Last news in Fakti

23 Март, 2023 19:55 6 404 87

Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война

  • сащ-
  • китай-
  • пентагон-
  • тайван

Лидерите на Пентагона настояваха в Конгреса да се одобри предложения от Министерството на отбраната рекорден бюджет от 842 милиарда долара

Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили предупреди, че "Китай е най-сериозният геостратегически противник, пред който САЩ са изправени днес", пишат АП и "Вашингтон пост".

На изслушване относно бюджета на президента за 2024 г. в подкомисията по кредитите на Камарата на представителите генералът заяви, че САЩ трябва да бъдат много внимателни, като се "уверят, че" "военните са много по-силни от" китайската армия.

Причината за това, добави той, е, че през последните 40 години Китай се разрасна изключително много.

Наистина, това е "огромна промяна в силата в световен мащаб и в задната част на този растеж стои армията".

"Трябва да сме сигурни, че оставаме номер едно през цялото време. Това ще ни помогне да запазим мира. Ако по някакъв начин изостанем, ще стане много опасно."

Американската армия трябва да се подготви за възможна конфронтация с Китай, заявиха лидерите на Пентагона, докато настояваха Конгреса да одобри предложения от Министерството на отбраната рекорден бюджет от 842 милиарда долара.

Бюджетът ще бъде насочен към модернизирането на силите в Азия и по света.

"Това е бюджет, основан на стратегия - и такъв, който се ръководи от сериозността на нашата стратегическа конкуренция с Китайската народна република", каза министърът на отбраната Лойд Остин по време на изслушване в комисията на Камарата на представителите.

Посочвайки увеличаването на новите технологии, като хиперзвукови оръжия, Остин каза, че бюджетът предлага изразходване на повече от 9 милиарда долара - 40 процента увеличение спрямо миналата година - за изграждане на военни способности в Тихия океан и защита на съюзниците.

Изслушването идва след посещението на китайския лидер Си Дзинпин в Москва, на фона на опасенията, че Китай ще засили подкрепата си за войната на руския президент Владимир Путин срещу Украйна и все повече ще заплашва Запада.

Действията на Китай, каза генерал Мили, "го движат по пътя към конфронтация и потенциален конфликт с неговите съседи и вероятно със Съединените щати".

Той каза, че възпирането и подготовката за война "е изключително скъпо, но не е толкова скъпо, колкото воденето на война".

"Този бюджет предотвратява войната и ни подготвя да я водим, ако е необходимо", добави той.

Америка вече харчи повече за отбрана, отколкото следващите девет държави взети заедно, и според предложението на президента Джо Байдън за фискалната 2024 г. Пентагонът ще получи 842 милиарда долара - увеличение с 26 милиарда долара (3,2 процента) спрямо рекордно големия бюджет за отбрана за 2023 г.

Разходите за отбрана ще включват също 9,1 милиарда долара за Тихоокеанската инициатива за възпиране, която е насочена към повишаване на регионалната конкурентоспособност на Вашингтон срещу осмелилия се Пекин, и 37,7 милиарда долара за модернизиране на ядрените способности на САЩ.

Генерал Мили, който ще се пенсионира по-късно тази година, каза, че САЩ трябва да продължат да модернизират своите сили.

Две десетилетия война в Ирак и Афганистан подкопаха военното оборудване и готовността на войските, така че САЩ работят за подмяна на оръжейните системи и дават време на войските да се пренастроят. И това се отплати, каза генерал Мили пред Конгреса.

"Нашите нива на оперативна готовност са по-високи сега, отколкото не са били от много, много години", каза той.

Повече от 60 процента от активните сили са в най-високо състояние на готовност в момента и могат да бъдат разгърнати за бойни действия за по-малко от 30 дни, докато 10 процента могат да бъдат разгърнати в рамките на 96 часа, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пакистанец

    139 8 Отговор
    Пишете като почне да се готви за мир.
    То не воюваха по цял свят, последно май с китайски балон воюваха
  • 2 Той

    146 8 Отговор
    Абе идиоти що не спрете да се готовите за война. Ще умрат милиони, деца, жени, стари и млади. Алчни паразити.
  • 3 Последния Софиянец

    115 9 Отговор
    Значи Зеленият утече
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 САЩ

    70 6 Отговор
    Полицията в Ню Йорк се готви за бунтове заради Тръмп


    Полицията в Ню Йорк се готви за бунтове, които може да бъдат провокирани от обвинението срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

    Това съобщи CNN.

    Според телевизията в разпространена бележка е препоръчано на всички полицаи да се подготвят за работа в случай на безредици. Източници на CNN от правоприлагащите органи казват, че докато полицията е в повишена готовност, към момента няма потвърдена заплаха от безредици в града.

    Коментиран от #41

  • 6 Русофил

    19 96 Отговор
    Явно Русия изпадна от борда на великите сили. Ще я третират като китайска провинция.

    Коментиран от #15, #17, #73

  • 7 Калпазанин

    100 8 Отговор
    Няма по дол о племе от англосаксиите,
  • 8 От страни

    99 3 Отговор
    Глупаци - китайците на малки групички по 10 милиона ще преплуват океана и ще стане от Америка един голям чайна-таун.
  • 9 Рошко

    96 3 Отговор
    Печата печата ли печата ротшилд, ше ядете долари накрая
  • 10 Оги

    88 7 Отговор
    Напълниха памперсите америте.
  • 11 Жорето

    98 5 Отговор
    Понеже са пред пълен фалит Фащ и се опитват да се спасят с цената да жертват други държави. До 10 дни ще се види още колко банки ще им фалират.
    Змията хапе най-отровно , когато умира.
  • 12 МирО

    96 5 Отговор
    Бре, от както Руснаците и Китай си стиснаха ръцете - нета пощуря , явно голям страх друса джендърлъка.

    Коментиран от #71

  • 13 Драги

    67 4 Отговор
    Ми сащисани, Китайците само да пръснат всички заедно и ще ви хвръкне континента!
  • 14 Човече... ...

    84 3 Отговор
    Кравари с комплекси. Не приемат, че има други батковци в махалата. Егото е голяма драма. Интересно защо изместват фокуса към Китай. Може би заради дълговете си към Китай? Или защото Китай са дипломатични? Или защото ги е шубе от откачените руснаци.

    Коментиран от #16

  • 15 Русофил

    32 7 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":

    Търся някой с голяма патка

    Коментиран от #25, #32

  • 16 Просто

    63 5 Отговор

    До коментар #14 от "Човече... ...":

    Видяха, че с мечка дренки немогат да ядат

    Коментиран от #77

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай Евро

    61 2 Отговор
    ""Трябва да сме сигурни, че оставаме номер едно през цялото време." . Така е, само че китайците им направиха боцкане с игли и ги приспаха, а след това им внушиха, че са номер едно и когато сащинистите се събудиха, се оказа, че не са номер едно. Ами сега?
  • 19 Б.Б

    54 2 Отговор
    Конгреса на САЩ е едно евангелистко сборище !
  • 20 ЦРУ

    37 2 Отговор
    БРИКС , ШОС, АСЕАН, ООН, НАТО, Запада, Г 77, Обшноста на необвързаните, Арабската лига, Тюрския съвет на турските държави, Африканския съюз, ЕС, Мюсюлманската общност, Ориента, Третия и Четвърти свят, ОДКС, ОНД, Евразийския съюз, Латинска АМерика, Имигрантите, новите технологии, слабостта на военната индустрия това са все проблеми пред американската армия в сегашно , близко и далечно бъдеще в геополитически, гесотратегически, оперативно, тактичски все проблеме пред Пентагона за световно и международно и глобално лидерство и превъзходство в икономика култура и военен аспект
  • 21 Урюрвкос

    32 7 Отговор
    ----Трябва да сме сигурни, че оставаме номер едно през цялото време---те това е изключителна нация със изключителни права над целия свят.
  • 22 Да, бе

    52 5 Отговор
    Пентагона да се готви за погребение, завещание, малко квичене, ред сополи, ред сълзи и бърсане с долари, че за друго не стават...
  • 23 Какъв мир пазите бе

