Велика му кажат да нанесе ядрен удар,той сигурно ще го направи.

    Коментиран от #27, #36

  • 7 БАЦЕ ЕООД

    142 19 Отговор
    поредната американска хранилка която ни заплащва с ядрена война, не Русия ... смешници.

    Коментиран от #60

  • 8 Българин

    132 16 Отговор
    ЕС няма да се успокои, докато Украйна не победи и не бъде възстановена след войната, подчертават те в изявление ....
    Май няма да се успокоят докато не ги прегази руския ботуш .
    Ама по лошо ще е Китайски да ботуша .

    Коментиран от #43

  • 9 С.П.

    167 8 Отговор
    Единствената държава, която е използвала ядрено оръжие в човешката история, е САЩ и този безспорен факт ще остане валиден и в бъдеще.

    Коментиран от #101

  • 10 пешо

    144 11 Отговор
    краварите ще запалят света
  • 11 Българин

    97 6 Отговор
    Приказки под шипковия храст за глупаци и наивници...
  • 12 Забравихте ли,

    124 7 Отговор
    че първо фащисаните денонсираха договора за ПРО, а после и за ракетите със среден и малък радиус на действие? Или се правите на забравили, а? Още тогава ги предупредиха, че СТАРТ така или иначе остава само фиктивен при тези обстоятелства.
    Между другото - явно всички договори с ФАЩ са написани на твърда хартия. За нищо не стават.
  • 13 Теле

    98 6 Отговор
    Благодарим ви за лъжите, UA ДНЕС
  • 14 Българин

    122 9 Отговор
    За Ес не знам, но ние всички ще се успокоим, когато Ес се разпадне и Фаш се изнесат от Европа.
  • 15 Българин

    14 73 Отговор
    Преди 1 година Хитлер нападна Полша за втори път...
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    83 5 Отговор
    "...Лидерите на Г-7, които или разполагат с ядрени арсенали, или подкрепят използването на ядрени оръжия, трябва да представят надежден план за това как възнамеряват да постигнат напредък в ядреното разоръжаване ..."
    🤔🤔🤔🤔
    тези чуват ли се какви ги бръщолевят
    🤔🤔🤔🤔
  • 17 пешо

    100 5 Отговор
    във всички военни конфликти досега , САЩ винаги са имали намеса
  • 18 дядото

    106 6 Отговор
    сащ,а сега и нато са нагли.унищожаването на япония с ядрено оръжие,после обеднения уран в ирак,сърбия и др.са били обосновани и правилни.сега изпадат в истерия,че русия предупреждава-ако бъдем нападнати,ще използваме всички средства за отбрана и ответен удар.а това е правилна военна доктирина.
  • 19 Нобеловата за мир и тя вече в канавката

    97 5 Отговор
    Този вместо да призове САЩ да спрат да ескалират войната, тръгнал да си заработва гранта ли? Доколкото си спомням, измислената държава Украйна беше тази която се опитваше да предизвика нов Чернобил като стреляше по атомни централи. Същата, призова НАТО да нападнели Русия с ядрени оръжия "превантивно". Но "борецът за мир" и дума не обелва за това. Тия награди ги раздават на куцо и сакато днешно време.

    Коментиран от #42, #104

  • 20 ТИР

    76 4 Отговор
    А колко е лесно тези,колективните да седнат на масата да прочетат договора за не разширяване на НАТО ,и ако има някакво нарушение просто да се поправи,,,,
  • 21 МММ

    76 4 Отговор
    С наливането на уръжия сащтисаните гарантират избиването на изтчнаевропа.
  • 22 Поправка

    87 4 Отговор
    Заради САЩ Светът е изправен пред сериозен риск от ядрена война

    Коментиран от #83

  • 23 Мето

    88 3 Отговор
    САЩ и НАТО да спрат да провокират и притискат Русия и няма да има заплахи от ядрена война.
  • 24 Механик

    74 3 Отговор
    Какви ли не анализатори, какви ли не разузнавания, какви ли не президенти и пр. в продължение на 1 година ни обясняват, че няма никакви признаци Русия няма да употреби ядрено оръжие. Дори тази сутрин (преди малко) тук в тоя сайт имаше статия в която "неназован източник ни обясняваше как путин си признал, че е напълно неподготвен за тая война и как още в самото начало той (Путин) е казал ,че няма полза да използва атомно оръжие.
    И сега изведнъж- ново двадесет.
    А вземете се уточнете какво ще лъжете, че вече сте смешни!

    Коментиран от #32

  • 25 Миии

    78 6 Отговор
    просто е, НАТО да се върне в границите си преди 1990 и Светът нама да е изправен пред риск от ядрена война
  • 26 Хахаха

    61 6 Отговор
    Четете това, което казва Русия , като дяволът чете Евангелие. В същност, за вас- сатанистите, е норма.
  • 27 Хахаха

    31 0 Отговор

    До коментар #6 от "луд умора няма":

    Я бЕгай в съседната стая в психиболницата, за да ги разубедиш.
  • 28 Мда

    10 69 Отговор
    Тоя психопат Путин е способен на всичко вече, още повече, че няма шанс за успех с така наречената военна операция.
  • 29 Пет пари

    61 3 Отговор
    Щатите и ЕС се скъсаха да провокират война. ЗА ПЕЧАЛБИ! Скъсаха се да създават вражди и конфликти. ЗА ИНТЕРЕСИ! Те са света вода ненапита, другите са лоши.
  • 30 защо

    39 1 Отговор
    "ДНЯО.

    Членките на НАТО твърдят, че в състояние на война между велики сили договорът не може да се прилага, което позволява на държавите да го напуснат без предупреждение. Това е необходим аргумент, за да се оправдае политиката на ядрено споделяне на НАТО, но и проблемен за смисъла на договора."

    Ама четете бе г-н Хогста. От Уикипедия го цитирам. Достъпно е./все още/
  • 31 гатьо

    60 3 Отговор
    Ами не да гледат Путин а краварите какви ги забъркаха.Сега всички крадци започнаха да викат дръжте крадеца.Американците са виновни за това което се случва и искам да си го получат -един прав руски в Зъбите
  • 32 Хаха

    7 55 Отговор

    До коментар #24 от "Механик":

    Тука да не ти е руската народно демократична република, че всички медии да пишат едно и също, каквото се харесва на Путин?!? Много ясно, че ще има различни мнения и гледни точки!

    Коментиран от #102

  • 33 Един

    57 6 Отговор
    Штатите са единсвените на планетата Земя , употребили ядрено оръжие във ... след военни действия : Хирошима и Нагазаки ! ФАКТ! ( ама помните ли го? Чудя се японците дали го помнят - щото са много послушен васал !)

    Коментиран от #84

  • 34 Кресна

    55 4 Отговор
    Ядрена война заради Украйна и от Украйна няма да започне ,но със сигурност Полша ще влезне във войната и двете държави Полша и Украйна ще изчезнат за да се образува един огромен буфер между Русия и Европа .Жалко за хората само който заради конфликта предизвикан от краварника ще си отидат от този свят.
  • 35 вйнатаебизнес

    51 1 Отговор
    Светът уверено крачи към собствената си гибел, въоръжен с правото на силата, егоизъм и алчност. Когато разумът спи, сънят ражда чудовища.
  • 36 Смотльо,

    45 3 Отговор

    До коментар #6 от "луд умора няма":

    За разлика от твоя идол(който си говори с Д.Вашингтон и сие) Путин нито говори с предшествениците си нито се ръкува с тях .
  • 37 Носенс

    53 2 Отговор
    Абе вие ли сте глупави или нас ни правите на такива Русия няма да използва ядрено оръжие в Украйна защото това е нейна територия освен това ако имат такова намерение специалната воена операция е излишна пълен носенс са твърденията ви.Ако готвите някаква провокация(ядрена) за която да обвините Русия предполагам тогава ще ви пръснат.
  • 38 Ти да видиш!

    6 29 Отговор
    Украйна е само за украинците!Ние Не можахме да си запазим българската едентичност и България е само за Българите.Всички които живеят и плащат данъци и са български граждани,но от друг произход и те са българи.Няма малцинства-няма такова животно!!!
  • 39 Иво

    38 7 Отговор
    Русия никога не е заявявала, че ще използва ядрено оръжие в украйна. Преди време Путин заяви, че при световна война първия унищожителен ядрен удар ще бъде срещу Лондон и Англия. А естествено и София след това

    Коментиран от #46

  • 40 25988ⁿ98

    40 0 Отговор
    Алберт Айнщайн казва:Светът няма да бъде разрушен от тези които вършат зло,а от тези които ги наблюдават без да правят нищо по въпроса.
  • 41 Чочо-САН

    4 46 Отговор
    НАТО,защо не дадете отпор и достоверен урок по унищожение на руските и техните съюзници,макар и да са вместо,но само на хартия.?!.Унищожете тези ска,кал,ци-унищожители на човешкото в природата!!!
  • 42 Нобеловата награда за мир

    37 6 Отговор

    До коментар #19 от "Нобеловата за мир и тя вече в канавката":

    вече не се присъжда от Нобеловия комитет, а от Държавния департамент! Може да я получи брадясалото Бясно неонацистко куче със зелената тениска... Хайли лайкли, вероятно, може би, според достоверен/неназован източник ....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Кара Ибрайм

    3 28 Отговор
    Турция е в тази война-ПОДМОЛНО!Прелъга левия Путин и двамата като предшественика СИ-Адолф ХИТЛЕР искат да господстват на 3 континента! Това вече е видяно.Вие сте зомбита,създадени за отмъщения на САТАНАТА.Бог и Природа ще са УНИЩОЖИТЕЛИТЕ-ви.
  • 45 25988ⁿ98

    3 15 Отговор
    Маркс и Енгелс:Каква е философията на комунизма:Пролетариата няма собственост негововото отношение към жена и деца няма вече нищо общо с буржоазните семейни отношения законът моралът и религията за него са буржоазни предразсъдъци Пролетарите нямат нищо свое което да охраняват те трябва да разрушат всичко, Пролетариата трябва най на сетне да се справи с своята собствена буржоазия с насилствено събаряне на буржоазия Пролетариата установява своето господство .Отхвърляне на традиционните ценности. Пълна Диктатура
  • 46 Това, че си

    11 30 Отговор

    До коментар #39 от "Иво":

    нападнал една съседна, неядрена, 4 пъти по-малобройна държава с която сте били заедно допреди 30г. и не ти върви битката, само 20% си завзел от територията ѝ за една година не те оправдава да плашиш света с ядрено оръжие защото били ѝ помагали. През Виетнамската война когато СССР помагаше на Северен Виетнам и Виетконг дори и с авиация и пилоти какво стана? Да не би САЩ да плашеха света с ядрено унищожение? Победиха ги, изтеглиха се, отчетоха го за грешка и сега са партньори в търговията с Виетнам.

    Коментиран от #48, #85, #95

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Иво

    41 7 Отговор

    До коментар #46 от "Това, че си":

    Слаб коментар. Не се напъвай в неудачни опити. Нато , Ес и Сащ помагат на фашизираната власт в Украйна изгаряща живи хора в Одеса. Това ясно ли ти е ?

    Коментиран от #76

  • 49 Роза

    17 0 Отговор
    "Хора,бдете!За да има мир"-Юлиус Фучик
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Роко

    7 33 Отговор

    До коментар #7 от "БАЦЕ ЕООД":

    Май путлер видя дебелия и му остана единствена утеха да плаши света с ЯО.Понеже в Русия няма опозиция и той лъже руснаците че другите ще ги стрелят със стрели и копия.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ЯРС

    28 5 Отговор
    Ядрени Ракети за Сдържане на противника.
    Руската доктрина е да не нанася първа ядрен удар, освен в случай на екзистенциална заплаха.
    В този смисъл всяка идея за победа над ядрена държава е безумна.
    Дано украинците не установят това по-най болезнения начин.

    Коментиран от #79

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Заради

    7 25 Отговор

    До коментар #48 от "Иво":

    случилото се в Одеса не можеш да заплашваш света с ядрено унищожение. Подобни случки има и от руска страна, в Буча, Мариупол, бомбандиране на цяла Украйна вече година, колко ракети удариха жилищни блокове? Украинците бомбандират ли Русия, май не нали. Русия от първия ден бомбандира Киев, в Москва да е падало нещо? Нима не могат да ползват дронове като иранските?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Украинците

    6 19 Отговор

    До коментар #70 от "ЯРС":

    искат да стигнат до границите си преди войната, няма да навлизат във великата Русия. За тях това е победата и руснаците нямат право да използват ЯО - нито ще има украински войски в Русия, нито ще свалят Путин.
  • 80 Мммда

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гейчо":

    Може и така да е, но швабите официално написаха, че Бербок си търси бункер с деца площадка в Германия.
    Няма да ме учуди тия западни полуди0ти да са намислили някаква по-сериозни провокация.
  • 81 Така така

    33 7 Отговор
    Не светът виновника е само един сащ и към него трябва да полетят всички ракети.
  • 82 ПУ.РУ.ФИЛ,

    3 8 Отговор
    И КО МИ ПУКА,Я
    ПУ.ИН ШАМПИОН
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Роко

    4 12 Отговор

    До коментар #46 от "Това, че си":

    Пропусна да споменеш че с.виетнам напада ю.виетнам да налагат най мирната идеология КОМУНИЗЪМ.И че най вече големите антивоенни вълнения в сащ ги принудиха да се оттеглят.През 1950г с.корея напада ю.корея заедно с китай руско оръжие пилоти и самолети пак да налага най мирната идеология КОМУНИЗЪМ.Тогава се намесва сащ и днес има ю.корея.Можем да ги сравним днес двете страни

    Коментиран от #86

  • 86 Примерът

    2 18 Отговор

    До коментар #85 от "Роко":

    действително можех да го дам и с Корейската война 1953г. Руснаците директно участваха във войната с изтребители МИГ-15 и техни пилоти, имаха отскоро ЯО сигурно в малки количества, а Китай който също помагаше все още нямаше. И тогава САЩ да не би да са заплашвали СССР и Китай и целия свят с ЯО? Представям си как ще изреват руснаците ако Ф-16, Ф-35 и Ф-22 с американски пилоти се включат на страната на Украйна.
  • 87 Ерих Ремарк

    4 21 Отговор
    Един луд заплашва целият свят.. Това се е случвало и преди и помним как завърши. С разликата че този нервира още повече хора. Вече съм убеден че Путин трябва да бъде изтрит а вече дали неговите или чужди ще го направят няма значение. Русия трябва да бъде разпарчетосана явно това е цената която трябва да платят руснаците за това че го търпяха...

    Коментиран от #96

  • 88 Случайно прочел

    25 2 Отговор
    От ловци съм слушал че ако срещнеш в гората мечка,и не си сигурен че ще я гръмнеш от първия път,по добре не я закачай!?
  • 89 нормален

    26 3 Отговор
    Евроамериканските джендъри трябваше още 2014 година да накарат украйна да спазва минските споразумения и да седнат на масата с русия и да се споразумеят относно статута на украйна хем да е сигурен националният и суверенитет хем да не влиза в нато за да не е на границата на русия както русия не е на границата на сащ това беше нормалното решаване на въпроса но сащ верни на своите стремежи да разпалват война предпочетоха войната и сега яко я помпат с риск трета световна война само че този път територията им няма да остане незасегната поради това мисля че крайно наложително сащ и русия да седнат на масата за преговори иначе риска е голям за света особено след изцепката на този от великобритания че украйна трябва да удря в тила на русия това е най-безумното твърдение което човек може да си представи трябва да си безмозъчен за да го кажеш и да го допуснеш бог да пази българия
  • 90 Ахъм

    14 1 Отговор
    Доколкото помня до сега само една англистанка предшественичка на индуса на острова говореше и търсеше едно червено копче да приключвала с РФ. Та не знам какво се опитвате да внушавате с тия статии
  • 91 Я Я Я Я ДА

    2 15 Отговор
    РАДЕВ ДА СЕ СПАСЯВА И ДА СЕ УМИТА ОТ БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ КОМУНИСЧЕТА - НЯМА МЯСТО ЗА ТАКИВА / ТУК / КАТО НИНОВА И ДРУГИТЕ ...........................................................................................................................................
  • 92 КРОКОДИЛА

    2 17 Отговор
    РАДЕВ ДЕСТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА С РАЗМАХВАНЕТО НА ЮМРУЦИ - СЪД И ЗАТВОР ..............
  • 93 Дано

    6 0 Отговор
    По скоро да стане чакам с нетърпение
  • 94 Айде

    16 2 Отговор
    Мятайте ги тея бомби, този джендъро-неолиберален свят не заслужава нищо друго!
  • 95 Много ясно

    18 2 Отговор

    До коментар #46 от "Това, че си":

    че плашеха! През 1969 г. Никсън разпореди стратегически бомбардировачи Б-52, носещи ядрено оръжие, да летят по границата със СССР, за да не помага на Северен Виетнам. А използването на напалм, боеприпаси с обеднен уран и дефолианти като "Ейджънт ориндж" допринесе за смъртта на близо 2.5 млн. цивилни! Относно твърдението, че САЩ били спечелили във Виетнам, въобще няма да го коментирам, толкова е безумно.

    Коментиран от #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Факти

    4 0 Отговор
    В Този сайт освен глупости и пропаганда няма.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ти да четеш

    2 1 Отговор

    До коментар #95 от "Много ясно":

    можеш ли? Написах : "Победиха ги, изтеглиха се, отчетоха го за грешка". Къде съм писал, че САЩ победили? Колко ТУ-95 летяха покрай границите на САЩ с или без ЯО не казват. Карибската криза 1961 кой я направи,точно плашене с ЯО на САЩ от страна на СССР?

    Коментиран от #106

  • 100 Защо ще ги използва в украйна

    7 1 Отговор
    като русия не се бори срещу украинския народ ,а срещу нато ,ще ги използва по далеч от границите си ,има голям и хубав избор ,сащ използваха ядрено оръжие и са герои ,и русия ще го използва за героизма
  • 101 Бате Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "С.П.":

    Ама кой да те разбере
    Лично според мен без нужда от военна гледна точка
    От политическа да
    Щото без ядрените бомби над Хирошима и Нагасаки сега Японската народо демократична република щеше да е съвсем на друга страна
    А краварите щяха да са само със спомена от издигането на знамето над Иво джима
  • 102 Бате Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хаха":

    Ми човека си казва мнението
    Кажи си ти твоето
    Нали това е демокрацията
    Що трябва да лаеш срещу него
    Ама май твоето разбиране е демокрация
    В смисъл каквото кажем ние
  • 103 Ядрено премахНАТО, френския Муророа и ..

    4 1 Отговор
    Гроби как нарочно направи експеримента в украински Чернобил, пак се връщат сега там от където се започна .
    Гроби с комика по професия (колега на Зеленски) Рейгън изиграха театър,
    Вместо Гроби да се договори с ядрено НАТО и ядрена Франция правила и прави ядрени опити на атола Муророа . И ядрен CERN заедно с HAARP водят до природни катастрофи...
    НАТО ползва само ядрено американско оръжие с обеднен уран -пишете в Гугъл NATO depleted uranium...
    Миналата година сърбите умиращи масово от рак заради ядрените бомбардировки над Белград 1999 година от НАТО ги съдят пред ООН безуспешно , ООН лъже , че имали имунитет, и още други краварски наглости..България бе унизена, получи си радиационното замърсяване по съседство и криминалът Костов не договори автономия на Западните покрайнини на българите, нали само Велико Кокосово да има.
    ФРГ с немски ядрени танкове Леопард сега срещу международните договори които е прекратила едностранчиво...
    ФрГ анексира ГДР с троянския кон Западен Берлин -защо не стана обратното -ГДР да анексира ФРГ, нали Западен Берлин бе заобиколен от ГДР...Държавата и днес се казва ФРГ- с анекса на ГДР бе поредна победа на дивия капитализъм, в чест на 200 годишнината от Френската капиталистическа буржоазна революция .

    В съюзна Япония АЕЦ Фукушима като гръмна намериха синтезиран плутоний, който не се ползва за ядрено гориво, а за ядрено оръжие...
  • 104 Нобел -ядрен след динамита

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Нобеловата за мир и тя вече в канавката":

    От динамитът на Алфред Нобел с парите от него и патента му , се плащат неговите награди за войни, пардон уж хммм...мир, да бе... И Кюри облъчени умрели от левкемия замениха динамита с ядрения арсенал...Мария(Маня на полски) Кюри с 2 нобелови награди и дъщеря й Ирен и тя...за ядрения научен принос... Горките, но да не ги нобелосват, че позор!
  • 105 Ядрен удар при коронацията

    3 2 Отговор
    Измислици огромни на замозвана подлога... Четете първо в нета бе!Друг писа РФ обявиха,че искат да се живее в бивша Украйна и няма да пускат там ядрено оръжие... Това ще го направи за реванш срещу руснаците от ВСВ ФРГермания с ядрените немски танкове "Леопард...
    Руска говорителка обяви по телевизия (вижте в нета(,че е трябвало да пуснат ядрена бомба на погребението на кралицата със присъстващи всичките им врагове
    Не е късно , идва коронацията..
    В Гугъл търсете Russia wanted to nuke queen funeral ..или нещо такова..
  • 106 Разбира се

    5 2 Отговор

    До коментар #99 от "Ти да четеш":

    но ти се научи да използваш страдателния залог. "Победиха ги" е двусмислено. Може да означава, че САЩ са били победени, а може и да означава, че САЩ са победили. Тъй като очевидно си техен фен, реших, че е второто, а и в повечето американски източници пише, че са постигнали значителни успехи срещу виетконгците, но под натиска на общественото мнение са се изтеглили. В действителност са яли такъв пердах в няколко битки, че не са стигали чувалите за трупове. Това и общественото мнение ги принуждава да се изтеглят. Що се отнася до Карибската криза, там Дж. Ф. Кенеди нарежда на бомбардировачите да се вдигнат и само намесата на Хрушчов спасява света от ядрена война. В интерес на истината руснаците са се опитвали да разположат стратегически ракети в Куба, но същото с обратен знак щеше да се случи на Кримския п-в през 2014 г. и в източната част на Украйна през м.г., което Русия предотврати. Дори да пренебрегнем 8-годишния терор над рускоезичното население в Донбас и Луганск с десетки хиляди избити мирни граждани, вкл. деца, и бруталните провокации в пограничните райони два дни преди началото на СВО.
  • 107 Запознат

    3 1 Отговор
    Западния свят е изправен ядрено затъпяване и малоумие.
  • 108 1122

    4 2 Отговор
    АКО САЩ престанат да се месят във вътрешните работи на държавите по света,ако престанат да подстрекават някои държави,да провокират съседните си държави,съм сигурен,че в света ще има много по малко войни отколкото в момента.Защо, в НАТО трябва да членуват всички държави в Европа? НАТО се е превърнало от уж организация за опазване на мира,в агресивно сдружение за налагане на контрол на държавите по света.КОЙ е назначил НАТО да контролира държавите по света коя къде да членува и защо да членува.НАТО се е превърнало в полицейска наказателна организация диктуваща интересите си на другите народи.САЩ воюват с почти целия свят и ангажира другите членки на НАТО да оказват военна помощ на агресията на САЩ в ъв водените от нея войни по света.ПИТАМ,какви интереси имахме ние ,че нашите войници загиваха в Кербала.Това беше война на америка,но убиваха наши войници.ТЕ водят войни,но не със своите войници,а с чужди .Защо сега САЩ искат да унищожат Русия,но подстрекаха украинците да воюват с тяхна жива сила заради американските интереси.Американците са много подли,винаги гледат друг да извади кестените от огъня,а те само да обират печалбите.Сега украинците ще бъдат убивани,а америка ще спечели шест милиарда от тая война,без да има човешки загуби,като се надява да срине икономиката на Русия и да и вземе природните богатства.,ТЯ напада поединично и в съюз с принудените от нея поробени по една или друга причина чужди правителства.По тоя начин,тя ще събори икономически Европа
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ха-ха-ха

    3 3 Отговор
    "... "Договорът за забрана на ядрените оръжия осигурява рамката за разоръжаване, а предстоящата среща на върха на Г-7 в Хирошима предоставя идеалната възможност ..." Г-7 сами ще си подписват и ще се договарят по между си! Русия вече не ви вярва на нищо. САЩ не спазват никакви договори, защо тогава изобщо да се губи време да се договаря с тях нещо?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Няма шанс

    2 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че вече в днешно време война няма да се води с ядрени оръжия, защото която и да е страна да спечели това ще бъде много тежък период за цял свят....това, което го пишат разни журналистчета и прочее са за заблуда на такива като нас!Единственият начин за война, както го лансираха през 2020 е ВИРУС.Сигурен съм, че за след време пак ще действат по този начин и ще изманипулират цял свят с някакъв измислен вирус.
  • 119 Електра

    1 1 Отговор
    Да става каквото ще но крепостничеството, няма да се върне. Вече измина една кървава година, откакто рашистките пълчища нападнаха суверенна Украйна, но бяха спрени от агитката на Динамо Киев начело със Зеленски, както навремето Леонид и неговите 300та спартанци , спряха много хилядните орди на Ксеркс. Така хиляди рашистите станаха на тор, за плодородните украински полета лошото е, че. Жужето не е сред тях, за да спре тая ужасна война...