Last news in Fakti

10 Март, 2023 12:04 1 610 116

Глас народен! Грузинският парламент оттегли спорния закон

  • грузия-
  • тбилиси-
  • саломе зурабишвили

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили нарече проекта на закон нещо, продиктувано от Москва във видео обръщение

Глас народен! Грузинският парламент оттегли спорния закон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Парламентът на Грузия се отказа в петък от плановете за законопроект за "чуждестранните агенти", който предизвика голяма вътрешна политическа криза и заплаши да провали стремежа на кавказката нация за по-тесни връзки с Европа, предава Ройтерс.

Депутатите гласуваха против закона на второ четене в петък, след като управляващата партия "Грузинска мечта" оттегли подкрепата си за законопроекта, според уебсайта на грузинския парламент.

Десетки хиляди грузинци излязоха по улиците в столицата Тбилиси за три поредни нощи на протест срещу инициативата, заявявайки, че правителството се опитва да поведе страната във все по-авторитарна посока.

Законопроектът щеше да изисква неправителствените организации, които получават повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се регистрират в Министерството на правосъдието на страната като чуждестранен агент.

Противниците му казаха, че това напомня на руски закон от 2012 г., който Кремъл е използвал широко за репресии срещу гражданското общество и независимите медии. Плановете, прокарвани от управляващата партия "Грузинска мечта", задълбочиха вътрешните критики към правителството като твърде близко до Москва, противопоставящо се на грузинското обществено мнение, което е яростно антируско.

Оттеглянето на законопроекта е удар за Путин, който отдавна гледа на бившата съветска република Грузия, както част от сферата на влияние на Русия.

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили, която беше в САЩ за официално посещение, когато протестите за първи път избухнаха във вторник, нарече проекта на закон "нещо, продиктувано от Москва" във видео обръщение.

"Виждаме, че приетият проект на закон е причинил различия в обществото", се казва в изявлението от четвъртък, в което партията "Грузинска мечта" обяви, че ще се откаже от предложения закон "безусловно".

Но партията, заедно със своите управляващи коалиционни партньори, добави, че "машина на лъжите е в състояние да представи законопроекта в отрицателна светлина и да подведе определена част от обществеността".

Изявлението продължава: "Тъй като емоционалният фон отшумява, ще обясним по-добре на обществеността за какво е бил законопроектът и защо е важно да се гарантира прозрачността на чуждото влияние у нас. За да направим това, ще започнем срещи с населението и ще уведомим широката общественост за истината за всеки детайл от въпроса. "

В публикация в "Туитър" делегацията на ЕС в Грузия приветства съобщението, като добави: "Насърчаваме всички политически лидери в Грузия да възобновят проевропейските реформи, по приобщаващ и конструктивен начин и в съответствие с 12-те приоритета за Грузия за постигане на статут на кандидат-член."

Грузия кандидатства за членство в ЕС миналия март, но не получи статут на кандидат и ще трябва първо да приложи някои реформи - включително засилване на независимостта на своята съдебна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    58 17 Отговор
    Украйна номер две,ама там ще е мазало

    Коментиран от #45, #48

  • 2 Последния Софиянец

    58 21 Отговор
    Радост за грузинските Соросоиди.

    Коментиран от #32, #82, #113

  • 3 Антонио Бандера

    65 17 Отговор
    по-скоро глас шорошки...същият закон работи в Америка и там е напълно демократичен. Разликата е, че в Грузия щеше да работи СРЕЩУ Америка...кой разбрал - разбрал

    Коментиран от #101

  • 4 Лошо

    19 55 Отговор
    Руските фашаги днес заплашват Грузия с ракети.Добре че сме в НАТО и ЕС.Инъче Бойко и Радев щяха да си спретнат една диктатуро одма.
  • 5 Ела та ти кажа

    18 37 Отговор
    Какво като са го оттеглили. Тия дето са го гласували путинофили. Са си още в пармалента. Те украинците точно заради това докараха нещата до революция. Защото разбраха,че тия горе са предатели.

    Коментиран от #51

  • 6 стоян георгиев

    21 14 Отговор
    Засега 1:0 за $0р0$ нята.
  • 7 Пълен цирк

    19 11 Отговор
    Грузинското правителство са евроатлантиците, а протестиращите опозиции са проруските партии!
    Някой може ли да разбере кво става в Грузия? За да сподели тук

    Коментиран от #10, #56, #114, #116

  • 8 Българин

    22 40 Отговор
    Поздравления за грузинците ! Показаха, че са цивилизовани хора, а не русоробски вмирисани ватници, като тукашните копейковци !

    Коментиран от #17, #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хаха

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "Пълен цирк":

    Колкото Тиквун и Пеевски са евроатлантици

    Коментиран от #19

  • 11 Голем смех

    17 27 Отговор
    Никой нормален човек не ще да има нищо общо с кремълските психопати, само една шепа идиоти им симпатизират.

    Коментиран от #16, #24

  • 12 И защо го

    17 4 Отговор
    Повтаряте за трети път ? Някаква причина ли има ?
  • 13 Хихихи..

    20 7 Отговор
    Големата Борба била да сменят Русия с Кравария,ми Честито..Аре ся един гей-парад от радост всенародна..
  • 14 Бонев

    28 7 Отговор
    Глас народен друг път. Гласът на чуждестранните агенти.
  • 15 КОТарАК

    11 19 Отговор
    когато и последния расафил влезе в панделата-ще се оправим

    Коментиран от #40

  • 16 Про митак

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смех":

    законът е американски оли

    Коментиран от #20, #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чичак

    15 4 Отговор
    „Общо Украйна загуби 20 процента от територията на страната. Това е резултат от процесите, които радикалите искат в Грузия, подкрепяни от Виола фон Крамон. Ние ще действаме не според дневния ред на радикалите или дневния ред на Виола фон Крамон, а в съответствие с интересите на грузинското общество. Разбира се, няма да допуснем нова революция на шпионите. Помним какво донесе на държавата през 2004-2012 г. Ние загубихме 20 процента в резултат на това, което направи Михаил Саакашвили. Хората бяха измъчвани, всички медии бяха иззети. Разбира се, грузинското общество не трябва да допуска това. Ние сме държава, ние сме опитно общество и няма да позволим на шпионите да се върнат на власт“, ​​каза Кобахидзе.
  • 19 Пълен цирк

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Ок! Казваш, че правителството им не е прозападно, а се прави на такова! Но как ще обясниш факта тогава, за протестиращире опозиции, които са проруски открито?
    По твоята логика, излиза, че в Грузия няма прозападно партия,щом наричаш прозспадната, която е на власт, че не е такава.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чичак

    12 3 Отговор
    Грузинецът Янукович е в затвора и се казва Михаил Саакашвили. Какво даде Майдан на Украйна? – Те загубиха Крим и голяма част от Луганск и Донецк, чието продължение е войната, която се води днес в Украйна, – каза пред журналисти Иракли Кобахидзе, председателят на партията „Грузинска мечта“. Той продължи да твърди, че всичко това е резултат от процесите, подкрепяни от Виола фон Крамон в Грузия.

    „Що се отнася до сравнението с Майдана, първо ще ви кажа, че грузинецът Янукович е в затвора и се казва Михаил Саакашвили. Що се отнася до Майдана като цяло, какво даде Майданът на Украйна? – През следващата година Украйна имаше война, по време на която загубиха Крим и голяма част от Луганск и Донецк, като продължението на всичко това е войната, която се случва в Украйна днес.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Виола фон Крамон

    3 2 Отговор
    Дааааааа

    Коментиран от #25, #58

  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смех":

    ГолЕм СмИшнИк си ❗
    Дори не знаеш, че в САЩ рози закон е ДЕМОКРАТИЧЕН , а срещу САЩ вече е Путински и лош 😀😀😀
  • 25  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Виола фон Крамон":

    Евродепутатът Виола фон Крамон отговори на решението за оттегляне на проектозакона „За прозрачността на чуждестранното влияние“.

    „Това може да е важна новина от Грузия, но това е само първата стъпка. Няма руски закон“, написа фон Крамон в Туитър.

    В съвместно изявление на политическия съвет на Грузинската мечта, Силата на народа и парламентарното мнозинство се казва, че парламентарното мнозинство е решило да оттегли законопроекта за прозрачността на чуждото влияние.

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 !!!?

    20 6 Отговор
    Браво на грузинците - и те искат да са "колония", а не съветска провинция !!!?

    Коментиран от #49

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ушанков

    8 18 Отговор
    Грузинците са сърбали попарата на Блатниците .
    Знаят и не забравят .
    Но явно и Там е Пълно с такива като нашия Копейкин.
    Готови да се продадат за някоя рубла повече.
    Но грузинския народ на такива не им пуска аванта .

    Коментиран от #98

  • 30 Чонков

    14 0 Отговор

    До коментар #25 от " 🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️":

    Тая Виола фон Крамон е уникално мръсно нищожество.
  • 31 ЛИЛИ

    14 10 Отговор
    ХА, ХА, ХА! Това не е гласът на народа)! Това е поредната революция на Сорос доларите, еврогейските недоразумения и напъните срещу Русия !

    Коментиран от #83

  • 32 реру

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    "Радост за грузинските Соросоиди."

    Мъка за българските путинофили...
  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "Голем смех":

    На фактите вече ОПОРКИ ли им викате ❓❓❓
  • 34 Чичак

    13 3 Отговор
    В Грузия назрява вътрешнополитически конфликт заради официалната позиция на ръководството на страната по конфликта в Украйна . Премиерът Иракли Гарибашвили открито упрекна Киев , че иска да въвлече Грузия във военни действия. И Иракли Кобахидзе, председател на парламента и ръководител на управляващата партия "Грузинска мечта",  обвини директно опозиционни политици като поддръжници на „глобална война“ и ги обвини в намерение да отворят втори фронт в Грузия. Част от политическия елит наистина е заинтересована от по-тясно сътрудничество с Украйна, но след началото на специална военна операция Грузия все повече се дистанцира от Украйна. Властите последователно подкрепят украинската страна в официални изявления, но отказват да предадат оръжие на Киев и да наложат санкции срещу Русия .  Грузия не дава оръжие на Украйна, а предпочита да печели от търговия с Русия. Това е целият проблем.
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Голем смех":

    Ти със няколко ника ли се появяват, че рИвеш с този ник заради другия си пост ❓❗❓❗❓❗

    Коментиран от #54

  • 36 Чичак

    14 6 Отговор
    Изключително гнусна е ситуацията в Грузия. И нищо общо няма народа в тези финансирани от САЩ протести. Над един милиард долара са наляти в това дестабилизиращо мероприятие. ....... Майдан 2 на 100%

    Коментиран от #63

  • 37 Фактъ

    11 11 Отговор
    Копейкин да види какво го чака ! Само , че той е страхлив , а и нищо не зависи от него . Патерица на герб .

    Коментиран от #42

  • 38 Чичак

    10 7 Отговор
    Добре гледайте какво могат да направят соросоидните НПО -та !!!! Грузия е добър пример. И как мръсно играе САЩ. Гнус.
  • 39 реру

    14 4 Отговор
    Дано в даден момент не се стигне до една позната ситуация...

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Отново младите олигофрени

    8 2 Отговор
    Доказаха че са завършени олигофрени за жалост

    Коментиран от #100

  • 42 Ела да ти кажа

    6 7 Отговор

    До коментар #37 от "Фактъ":

    На тоя от възраждане работата му е да направи интрига. Да има сътресения в България. Всеки средно интелигентен българин. Може да види как няма цепнатинка в обществото. Дето тая копеика от възраждане да не се е завряла. И да се опитва да раздели българите.
  • 43 Глас народен!

    8 6 Отговор
    Ама НЕ е Глас народен!
  • 44 чуждестранните агенти

    8 3 Отговор
    И предателите победиха за сега в Грузия. Поне така си мислят.
  • 45 Хахахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    И там ли да нацисти?
  • 46 Аспарух

    11 14 Отговор
    Браво Грузия!!! Показахте, че не сте русороби

    Коментиран от #53

  • 47 Наблюдател

    5 11 Отговор
    Грузинските рашисти дадоха заден. Демонстрантите обаче искат от Русия да върне заграбени те територии.
  • 48 Мнение

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Не мога да повярвам колко заблудени и излъгани хора има по тоя свят!
    Ти му казваш, тоя закон ще осветли чуждестранните агенти, които получават пари от трети страни (демек защитават чужди интереси), а те ти отговарят, че това било руски закон???????????
    Нищо, че същия го има във фащ, от където целия свят го копира (вкл и Русия)?!

    Не просто следващата Украйна, а следващите заблудени оФце готови да бъдат пушечно месо за давосджии!!!

    Затова в България моментално трябва да се избере пробългарска партия и да се спрат евроатлантиците (модерните фашисти), докато не сме последвали Грузия!!!

    Чудно ми е що не проведат референдум по темата?!
    Дали тогава изведнъж референдумите ще се окажат недемократични инструменти, както твърдят от Демонична България?!

    Коментиран от #50, #62

  • 49 Даааа ++++

    11 7 Отговор

    До коментар #27 от "!!!?":

    RE: ""Браво на грузинците - и те искат да са "колония", а не съветска провинция !!!?""" .... искат роби да са на САЩ и собствена политика да нямат. Искат разграбване на икономиката, див капитализъм и приватизация до дупка ....... Искат СДС и "кой не скача е червен" и всички простотии през които И ние минахме.

    Коментиран от #115

  • 50 че това било руски закон???????????

    15 5 Отговор

    До коментар #48 от "Мнение":

    Проста младеж, слаба държава и Американски терор .....неминуемо е
  • 51 Българин

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ела та ти кажа":

    Който не е кравофил задължително е путинофил нали? Няма друг начин. Путинофилският закон е копиран от краварският закон, нещо по въпроса да кажеш?

    Коментиран от #59, #111

  • 52 Ксаниба

    8 1 Отговор
    Глас народен с лек казяшки акцент.
  • 53 Кубрат

    12 6 Отговор

    До коментар #46 от "Аспарух":

    Да, не искат да са русороби, а искат да са американски подлоги. Ще ги употребят като Окраинците.

    Коментиран от #60

  • 54 Голем смех

    1 5 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ко рЙечи, ко ? :) хахахахахах

    Коментиран от #99

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бацо прецедател

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пълен цирк":

    Виш кво сме писали
  • 57 Ники йолов

    8 3 Отговор
    Такъв закон от кога е гласуван в САЩ
  • 58 Тва нведоразумение

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Виола фон Крамон":

    Виола фон Крамон-Таубадел е невероятен боклук. Невероятен ! Къде ли не се меси. Всяка втора дума и е че някой се нуждаел от натиск, за да направи това или онова ...... Ходи и крещи из Европарламента като побъркана как Русия трябвало да бъде изключена от Съвета за сигурност на ООН....... Сега и Грузия взела да оправя паачата ......брей да ииии.....

    Коментиран от #65, #66

  • 59 Българин

    4 11 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Първо така и не разбра, че русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. И второ, колко т.п трябва да бъдеш за да употребиш термина "кравофил"?
  • 60 Подлога

    3 6 Отговор

    До коментар #53 от "Кубрат":

    Е дума която се употребява от Такива като Мутрофанова .
    Такива които като се употребят ги хвърлят на сметището .
    Даже и рублите не могат да си вземат .
    Хаха
  • 61 Като искат

    7 3 Отговор
    Да мрат и Грузинците. Млади прасенца за мезенца

    Коментиран от #74

  • 62 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #48 от "Мнение":

    Като не ти харесва, че България е член на ЕС и НАТО си свободен да се изнесеш!

    Коментиран от #69, #80, #81, #84, #90

  • 63 Хахаха

    3 7 Отговор

    До коментар #36 от "Чичак":

    Верно ли бе запознатия.
    Никой не иска да го мачка руския Окупатор .
    Само българския Русофил е готов да го натискат за шията .
    Хахах

    Коментиран от #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Чичак

    5 3 Отговор

    До коментар #58 от "Тва нведоразумение":

    +++++ за поста на Урсула се пъни ! Едно котило са все фон-ки. ....... зелена фон-ка, ястреб атлантик.....
  • 66 Чичак

    6 4 Отговор

    До коментар #58 от "Тва нведоразумение":

    Че е по мръсна и корумпирана и от Урсулата впрочем ! Даааа.....
  • 67 Верно ли бе запознатия

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Хахаха":

    Верно !!!! 100 %
  • 68 без коментар

    7 3 Отговор
    "За образец, според защитниците, бил използван Законът за регистрация на чуждестранни агенти (Foreign Agents Registration Act) в САЩ"

    Коментиран от #71, #72, #73

  • 69 Ако, инженерчето

    8 3 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Почивката свърши. Бягай на ягодите, че омръзна на всички.
  • 70 Дърт путлерас

    6 6 Отговор
    Много нацисти се пръкнаха ей! Това укронацисти, прибалтийски нацисти, казахонацисти, азеронацисти, сега и грузонацисти. Остава и беларусонацисти и арменонацисти да се пръкнат и ще я втасаме!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Прокопий

    6 9 Отговор

    До коментар #68 от "без коментар":

    Повтарянето на тъпи опорки не прави вас русофилите по-умно, я само демонстрира нивото ви - някъде около зелената еуглена!

    😂😂😂😂😂😂😂😅😆😂🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂
  • 73 Разбира се че е така

    6 0 Отговор

    До коментар #68 от "без коментар":

    че е 1/1 Foreign Agents Registration Act на САЩ
  • 74 Само питам

    4 5 Отговор

    До коментар #61 от "Като искат":

    Ами ти не искаш ли да мреш за славата на Русия и Путин? Или само си чешеш езика?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Сократ

    8 1 Отговор
    Президента на Грузия обяснява, че закона е от Москва, а в същото време е на инструктаж в сащ. Закона беше за осветляване на чуждо финансиране на всякакви нпо-та. Такъв закон в сащ има от 1938 г. Какъв е проблема?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Мнение

    8 2 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Свободен съм също така, да допринеса и за излизането от ЕС и нато!
    Ако ти имаш проблем с това, спокойно можеш да ходиш в ЛА фащ, да правиш компания на наркоманите по улиците!!!
  • 81 По добре

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    НАТО да се изнесе ! Умчооо
  • 82 стоян

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    До 2 ком - В Грузия празнуват защото са смели а не като руските мекотели дето ги е страх да си кажат имената дори и започват с фамилното име
  • 83 Хаха

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "ЛИЛИ":

    Лалано , лалано ако беше само Грузия
    Ще каже човек ,май наистина има нещо такова .
    Ама то не е само Грузия бе Лалано
    Хаха
    Никой не обича Раша,освен болните Русофилки в България.
    Хаха
    Така че продължавай да лаеш Лалано .
    Хаха
  • 84 Ще се

    1 5 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Изнесе ама друг път.
    Никой русофил не се изнесъл в по добрия Диктаторски свят на Путлер.
    И няма желание ,само на приказки .
    Хаха
  • 85 Някой

    7 2 Отговор
    Още вчера, ама вие явно сега разбрахте.
    Отделно, щом този закон е лош, то следва че и закона в САЩ със същата цел, е също толкова лош. Или?
  • 86 хахаха

    7 3 Отговор
    законът бил продиктуван от Москва...въпреки че е е копие на АМЕРИКАНСКИЯ закон за чуждите агенти, въведен в щатите през.....1938 година...:)))
  • 87 Младите идиоти нека да мрат

    6 2 Отговор
    За САЩ. Нека
  • 88 Коя

    3 5 Отговор

    До коментар #64 от "пенко":

    Е тая държава която живее добре с Раша .хсха
    Те затова техните републики бедни и чакат на милостинята на Кремъл ,да им отпусне някоя рубла .
    Освен Чечня и то само Кадирката и негови кучета ,някой видял ли е нещо добро от Путлер
    Хахаха

    Коментиран от #106

  • 89 Дядото

    3 7 Отговор
    Аман от зомбирани българи заразени с вируса Русия. Най вредните и силно токсични партии са от Възраждане и Бсп, Дс. Тези партии са опасни за нормалното развитие и благоденствие на държава и народ. Нито един глас за Възраждане от София и софиянци. Срам и позор за тези гласоподаватели които гласуват за руските ментета от Възраждане и милионера Костадин Костадинов Копейкин от тимаджийска Варна.
  • 90 Гого

    2 4 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    А защо не се изнесеш ти,а? Болшинството не желае ЕС и НАТО!
  • 91 Аман от башибозуци, еничари

    2 0 Отговор
    И чуждестранни агенти
  • 92 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    Тва че пропутиновите олигарси които контролират грузия отмениха закона няма да спре протестите.грузинците ще натискат до последно за да изгонят путлераските марионетки от страната си.грузия иска да влезе в ес и нато и ще го постигне независимо то желанието на путлер.
  • 93 Чичак

    2 4 Отговор
    Аман от зомбирани българи заразени с вируса на Атлантизма. 15% пумпали правят 85% от народа на луди

    Коментиран от #103

  • 94 Плюя аз на

    1 1 Отговор
    чуждестранни агенти! Плюя.
  • 95 Хомосапиенс

    2 1 Отговор
    Само ни сме овчи народ май.
  • 96 Глупаци

    2 1 Отговор
    Нямат шанс с рузия на границата си
  • 97 Или НАТО

    1 1 Отговор
    Или България ! И двете не може. Решавайте.

    Коментиран от #102

  • 98 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ушанков":

    ма верно ли? :)))) не познаваш историята...Грузия иска защита от Руската империя още от края на 18 век...иначе досега да е поделена между Иран и Турция...между другото, я се поинтересувай какво става с Аджария...:)))
  • 99 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Голем смех":

    Ам тУЙ, чи Чичо Сам се ОСиРтАки в
    У--йна, та сега ръчка мечката откъм Грузия❗❗❗
    А това, че законът е добър когато е в СС.АЩ и лош, когато е срещу НПО на СС.АЩ е ясно на всички ,
    освен на шорошоробите❗❗❗
  • 100 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Отново младите олигофрени":

    Нали видяхме протеста срещу Моча .
    Само дърти комуняги .
    И кои са олигофрените ?
    Хаха
  • 101 Бате Гойко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антонио Бандера":

    Америка е демократична държава и тук такива закони няма!!! Тук има единствено свобода и демокрация, и най-важното-никой не е над закона! Никой!!!
  • 102 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #97 от "Или НАТО":

    Може, може. Вие трябва да избирате или България или Русия!
  • 103 Хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #93 от "Чичак":

    Една шепа Русофл.яци ли сте бе
    Чичка .
    Хаха
    Май вие сте 5 % , платени рублажи .
    Хаха

    Коментиран от #108

  • 104 Българин

    0 0 Отговор
    Май ще се наложи да ви изнасяме!
  • 105 Румен Радев

    0 4 Отговор
    Русофили, коя е вашата родина майка, България или Русия?
  • 106 Ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Коя":

    Ти ходил ли си в Грозни сега? Нашата София е гето в сравнение с Грозни!
  • 107 МалкоЛогика

    1 0 Отговор
    Това напомня на американски закон отпреди 80-90 години. Но !!! Каквото е позволено на атовете, не е позволено на магаретата. Не е забавно да си малка слаба държава.
  • 108 Ха ха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #103 от "Хахаха":

    Значи ти успорваш доклад на ЦРУ, където ЦРУ твърди, че България е русофилска.
    Та, значи, или ЦРУ са г.лупаци, или ти!
    Ти кой определящ за г.лупаци? ЦРУ или себе си? Защото с ЦРУ си на противоположно мнение!
  • 109 това си е чист майдан в грузия

    3 0 Отговор
    следва да ги превърнат като всички гранични с русия държави във военно поле...тази краварска война тепърва започва...
  • 110 Козяка

    4 0 Отговор
    А някой знае ли, че абсолютно същия закон съществува в САЩ ? Значи за едните може, ама за другите не е демократично... Много мразя подобни лицемерия.
  • 111 Ела да ти кажа

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Какво точно искаш да ти кажа аз. То каквото имаше да се казва. Ти го казаха грузинците. Аз мога друго да направя. Понеже ви зная менталния багаж. Знам,че обичате врачки и предсказания. И ще ти направя едно предсказание. В Русия съвсем скоро ще се появят няколко десетки милиона. Така наречени от вас нацисти. Те и сега са си там. Но още не сте ги забелязали. Всички ще са млади образовани преспективни хора.
  • 112 Айсамани

    3 0 Отговор
    Същия глас,който им викаше и на Майдана в Киев.Онези от ФАЩ викат,ехото в Грузия се обажда и после глас народен.Трънки.Всички знаят от кой почва всичко.
  • 113 Грузия

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Нали е азиатска държава? ЕС нали е създаден обединение на евро държавите? За какво членство говорят тогава
  • 114 Грузия

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пълен цирк":

    Става преврат. Америка все по-осилено се стреми да дестабилизира държавите около Русия. САЩ извършват поредния евромайдат. Грузинците хал хабер си нямат от истината. Не разбират какво им се случва и остават излъгани, че законът срещу който протестират не знаят, че е американски. Смятат го за руски. Те дори не знаят за какво изобщо протестират. Зомбита народ.
  • 115 Грузия

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Даааа ++++":

    Децата към Сталин с усмивка. Искат помощ за щастливо детство
  • 116 Грузия

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пълен цирк":

    грузинското правителство е неутрално. Опозиционните партии които взимат пари от нпо-тата са възмутени от американския закон и предизвикват народа да стачкува. Като вменяват, че закона е руски който цели да ограничи пътя към ес и еврозоната на Грузия. Пълна лудост е и това, че грузинците стачкуват срещу себе си, суверенитета си.заблудени патки.