    72 6 Отговор
    Едно 90% от войните по света са вашо дело! Вие сте най вредната страна за света!
  • 24 12343211

    45 3 Отговор
    40 години спахте...
    Сега 900 милярда бюджет не стигали...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Голям

    52 2 Отговор
    Член ги чака сащисаните.
  • 27 Наско

    53 4 Отговор
    Ще палят 3 СВ тези самопровъзгласили се за световен лидер. Ще има конкурс за ново име на протока между Канада и Мексико. Ще трябват фериботи за зеленчуци да хранят дърво се качите от Мексико със зеленчуци. Тези по Европата ще им литнат кинтите скрити във Фащ банки при Титаник.
    Урсуза, Макрором и Шутлц ще се блещат в пандиза след някоя година.

    Коментиран от #50

  • 28 ПАК ЗА

    47 3 Отговор
    Война говорят искат я. НО този път ще ядът хурката. Ще модернизират войските си в Азия. Само там не са правили война близо до Китай. За тях съд няма.

    Коментиран от #35

  • 29 Уса

    41 2 Отговор
    Готви се за поредната кражба на милиарди,както правят всяка година и дълга отива още нагоре.Война едва ли,никога не са воювали със силен противник с изключение на Виетнам
  • 30 ОкраИна

    35 5 Отговор
    Е бита карта.
    Вече съм си приготвил пуканките за Тайванд 🙃

    Коментиран от #39, #42

  • 31 Че кой да е?!?

    4 30 Отговор
    АРМИЯТА...АТАКУВАЛА ...6 месеца...
    1 ЗАВОД?!?!?😂
    С ВАТЕНКИ И ГУМЕНИ ЦРЪВУЛЬЕ?!?
    😂 ПУТЛЕРАСЕТЕ НЕ ВЛИЗАТ И В ПЪРВАТА....20- тица !
  • 32 Русофил

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Русофил":

    Номерът с ника не минава. Пробвано е многократно. Готви се за фронте.
    Не ставаш за фермата
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сащ са зло

    37 2 Отговор
    Бандитът се готвел за война и щял да запази мира. Америсвинете изтрещяха!
  • 35 Българин

    1 25 Отговор

    До коментар #28 от "ПАК ЗА":

    Ти знаеш ли ,че Китай са окупирали един остров спорен с Япония.И пще един собсвеност на Филипините стратегически настед океана ,защото от там можеш да контролираш половината пкеан.А какво прави Китайски флот около Австралия.Като си неосвдомен трай по добре,монетата ома 2страни.
  • 36 Гориил

    24 0 Отговор
    Европейските лидери са най-скучните посетители на Китай. Глупави и необещаващи стъпки, които целят да привлекат внимание
  • 37 Къде са тръгнали тия

    41 3 Отговор
    смешници? Китай са един милиард. С китайската производствена мощ и руските ресурси кравичките ще ядат дръвцето. Лакомията ще ги затрие.

    Коментиран от #45, #70

  • 38 МАРКСИСТ

    32 1 Отговор
    Китай показа възможностите на сталинизмът, комунизмът, социализмът, плановата икономика. И САЩ за да няма комунизъм по светът, Капитализмът иска винаги рестартиране чрез война и кредитен бум, но този път трябва да унищожат човечеството, да запазят технологията и знанието за себе си, поколението на оцелелите да играе ИГРИ НА ГЛАДЪТ.
  • 39 Бтатчет

    8 7 Отговор

    До коментар #30 от "ОкраИна":

    Какво е Тайванд,ти кой клас си завършил.
  • 40 мдаа..

    25 2 Отговор
    А къде беше Китай преди 40г на икономическата карта?
    Кой го направи" най-сериозният геостратегически противник"?
    Сметките излязоха криви май..май.
    Ай сега не ни занимавайте.
  • 41 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "САЩ":

    И да не се стигне до бунтове, там се вихри Жокера който почти всеки ден натръшква по пет парчета и нагоре!
  • 42 Така е пе'ди

    5 32 Отговор

    До коментар #30 от "ОкраИна":

    В КИЕВ за 2 дня?!?!?
    64км. Гей колона МОСКАЛИ гниеща до Киев?!?
    Година и половина...пред БАХМУТ?!?
    Верно са бита карта - 220 000 ватенки..фира

    Коментиран от #83

  • 43 Гост

    3 30 Отговор
    Имаше ред...от едната страна СССР от другата САЩ...Въшока се наяде и излезна на чело...Китай...и започна да има претенции за нов световен ред с другите убити...алкашите...Да се въоръжават Щатите за да има кой да спира тези комундета..Путлер и беизразният Си..или До...защото на тези вяра да нямаш...Ако се започне с атома не дай Боже...и Китай ще го отнесе..дано да го разбират...дръпнатите...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Трай бе

    4 31 Отговор

    До коментар #37 от "Къде са тръгнали тия":

    САЩ имат 12самолетпносача.Китай 2и един предстоящ.Единия е купен от Украйна.расдия дядя Кузя за нищо не става скоро пак горя в ремонтния док.Смешници.

    Коментиран от #58

  • 46 СЛАВА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ,..СЛАВА USA

    4 26 Отговор
    ЗАВИНАГИ ЗАЕДНО!
  • 47 Тото

    39 4 Отговор
    Значи ако някой се развива икономически по добре от краварите той е врагът!!!😂😂😂Някой ден тази измислена нация ще намери това което търси от дълго време!!!!!!Всяка империя на злото има край.

    Коментиран от #49, #54, #57

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ТАКА Е,.. МАЛО'УМНИКО

    4 26 Отговор

    До коментар #47 от "Тото":

    СССР...УМРЕ !!!
    РЕД Е НА КЕНЕФА И УРОДЛИВОТО ЖУЖЕ!!!
    СКОРО !!!
  • 50 Любомир

    31 0 Отговор

    До коментар #27 от "Наско":

    Абе хубаво ги пишеш тези работи ,но вкарваш в стрес младите българи. Как ще живеят без западни коли и аЙфони? Без да са модерно облечени и без модерна дрога? Те ще почнат да умират по кюшетата без тези неща и без феЙсо! Ти да нЕмаш един лаЙк днес е ужас бе човек.
  • 51 Да не ви пука

    16 4 Отговор
    След края на войната в Украйна света ще стане много по различен от този, който вече познаваме. Тази война накара много хора да се замислят сериозно за бъдещето и едва ли двуполюсния модел ще остане като перспектива. Желанието на хората да няма никой който да е над всички и с когото задължително да се съобразяват ще предизвика желание за самостоятелност и сепаратизъм, което може да доведе до многополюсен свят. Китай вероятно ще остане сериозен опонент на САЩ, но едва ли ще е единствен. След Русия рано или късно ще дойде ред на САЩ, които ако не може да бъдат поставени на равни нива с останалите, ще се наложи да ги принудят. Ако ЕС запази тенденциите си и постигне стабилност вероятно ще бъде един от големите бъдещи самостоятелни играчи. Не е изключено да се появят самостоятелни играчи като Великобритания, Индия или нови обединения например в арабския свят, но във всички случаи ще има сериозно разместване на фигурие върху шахматната дъска.

    Коментиран от #61, #66

  • 52 Симо

    20 2 Отговор
    Май китайците скоро ще ги накарат да ядат пушки!!
  • 53 Вова и Си

    26 3 Отговор
    им рукнаха в здравето на краварите - безнаказаното разграбване свърши!
  • 54 Интересно

    4 19 Отговор

    До коментар #47 от "Тото":

    Китайчетата които копират и крадат всичко.Най голямата им търговия е с ЕС и САЩ..Ще воюват друг път.

    Коментиран от #59

  • 55 Лого

    25 2 Отговор
    Марк Мили, паркетния генерал, който стана известен с това, че през 2021 вдигна телефона на китайския си колега и му каза: не се притеснявайте, ако Президента реши да ви нападнем ще ви уведомя предварително. Без коментар.
  • 56 гост

    20 3 Отговор
    ИЗМЕТ ДОЛНА КРАВАРСКА
  • 57 Пешо

    26 3 Отговор

    До коментар #47 от "Тото":

    Те вече си заминават краварите. Продънена каца и сборище от пропаднали типове. Загубили всички човешки ценности. Нищо нормално нямат. Една тъпа пропаганда и кухи последователи. Срив и загиване им предстои.
  • 58 Рико

    25 3 Отговор

    До коментар #45 от "Трай бе":

    Кви самолетоносачи,бе пич.Китайците също имат свръхзвукови ракети,една такава и самолетоносача става красив подводен риф, а екипажа имитация на глинените императорски войни.
  • 59 Долер

    20 3 Отговор

    До коментар #54 от "Интересно":

    Интересно, ако китайчетата, като най-голям държател на американски дълг, решат да си го изискат преждевременно. Янките ще трябва да продават земята под краката си за да се издължат. Защото са слабички вече и военно, всеки може да им сцепи гащите. Последно ги сцепиха онези увити в чаршави безделници в Афганистан.
  • 60 бай Нострадам

    20 2 Отговор
    Като налазят Китайците запада , руснаците ще им се видат манна небесна .
  • 61 Аз съм

    12 2 Отговор

    До коментар #51 от "Да не ви пука":

    Освен ако след войната в Украйна няма 10 годишна ядрена зима
  • 62 Коментар

    20 1 Отговор
    Нали знаете кой е най-сигурния начин да се скараш с приятел?Като му дадеш много пари назаем.Сащисаните дължат на Китай трилиони долари.Ето затова не понасят китайците.
  • 63 Дългият

    3 17 Отговор
    Много проруска с.в.о.л.о.ч.....чак вони....

    Коментиран от #68

  • 64 Банана Джо

    13 2 Отговор
    Това ли им е на САЩ стратегическата конкуренция? Видиш ли искат да запазят мира и да ограничат наместа на Китай. По-скоро скоро ги е страх да не им вземат ролята да са на всяка манджа мерудия. Не само Мили трябва да се пенсионира, но и целия щаб да бъде закрит. Да ги бяха вкарали тия пари в държавния дълг поне. Но все пак мира е по-важен.

    Коментиран от #67

  • 65 Долни твари

    11 0 Отговор
    и това е ... трябва, да се отървем бързо от тях !!!
  • 66 ЦК на КПСС

    13 1 Отговор

    До коментар #51 от "Да не ви пука":

    Пич как Великобритания ще стане играч, като имат само, къпини, малини и овце.
  • 67 Аршлох

    14 1 Отговор

    До коментар #64 от "Банана Джо":

    Това е по скоро Окупационното Ционистко Правителство в Сащ и една непрекъснато намаляваща част американци които вярват в своята изключителност и че всичко им е позволено и всички са им задължени.Добрата новина е,че на последните броят им непрекъснато намалява.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 дядо ви ВАНГО И БАБА ВАНГА

    7 1 Отговор
    Червени пари: "Могъщ дракон ще сложи лапата си върху целия свят. Тримата великани ще се сближат... Хората ще имат червени пари. Виждам цифрите 100, 5 и нули" - казала Ванга. Тълкувателите допускат, че "драконът" е Китай, който се превръща в супер-сила. Тримата великани са Русия, Индия и вече споменатият Китай. Що се отнася до парите - банкнотите от 100 юана и 5000 рубли и сега са с червен цвят.
  • 70 право на отговор

    3 11 Отговор

    До коментар #37 от "Къде са тръгнали тия":

    Само с ресурси и безплатна работна ръка не става,трябва мияло(мозък,акъл)но нито ватенките нито жълтите го имат.А Щатите са събрали най големия мозъчен потенциал на света,капиш или и ти си като ватенкарите тъп ,прост неук и алкохолизиран безделник
  • 71 На норвеците чича им

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "МирО":

    Курте, какво е джендърлък? От турски, "Лък" е наставка, която като се сложи след корена на думата, обозначава място. Например, КазанЛък, КайЛък, СиляхЛък и т.н.
    Ама джендърлък... не ясно какво е.
  • 72 дядо Шишарко

    2 9 Отговор
    Ко не, ся да питам Путлер, ти бре хвърли двеста триста иляди рашиста фира, ся жълти ли ша внасяш, за да утешават младите рашиски вдовици бря. То убаво, ма им са ситни инструментите, как ша става тая работа, само кат си помисля, направо ми са къса сърцето бря. Затва ришиф, може да съм на 96 годин, но ша помогна, ша питам бабата, ти ма пущиш ли ма командирова в Раша, за да утешавам язи рускините ма, ем да изкарам някой лев. С моя 35 сантов инструмент, ша ги карам да направо фъркат за Рая бря. Затва Слава Украина, че има много матриал за утешаване и мандръсане бря.

    Коментиран от #74

  • 73 пак ли си на белото,

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":

    друже джендърче наглосаксонско? Иначе нямаше да разсъждаваш така , след ГРАНДИОЗНАТА тридневна среща на НАЙ-Великите държавници в света в настоящето - този на Русия и Китай. СЛЯП и ГЛУХ да си, ще го знаеш!
    краварите утекоха. Налагат санкции срещу банките в Русия, пък техните най-големи фалират!!!! ЗНАЕШ ли го???? И знаеш ли какво означава това? Че скоро ще си сменяш тапиетите с доларови банкноти, които НИЩО не значат.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Реалист

    6 0 Отговор
    Тук цензурата е като в пик/блиц ! А кажеш нещо което не съвпада с "правилната линия" , веднага се трие. Жалко ! После се чудят мисирките защо сме на 120 място по свобода на говора.
  • 77 каза мечка, та се сетих

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Просто":

    Ото фон Бисмарк е казал: "Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците." " Знам 1000 начина как да изкарам руската мечка от бърлогата, но не знам нито един как да я върна обратно ".

    Мислете му!!!
  • 78 НАТО В БГ

    6 0 Отговор
    КРАДЕ

    Коментиран от #79

  • 79 КРАДЕ НАТО В БГ

    7 0 Отговор

    До коментар #78 от "НАТО В БГ":

    И МНОГО КРАДЕ И УБИВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СНИМКА ЩЕ ПОСТННА АМА ИМА МОДЕРАТОРИ НА АМЕРИКАНСКА ЗАПЛАТА И КАТО Я ПУСНАТ ЩЕ ЯДАТ ДЯДОВИЯ

    Коментиран от #80

  • 80 ТОВА Е ИСТИНАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #79 от "КРАДЕ НАТО В БГ":

    123ЙЙИЙИВЕЙВЕЙВ

  • 81 Муаха-ха-ха-ха...

    2 0 Отговор
    Никав шанс !
  • 82 Верно бе

    2 0 Отговор
    Праф е офицера. Последните 50 г. Китай води 100 войни.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Евроатлантик

    3 1 Отговор
    Тия нормални ли са да говорят за война с Поднебесната? Това значи да захвърчат нюкове. Китай имат предостатъчно да остъклят крайбрежията на САЩ. Отделно могат да наводнят пазара с краварски облигации, каквито държат предостатъчно и на Уолстрийте ще почнат масови балконинг пърформанси...
    Чичо Сам с един Афганистан не можа да се справи, че щял да воюва с Китайския дракон...
  • 85 йхнкхйких

    1 1 Отговор
    трепане трябва искам аз лично да коля американци и западно еврогейци ! да ги коля в адски мъки !
  • 86 Матей преображенски

    1 1 Отговор
    Нима мислят да се вчепкат с китайците,с милиард и половина китайци,и не са ония дето японците са ги били както си искат.Първо да помислят как да си опазят финансовата система,защото китайците заедно с други антиамерикански страни май са намислили да повалят долара,с което да настане същински хаос и анархия в щатите.Долара е въздух под налягане,съвършено обезценен и това ще лъсне,когато такива милиардни страни като Китай и Индия,вклячая и Русия,се откажат от долара и признаят и короноват са световна валута юана.Направо им е бедно въображението какво ще последва ,върховно цунами и до война с Китай изобщо няма да се стигне.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.