Last news in Fakti

29 Март, 2023 10:49 739 5

Сътрудничеството между Иран и Русия не нарушава интересите на други страни

  • иран-
  • русия-
  • интереси-
  • сътрудничество-
  • москва

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан заяви

Сътрудничеството между Иран и Русия не нарушава интересите на други страни - 1
Източник: БГНЕС

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан заяви пред агенция ИРНА, че сътрудничеството между Иран и Русия в областта на отбраната не нарушава интересите на други страни. Това се случи след като Абдолахиан пристигна в Москва за посещение.

"Сътрудничеството в отбраната е една от темите в дневния ред на двустранното сътрудничество и то не е насочено срещу някоя трета страна", каза той.

Абдолахиан бе помолен от ИРНА да коментира изявления на зам.-говорителя на Държавния департамент на САЩ, според които Иран доставя на Русия дронове. Тези твърдения се базират на публикация в "Уолстрийт джърнъл", отбелязва ТАСС.

Москва и Техеран неведнъж отхвърляха версии, според които Русия получава ирански безпилотни апарати, за да ги използва в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изтъкваше, че руската армия използва летателни апарати родно производство. През ноември 2022 г. иранският външен министър каза, че страната му е доставяла дронове на Русия, но в малки количества, няколко месеца преди началото на бойните действия в Украйна, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    Русия купува от Иран 45 000 автомобила по 20 000 лв бройката.
  • 2 Буден

    6 0 Отговор
    Брака ми нарушава интересите на съседите...
  • 3 СПРАВЕДЛИВ

    4 2 Отговор
    Защо зад Украйна ще стои целия реакционен западен и натовски свят, а Русия няма да има право да се съюзява дори с една-две държави, за да се защитава?! Не е ли много нахално и нагло?! Кой ще се остави доброволно да го унищожат враговете и противниците му? Нека същото да направят тези държави, които се опасяват от мощта на Русия. Да опитат да се бият с нея, без да се съюзяват с никого! Нали сме свидетели на всичко, как ще ни излъжат??? Целта е да отслабят и изтощят Русия чрез Украйна и да не й се допуска помощ, да продължава да се бие сама срещу целия Западен свят и после да престъпят към другите си мними "врагове" - Китай, Иран, Северна Корея, Куба и т.н., но май ще им излязат криви сметките, защото "Гузен, негонен бяга"! Искат да унищожат последните страни, в които има социална политика, за да няма образец по света и хората от техните страни, особено новите поколения, да не виждат как трябва да се живее и да не се бунтуват. ТОВА Е ИСТИНАТА. Затова имаше и има студена война, затова се опитаха да унищожат през 90-те години социалистическия режим в някои страни, както и в нашата, затова се правеше и продължава да се прави конфронтация по различни начини и с различни средства.
  • 4 Чат - бот

    0 2 Отговор
    Мюсулманите винаги в нужда си подават ръка. Така повели и Александър Невски.

    Коментиран от #5

  • 5 Да бе

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чат - бот":

    Няма мюсулмани , няма християни... Независимо от рлигията светът се обедини и се навдигна срещу колонизаторите от Западния свят....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания