Last news in Fakti

18 Април, 2023 04:41 1 293 5

Израел: Мир със Саудитска Арабия би бил "гигантски скок"

  • израел-
  • саудитска арабия-
  • бенямин нетаняху-
  • мир

Искаме нормализиране на отношенията, заяви Бенямин Нетаняху

Израел: Мир със Саудитска Арабия би бил "гигантски скок"  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви вчера, че нормализирането на отношенията със Саудитска Арабия ще бъде "гигантски скок" към прекратяване на арабско-израелския конфликт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Искаме нормализиране и мир със Саудитска Арабия. Ние гледаме на това като на гигантски скок към прекратяване на арабско-израелския конфликт", заяви Нетаняху по време на среща в Йерусалим с американския сенатор републиканец Линдзи Греъм.

"Това споразумение може да има монументални последици, исторически последици за както за Израел, така и за Саудитска Арабия, за региона и за света", каза Нетаняху.

Израел е установил дипломатически отношения с няколко арабски страни от 2020 г. насам, включително със съседите на Саудитска Арабия Обединените арабски емирства и Бахрейн. Но Рияд се въздържа от признаването на Израел, като заяви, че подобни стъпки трябва да бъдат обвързани с решаването на целите за палестинска държавност, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    7 2 Отговор
    Ще ви се, ама дано да не стане и дано руското присъствие там и на Китай е краят ви те тогава в един свят без квази държава израел ще настъпи мир мястото ви е в мъртво море или краварите да ви настанят в Аляска там да си плачете и дирижирате света, няма израел има Палестина и тя трябва да е свободна и без евреи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СЗО

    3 0 Отговор
    Основния риск при "гигантските" скокове е че може да не стигнеш до другия край.
  • 4 Ком

    9 0 Отговор
    Мир в Близкия Изток е огромен удар по интересите на САЩ.
  • 5 Койкой

    2 0 Отговор
    Айде... И арабите взеха да се обединяват.
    Нострадамус ще излезе прав.Къде го чукаш, къде се пука? А саш дали ще разрешат.Някой попита ли ги?