Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 12:12 1 930 82

Военна мощ! Япония купува 400 ракети "Томахоук" от САЩ

  • япония-
  • ракети-
  • томахоук-
  • фумио кишида

Правителството на Кишида иска драстично да разшири отбранителния капацитет на страната предвид нарастващото военно влияние на Китай и непредсказуемите ракетни тестове на въоръжената с ядрено оръжие Северна Корея

Военна мощ! Япония купува 400 ракети "Томахоук" от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Япония ще закупи 400 ракети "Томахоук" от Съединените щати. Това обяви премиерът Фумио Кишида, цитиран от "Франс прес".

Решението идва на фона на действията на японското правителство за засилване на отбраната на страната, за да отговори на евентуални заплахи, включително такива от Китай.

Планът на страната ни е да придобие 400 единици от крилатата ракета, посочи Кишида пред бюджетната комисия на долната камара на парламента, без обаче да уточнява подробности.

По-рано този месец министърът на отбраната съобщи, че Япония е заделила 211,3 милиарда йени (1,5 милиарда долара) за закупуване на ракети през следващата фискална година, вместо да раздели придобиването им на няколко години.

Правителството на Кишида иска драстично да разшири отбранителния капацитет на Япония предвид нарастващото военно влияние на Китай и непредсказуемите ракетни тестове на въоръжената с ядрено оръжие Северна Корея.

Инвазията на руските сили в Украйна засили опасенията и че Китай може да предприеме действия за превземането на Тайван - самоуправляващ се остров, който Пекин счита за своя територия.

Япония има пацифистка следвоенна конституция, която ограничава нейния военен капацитет до привидно отбранителни мерки.

Миналата година обаче страната актуализира ключови политики за сигурност и отбрана, като изрично открои предизвикателството, отправено от Китай. Токио си постави за цел да удвои разходите за отбрана до стандарта на НАТО от 2% от БВП до 2027 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-маймуна

    19 41 Отговор
    Украинска атака с дронове по Минск вчера. Унищожен е 1 от 9-те произведени руски A-50 самолети за радиоелектронна борба. Загубата му е съизерима с потопяването на крайцера Москва в Черно море. Стойността на загубата в пари е 330 милиона долара. Вярват, че са много силни и остроумни и никой няма да посмее да им ги пипне вътре в Беларус.
    Да се свети деня, в който соросите отделиха България от тези ма-уни.

    Коментиран от #5, #8, #27, #31, #78

  • 2 Малко им са били атомните бомби

    35 18 Отговор
    Сащ знаеха, че не могат да спечелят тази война, и Зеленски го знаеше. Но на Сащ им трябваше пушечното месо на укрите, а на Зеленски втория милиард в банковата сметка. Потъпкаха Минските споразумения и му забраниха повече мирни преговори след 3/2022...

    Сащ не бива да са много уверени, че няма да бъдат унищожени след десетките им други войни, защото за пръв път в тази им война са беззащитни! От друг автор
    Напълно подкрепям

    Коментиран от #9, #34

  • 3 МирО

    30 12 Отговор
    Те тия ракети са на 30 години, Сащ пак си чистят складовете

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами

    10 24 Отговор
    Подготвят се да си освободят заграбените Курилските острови

    Коментиран от #21, #29, #43

  • 7 Хахаха

    18 7 Отговор
    За празненството нова година ли?? За тогава, ще стигнат..
  • 8 Ставаш

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "Анти-маймуна":

    За изтривалка за обувки и за боксова круша. За нищо друго..

    Коментиран от #25

  • 9 Русофоб

    11 29 Отговор

    До коментар #2 от "Малко им са били атомните бомби":

    Някаква каша е в главата ти!!!
    Русия не спазваше Минските споразумения от първата минута, като продължиха сраженията в Дебалцово. Това е първата точка и те не я спазиха. Сетне не спазиха условията за демилитаризирана зона. Сетне сепаратистите си насрочиха избори в нарушение на споразуменията. Това в първите дни след подписването.
    Чети споразуменията, има ги на стотици места в интернет. Не е толкова сложно. Или не ги чети. Вече няма значение. Вече никой не вярва на лъжите на Путин и Лавров. Преди някои се правеха, че им вярват, докато си мислеха, че Русия е сериозна военна сила. Сега се присмиват.

    Коментиран от #44, #51, #63, #80

  • 10 Абе

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "МирО":

    Не е толкова важно на колко години са, а какво могат. А за да могат те за тези 30 години се осъвременяват непрекъснато, за разлика от кюнците от съветско време.

    Коментиран от #19

  • 11 А Северна Корея

    21 6 Отговор
    Ким купи 10 ракети Сармат от Русия с програмирани, вече готови координати на Фашингтон, Сан Франциско, Ню Йорк, Чикаго...

    Коментиран от #13

  • 12 ТерористаСАЩ си продава залежалата стока

    25 7 Отговор
    Военната мощ която купува Япония е скраб приета на въоръжение в САЩ през 1983 г.

    А Руските хиперзвукови ракети без аналог, са отдавна на бойно дежурство

    Коментиран от #15

  • 13 Да ама

    7 13 Отговор

    До коментар #11 от "А Северна Корея":

    Те са анимационен продукт и макет от шперплат и дъски за парадни цели.От тях и 1000 да купят се тая. шперплат и дъски. По-скоро Путлеристан ще трябва да се молят на Северна Корея, че техните поне може и да летят, а не са изцяло само за парадите.

    Коментиран от #16, #23

  • 14 Коментар

    19 6 Отговор
    През март 1980 г. е първото надводно полетно изпитание на серийната ракета BGM-109A Tomahawk от борда на разрушителя от типа „Спрюенс“ USS Merrill (DD-976)
    Много нови са тези ракети нали?
    Даже са и "Хиперзвукови"
    Така е тъпи мисирки тролят тъпи българи!

    Коментиран от #24

  • 15 Терористите са в Путлеристан

    6 17 Отговор

    До коментар #12 от "ТерористаСАЩ си продава залежалата стока":

    Производството на пропаганда не е производство на нищо освен путлеристи, но от тях полза няма . Колкото до прихвалите хиперзвукови ракети ми те даже не са такива. Ако една съществуваща отдавна наземна ракетна система я приспособиш за изтрелване от самолет летящ на голяма височина със свъхзвукова скорост тази ракета реално не става хиперзвукова.

    Коментиран от #41

  • 16 Отговор

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Да ама":

    Неразбираща ограничена м а й му на!
  • 17 Стоян Александров

    4 5 Отговор
    Още, още, ощееееее копувайте джапанизетааааа, ощеееее. Че да не вземе да Ви дойде и на вас една цветна революцийка. Взимайте, че еврейските Господари мално имат искат и още, а скоро ще дойдат и сами за да Ви покръстят в правата вяра. Западните Ви гпсподари джапанки такива са ненаситни....

    Коментиран от #52

  • 18 Реално

    7 6 Отговор
    Няма по добро оръжие от американското !

    Коментиран от #22, #35

  • 19 Нали

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    Хахахах
    Поне малко да попрочетете а?
    Едва ли вие сосросоидите някой е прочел поне една книжка.
    А за военни действия или оръжия се осведомявате от...троловете като факти.
  • 20 Хихихи..

    3 5 Отговор
    Самураи-Мамураи,Тойоти-Мойоти..Накрая се оказаха гола вода и две жаби в джоба..
  • 21 Констатация

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    Ще ги "освободя" нали?
    Да не последват нови Хирошима и Нагазаки.
    Но този път в по-големи размери.
    Три Сармат -а ще са достатъчно големите японски острови да престанат да съществуват.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 А ти кво искаш?

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "Да ама":

    Да тупне една такава, "шперплатова ракета" върху Фаши-нгтон и да резнесе района със старците там и да го превърне в пустния, та да повярваш, че ги има?
    Щом рошавия Ким има някакви ракети, които плашат Тръмп и САЩ, как тогава рашъните да нямат, поне такива, на това примитивно ниво?
    Когато руснаците 1961-ва година са взривили най-мощната в света до сега, водородна, термоядрена бомба (цар бомба) с около 60 Мегатона тротилов еквивалент, малкия Ким си е бъркал в носа, а дядо му Ким Сер Ин се е чудил от къде да намери ориз за милионите гладни корейци.
    Та, ти сега ми разказваш дебилна укро-пропаганда, че "русите нямали нищо", за да лъжете западналите, че "нямало опасност от ядрена война, понеже Русия нямала никакви ядрени оръжия"?
    За западняк, който никога не е бил войник и министъра му на отбраната е някаква женица, дето също не е виждала казарма от вътре, това може и да мине!
    Но тука за българи тея идиотски лъжи нема как да минат!

    Коментиран от #26

  • 24 Да, ама не

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Коментар":

    И според вас те са се същите от 1980 до сега.Да ама не е така те се осъваршенстват и подобряват непрекъснато за разлика от тези използвани от Путлеристан които са си изцяло от съветско време и със съответните характеристики на съветските. И защо да са Хиперзвукови като даже няма и нужда да са свъхзвукови. Май изобщо не сте наясно какви са особеностите и характеристиките на Tomahawk и защо ги правят толкова успешни. Да ви подскажа защото срещу тях ПВО е безсилно. Летят сравнително бавно но много ниско следвайки релефа което ги превръща в почети невъзможна цел за ПВО системите.

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Да ама

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "А ти кво искаш?":

    Путлеристан има реално само наследеното от СССР, но доколко е в състояние което позволява да бъде използвано е друга тема. Руснаците не могат да правят нищо и това не от сега така, а така е било винаги. Не случайно по време на СССР произвеждаха другите страни от СИВ и страни като Украйна присъединени насила към СССР. Путлеристан не е нещо друго освен една бензиностанция, но е бензиностанция която се намира на път който вече се шунтира от нова магистрала

    Коментиран от #30, #32, #38

  • 27 Руснака

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анти-маймуна":

    Да Ти стана татко...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мишел

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    Май не ти е известно, че при Екатерина II, освен Курилските острови, остров Хокайдо също е бил руски, част от Иркутска губерния, преди идването на японците. Айните , местното население, с европейски черти, са били покръстени в православна вяра , имало е православни църкви.
    Русия не е можела да защитава разположените зад Сибир острови , както и Аляска , и ги е отстъпила .
    Но Русия днес може да поиска обратно Хокайдо😃

    Коментиран от #33

  • 30 "Руснаците не могат

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Да ама":

    могат да правят нищо"?
    А АЕЦ Козлудуй не ти ли дава евтин ток, много години наред? Ти да можеш да направиш такава ядрена централа, като толкова "умен"? И защо турците си купиха от Русия С-400, а не Петриот от Сащисаните, а? Ердоган не прави впечатление на луд, като нас да купи чертежи и то с предварително плащане? А самолети? Може би след 20 години? Крив макарон...
  • 31 Мишел

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Анти-маймуна":

    Ъхъ, унищожен е А 50😃😃😃😃😃😃
    Нетът вече е пълен с материали и коментари от местни хора, очевидци, които единодушно твърдят, че на военното летище не се е случило нищо, няма взривове и пожари. Летището работи, А 50 е излетял.

    Коментиран от #39

  • 32 Васко

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Да ама":

    Малко уточнение; найголемият производител на пшеница в света,Космическа дьржава ,Площа и по територия е 1/6 част от сушат а на планета а земля, Ресурси Ресурси .

    Коментиран от #40, #45

  • 33 Не е била

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    никога руска, македонска е. Внимавай, с македонци не се заяждай. Няма нито едно кътче по света, за което путлер няма претенции. Той е толкова неадекватен, че даже не знае в кой век живее. По тази причина, освен присмех ( и малко кютек), друго не заслужава.

    Коментиран от #42, #49

  • 34 Разберете

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Малко им са били атомните бомби":

    най-после, русия е свършена и не си правете илюзии.
  • 35 Американското оръжие

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Реално":

    е толкова "хубаво", че избягаха от едни брадати козари в Афганистан заедно с него ("супер оръжието" им), че даже си оставиха и "старото" за милиарди долари?
    Толкова е "силна" фашистанската армия, че бягаха, като бити п.....и от едни примитивни талибани?
  • 36 Филип Ейджи

    2 2 Отговор
    Скоро им свършва срока на годност!
  • 37 Мишел

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Да, ама не":

    Със стотина най модерни Томахоук американските военни кораби атакуваха военно летище в Сирия. Над 90 ракети улучиха пустинята, отклонени от ТЕБ Красуха . Останалите паднаха около летището, без да повредят самолети. След 24 часа летището работеше.
    Това е истината за ефективността на Томахоук .

    Коментиран от #47, #50

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Путинче

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мишел":

    Да да и крайцера Москва така отплува към дъното както уж нищо му нямаше 😂😂

    Коментиран от #53, #55

  • 40 Това не подменя

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Васко":

    Факта, че освен да копаят полезни изкопаеми нищо друго не могат. Даже и в добива не се справят сами а разчитат на чужди технологии и съоръжения. При толкова възможности са пълна скръб това е реалността. С това крадливо и диктаторско упражнение няма как да мръднат от това положение за 100 години.
  • 41 ТерористаСАЩ си продава залежалата стока

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Терористите са в Путлеристан":

    Хиперзвукова ракета на въоръжение в Русия например “Циркон” се изстрелва от кораби или подводници. Кви самолети те гонят бе?
    САЩ и НАТО нямат още такова въоръжения и само мигат на парцали.
  • 42 Хи хи хи

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Не е била":

    Кой Той е толкова неадекватен? Бай иЗдън? Вярно е, даже не знае, че е президент на ФАЩ :)))))
  • 43 Истина

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    И Русия заграби балканите от Турция и е време за връщане!
  • 44 нещо да попитам

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Русофоб":

    а на баба меркел да вярвам ли ???????
  • 45 Путинче

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Васко":

    Добре де защо при всичката тая територия и ресурси Русия не е водеща икономика в света е една изостанала икономически и технологично държава? Една Италия или дори Южна Корея която е по малка от България има по силна икономика от Руската? Ей това никой русофил не можа а ми обясни. И при царизма и при комунизма и сега Русия все е била слаба икономика. Арабите от пустини направиха оазиси а руснаците имат Менделеевата таблица под краката си и са на тоя хал. Май причината си е точно в тях а не че някой им пречи.

    Коментиран от #54, #58, #79

  • 46 Мишел

    0 1 Отговор
    Противодействието е ясно.
    Китай прави По-Сей-Дони, за да обуздае САЩ. Нищо не пречи на Китай да направи и 5-6 броя за Япония.

    Коментиран от #82

  • 47 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Мишел":

    Съчинения в Сирия не са изстрелвани никакви Томахоук още по малко 100 по една цел.

    Коментиран от #56, #57

  • 48 за инф.

    1 2 Отговор
    има грешка в заглавието а именно ВОЕННА НЕМОЩ
  • 49 путлер....

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Не е била":

    "Той е толкова неадекватен, че даже не знае в кой век живее." Поне знае, че в нашия свят има само МЪЖ И ЖЕНА, а "адекватните западнали" имат вече "социални цели 50 пола"!!! И вече искат да ядат хлебарки и червеи! Ха-ха-ха
    Я пак повтори, кой днес е по-НЕадекватен? 50-те половите ли, които си хрускат хлебарчици за закуска или Русия :)???
  • 50 Малко уточнение

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Мишел":

    Не ТЕБ, а РЕБ (Радио Електронна Борба)!
  • 51 Статистик

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Русофоб":

    Май не си чел Минските споразумения? Защото в тях Русия има точно 0 (нула) задължения! А Украйна изпълни от тях даже по-малко от нула!
  • 52 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян Александров":

    "кОпувайте"... Що не си купиш буквар?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ха ха ха ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "Путинче":

