29 Март, 2023 21:21 2 429 26

Скандален доклад! "Креди сюис" отново е съдействала на богати американци да укриват доходи

  • швейцария-
  • банка-
  • креди сюис

Тези нарушения включват неразкриване на близо 100 милиона долара в тайни офшорни сметки, принадлежащи на семейство американци, което според комисията представлява продължаваща и потенциално престъпна конспирация

Скандален доклад! "Креди сюис" отново е съдействала на богати американци да укриват доходи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Швейцарската банка "Креди сюис", която изпадна в ликвидна криза и бе договорено да бъде придобита от местния и конкурент Ю Би Ес (UBS), продължава да помага на свръхбогати граждани на САЩ да заобикалят данъчните закони, като са укрити доходи за повече от 700 милиона долара в нарушение на споразумение от 2014 година. Това съобщи днес финансовата комисия на Сената на САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

След приключване на двугодишно разследване на "Креди сюис" комисията заяви, че е установила "големи нарушения" на споразумението от 2014 г. между швейцарския кредитор и правосъдното министерство на САЩ, когато швейцарската кредитна институция си призна, че е помагала на заможни американци да укриват доходи. Тогава банката плати глоба в размер на 2,6 млрд. долара, която бе най-голямата до момента от този характер.

Тези нарушения включват неразкриване на близо 100 милиона долара в тайни офшорни сметки, принадлежащи на семейство американци, което според комисията представлява "продължаваща и потенциално престъпна конспирация".

В изявление, изпратено по имейл, "Креди сюис" заяви, че не толерира укриването на данъци и си сътрудничи с властите в САЩ. "Новият ръководен екип на банката сътрудничи на разследването на комисията и подкрепя работата на сенатор Уайдън (председателя на финансовата комисия на Сената Рон Уайдън, бел. ред.), включително по отношение на предложените политически решения за подпомагане на укрепването на способността на финансовата индустрия да открива неразкрити доходи на данъколатци", посочват от швейцарската банка.

По думите на сенатор Уайдън "в центъра на това разследване са алчни швейцарски банкери и правителствени регулатори, а резултатът изглежда е масивна, продължаваща конспирация за подпомагане на свръхбогатите граждани на САЩ да укриват данъци и да ограбват своите сънародници".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 франция си е купила

    38 2 Отговор
    руски газ от китайски хъб като е платила в юани
  • 2 СталиН

    48 1 Отговор
    Всички банки на запад се занимават с пране на пари.Във Франция върви разследване срещу банките на Ротшилд, HSBC, BNP Pariba, Cociete General за пране на пари и данъчни измами в големи размери от 150 милиарда и вече има арестувани,кога и в България

    Коментиран от #14

  • 3 Отец Дионисий

    40 2 Отговор
    Господ наказва швейцарските банки за откраднатите пари от евреите и нацистите през Втората световна война.Не им донесоха добро тези кървави пари.
  • 4 Мдаа

    30 6 Отговор
    Сармат за кочината и свобода и глътка въздух за света!
  • 5 .../..\..

    27 0 Отговор
    Френски банки бяха обискирани заради обвинения в данъчни измами

    Финансовият прокурор на Франция обискира някои от най-големите банки в страната като част от разследване на данъчни измами и пране на пари, свързани с изплащане на дивиденти.

    Societe Generale, BNP Paribas, HSBC, Natixis и Exane се претърсват като част от разследването, според прокуратурата в Париж.
  • 6 ЕВРОПЕЕЦ

    35 1 Отговор
    ПОТЪВАМЕ БАВНО НЕУСЕТНО ПОЧТИ, ЗАПАДА ЗАГИВА И СКОРО ЩЕ СМЕ СВОБОДНИ ОТ ЕВРОПЕИСКИТЕ ЦЕННОСТИ
  • 7 Историк

    32 0 Отговор
    Свобода за Тексас! Като и:
    Юта,Делаувър,Дакота,Мисури,Колорадо и много други,входирали иск за напускане на федерацията!

    Коментиран от #19, #24

  • 8 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    32 1 Отговор
    Капитала рухва и се задават кървави революции първо в Западният свят. Масите проглеждат и виждат как са ограбвани безпощадно за да богатеят една малка част престъпници. Борбата срещу капитализма е трудна, от едната страна е капитала и неговите слуги, ояли се и брутални със зъби и нокти ще пазят заграбеното, от другата страна са масата бедни , ограбени и онеправдани, които няма какво да губят!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мда

    16 1 Отговор
    Финансовата комисия на Сената на САЩ отново след 2014 г. обвинява "Креди сюис" за пране на пари от американци за 100 милиона USD? Странно, от "Креди сюис" бяха изтеглени авоари от Саудитска Арабия и пр. азиатски инвеститори за около година и банката отиде у ряката.
  • 11 Абе

    6 10 Отговор
    А за средствата на руските олигарси в нея защо не кажете?
    Или пак за руските фирми които са нейни клиенти?
  • 12 Има ли изненадани?

    23 2 Отговор
    Западът загива, но не иска да си го признае.Но цял свят го вижда.
    Така ще забравят за джендър идиотщините, храната с бръмбари и насекоми, злобни действия по комунистически принцип "който не е с нас, е против нас= и отваряне на войни, двойни стандарти и недемократично управление.
  • 13 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гого":

    Слушам СЛЕЙЪР, КРИЕЙТЪР, СОДОМ и СЕПУЛТУРА, от това поколение съм!

    Коментиран от #16

  • 14 Калпазанин

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "СталиН":

    На кукуво лято, ако се започне тогава следите къде мислиш ще ги отведат?!!!! В амерското посолство и в техните офшфорки
  • 15 Тарапанова

    20 0 Отговор
    Какво стана с „Дъ Панама Пейпърс“ и с фирмите на всички диктатори (по света) в офшорни зони? Че кървавото злато на Хитлер и Борман е било изнесено през Швейцарски банки, това го знае всяко дете. Обаче Креди Суис е само една от банките..., кажете нещо и за Ю Би Ес...
  • 16 Гого

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    Това е групата на Джейсън Нюстед от Металика...Иначе съм фен на Слейър но с Дейв Комбардо-без него не ме кефят!

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Гого

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гого":

    Ломбардо-грешка😆
  • 18 един от многото

    17 0 Отговор
    Ама иначе на краварчетата еша им няма да правят доклади за чуждите държави и за техните прегрешения , но всичко си има начало и край , само луканката има два края!
  • 19 Иде

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Иде, иде, идееее!!!👍
  • 20 Що лъжете бе

    16 0 Отговор
    ВСИЧКИ БАНКИ СА ЕВРЕЙСКИ!
  • 21 Гошо

    16 1 Отговор
    Щати се заиграха с огъня без да си дават сметка че тяхната къща ще плане Тия работи с банковото изнудване и опитите за монопол ще им излязат през носа
  • 22 Йеронимус БОШ

    15 0 Отговор
    Затова ли Бат БОЙКО държи авоарите си по чекмеджета и шкафчета ? Хитряга , хитрец и спец е той , така да знаете !
  • 23 Майк Алън Патън

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гого":

    Жалко за Нюстед ! Не беше напълно оценен в Металлика ! Но пък предната му група Флотсъм енд Джетсъм беше великолепна !
  • 24 Мисури

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Толкова дълго ни яхаха демократите и ни сваляха от средната класа,като правеха войни и ни ограбваха.При нас цените са най-ниските от цяла Америка а заплатите почти равни с тези на големите щати и градове.С труд и търпение всеки можеше да стигне до средната класа човек.Демократите обаче правят кризи на всеки 10 години при всяко демократично правителство ни ограбваха чрез поредната демократична инфлация.Това трябва да спре и демократа сорос да да отива там където го чакат в ада
  • 25 Рослямист

    5 0 Отговор
    Чакаме Йелоустоун да гръмне и да отмъсти за американските индианци и осемгодишния геноцид над руското население на Донбас и Луганск!
  • 26 ЕВРОТО

    3 0 Отговор
    Важното е да се краде демократично от демократични банки на демократични държави.