Черноморският флот на Русия е "отблъснал атака с безпилотен самолет" в анексирания Севастопол, като след експлозиите са били изпочупени прозорците на няколко сгради. Няма пострадали хора. Информацията идва от назначения от Русия губернатор на града Михаил Развозжаев.

По думите му опитът е да се проникне в залива, а моряците са стреляли по дроновете със стрелково оръжие. Силите на противовъздушната отбрана също са работили по въздушната цел.

Още новини от Украйна

Той твърди още, че военните кораби не са пострадали, но сградите на улица "Ленин" в "Дома на Москва" са със "счупени стъкла".

Рано сутринта в сряда Дирекцията за развитие на пътната инфраструктура в Севастопол съобщи за блокиране на пътя в залива, а Родион Мирошник от самопровъзгласилата се ЛНР написа в телеграмния си канал, че около 5 ч. сутринта три украински военноморски дрона уж са се опитали да ударят крайбрежието на Севастопол, по тази информация дроновете са били унищожени. Той заяви, че заливите Северная, Радиогорка и Графская пристань са блокирани за движение на кораби. За звуци от експлозии съобщават и местни жители сутринта на 22 март.

Това не е първото нападение с дрон срещу Севастопол, за което потвърждават властите на анексирания Крим.

Украинските власти и военните не са коментирали тази информация.

Източник: News.bg