Last news in Fakti

19 Март, 2023 17:17 2 720 102

Путин на съд в Хага? Най-важните въпроси и отговори

  • русия-
  • кремъл-
  • украйна-
  • владимир путин

Пред МНС засега не са възможни наказателни действия срещу представители на руското държавно ръководство – съдът може да се намеси само срещу лица от държави, възприели неговия статут, каквато Русия не е

Путин на съд в Хага? Най-важните въпроси и отговори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Международният наказателен съд иска да изправи руския президент Путин пред съда заради военни престъпления. Какво означава това решение и до какво може да доведе – най-важните въпроси и отговори.

Международният наказателен съд (МНС) издаде две заповеди за арест – срещу руския президент Владимир Путин и срещу пълномощничката по правата на децата Мария Лвова-Белова. Юридическото обвинение гласи „военни престъпления“, а конкретно става дума за насилственото депортиране на деца от Украйна в Русия, започнало най-късно на 24 февруари 2022 година – тоест от самото начало на войната в Украйна. По данни на украинското правителство до февруари тази години повече от 16 000 деца са били отвлечени от Украйна в Русия или в контролираните от Русия региони.

Путин носи лична отговорност

Според съда има достатъчно причини да се смята, че и самият Путин носи наказателна отговорност за това. През май руският президент подписа декрет, който позволява украинските деца да получат по-бързо руско гражданство. Освен това обвиненията към Путин са, че не е възпрял своите военни и цивилни подчинени от извършването на военни престъпления, посочва АРД.

Наказателният съд оповести издадените заповеди и поради това, че престъпленията продължават и сега, така че оповестяването би могло евентуално да осуети следващи наказуеми действия, допълва германската медия. Тя припомня и това, че издаването на заповед за арест на действащ държавен глава от страна на съда в Хага е голяма рядкост. Това например се е случвало по отношение на междувременно сваления судански президент Омар ал-Башир.

Какво означават заповедите за арест?

Докато Путин и Лвова-Белова се намират в Русия, заповедите за арест имат по-скоро символично значение, изтъква АРД. Международният наказателен съд не би могъл да задържи двамата в Русия – той не разполага със собствена полиция, която би могъл да изпрати в Русия за извършването на арести.

Предаването на Путин на съда би било реалистично най-рано след смяна на властта в Русия, но и тогава то не е сигурно. Това означава, че в обозримо време не може да се очаква провеждането на съдебен процес, а в Хага процес в отсъствието на обвиняемия не е възможен.

Не трябва ли специален трибунал за осъждането на Путин

Обвинението, че Путин като държавен ръководител е отговорен за извършването на военни престъпления, е ясен сигнал и има огромно символно значение, подчертава АРД. Освен това така се ограничава свободата му на придвижване. Ако замине за държави, които са членове на Международния наказателен съд, там Путин би бил заплашен от арест. Дори и имунитетът му като държавен глава не би го предпазил от процес в Хага на базата на сегашните обвинения.

Следователите от Хага подчертават постоянно, че не бързат. И посочват, че дълго време никой не е можел да си представи как един ден бившият сръбски президент Слободан Милошевич може да застане на подсъдимата скамейка в Хага. Освен това решението показва, че обсъжданото създаване на специален трибунал не е задължително условие за предприемането на стъпки срещу Путин. За наказуеми действия като „военни престъпления“, „престъпления срещу човечеството“ и „геноцид“ е възможно отправянето на обвинения, без да има промяна на статутите.

Какви са пълномощията на Международния наказателен съд?

Международният наказателен съд съществува от 2002 година. Той е признат от 123 държави, но САЩ, Китай, Израел, Сирия, Русия и Украйна не са ратифицирали неговия статут.

Въпреки това съдът в Хага в конкретния случай може да се заеме и с руските престъпления в Украйна, тъй като с две специални декларации от 2014 и 2015 година, приети след анексията на Крим, Украйна е признала правомощията на съда и допуска негови разследвания на своя територия, обяснява АРД.

Пред МНС засега не са възможни наказателни действия срещу представители на руското държавно ръководство – съдът може да се намеси само срещу лица от държави, възприели неговия статут, каквато Русия не е.

ООН остава в готовност за диалог

Наказателно преследване заради агресия би било възможно само ако Съветът за сигурност на ООН предаде случая на Хага. Подобна стъпка обаче може да бъде блокирана с вето на Русия, посочва АРД. Междувременно стана известно, че генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е готов, в случай на необходимост, да продължи да води диалог с Путин - въпреки издадената от Международния наказателен съд заповед за неговия арест. Говорителят на ООН Стефан Дюжарик заяви: Путин не е станал персона нон грата за нашата организация.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    14 63 Отговор
    Путин го издирват с червена бюлетина

    Коментиран от #6, #9, #11

  • 2 Да бе !

    89 17 Отговор
    Ще дойде Путин в Хага , но с армията ! И цялата Хага ще се изпусне и омаже !

    Коментиран от #71

  • 3 БАБА ВИ

    85 11 Отговор
    Значи единствено че западът затъва все повече и повече. Евтини медийни победки да се лъжат и изпадат във възторг запенените русофоби.
  • 4 Петьо Петров

    20 82 Отговор
    Путин съсипа Русия

    Коментиран от #19

  • 5 Русофил

    16 63 Отговор
    Първо изтегляне, после предаване на Сибир на Си, после разпад. До Хага няма да има време.

    Коментиран от #10

  • 6 Тебе

    45 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    И вашите те гонят , ама козата те издирва ! Любов !

    Коментиран от #88

  • 7 Индийски БИВОЛАР

    16 70 Отговор
    кремълското джудже ,ако има късмет -ще стигне до Хага

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха ха ха ха ха

    62 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ми той не се крие... И в Украйна беше вчера.... Или никой не го издирва? А само се драска из медиите
  • 10 Тизе

    36 5 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    На коя ливада пасеш бе ?! У кошарата с козите ли си ?!

    Коментиран от #21, #24

  • 11 Гост

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А тебе със жълта.
  • 12 55 години от клането в село Сонг Ми

    71 4 Отговор
    от войници от 23-та пехотна дивизия на американската армия на виетнамски селяни . Тогава бяха убити 504 цивилни, от които 210 деца: 50 - под три години, 69 - от четири до седем години, 91 - от осем до дванадесет години.Съдът в Хага (тогава Международен съд) не показа интерес към това събитие. Американската армия разследваше. В резултат на това само лейтенант Кели, който излежа три години под домашен арест, беше признат за виновен.
  • 13 стоян георгиев

    9 62 Отговор
    Нека да е ясно докато путин е начело на русия няма шанс да бъде арестуван и предаден на съда.това обаче не е драма.важното е путлер да бъде осъден а вината му да бъде безспорно доказана.след процеса ще последват и други в които ще се осъди целя антураж и режима на новия хитлер.това е важно веднъж за да бъдат пресечени бъдещи подобни диктатори и втори път техните фенове в европа да бъдат подведени под отговорност като подкрепящи престъпен режим.

    Коментиран от #48, #54, #63

  • 14 Тизе

    36 3 Отговор

    До коментар #7 от "Индийски БИВОЛАР":

    Верно си биволар , и верно си индиец ! Ама - умен като биволо !
  • 15 МирО

    47 4 Отговор
    Ако продължът да го дразнят, туку виж г-н Путин отишъл в Хага, ако не лично то посредствум две въздушно преносими дивизии от въоръжените сили на РФ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 НА СЪДИЯТА В ХАГА

    55 4 Отговор
    брат му е осъден за ПЕДОФИЛИЯ и "предсрочно" освободен. Това обяснява много как тоя съдия се е загрижил за украинските деца. Всъщност русначета, спасени от нацистките бомби. Трябва да го заведат тоя същия на екскурзия в ДОНЕЦК да види АЛЕЯТА НА АНГЕЛИТЕ. Колко деца са убити за 8 г непрекъснат обстрел от нацистите на Киев
  • 18 Лица

    44 2 Отговор
    от този "съд" са санкционирани от сащ "съдът" е нелигитимен към държави, които не са го признали и те не са малко - Израел, сащ, Турция, Китай и т.н. Това е беззъба пр акция, която освен политическо значение няма друго.
  • 19 Гост

    48 5 Отговор

    До коментар #4 от "Петьо Петров":

    А ти знаеш ли че във момента във съсипаната Русия се живее много по добре,от колкото във съсипана България членка на ЕС.

    Коментиран от #33, #75, #96

  • 20 САЩ, КИТАЙ и РУСИЯ

    45 3 Отговор
    не признават тоя съд. Тогава КОЙ го признава...
  • 21 Абе руснак

    4 19 Отговор

    До коментар #10 от "Тизе":

    Теб и утре може да те пратят на фронте, където сигурно ще хапнеш малко кал.

    Коментиран от #37

  • 22 Последния Софиянец

    8 20 Отговор
    Аз, Последния Софиянец съм от ЛГБТ! Около 40% от българите ще подкрепят партия с ЛГБТИ политики! Обичайте ни, и ние ще ви обичаме! И Путин е ВЕЛИК!
  • 23 Смех !

    43 2 Отговор
    Тръгнали мишките да съдят котарака 😂
  • 24 "Русофил"

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тизе":

    На пасището на говедарите къде надруго място

    Коментиран от #34

  • 25 Путин

    30 1 Отговор
    Ще ви съди в Москва. До един. Такива боклуци няма. Хитлер беше по човек от вас.
  • 26 Мим33

    30 3 Отговор
    ТИЯ са сънували сигурно конска муха,че ги хапе.Русия да не е Сърбия,която не си защитава хората,а им гледа сеира...

    Коментиран от #36

  • 27 РЕАЛИСТ

    36 2 Отговор
    Няма ли да спрат с глупостите. Арестуването на Путин означава моментално обявяване на война на най-голямата ядрена сила. Ала държавата е членка на НАТО. ядрената триада ще нанесе удар по всички държави членки. Ако искате да унищожите света действайте. Самото му решение на съда е признак на безсилието на Запада. Свалиха американски дрон,в Бахмут украинците мрат, като мухи и за капак китайският президент идва в Москва.

    Коментиран от #31

  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 0 Отговор
    Естествено в текста за Милошевич
    не се споменава какво той каза на "уважаемите съдии" ,
    нито как същите след като не успяха са го осъдят вечерта след която трябва са го освободят го ликвидираха ❗❗❗
  • 29 Този съд в Хага, защо не изправи някой

    42 1 Отговор
    За Войните във Виетнам Афганистан, Ирак СИРИЯ, Либия, Сърбия?? Този съд е Слугинаж Бутафория, Сламени човечета, марионетки!!
  • 30 Сатана Z

    39 1 Отговор
    Жалката фашизоидна измет сложила тигана ,а рибата в морето.Но пък за сметка на това Владимир Путин посети сградата на възтановената филхармония в Мариопул където ще се проведе открит процес срещу Украинските нацисти извършвали геноцид над жителите на Донбас.


    Z
  • 31 Рико

    5 32 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    Първо превземи селото Бахмут, пък после завладявай света.
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    37 1 Отговор
    Естествено няма и дума че САЩ, освен че не признават този съд , при опита му да съди САЩ по същото обвинение - го нарекоха ЦИРК и наложиха санкциите си ❗
  • 33 Простя Копейкин

    6 23 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Що се мъчиш бе човек ?! Толкова е лесно да заживееш мечтания си живот на Изток, никой няма да те спре като тръгваш, вече не стрелят по границата като при соц концлагера.
    Не се мъчи! Следвай мечтите си! Живей си живота в руския рай.

    Коментиран от #42, #81

  • 34 Това

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от ""Русофил"":

    Па що е ? Там , Дека пасат краварските говеда ли ?! Я се сетих , едни жълти павета , дека добичетата мислат , че ги ранат ! Ама - говедото си е говедо .
  • 35 Объркано Атлантиче

    33 3 Отговор
    Клинтън, Буш, Обама
    Тези трима американци нападнаха 9 държави за 23 години и убиха 11 милиона души и никой не ги нарече "военни престъпници".
    Вместо това👇
    -1 Нобелова награда за мир;
    -0 санкции;
    -0 заповеди за арест от МНС
    !😁!😁
  • 36 Рико

    4 18 Отговор

    До коментар #26 от "Мим33":

    163320, толкова бяха до вчера. Една година, 163320 убити и едно село не е превзато. Цял свят ви смее на некадърността.
  • 37 Тизе

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "Абе руснак":

    Си много изостанал бе ! Тебе че те пратат , да мрешза козяците , като умрел украинец !
  • 38 Иван

    5 21 Отговор
    Неизбежно е, отдавна чашата преля, да се нодяваме само да е по-скоро.
    Да го съдят за престъпленията през целия живот, убийствата, изнудванията, отравянията, списъкът е безкраен.
  • 39 Объркано Атлантиче

    25 3 Отговор
    Не чакайте украинският режим да бъде обвинен!
    Тъй като военните престъпления са нещо обичайно за сатанистите от Дълбоката държава, те са взели мерки да се защитят👇

    През 2002 г. ръководителят на сенатската комисия по външни отношения Джо Байдън инициира и след това гласува закон за защита на американската армия. Законът е известен като "Хагски закон за нахлуването" и има за цел да защити американските войници. Всъщност той дава правен имунитет срещу всякакви обвинения от страна на Международния наказателен съд за евентуални военни престъпления в Афганистан и Ирак.

    Прекрасна ретроспекция!

    Тъй като в момента украинската армия и наемниците, събрани от цял свят, представляват американските интереси и воюват от тяхно име, както вече признаха в САЩ, няма как да ги обвиняват във военни престъпления.
  • 40 Търси се! Жив или мъртъв!

    8 26 Отговор
    Владимир Путин!
    Особени белези :
    Нисък! Никому потребен!

    Коментиран от #68

  • 41 хахаха

    23 3 Отговор
    Кой предаде Милошевич на съда в Хага? Зоран Джинджич, тогава премиер....къде е Зоран Джиндич? Няма го...Що го няма? Щото го гръмнаха през 2003 година...2 години след като предаде Милошевич....
  • 42 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Простя Копейкин":

    Ами аз вече съм там.Вечер като се върна от работа си купувам три бирички "ZlatyBaznt",пълня си ваната със гореща вода и се излежавам минимум един час, и през това време си пия биричките .След това си обличам тениската и шортите и така си ходя във апартамента.И не ми пука че на улицата е -25 или -30 градуса,важното че на мен ми е добре.

    Коментиран от #61

  • 43 ами

    18 4 Отговор
    я да питам, ако примерно Путин дойде в България, която е член на тоя съд, и нашите натегачи вземат че опитат да го арестуват, какво ще се случи на България, макар и член на НАТО? И великите щати само че изокат, че реакцията на Русия е неекологична и непрофесионална...:)))))
  • 44 ДВ лекар ви трябва и то спешно по

    12 0 Отговор
    Възможност психиатър защото това да лъжете за всичко си е болест! ДВ ненормални сте
  • 45 Мдааа....

    10 1 Отговор
    Путин може да бъде съден само от собственият си народ и Русия.Щом руснаците не го осъждат.... международения съд е гола вода.Щом толкова много искат да го осъдят,да отидат в Русия, да го арестуват и да го изправят пред международния съд.

    Коментиран от #67

  • 46 Десислав

    14 1 Отговор
    Защо ли ме съмнява,че тия дето му издадоха присъда и очи в очи да го срещнат ,и на крак да им дойде,пак ще обявят,че това не е истинският Путин и няма да имат топки да го арестуват 😃😃😃
  • 47 ХА ХА ХА

    11 2 Отговор
    А БЕ Е ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ВИЕ , СТЕ СМЕШНИЦИ ДА ТАКА Е СМЕШНИЦИ СТЕ ! НЯМА ДА ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СМЕНЯ ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВ РУСИЯ НО ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕНЕ ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА КРАВАРИЯ , ЕС И ВАШИЯ СКАПАН РАЙХСТАГ ! ТЪЙ , ЧЕ РЕВЕТЕ ПЪРВО ЗА ВАС ......ПОСЛЕ ЗА ДРУГИТЕ !
  • 48 Според,теб ако сега Путин

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Бъде сменен от Патрушев нещо ще,се промени ли....Даже Путин ми се,вижда разумен и мек....има достатъчно психопати като жириновски които вече щеше,да са разпалили конфликта като бенгалски огън

    Коментиран от #94

  • 49 руZофилията V шOк!

    4 12 Отговор
    Мацкавийката беше подложена на поредното унижение. Украйна ги унижава на бойното поле. Китай и Индия ги унижават икономически. Сега и Европа почна да си прави гаргара с тях. Честно казано до Хага едва ли ще стигнат. В края на краищата те не могат и до Киев да стигнат.😂😂😂
  • 50 Дойче веле

    11 0 Отговор
    Украйна днес победи Русия и превзе Москва ! Вервате ли ми ????????
  • 51 пиночет

    3 11 Отговор
    Ботоксовия пръдльо с токчетата е пътник!

    Коментиран от #92

  • 52 Смехоран

    10 1 Отговор
    Дойче Веле кога стана като нашия някогашен вестник СТЪРЛЕЛ ??????
  • 53 Гого

    13 1 Отговор
    Какъв беше този съд? Бутафория и създаден за да обслужва интересите на САЩ и НАТО. Това не е никакъв съд, особено международен наказателен съд за престъпления срещу човечеството. Ами хайде да видим. Виетнаската война. Изключителни зверства на американската армия срещу цивилни. Снимки и потресаващи кадри колкото искаш. Къде беше този съд да осъди Джон Кенеди, Никсън и другите виновни за виетнамския геноцид? Намаше го. Защо? Ами къде беше да накаже американците за зверсвата в Конго? Нямаше го. Къде беше за да накаже Джордж Буш младши за убийствата на цивилни в Ирак? Нямаше го. Къде беше да накаже убийствата на цивилни в Афганистан, за които дори принц Хари признава в книгата си "Резервен"? Как е стрелял от хеликоптера по цивилни като по мишени. И останалата английска и американска армия също разбира се. Къде беше МНС да издаде заповеди за арести? Нямаше го. Защо? Няма да стигне мястото да изброявам всичко. Та хайде и без МНС.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Възможго си е

    6 0 Отговор
    Путин на съд, но при "страшният съд". Тогава много личности от ЕС и САЩ ще имат възможност лично да срешнат с Чърчил, Рузвт, Сталин или с Хитлер, Франко, Гьобс по избор.
  • 56 Леле

    8 1 Отговор
    Какъв съд може да е този съд с подобни простотии, закъсали сме го яко
  • 57 !!!?

    12 4 Отговор
    Путин на съд в Хага !!!?

  • 58 Нюрнберг

    11 1 Отговор
    Този "международен" съд има правомощия само на територията на ЕС. Процесите срещу политици от бивша Югославия, бяха пълна бутафория.
  • 59 Иванчо

    5 2 Отговор
    Много умно пишете, но това не е в полза на българския народ.България 1300 години е била продажна страна и пак ще бъде,това не съм го казал аз а историята.пишете,пишете.

    Коментиран от #65

  • 60 еми

    4 0 Отговор
    Тези престъпници и убийци много от които нямат даже юридическо образование кога ще бъдат съдени.?
  • 61 Русофил

    2 5 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    Какво е чувството, че това може да са последните ти бири и вана.
    Всеки момент да ти връчат призовка за фронте. Как е в отровната
    атмосфера където работиш с противогаз. Интересно е.
  • 62 Възможго си е

    5 3 Отговор
    Защо пък не, но бодряците от НАТО се правят на ущипанши моми за наличието на "бойни глави" с ефект "страшният съд" от противника  им. Какво правиш в ситуация без избор. Червен бутон е изборът. Дано никога не оставят Путин без избор. Без избор. Принуждават го да подпише смъртна присъда на много милиони обикновени човеци, заради НАТО-всичко е от псевдо чуството им за величие. И бункерите им няма да ги спасят от "страшният съд". Какво търсим ние в тази пасмина.

    Коментиран от #73

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Иван

    3 8 Отговор
    Не Хага, а украинците трябва да съдят путин!
    Дайте го на тях!
  • 65 Гошо

    3 10 Отговор

    До коментар #59 от "Иванчо":

    Много продажни русофилски ид иоти има в България
  • 66 32134

    1 7 Отговор
    Всички мур зилки са изпаднали в паника и славят своя вожд и казват, че щял да смени съда 😁
  • 67 Българин

    3 8 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа....":

    И това ще стане, с путлер е свършено!
    Знае го и той, и всички руснаци.
    Май и ти се притесняваш?
  • 68 Българин

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Търси се! Жив или мъртъв!":

    Давам награда за главата му.
  • 69 Павел пенев

    10 4 Отговор
    Решението на МНС постановено от съдия и брат му педофили е удар във въздуха. То е юридически безсмислено и пропагандно- политически акт без никаква стойност за Путин и Русия която е извън юрисдикцията на този съд. С една дума- политическа боза.

    Коментиран от #80, #84, #87

  • 70 Путин -Унищожителят на Русия

    3 13 Отговор
    За сега Путин не може да бъде отведен и осъден в ХАГА, но унижението и позора за Путин си остават и са големи , НО два пъти са по големи за руския народ , че търпи да има за президент човек, заклеймяван като военнопрестъпник с обвинения за международен съд за „военни престъпления“, „престъпления срещу човечеството“ и „геноцид“ и че някой в Русия трябва "да свърши работата" и да измие позора на Русия за пред Света от 123 държави, между които е и България ....!!!

    Коментиран от #83

  • 71 Даа бе

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе !":

    Ще дойде на куково пладне!! Една година се мота в Украйна и Нищо!! Само три месеца се шугави около Бахмут, та сана за смях! Щял да дойде в Хага?!? Ти вярваш ли си бре??

    Коментиран от #99

  • 72 Чукче

    2 10 Отговор
    Кадафи изкара 4 месеца след като го обявиха за престъпник. След това неговите го убиха. Може би путин ще бие рекорда му.
  • 73 Алооооуу

    1 4 Отговор

    До коментар #62 от "Възможго си е":

    А бре вие бавно или трудно развиващи сте? Колко пъти трябва на вас да ви се обяснява?? Ядреното оръжие служи само за превенция ! Безсмислено е да се използва за нападение и ли отбрана, особено от ядрени държави!! Или пак започвате с плашенето и заканите, след като не можете да изтъкнете смислен довод?!? Руската пропаганда до такава степен ви е шлифовала разсъдъка ,че не можете да възпроизведете и най оскъдния продукт от мозъчна дейност!!
  • 74 Цензура

    4 1 Отговор
    Абе, вие трябва да се тревожите, че Путин може да реши да се разходи до Хага, заедно с Шойгу, Герасимов и Суровикин.....

    Коментиран от #78

  • 75 Алооооуу

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Гостаре ,защо тогава руснаците емигрират в Европа и САЩ бре ,след като е толкова хубаво?!? Никога не сме чули някой да е емигрирал в Русия!! Да не смяташ хората за малоумни?!?

    Коментиран от #77

  • 76 Ех наркомански видения!!!

    7 0 Отговор
    Кой ви каза, че Путин ще бъде съден в ХАГА???? Нарочно го говорите да поддържате темата, след като знаете, че ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ!!!!!
    Тогава клоунът за масовото изтребване на укрите и всички беди, най-често направени в несвяст, кой ще го съди???
  • 77 друго алоууу

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Алооооуу":

    Ти не си ЧУВАЛ някой да е емигрирал в РУСИЯ???!!! Като си невежа, стойси между доматите на колците. Само в началото на войната над ПЕТ МИЛИОНА И ПОЛОВИНА украинци емигрираха в Русия. С милиони мигрират от други държави, главно азиатски (има и такъв регион в света, ако не знаеш).

    Светът на бъдещето е Русия-Китай-Индия-Бразилия-Аржентина-Южна Африка-Иран-Саудитска Арабия и т.н.

    Затова толкова краварите реват- Те си сриват. Наскоро им фалира сетната банка със силата на Лемън Брадърс! Чул ли си за това????

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Онзи

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "друго алоууу":

    Оди ги разправяй тези фантасмагории на село на пейката, но внимавай да не те затепат, докато още не си седнал на пейката!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Поименен списък на бг русофилите

    2 5 Отговор
    Да се водят на отчет в ДАНС нашенските русофили, те са с най-висока степен за потенцилни национални предатели.

    Коментиран от #86

  • 83 глупава пропаганда

    7 4 Отговор

    До коментар #70 от "Путин -Унищожителят на Русия":

    Русия с една операция в Украйна разбичка целия капиталистически Запад и им показа кирливите ризи и заговора срещу човечеството. Русия се бие за справедливост, което подивелият Запад се стреми да спира със зъби и нокти.

    Но тоя път капиталистическият Запад ще загуби всичко.
    Пропагандата ви е глупава и няма да ви помогне! Тя няма да промени факта, че големи сили като Русия, Китай Индия, са срещу интриганта САЩ и става нов свтовен ред! И процесът е вече необратим!

    Коментиран от #85, #100

  • 84 Абе павката на пеньо

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Павел пенев":

    Много важно казаното от чийто баща е педофил,.
  • 85 всички знаят, че

    6 3 Отговор

    До коментар #83 от "глупава пропаганда":

    САЩ и нато са най-големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди беше фашистка Германия. Бандера - украинец-фашист, сега го възхваляват, а той е избивал евреи. Украйна е фашистка държава, факт неоспорим исторически. Слава на Русия, слава на Путин, голям президент на велика страна. За победата! И всички предатели на Русия, ще бъдат наказани. Как може хора да предават своята страна?

    Коментиран от #90

  • 86 а целият батальон

    5 3 Отговор

    До коментар #82 от "Поименен списък на бг русофилите":

    пишман атлантици да се строят, начело с пасито и т.н., вземат децата си и леви, леви да отидат да помагат на зеленчука. Да вземат и про100киро, който така и не можа да ни вземе по една заплата за наркофашиста.

    Коментиран от #89, #102

  • 87 Като нашенските русофили няма никъде

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Павел пенев":

    Генномодифицирани лъжци.
  • 88 Човека КоZа

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тебе":

    Така е, и ще го намеря 🐐
    💤
  • 89 Русофилчо, сам знаеш

    4 1 Отговор

    До коментар #86 от "а целият батальон":

    При евентулна война българия-русия, пръв ще сложиш рашистката униформа.
  • 90 Ти и майка ти знаете че

    5 4 Отговор

    До коментар #85 от "всички знаят, че":

    САЩ и НАТО са най-големите терористични организации и държава в света. А целия свят знае че Русия са терористи и агресори затова са обявени за такава.
  • 91 112

    0 3 Отговор
    И в БГ не е цветущо, както и в Русия. Ако е хубаво рускините няма да се женят в Турция, България, за когото им падне, само и само да не са в Русия. Поне са тихи рускините, а повечето българи са лай лай като кучета. От тях има много стойностни рускини. Тихи, скромни. Не им е леко, замислени и самотни. Диктатори. И всеки си е мечтал от 78 г да живее в Щатите и Западните държави, защото са хора с холямо х хора. То трябва да ви е идвало отвътре в тинейджерските живкови години. А не сега всички комунисти да се изкарват дисиденти. Белгиеца подкрепя ДПС и ПП, защо ли, защото другите българи да били от ДС КГБ цк на бкп и сие доносници. Законите им са железни. А България се управлява(ше) от подземния свят.
  • 92 Човека КоZа

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "пиночет":

    Така е! 🤭
    💤

  • 93 срам

    4 2 Отговор
    Това решение е взето по нареждане на САЩ Жалки са защото НАТО и САЩ разбраха че губят във войната и прибягват до тази мярка която е безполезна
  • 94 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Според,теб ако сега Путин":

    Русия ще е трудна за овладяване след путин.центроубежните сили са големи.не ми се вярва един човек след него да успее да консолидира такава власт.при коалиция от различни фигури всичко е възможно,а и който да дойде в русия начело ще трябва да оправя отношенията със запада така че има доста опции на масата естествено и твоята хипотеза е реална.
  • 95 от Хага

    1 3 Отговор
    колко му трябва на путя,една ампулка цианкалий между прогнилите зъби и ще е щастлив!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Кокоркиро

    0 1 Отговор
    Болестта на мозъкът ставаа заразна.Да се смееш ли да плачеш ли?
  • 99 Инна

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Даа бе":

    Това не е царска работа за каране на всякакви Гаги. "Сармат "е много по-ефективен, въпреки че предвид размера на страната няколко" Кинжала " ще бъдат достатъчни.
  • 100 Трябва да си много заблуден

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "глупава пропаганда":

    за да вярваш на написаното:

    "Русия се бие за справедливост, което подивелият Запад се стреми да спира със зъби и нокти." - Това от идеологическите лекции и записки за обучението на "партиен секретар" ли го измъкна. когато СССР се бореше със зъби и нокти с гнилия Запад и с капитализъма, който щеше да се разпадне Но. вместо него, се разпадна СССР,- страната на победилият социализъм..!
    Сега същото ще стане и с Русия на Путин, който се бие, не за някаква справедливост, А за анексиране на нови територии и за завладяване на природните ресурси на Донбас и Украйна и трябва да си много заблуден или русофил, за да не виждаш, че Путин е фашизиран психопат, а Русия е държава агресор и терорист, чийто армия извършва геноцид и военни престъпления...?!!

    Коментиран от #101

  • 101 Заблуден

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Трябва да си много заблуден":

    Земята на Донбас не е на Зеленски а на хората от Донбас, Те си решават и те се бият за нея!
    Елон Мъск даде добро предложение, за нови рефендуми с чуждестранни наблюдатели, но Зеленски и запада подивяха и го разпънаха на кръст.
  • 102 Путинско изселване ли ще правите

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "а целият батальон":

    Не ми разпределяй, кого къде ще пращате, а докажи че българските русофили не сте потенциални предатели на България. Всичко що казвате е против България и защита на Русия, сякаш родината ви е русия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания