Last news in Fakti

11 Април, 2023 21:47 1 629 5

Гласът на народа! Доналд Тръмп поведе с 56% в проучване сред републиканците

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • рон десантис-
  • джо байдън

Милиардерът заяви, че ако губернаторът на Флорида Рон ДеСантис реши да участва в първичните избори на Републиканската партия за кандидат президент, това ще разцепи консерваторите

Гласът на народа! Доналд Тръмп поведе с 56% в проучване сред републиканците  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп увеличи преднината си срещу републиканския губернатор на Флорида Рон ДеСантис до най-голямата си разлика от началото на първичните избори за президент на партията. Това показва ново проучване на Morning Consult.

Проучването показа, че Тръмп печели 56%, а ДеСантис - 23% сред потенциалните гласоподаватели на Републиканската партия. Никой друг кандидат не е получил повече от 7% подкрепа сред участниците в проучването.

ДеСантис се очаква да обяви президентска кампания през следващите месеци. По-рано стана ясно, че експрезидентът го съветва да се оттегли от вота.

Тръмп заяви, че ако губернаторът на Флорида Рон ДеСантис реши да участва в първичните избори на Републиканската партия за кандидат президент, това ще разцепи партията.

Припомняме, че проучването идва на фона на обвинението срещу Тръмп от голямото жури в Манхатън.

Тръмп ще се върне в Ню Йорк тази седмица, за да даде показания по поредното дело срещу него.

Тръмп ще се върне в Ню Йорк, за да присъства на друг процес в четвъртък. Този път по граждански иск, заведен от главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.

Бившият президент трябва да свидетелства по дело, заведено срещу него, децата му и организацията Тръмп. Главният прокурор обвинява Тръмп и трите му деца в търговска измама.

Според Джеймс, компанията на Тръмп е подвела инвеститорите и данъчните власти, като е надула цените на недвижимите имоти, за да привлече инвестиции, а след това ги е понижила, за да получи данъчни и кредитни облекчения.

Главната прокуратура иска парична глоба от 250 милиона долара и постоянна забрана на Тръмп и неговите деца Доналд Тръмп-младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп да заемат директорски или други управленски позиции в която и да е корпорация, регистрирана или лицензирана в щата.

Прокурорите също така искат на Тръмп и неговата организация Тръмп да бъде забранено да придобиват недвижими имоти в щата или да кандидатстват за заеми от която и да е финансова институция в щата за пет години.

Тръмп вече даде показания по това дело през август 2022 г. Тогава той отказа да отговаря на въпроси, като се позова на правото си да не свидетелства срещу себе си.

Тръмп напусна Ню Йорк миналата седмица, след като беше обвинен по 34 точки за фалшифициране на бизнес документи и престъпен заговор.

Той не се призна за виновен. Той стана първият бивш държавен глава в историята на САЩ, който е преследван.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 10 Отговор
    И Кирчо така стана премиер.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Поредния успех за Демократите.

    7 16 Отговор
    С цирка който организираха гарантираха, че Тръмп ще е републиканския кандидат.
    А ако републиканците издигнат Тръмп за кандидат значи са загубили изборите.
  • 4 Защо триете бе

    7 3 Отговор
    Нещастници ...нали сте уж обективна медия ....био...клу..ци..
  • 5 Браво

    15 6 Отговор
    Само Тръмп!.....