Last news in Fakti

11 Април, 2023 20:09 1 391 3

Милорад Додик: На босненските сръбски служители ще бъде забранено да контактуват с представители на НАТО

  • милорад додик-
  • босна и херцеговина-
  • русия

Това решение ще бъде в сила, докато трае войната в Украйна, а Република Сръбска ще предотврати и всеки опит за налагане на санкции на Русия, за което настоява Европейският съюз

Милорад Додик: На босненските сръбски служители ще бъде забранено да контактуват с представители на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик заяви, че на всички босненски сръбски служители ще бъде забранено да контактуват с представители на НАТО, с която той не желае да си сътрудничи, предаде агенция Хина.

На пресконференция в Баня Лука заедно с Желка Цвиянович, сръбският член и настоящ ротационен председател на Председателството на Босна и Херцеговина (президентството), Додик обяви, че решително ще се опита да попречи на присъединяване на Босна и Херцеговина към НАТО.

Като доказателство за тази решимост ще бъде издадена заповед до всички длъжностни лица под негов контрол да не поддържат никакви контакти с представители на Алианса на каквото и да е ниво, посочва Хина.

Това се отнася за членовете на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, министрите в правителството на Република Сръбска и сръбските членове на Комисията на Босна и Херцеговина за сътрудничество с НАТО, заяви Додик.

Цвиянович ще наложи вето в Председателството, за да предотврати провеждането на каквито и да било военни учения на територията на Босна и Херцеговина, обяви още президентът на Република Сръбска.

Това решение ще бъде в сила, докато трае войната в Украйна, а Република Сръбска ще предотврати и всеки опит за налагане на санкции на Русия, за което настоява Европейският съюз, каза Додик.

В отговор на журналистически въпрос той също така посочи, че ще се радва да приеме руския външен министър Сергей Лавров в Баня Лука възможно най-скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ааа

    5 16 Отговор
    Каква е тази свиня от путлерасткия свинарник.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.