    Поне не давай пример с Италия, която е един фалирала държава.. На Русия БВП е реален. Докато на страните от ЕС и САЩ не е! Постигат ръст в икономиката не с производителна дейност, а с финансови игри, като безразборно печатене на пари и ценни книжа, въртят търговия с облигации, въртят игри с бюджетните дефицити и данъци, след което нарастват външните дългове на държавите...
    Това не е икономика. Затова и са с по над 100% дългове от БВП. На Италия е 200% дълга им от БВП! Сиреч, живеят на вересия!
    Русия произвежда всичко, обаче акцентрира в космоса и космическите технологии, а не в чушкопеците:))) също така и във военното дело... Във военното дело акцентрира, тъй като е богата страна, а гладни лешояди, колкото искаш... С чушкопека няма как да спре американските ракети, но с Циркон... Американските ракети саа на земята и не смеят да се отлепят от там.
    Сега схвана ли какви икономики имат в ЕС и САЩ? Сега схвана ли защо чушките станаха 10 евро килото? Да, вчера пресни зелени чушки ги купих за десет евро килото.. И това е само началото на инфлацията... породена от "силните" икономики, които ти назоваваш.

    Коментиран от #65

  • 55 Абе укро....

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Путинче":

    радвай се, че руската армия още не е решила да превърне Киев в пустиня и Зеленото няма да има къде да се скрие и да плаче за още и още...
    Не знам защо, ама още не искат? А тогава жалката Крайна ще изчезне от картата на света, точно в този ден, когато 5000 Калибъра с един залп се изсипят и край на играта и за западналите и за целия "колективен запад"! Щели да "помагат до загубата на Русия"??? Дибили ей, големи!

    Коментиран от #60

  • 56 Бивш канадец

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "Абе":

    Това че не знаеш не означава, че не е факт. Потърси в архива на Факти, даже тук го има! Беше при Тръмп, изстреляха 23 томахавки срещу Дамаск - от тях само две стигнаха до целта с половин километър разминаване, а една падна цяла целеничка и Асад я подари на руснаците. Накратко - $90 млн на вятъра...
  • 57 Ха ха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Абе":

    Изстреляха ги. Вярно е.. Тогава Тръмп беше президент.. И всички ракети отклониха посоките, а щатската преса на следващия ден излезе с огромни заглавия..."Сащ показаха немоща си"!
    Дали обаче целта на Републиканците тогава е била точно тази.....
  • 58 Мога, защо да не мога?

    1 3 Отговор

    До коментар #45 от "Путинче":

    "Ей това никой русофил не можа а ми обясни."
    Когато седиш на милиарди и трилиони под земята и можеш само да ги повдигнеш и продадеш и да си щракаш с пръсти, защо да ставаш в 6 часа и да ходиш на работа, а? Нали може да си спиш до 10, после кафе с гаджето, после скачаш във Ферарито и хайде пак на купон някъде, при други гаджета...
    Работата е за БАЛЪЦИ, които нямат нищо или са произлезнали от бедност и работят като луди, даже и да имат много след определено време, то психиката си им е такава... Да ти мине живота само в работа! Е, а кога ще живееш? На оня свят ли?

    Коментиран от #59, #61

  • 59 Руска инфраструктура нагледно

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Мога, защо да не мога?":

    Това не е някой междуселски път, а федералната магистрала A-360, известна на всички като “Лена”. Източната част на страната няма нищо общо с розовата представа изградена от западните и покрайнини

  • 60 Стамболийски

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Абе укро....":

    Това ся в сряда ли ще се случва или до три дни като вземем Бахмут?
  • 61 Путинче

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Мога, защо да не мога?":

    Тоест според теб причината е че руснаците са мързеливи - съгласен съм 😂😂

    Коментиран от #62, #64

  • 62 Такива са

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Путинче":

    Не само мързели, а са и некадърни, но още по-важното е че властта в страната е изключително крадлива.
  • 63 Ха-ха-ха

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Русофоб":

    "Преди някои се правеха, че им вярват, докато си мислеха, че Русия е сериозна военна сила. Сега се присмиват."
    Преди и ние си мислехме, че ФАЩ са военна сила, но след бягството им от Афганистан и след "победоносното им завръщане" на самолетоносача на Тръмп, тръгнал да унищожи Северна Корея и нещо се размислил, че не яде корейски гъби... ФАЩ са една голяма лъжа, въздух, балон под налягане, който скоро ще гръмне...
  • 64 Абе каквито

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Путинче":

    са такива! Важното е, че си имат всичко! Наскоро даже бяха разработили реактор на бързи неутрони. Този нов тип на добиване на атомна енергия даже използва вече отработените "пръчки" от обикновен ядрен реактор за електричество! Докато всички други по света се чудят, къде да ги съхраняват, като "боклук", след като са си отработили времето в реакторите по старите технологии! Пък и руснаците имат спътници, военна техника... Когато си богат, може да избираш с какво да се занимаваш. А когато си беден, въртиш педалите само за оцеляване и нямаш никакъв избор в живота!
  • 65 Путинче

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Ха ха ха ха ха":

    Тая опора с дълга издиша - Южна Корея има по малък дълг от Русия. Държавата е колкото България по територия, няма природните богатства на Русия нито човешкия ресурс на Русия и икономиката ѝ е колкото Руската. Тоест един южно кореец работи колкото 3-ма руснаци и то работи качествено като хем имат военна индустрия и са в топ 10 на най силните армии хем са технологично светлинни години пред Русия. Самсунг, LF, КИА, Хюндай. Русия има ли поне 1 бранд който да е конкурентен на тези дошли от малка Корея. За Китай няма да отварям дума че там е още фрапантната разликата. Както каза един русофил по долу - руснаците не се напъвай защото даром имат природни богатства но дори тях не експлоатират като хората защото ги мързи и имат огромна корупция

    Коментиран от #66

  • 66 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Путинче":

    Коя опорка издиша? Посочи, кое в коментара ми е лъжа?
    За какъв дълг на Русия говориш? Че Русия няма външен дълг!
    Русия си произвежда всичко, а това, че на твоя пазар е наложен самсунга, е отделен въпрос!
    Инфлацията при нас продължава да расте, и пак си знаете вашата, че с печатенето на пари, от които формират БВП е икономика:))))

    Коментиран от #67, #71

  • 67 Абе

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Ха ха ха ха ха":

    То и един клошар няма и една стотинка дълг и никой никога няма да му даде заем, но той никога няма да е икономически добре въпреки това, че няма дългове. Западната икономика винаги е движена от задлъжнялостта това е начин на живот на личностно, а и национално ниво. Това вие така и не можахте да го разберете обаче и изтъквате липсата на дългове като голямо постижение. Наличието на огромни дългове не е никакъв проблем, а даже е рецепта за просперитет ако тези дългове се обслужват редовно и могат да бъдат рефинансирани с нови заеми при изгодни условия.

    Коментиран от #68, #69

  • 68 Ха ха ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Абе":

    Питай някой първокурсник по икономика, какво означава за икономиката на една държава, когато външният й дълг премине 40% от БВП! Той ще ти обясни! Видно е, че ти не знаеш..А за 100%,даже няма да говорим. Това вече е фалит!
    Когато не разбираш от една материя, по добре замълчи, отколкото да будиш смях в околните.

    Коментиран от #81

  • 69 Абе ти не

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "Абе":

    можеш да разбереш, че западната система умря? От алчност и също от мързел!
    Когато разбраха, че могат да "печатят" уж "пари", без да са принудени да работят за тях, богатите банкери (ФЕД) в САЩ започнаха да печатят без никакво покритие. За залог включиха първо арабите, като си продават петрола САМО за долари, то така на долара му се придава някакво "покритие". Всички ще са принудени първо да си купят долари и после с тях петрол. Така заразиха с тоалетната си хартия цял свят! Интересното е, че в икономиката някои процеси се базират на ВЯРА, ПРЕЦЕНКА, която може и да НЕ Е така! Ако си изнесеш старата, смачкана пижама да я продадеш и много добре умееш да я хвалиш, може да намериш някой балък, който да ти даде 100 лева за нея! Така е и с доларите! Докато има балъци по света, да го мислят това, че "има някаква стойност", то ще си го премятат от ръка на ръка и долара все още ще е "пари"! Но балъците вече се усетиха!

    Коментиран от #72, #75

  • 70 дядото

    0 1 Отговор
    повишават отбранителната си мощ с нападателни ракети
  • 71 Путинче

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Ха ха ха ха ха":

    Я пак - Русия нямала дълг ли 😂😂. Е защо тогава се жалваха че заради санкциите не могат да плащат дълга си. Русия има 40 милиарда долара дълг другарю, въпреки че си прави всичко. Само най изпадналите държави нямат дългове защото никой не им отпуска такива. Интересно защо най задлъжнелите държави в света са и най развитите - САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Нидерландия, Япония. И защо цял свят - включително руснаците напират да живеят в тия задлъжнелите държави а за Русия никой не напира да ходи?

    Коментиран от #73

  • 72 Ха ха ха ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Абе ти не":

    За долара според мен не си прав.
    Не е до заалъгване, а до брутален натиск... Не искаш ли, оставаш без държава.
    Справка Кадафито.
    А още много преди това Кенеди... напечати доларови бнактоти на американското правителство, с цел САЩ да се откажат от долара на ФЕД, тъй като той не е на американското правителство.... След убийството му, заместника още не положил клетва, изтегли от мрежата доларите на американското правителство и се приключи.
    Сега обаче Русия, Китай и останалите свободни страни се навдигнаха..... и процеса за дедоларизацията вече е необратим. Блока МЕРКОСУР (Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай) изхвърлят долара... Тази тяхна идея е отдавнашна, обаче не смееха... Чак сега я осъществяват..
  • 73 Ха ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Путинче":

    Много си к.ухо:))на теб трябва да ти се обяснява от нулата... Изброените от теб страни живееха като източваха ресурсите на цял един континент. Колко са развити... Зависи от критерият на всеки от нас... За теб, ако една страна произвежда автомобили, перални и хладилници е развита. За мен еднаа страна, която произвежда космически кораби..... водеща ядрена енергетика.. е развита...
    Дрънкулките за бита... там не се иска кой знае какъв умствен потенциал..

    Коментиран от #76

  • 74 Хорейшио

    2 1 Отговор
    Ооооо и други купува ,не само Томахоук.
    За тях си мълчат обаче.
    Купуват и HIMARS доста.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Путинче

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "Ха ха ха ха ха":

    😂😂 Ти нямаш и 1 собствена мисъл в главата крети. Всичко са пропагандни клишета. Какви континенти е източвала една Финландия или Южна Корея бе 😂😂Едната под руски ботуш а другата под японски векове наред. И за кратко време успяват да надминат пияните руснаци във всичко. Живеят много по добре от тях. С много по малко успяват да създадат много повече. Космическа сила 😂😂 Един участник като Мъск ги отвя и направи за срам. Създаде ракети за многократна употреба и при това много по евтини от руските. Руснаците имат един кораб Съюз който не е променян от 60-те години. Половин век тъпчат на място. Затова САЩ има 3 милиона руски емигранти а в Русия няма и 3-ма американци. Всеки бяга от Мордор. И умнико последно я обясни Русия има ли дългове или не 😂😂😂 Ти май разбираш по добре от руснаците тия работи а 😂😂
  • 77 Съюза

    1 0 Отговор
    Няма да им помогнат тези дърти ракети на японците скоро време Китай ,ще ги погълне и не само тях!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 В ДАЛАВЕРАТА ПЕЧАТНИЦА Е СИЛАТА ИМ.

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Путинче":

    А ТИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СИ ЛИ НАЯСНО ПО ТОЗИ ВЪПРОС?????? ПОПРОЧЕТИ , ПООГРАМОТИ СЕ . С ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ТУК НЕ НЯМА КАК ДА ТИ БЪДЕ ОБЯСНЕНО. ИМА ФАКТИ ,ИМА ТОЧНИ АНАЛИЗИ ОТ ИСТОРИЦИ ИКОНОМИСТИ ,КОИТО ЩЕ ТИ ИЗЯСНЯТ ПРОБЛЕМА. ДА ,РАЗВИТИ ЗАРАДИ ИЗСМУКВАНЕ РЕСУРСИТЕ И СПЕЦИАЛИСТИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ С ФАЛШИВИТЕ ДОЛАРОВИ НАПЕЧАТАНИ ХАРТИЙКИ . ДА СИ ИМАШ ПЕЧАТНИЦА И СВЕТА Е ТВОЙ!!!!ВЪВЕДОХА И ЕВРОФАЛШИВАТА ПЕЧАТНИЦА И ВСЕКИ ГЛЕДА ДА СЕ ДОБЕРЕ ДО НЕЯ. ДА МУ МИСЛЯТ ОНЕЯ ,КОИТО СА ИЗВЪН .
  • 80 ЧУЙ МЕРКЕЛ И ОЛАНД ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русофоб":

    КАКВО СИ ЧЕЛ Е НЕЯСНО .. ФАКТИТЕ ,ПРИЗНАНИЯ ОТ МЕРКЕЛ,ОЛАНД И ПРОШЕНКО , ЖИВИ СВИДЕЛИ ПРИ ПОДПИСВАНЕТО НА МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ СА НАЙ-ТОЧНИ И ДОСТОВЕРНИ. ПОДПИСАНИ СА С НАМЕРЕНИЕ ПЕЧЕЛЕНЕ НА ВРЕМЕТО ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ НА УК ОТ САЩ И ЗАПАДА ЗА ВОЙНА С РУСИЯ . ОЩЕ ПРИ ПОДПИСВАНЕТО ТЕ НЕ СА ИМАЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА ГО ИЗПЪЛНЯТ - СЪОБЩАВА МЕРКЕЛ . НЕЩО ПОВЕЧЕ, ЕВРОПА И САЩ СА СПРЕЛИ ЗЕЛИНСКИ ДА ИЗПЪЛНИ МИРНИЯ ДОГОВОР , А СА РЕШИЛИ ТОВА ДА СТАНЕ ЧРЕЗ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ. ТОЧНО ЗА ТОВА МЕРКЕЛ И ОЛАНД ГИ РАЗКРИХА КАТО ПОДПАЛВАЧИ НА ВОЙНАТА. КАК И ЗАЩО ЗЕЛЕНИЯ ИМ Е ИГРАЛ ТОГАВА ПО СВИРКАТА Е ЯСНО . ВСИЧКО Е БИЛО НАГЛАСЕНО ЗА ВОЙНА М/У САЩ И РУСИЯ . ТОВА М/У ВПРОЧЕМ СЕ ТЪРСИ МНОГО,МНОГО ОТДАВНА , ОЩЕ ОТ ЛЪЖИТЕ ЗА НЕРАЗШИРЯВАНЕ НА НАТО КОГАТО ГЕРМАНИИТЕ БЯХА 2... ТАКА ЧЕ ФАКТИТЕ ОТ ЖИВИТЕ СВИДЕТЕЛИ СА №1 ЗА ИСТИНАТА ЗА ПОДПАЛВАНЕТО НА ВОЙНАТА . ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА НЕИСТИНИ, ПОЛУИСТИНИ , ПРОПАГАНДА С ЦЕЛ ОПИТИ ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ . НЕ ИМ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ , ЧЕТЕТЕ ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ , НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ . МАЙСТОРИ СА НА ПРОПАГАНДАТА.
  • 81 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Ха ха ха ха ха":

    Ти на Китай знаеш ли колко е вътрешния дълг бе умник, въпреки че китайските комунисти крият истинския му размер щото там няма опозиция да каже истинския дълг
  • 82 Ехооо

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Мишел":

    Най много да накарат и японци, а и други да започнат да правят .....Дони и .....Мати.
Новини по държави: