Last news in Fakti

1 Март, 2023 04:24, обновена 1 Март, 2023 06:14 3 969 10

29 загинаха при тежка жп катастрофа в Гърция

  • гърция-
  • катастрофа-
  • влак-
  • загинали

Ранените са поне 85, 25 от тях в тежко състояние

29 загинаха при тежка жп катастрофа в Гърция - 1
Снимка: Стоп кадър телевизия ЕРТ

При сблъсъка на два влака в Гърция загинаха най-малко 29 души, съобщи гръцката пожарна служба, цитирана от Ройтерс и БТА.

Десетки хора са ранени.

По-рано днес бе съобщено, че малко преди полунощ местно време пътнически влак е дерайлирал, след като се е сблъскал с товарен влак недалеч от град Лариса и че вследствие на сблъсъка е избухнал пожар, който е обхванал най-малко две купета.

Гръцкото радио и телевизия съобщи за десетки ранени при сблъсъка на двата влака и че на мястото на катастрофата са пристигнали около 30 линейки, а също така пожарни автомобили и автомобили на други специални служби.

Проверките на пожарната във всички вагони не са приключили. Изразяват се опасения за още жертви, отбелязва изданието „Катимерини“.

Според съобщение на гръцките железници, цитирано от Гръцката телеграфна агенция, пътническият влак се е движил по маршрута Атина-Солун и е потеглил от гръцката столица в 19:22 часа. Три от вагоните му са дерайлирали.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    15 7 Отговор
    Много прекалявате с тази лепенка "Извънредно"...
  • 2 Георги

    19 1 Отговор
    Вече жертвите са ПОНЕ 29, а ранените 85!! И има още 3 вагона дерайрирали, под които има със сигурност още жертви и чакат кранове за да ги повдигнат! Лека им пръст!
  • 3 АЛФА КЕНТАВЪР

    18 7 Отговор
    МИРна ДУШИТЕ на загиналите ХОРА

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Малее

    15 1 Отговор
    да пази господ да не се случват такива неща! Мир на душите на загиналите!
  • 6 ПСР

    15 2 Отговор
    Жалко за загиналите и трагедията на семействата.
    "Сребърна стрела" се нарича пътническият влак по тази осъвременена линия.Скорост до 160 км./ч.Сигурна човешка грешка-да се допуснат 2 композиции една срещу друга.
    Лоша работа,жалко.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор
    БОГ да прости загиналите ХОРА
    МИР на ДУШИТЕ им
    СЪБОЛЕЗОВАНИЯ
    на БЛИЗКИТЕ
  • 8 Мима

    19 0 Отговор
    Повечето от загиналите са студенти! Голяма трагедия!
  • 9 Старият машинист

    8 0 Отговор
    Първоначалната информация не е точна, според мен. Там ЖП линията е двойна. Няма челен удар влак срещу влак. Вагони от товарния влак са дерайлирали, завъртяли са се и са препречили маршрута на пътническия влак по съседната линия. За да дерайлира ЖП вагон, причината може да е в железния релсов път или в колоосите на вагона. И едното и другото трябва да се контролира ежедневно.

    Коментиран от #10

  • 10 Стар пасажер

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Старият машинист":

    Пътувал съм с този влак..удобен и комфортен, от Атина до СОЛУН ВЗИМА ТАЗСТОЯНИЕТО ЗА ИМА-НЯМА ТРИ ЧАСА.Е, на няколко спирки се налагаше да се връща назад, че машинистите подминаваха пероните, а на една спирка спря чак в полето, че ябе задминал, ама това не се брои. Трагедия..дане дава господ. Мир на душите на загиналите...
Новини по държави: