Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Април, 2023 13:11 17 681 191

Путин: Те планират да ни довършат веднъж завинаги

  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • сащ-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • херсонска област

Руският президент направи тайно посещение в щаба на своите войски в частично окупираната Херсонска област

Путин: Те планират да ни довършат веднъж завинаги - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Посещенията на руския президент Владимир Путин и украинския лидер Володимир Зеленски при техните военнослужещи в Украйна в рамките на един ден е водеща тема в редица американски и британски издания, цитирани от БТА.

Американският в. "Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че Путин и Зеленски са направили конкуриращи се посещения при войските им в Украйна.

Тази седмица руският президент Путин и украинският държавен глава Зеленски посетиха войските си в Украйна в рамките на един ден, като двамата лидери се опитват да укрепят бойния дух преди очакваната офанзива на Киев, който иска да си възвърне заграбените от Москва територии, пише вестникът.

Кремъл съобщи, че Путин е направил необичайно посещение при своите войски, като е пътувал до частично окупираните от руските сили Херсонска и Луганска област в Украйна и беше информиран от висши офицери за ситуацията на фронтовата линия, пише американското издание.

След това Зеленски посети войските си в Авдеевка в Източна Украйна, град на фронтовата линия на руските сили от по-ранната фаза на конфликта, започнала през 2014 година.

Посещенията подчертават големите рискове в навечерието на очакваната украинска офанзива, която според експертите би могла да определи изхода от войната, продължаваща вече втора година. Двете посещения представят също противоположните образи и лидерски стилове на двамата ръководители, коментира американското издание.

"Уолстрийт джърнъл" обръща внимание на цитираните от ТАСС думи на Путин по време на една от неговите срещи: "Не искам да ви отвличам от преките ви задължения, свързани с командването и контрола, затова работим тук делово, за кратко, но конкретно".

"За мен е важно да чуя вашето мнение за развитието на ситуацията, да ви изслушам, да обменим информация", допълва Путин.

Вестникът отбелязва, че същевременно Зеленски прави сравнително чести посещения на военните части на фронтовата линия по време на войната, култивирайки образа на ангажиран военен лидер, който е далеч по-близо до своите войски на бойното поле. Той се появи в Авдеевка, облечен в пуловер и работни панталони, докато връчваше награди на военнослужещи, пише "Уолстрийт джърнъл", като цитира и казаното от началника на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак, придружавал там Зеленски:

"Нашата армия вече разби плановете на врага да пробие отбраната и да задълбочи (навлизането си) на изток", заяви Ермак. "Следващата задача е да обърнем ситуацията и да ги изхвърлим от Украйна", допълни той.

В. "Вашингтон пост" също се спира на посещението на Путин в двете окупирани територии в Украйна и ги определя като израз на стремежа за незаконно анексиране.

Руският президент направи тайно посещение в щаба на своите войски в частично окупираната Херсонска област в Южна Украйна, където през ноември руските военни бяха принудени да се изтеглят от регионалната столица, въпреки дръзкото и незаконно твърдение на Путин, че територията и нейното население са анексирани от Русия "завинаги", пише вестникът.

В израз на сериозната загриженост на Кремъл за сигурността, това посещение, което включваше и спирка в окупираната източна украинска Луганска област, не беше оповестено до последния момент, преди Путин да отпътува от Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти едва вчера следобед, че пътуването се е състояло ден по-рано.

Пътуването беше второто публично оповестено посещение на Путин в район близо до фронтовата линия от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. То е и първото му посещение в Луганска област, за което някога е съобщавано, откакто Русия започна да разпалва там през 2014 г. кървава сепаратистка война, коментира "Вашингтон пост".

Миналия месец Путин посети окупирания град Мариупол, като пътува под прикритието на тъмнината, за да разгледа града, който Русия почти разруши при обсадата миналата пролет, припомня изданието.

Според "Вашингтон пост" пътуването, насрочено да съвпадне с православния Великден, който беше в неделя, сигнализира, че въпреки многократните военни неуспехи, Путин не се е отказал от плана си да завземе четири източни и югоизточни украински региона: Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област.

В най-новия си брой американското сп. "Нюзуик" коментира трите основни грешки, които руските военни са допуснали при пълномащабното си нахлуване в Украйна. Списанието цитира мнението на генерала от запаса на армията на САЩ Дейвид Петреъс, изразено вчера в интервю за грузинската служба на радио "Свобода".

"Нюзуик" припомня, че пенсионираният американски генерал преди това е бил директор на ЦРУ и командващ коалиционните сили в Ирак.

Изглежда Кремъл е очаквал лесна победа над източната си съседка, след като нахлу в Украйна през февруари 2022 г. Сега, след месеци на безизходни сражения, бяха разкрити няколко големи пропуски във военния капацитет на Москва, смята Петреъс, обсъждайки войната в Украйна.

"Те напълно подцениха украинските сили и изцяло надцениха руските сили", казва Петреъс и добавя: "И не успяха да наложат своята линия за водене на военна кампания, както и да подготвят въоръжените си сили за воденето на тази кампания".

"Освен това те не разполагаха със съвременни телекомуникационни системи", казва още Петреъс. "Затова генералите им продължаваха да умират", подчертава той.

"Повтарям отново, те не обучиха войските си, винаги сме знаели, че им липсват професионални подофицери, които са гръбнакът на нашите сили на Запад. Имаше много грешки, които направиха, някои от тях бяха очаквани, други - неочаквани", отбелязва американският генерал от запаса.

Сп. "Нюзуик" обръща също внимание и на думите на Петреъс, че телекомуникационните системи на Русия са "едноканални" и "не са криптирани", което улеснява проследяването им от Украйна и нейните съюзници.

В специална рубрика за изтичането на класифицирана информация в онлайн платформата "Дискорд", американският в. "Вашингтон пост" задава въпроса дали не се води интелектуална битка и дали САЩ не са във война с Русия, използвайки Украйна като бойно поле.

Вестникът цитира думите на Путин, че с постоянно увеличаващите се доставки на модерни оръжия Западът сега използва Украйна като "полигон" за плановете си да унищожи Русия.

Целта му е "да предизвика война в Европа и да елиминира конкурентите, като използва марионетна сила", каза Путин в президентско обръщение. "Те планират да ни довършат веднъж завинаги", добави руският президент.

Но представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън категорично отхвърлят етикета "марионетка", като отбелязват, че това е отбранителна война, която не Украйна е започнала, и че Киев се бори за своето оцеляване. Макар че САЩ имат легитимен интерес от изхода и законното право да предоставят помощ, поискана от друго суверенно правителство, Украйна провежда военни операции на своя територия.

"Това е война по избор на Путин", заяви неотдавна в интервю американският министър на отбраната Лойд Остин. "Ние не сме във война с Русия и няма да бъдем във война с Русия. ... От самото начало това беше избор на Русия", каза Остин.

Според "Вашингтон пост" това може и да е вярно, но администрацията е предоставила на Украйна военна и икономическа помощ на стойност над 40 милиарда долара, както и подкрепа за насочване към мишени в реално време и сложни оръжейни системи и е обучила силите на Киев да работят с тях.

Британският в. "Гардиън" коментира, че Западът се подготвя за момента, когато Путин ще включи в употреба "всички останали инструменти" в Украйна, като отбелязва, че официални лица са готови за ядрени заплахи и кибератаки като част от руския отговор на очакваното украинско контранастъпление срещу Русия.

Вестникът цитира думите на британски представители на срещата на върха на министрите на външните работи на страните от Г-7 в Япония, които казаха, че очакват Русия да отвърне на удара и "трябва да бъдат подготвени" за крайни тактики, докато тя се опитва да запази окупираните украински територии.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза неотдавна, че Москва е готова украинците да отвърнат на удара, като предупреди, че страната му ще използва "абсолютно всяко оръжие", ако Киев се опита да си върне Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 г., припомня "Гардиън".

Според британския вестник в Москва сякаш признават, че силите ѝ скоро може да се окажат в отбранителна позиция в Украйна, тъй като собствената ѝ зимна офанзива изглежда се забавя.

"Гардиън" отбелязва, че ядрената реторика на Русия е обединила външните министри от Г-7, излезли със съвместно изявление, в което осъждат заплахите като "неприемливи" и критикуват плана на Путин да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    159 84 Отговор
    Зеленият направи посещение до тоалетната в бункера в Полша.

    Коментиран от #22, #91, #125

  • 2 гост анти путинист

    116 158 Отговор
    "Те планират" !?? А кой навлезе в чужда държава?

    Коментиран от #107, #158

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стоянов

    102 181 Отговор
    Този психясал дядка съсипа Русия до такава степен, до каквато НАТО и не мечтаеше. Дотук половин милион избити православни руснаци и украинци в разцвета на силите си. Все едно ядрена бомба пусна Тупин над собствения си народ. Гаден предател като Горбачев, че и много повече.

    Коментиран от #18, #77, #122

  • 6 Хахахаха

    92 60 Отговор
    Путин
    24.02.2022 - Мьи им покажем!
    19.04.2023-Те искат да ни довършат веднъж завинаги!
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 17 Отговор
    Григор Димитров много бързо спечели!
  • 8 свобода

    93 116 Отговор
    Болшевиките затънаха в Украйна.Време е да се приключи с този експеримент започнал през 1917-та и руския народ да се освободи от болшевишката зараза ,която носи само страдания и смърт от самото начало.

    Коментиран от #29, #84, #87

  • 9 пропага

    41 72 Отговор
    Нато ще ви нападне и ще ви накара да се жените за лица от същия пол.

    Коментиран от #127, #182

  • 10 Най- сетне

    27 25 Отговор
    Се разбра, че ВП се отбранява военно, оперативно и активно срещу хипотетично нападение и унищожение от "те"
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 САЩ са заплаха за света

    142 56 Отговор
    Вова не е бил в Укрия, а в новите руски области, които на легитимни референдуми се присъединиха ком Руси! Сащ не са в позицията да тълкуват Устава на ООН както дявола евангелието! Точка. Амери пропагандистите по нищо не се отличават от гьобелсовите - обединява ги русофобията и желанието им да я унищожат! Чиста проба фашизъм!

    Коментиран от #39, #88, #114

  • 13 Толко

    95 26 Отговор
    Заблуди прочетох в тази статия толко изопачавания толко премълчавания че получих газове типична западна пропаганда за едноклетъчни

    Коментиран от #179

  • 14 Волгин стяга мешката

    41 32 Отговор
    Гагаузина и други руски "българи" да си проверяват имейла че родината ги зове да трепят фашисти
  • 15 Гост

    39 5 Отговор
    Кога арабски тъпи манг,али от Африка с първично мислене и действия командват света, а не могат и да предвидят собственото си заличаване
  • 16 Сибирски крепостен

    50 61 Отговор
    Нашите най велики Пушкин, Толстой, Гогол, Достоевски, Горки, Есенин и тн и тн, аргоментирано и обосновано са посочили ,че най големият враг на руският народ са си самите руснаци, после са степенувани другите характерни и изкони руски черти, като мързел, жестокост, кражбииграбеж и най вече безпросветност и геннозаложен алкохолизъм. Никой не ние виновен ,че постоянно нападаме през вековете чужди народи с цел грабеж. Не сме съвместими със съвременноста, вече е 21 век, ама като не познаваме календара и мислим,че сме още в татарският 15-16 век ще си носим последствията.

    Коментиран от #34

  • 17 отегчен

    49 68 Отговор
    Това с унищожението на Русия са абсолютни небивалици. Путин се опитва максимално дълго да се задържи на власт, за да избегне правосъдието и възмездието и да си запази присвоените милиарди. Тъжното е, че този вид пропаганда работи доста успешно и много войничета ще си отидат заради личните интереси на този.
  • 18 Стоянпидоров

    22 18 Отговор

    До коментар #5 от "Стоянов":

    3е разсипа малороссия напълно.
  • 19 Роосиа

    45 65 Отговор
    ще буде размазана като гнида.Това е тяхното бъдеще и будещето на проруските роби в България!

    Коментиран от #32, #166

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай араб

    41 49 Отговор
    Ами ти какво очакваш,бе джудже , целия цивилизован свят да се занимава постоянно с десет идиота от КГБ ли ?
  • 22 номер 1 си

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пак си първи дежурен.!

    Коментиран от #31

  • 23 Сибирски крепостен

    33 37 Отговор

    До коментар #3 от "Отдавна го искат":

    Точно обратното безпросветен кремълски папагал.
  • 24 Абсурдистан

    34 52 Отговор
    Като чета безумиците на кремълския главорез, неизменно изплува черната сянка на Хитлер. Аналогията е натрапчива! Поуките от ВСВ липсват!
  • 25 ЗАЩО???

    36 28 Отговор
    "...думите на Путин, че с постоянно увеличаващите се доставки на модерни оръжия Западът сега използва Украйна като "полигон" за плановете си да унищожи Русия."
    Целта на доставките не се крие от никого.А ЗАЩО започнаха доставките,г-н Путин спомена ли?
  • 26 Механик

    59 37 Отговор
    Ясно. Разбрахме, че укрите печелят по всички фронтове и че руснаците нямат лопатки.
    Друго нещо да кажете?
    Нищо ли?
    Тогава аз да кажа: Путин ви скъса ританките.
  • 27 Отвратен

    13 10 Отговор
    Лично теб и такива като теб веднъж за винаги !
  • 28 Каква работа

    39 25 Отговор
    Има зеленски в незаконно управляваните досега руски земи и които руснаците все още не са освободили
    Живот и здраве и това ще стане скоро време
  • 29 А какво

    41 26 Отговор

    До коментар #8 от "свобода":

    ще кажеш за фашистката зараза и рисофобия на Фащ и пуделите им напоследък? Същата зараза и русофобия тресеше и Хитлер, но знаеш как свърши в бункера. Сега Фащ имат възможност да изчезнат от картата на земята, ако продължават да мислят, че всичко им е позволено...!

    Коментиран от #72

  • 30 това е

    30 32 Отговор

    До коментар #3 от "Отдавна го искат":

    Това да не се изтрива .Ей това са миролюбците копейко/путинисти ..българомразци.!
  • 31 Битко

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "номер 1 си":

    Ми ниа работиме тука, не сме слочайно минавашти! А Пуцю оди постояно с цукал връзан на кръста мо, шо оня каде носеше куфаро с пацулите мо омря фнезапно!
  • 32 Слава на Великият Путин

    29 29 Отговор

    До коментар #19 от "Роосиа":

    За сега ви унищожават планомерно! За пълен кеф на целия български народ! И Европа ще прочистят от вас! Няма да я има Незалежная!

    Коментиран от #35

  • 33 Холмс

    50 30 Отговор
    Зеленски няма воиски понеже е просто актьор, комик и наркоман.
    Преди да сложат Зеленски на сегашната роля е правил скечове за да забавлява Путин в Русия.

    Зеленски няма воиски понеже СЕГА 85% процента от бюджета на Украина е съставен с пари на Нато страните. Командването на ВСУ също се осъществява от Нато. Целенасочването на ВСУ става от Нато. Техниката на ВСУ е на Нато.
    Зеленски само лови незаконно Украински мъже по улиците и ги кара в окопите кадето жевеят средно по 4 часа( Бахмут), освен това Зеленски играе ролята на президент.
    Излиза че командването, парите, оръжията, тактиката е на Нато. Зеленски само им предоставя евтини войници.

    Коментиран от #43, #46

  • 34 Плантажния

    6 6 Отговор

    До коментар #16 от "Сибирски крепостен":

    РОБ пак си е забравил произхода.
    Съвсем аргОментирано.

    Коментиран от #65

  • 35 Некой си

    7 9 Отговор

    До коментар #32 от "Слава на Великият Путин":

    Я глей тука...ма убаво гледай и после ела ни разкажи как свършва мача..

  • 36 Бай араб

    30 29 Отговор
    Час по -скоро да се разгради този кенеф,да се затрупа и хората да си живеят нормално живота както е навсякъде. България ще стане рай без гадните прокремълски партии.45 години мъки и следващите 30 години България не може да бъде нормална държава.На всички комуняги децата им са в Америка също и на Нинова синът и.Даже и на Медведев синът му е в Америка.Той сега и Копейкин да си изпрати децата в Америка и да ви гледа сеира
  • 37 браво бе, Архимед

    5 6 Отговор
    И ти най-после проумя това, което беше ясно и на децата още преди десетилетия, а може би и преди векове. Време е да си ходиш и да дойде някой с топки.
  • 38 ПУТИН и РУСИЯ

    23 26 Отговор
    Трябва да бъдат унищожени
    Во век и веков
  • 39 Новите?

    21 15 Отговор

    До коментар #12 от "САЩ са заплаха за света":

    "Новите руски области"????Е нали си бяха изконно руски и преди?Как се разбира?"Освобождават" или "Завладяват". Последно : СВОто им на руснаците сега освобождава или завладява "Нови руски области"?
  • 40 Баба Ванга

    25 24 Отговор
    Свето ке стане по-добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
  • 41 Истината

    23 18 Отговор
    Руснака си въобразява несъществуващи опасности и основава на тях най-абсурдни предположения. Струва му се, че всички съседи го обиждат, че не се прекланят достатъчно пред величието му и по всякакъв начин кроят заговор срещу него. Той дори обвинява всеки от домочадието си, че се стреми да му навреди, да се отдели от него и да премине при враговете му - и смята всичките си съседи за свои врагове.

    И така, вместо да живее от честния си труд в полза на себе си и на ближния си, той е готов да похарчи цялото си състояние и време за борба с измислените от самият него интриги. Представяйки си, че съседите искат да подкопаят къщата му и дори да го нападнат с въоръжена ръка, той предлага да похарчи огромни суми пари за закупуване на пистолети и пушки, за железни огради и капаци. Времето, останало от тези грижи, той смята за свой дълг да използва отново за борба - със собственото си домакинство ...

    Коментиран от #45

  • 42 Ако не ме лъже паметта

    25 17 Отговор
    Путиновите бяха тръгнали към Киев преди над година?
  • 43 Некой си

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Холмс":

    Дано мода ми пусне клипа от ком№35..изгледай го и ела после ни кажи каквоси разбрал...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Комплекси

    15 11 Отговор

    До коментар #41 от "Истината":

    За малоценност. Харектерно е при ниските хора
  • 46 Истината

    27 24 Отговор

    До коментар #33 от "Холмс":

    Артист, комик ама направи психопата Путин за смях!

    Коментиран от #152

  • 47 Под ТЕ

    19 12 Отговор
    Разбирайте аз, пусин е най добрия разрушител на рузия
  • 48 Българин

    30 21 Отговор
    Абе путинисти, какво стана с лозунга "Взять Киев за три дня, за неделю до Ламанша"? Тоя клоун една година се лигави пред Бахмут и не може да го превземе. Ако тръгне да превзема Варна само с Максуда ще се мотае десет години!

    Коментиран от #69

  • 49 АУУУУУ

    21 20 Отговор
    ГРЕШКА....ТЕ ЩЕ ВИ ДОВЪРШАТ ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ.......90ТЕ ГОДИНИ С ПОМОЩА ОТ АМЕРИКА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ......СБОГОМ РАШИСТИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 50 Хм...

    24 14 Отговор
    Дано да ви довършат веднъж завинаги, вие сте тумор който трябва да се изреже от цивилизованият свят.
  • 51 оня с коня

    24 23 Отговор
    Още след първите дни на Войната виждайки Активната Западна намеса в Оръжейно и Парично отношение Путин бе наясно че сам е паднал в Капана.Оттук и Опасенията му относно "Довършването веднъж завинаги" са си съвсем реални,но ЧАК СЕГА е решил да ги сподели с Обществеността.Най-съществената подробност в случая обаче е,че Путин ПРЕМЪЛЧАВА със присъщото му двуличие и Арогантност нещо което е извесно на целия Свят - Че предвид Огромния Масраф и неизброимите Укр. Жертви Западът НИКОГА НЯМА ДА ИЗПУСНЕ Шанса Веднъж завинаги да ПРЕМАХНЕ Мракобесната Кремълска Клика узорпирала Властта в Русия и заплашваща с Ядрено оръжие всичко живо на Земята!Путин обаче се изживява като Старши Регулировчик и пренасочва Западната решимост към Целия Руски народ.Ще му спори някой Руснак че Путин и Царедворците му нямат нищо общо с Народа ли?Ами нали няма да доживее и няколко часа!
  • 52 Писна ми от Путин и Русия !

    28 18 Отговор
    Аман от тия ! Само простотия ! До шия !
    Докато ги има, няма прокопсия !
  • 53 Баба Ванга

    27 22 Отговор
    Името ВЛАДИМИР е съдбовно за Русия. Княз Владимир я покръсти, Владимир Илич стартира разпадането на руската империя, Владимир Владимирович ще я довърши а Владимир Зеленски ще подпише смъртния и акт!
  • 54 Стивън Кинг

    25 18 Отговор
    Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.
  • 55 Русия е

    25 21 Отговор
    Единствения ни шанс да оцелеем като човеци. Всички други пътища водят към гибел!

    Коментиран от #80

  • 56 Бегай бе

    24 20 Отговор
    Посмешище путин - тръгнал да налага империя, а извън Москва живеят скотски. Кой, освен захлупени льоловци, иска да живее в руска глубинка!?
  • 57 Напомня ми

    24 10 Отговор
    нещо това поведение на господина.В легендарният ни филм "Козият рог" един,който влезе в чужд дом,изнасили и уби жената там за да покаже че е силен,после след време като усети че отмъщението на стопанина на този дом го приближава,полудя и започна да тича из собствения си дом да се крие с думите " Ето го!Тука е!"...
    Та така...
  • 58 Само питам

    30 26 Отговор
    Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник и има издадена заповед за неговото задържане? Как се наричат същества, които величаят и подкрепят тази страна и този военнопрестъпник?

    Коментиран от #78, #135, #139, #144

  • 59 ИНЖ

    23 18 Отговор
    Един самозабравил се диктатор обърква живота на останалия свят!!!! Все едно че ни свършиха проблемите, та и нови са ни необходими.....
  • 60 Истината

    25 18 Отговор
    Путин се нареди до кървавите диктатори Хитлер и Сталин и ще свърши като тях. Или сам ще глътне цианкалий в бункера като Хитлер или като Сталин ще пукне в локва от собствената си урина от инсулт причинен от приближените му.
    След това ще има период на депутинизация, която ще засегне и доста симпатизантите на диктатора в страните от ЕС.
  • 61 Подкрепяш Путин

    22 26 Отговор
    Подкpeпяш yбийството на ykpaински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mеб зависи дали ще сmанеш съyчасmниk на агресори и yбийци!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Путя обича

    10 16 Отговор
    Малки момченца. Факт

    Коментиран от #81

  • 64 Димо

    24 17 Отговор
    Тоя малоу...мник Путин погубва хиляди животи и съдби на ден! Та той си е за унищожение, колкото по-бързо,толкова по добре
  • 65 Сибирски крепостен

    18 14 Отговор

    До коментар #34 от "Плантажния":

    Ако познаваш буквите, прочети руските класици, кремълски папгал.
  • 66 Кики

    16 13 Отговор
    Иванушка глупака от Кремъл. Все нещо не разбрал.
  • 67 Госあ

    27 17 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
  • 68 Само питам

    20 20 Отговор
    Русофилчета каква ще бъде съдбата на вашият фюрер? А /Подобно на Хитлер ще глътне цианкалий в бункера. Б/ Ще бъде линчуван от разбунтувалите се руснаци и трупа му ще бъде хвърлен в Москва река. В/ Ще бъде ликвидиран он обкръжението си. Г/Ще избяга в Северна Корея. Д/Ще бъде съден като военнопрестъпник в международния трибунал в Хага. Е/Ще стане патриарх на Русия.
  • 69 Бай араб

    10 9 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Ами да дойде в Максуда , Копейкин знае къде е много добре, ще го доведе при братовчедите си
  • 70 избирател

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Това заслужавате":

    коя беше тази фабрика ????? като започваш с ,, А " довърши с ,,Я " за да има смисъл да ти се вярва , на такива писачи им се тегли по една на този когото го е родила , че чак да ги заболи и двамата .
  • 71 Франсис Фукуяма

    16 12 Отговор
    Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия.

    Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
  • 72 свобода

    24 13 Отговор

    До коментар #29 от "А какво":

    Болшевиките Ленин,Сталин,Берия и т.н. избиха много повече руснаци от Хитлер. Болшевизма е чума ,която трябва да бъде унищожена. САЩ някога помогнаха на болшевика тиран Сталин да спечели войната и той превърна СССР в чудовище , което искаше да наложи червен терор върху целия Свят. Сега е време САЩ да поправят грешката си и да освободят руския народ от наследниците на Сталин Путин и неговите алчни съратници. Тази престъпна шайка трябва да бъде изправена пред съд за престъпления срещу човечеството и заплаха с ядрен тероризъм.
  • 73 Тургенев

    21 16 Отговор
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“.
  • 74 Да се чете

    20 13 Отговор
    Двойникът на руския президент направи тайно посещение в щаба на войските в частично окупираната Херсонска област
  • 75 БЕЗаналоговия пишман Аскер е в

    19 12 Отговор
    Началото на ХХ век. Въоръженито предизвиква единствено Бурен смях и подигравки. ЖАЛКА СБИРЩИНА ОТ ПИЯНИЦИ и МИЗЕРНИЦИ
  • 76 Истината

    14 17 Отговор
    Ако на руснаците се даде възможност да си избират водач, те избират най-лъжливият, най-подлият и най-жестокият и заедно с него убиват, грабят и насилват и накрая стоварват върху него своята вина. А след време църквата го обявява за светец.
  • 77 Иванчо Дедовия

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стоянов":

    Чичо Стоянов, дедо каза да те поздравя с най българският поздрав.
  • 78 Българин 681

    18 14 Отговор

    До коментар #58 от "Само питам":

    Само ДА питам:
    Щ.А.С. имат ли обща граница с Либия, Ирак, Сърбия и т.н.?
    Кротко налагат "демокрацията", НАЛИ???
  • 79 Аз ли да те уча бе, другарю Путин!?!

    9 16 Отговор
    Почвайте да печатате рубли на килограм, но не да ги пускате в обръщение, а с тия хартии изкупувайте хартийките със знак $$$$, купувайте тия хартийки долари , пълнете с тях чувалите и купувайте продажниците на власт в Европа...така правят краварите, не вземайте ли, даже таблица с разходите си качили на сайта на краварското правителство - 1 милиард $$$ раздадени в източна и Средна Европа "противодействие на руското влияние"....почвайте и вие така, със собствените им тоалетни хартии - доларите ..ако краварят дава 48 милиона на българските продажби ци, вие им дайте 340 милиона хартии "долари"....и ще спечелите войната без никви жертви, даже продажниците в Европа ще им платите да нападнат фащ...

    Коментиран от #111

  • 80 Оцелеем?

    18 12 Отговор

    До коментар #55 от "Русия е":

    Сегашна Русия?Оцелеем като Човеци? "Какво тук значи някаква си личност?" Помниш ли?За руснаците ни човека,нито личността няма значение,важното е империята да оцелява с "императорския двор и дворяните"
    По-съвременното на руснаците е: "Нищо че ще загинат войници,други ще нараждат(крепостните)"

    Коментиран от #123

  • 81 В КАКЪВ

    5 6 Отговор

    До коментар #63 от "Путя обича":

    СМИСЪЛ🤔..ясно..затова
    Да нападне и залови
    Влодимир ...му е фикс идея..вече година...
  • 82 Бай араб

    15 14 Отговор
    Бай араб е ходил много пъти в Русия,също е обиколил на длъж и шир САЩ .Няма по гадно нещо от Русия на света

    Коментиран от #94

  • 83 Куку

    15 13 Отговор
    Президент мира??? След година бойни действия се започна едно хленчене,къде са ВДВ,Спецназ,танковите дивизии,Армата,Су57?Всьо прапало?
  • 84 Гъбарко

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "свобода":

    Какви болшевики сънуваш? В съвременна Русия има див капитализъм с феодални оттенъци.
  • 85 киро

    22 13 Отговор
    Ти влизаш в чужда държава с цел да я превземеш,а "те планират"( кои са тия Те) да те унищожат! Малоумнен алкохолик!

    Коментиран от #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 бай Ставри

    12 9 Отговор

    До коментар #8 от "свобода":

    Тъй наречената "болшевишка зараза" се прехвърли отдавна с Лев Троцки в USA и сега върлува на най-високо ниво, както там, така и в EU. Идеолозите на тази зараза, както преди, така и сега търси във висшите банкерски кръгове.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 така де...

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Червения обаче и тоалетната не смее да посети, а пълни памперсите!
  • 92 Ха, ха, искали да ги довършат завинаги

    17 11 Отговор
    А путлера защо иска да довърши веднъж завинаги украйна и украинците?
  • 93 бегаййй

    19 11 Отговор
    Този болен мозък е довършен по рождение. Има изкривена КГБ психика.
  • 94 бай Ставри

    5 8 Отговор

    До коментар #82 от "Бай араб":

    Да в Русия бият и е.ът бай Араб в името на дружбата между народите.
  • 95 Хъхъ

    20 13 Отговор
    На тези винаги друг им е виновен !
    А вие не унищожавате ли Украйна бе наглеци ?

    Коментиран от #103

  • 96 Факти са краваски агентурници

    13 9 Отговор
    На пряка издръжка на Вашингтон
  • 97 Малко им на московлии

    15 11 Отговор
    Така да ги довършат, че да не може да се възпроизведе, путлер, медвед, пържолин, коня, пясака и подобни, никакъв руснак от такъв тип да не може да се възпроизведе.
  • 98 Радко

    21 13 Отговор
    Дядя вова има крещяща нужда от психиатър!

    Коментиран от #116

  • 99 българин

    12 13 Отговор
    "Те планират да ни довършат веднъж завинаги" и ще успеят с деиствията и идиотщините на тъпите и прости военнопрестъпници начело на рашистката терористична държава.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Путин-ко

    12 8 Отговор
    Я си кажи, как и извънземните те заплашват! Недей да си мълчиш - ти си бестрашен человек.
  • 102 Зелений влезе

    3 10 Отговор
    в обкръжена от три страни територия. Периметъра бе по опасен от визитата на Путин. Зелений си е куражлия тарикат.
  • 103 МАЙКА

    8 10 Отговор

    До коментар #95 от "Хъхъ":

    няма украйна , няма русия - няма украинец , няма руснак - всичко е едно цяло ...... но злото дойде , то ходи по целият свят върши злини , а ние му се кланяме , недоумявам как стана така , кой ни умопомрачи , че започнахме да вярваме и почитаме злото , дали парите или глупоста , но света не върви на там където трябва , обръщам се към вас с цитат ,,бладзе вас утроби неродили , бладзе на вас некърмили гърди " НЕ НА ВОЙНАТА !!!!! даваме своя глас и гласуваме за вас за да има МИР и СПРАВЕДЛИВОСТ на този свят .
  • 104 Един там

    25 18 Отговор
    Американците от цял свят ще ги наритат като мръсни кучета...Тъпите кравари могат да купуват политици но не могат да купят всички хора! Нормалният и обикновен човек ясно вижда кой създава проблеми и конфликти по света и това са САЩ! От цял свят ще ги изритат и доларите им ще бъдат единствено за тоалетна хартия...Вън Америка от България!

    Коментиран от #105, #117

  • 105 Олеоле

    12 9 Отговор

    До коментар #104 от "Един там":

    Алеле, то затова ли всички се редят за зелени карти и за визи, щото са ги "купили"? :)

    Коментиран от #108

  • 106 Жоро

    14 15 Отговор
    Нашественика започна да се оправдава от унищожаване. Голям смях!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Като не сте във война

    14 7 Отговор
    защо пращате оръжия? Кой праща оръжия, ако не е във война?

    Коментиран от #113, #155

  • 110 Така е

    10 11 Отговор
    Ще ви довършат веднъж завинаги. Нещо странно ли има в това?
  • 111 Да ти кажа

    11 8 Отговор

    До коментар #79 от "Аз ли да те уча бе, другарю Путин!?!":

    Ти па..кого намери да учиш..хахахаха..ми то така действа Путлер от 20 години в Източна, па не само , Европа...Ама кто резнахме Газпром и таа свърши..ше гледаш сега как ше изгладнеят сите Копейки, Малинки, ягодки и афъски
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 И ти ли?

    17 5 Отговор

    До коментар #109 от "Като не сте във война":

    И ти ли си бягал от часовете по история? Дава оръжия този, който симпатизира на дадена държава и армията ѝ. През 1967 години Египет и Сирия нападат Израел. Съветски инструктори стоят до командирите, съветски танкове и оръжие се ползват от двете нападащи армии. Някой да е обвинил СССР, че участва във войната? Не. Египет и Сирия губят тази война. Някой да е обявил, че СССР е згубил тази война? Не.
  • 114 Ала Бала

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "САЩ са заплаха за света":

    Иди на доктор! Колкото по-бързо, толкова по-добре! Защото се вижда, че вече закъсняваш, а процесите са необратими…
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Мототехника

    14 7 Отговор
    Руснаците имат парадоксална практика, замазват лъжата с провокация и я оправдават с лъжа че са излъгани. Лъжи, лъжи обаче в крайна сметка ще се разпаднат на по малки имераторства и кралства ологарсите ще превземат и след няколко години ще искат хуманитарна помощ...това направиха техните царе днес..
  • 120 Демон

    14 7 Отговор
    Путин каквото и да каже нищо не го оправдава за хилядите жертви за които носи лична вина
  • 121 атонжьм

    0 2 Отговор
    яьатноожма
  • 122 Специална Военна Обсерация

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "Стоянов":

    Точен коментар, на 100% !
    Само Z-патриотите и американската върхушка не могат да се надяват на СВО.
    Американците поне имат някакъв финансов интерес, ама Zомбираните само се излагат.
    Наближава времето за контранастъплението и чакам да чуя Путин, как СВО върви по план ;)
  • 123 Ако

    4 6 Отговор

    До коментар #80 от "Оцелеем?":

    Хората не знаеха нищо за Путин, Украйна наистина щеше да е превзета за седмица.
  • 124 Хоп

    5 7 Отговор
    Гледам Путин и правя паралел с Борисов.И двамата от мания за величие и приватизиране,съсипаха страните си,осъзнават го,но от инат продължават.
  • 125 Бойко Борисиенко

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Удри укрите с тактиката връз киеф, стратегическата връз Берлин! СмъртНаФашизма! Укровояките ще мратФашисткаСган!
  • 126 Стоянв

    8 5 Отговор
    "Те" въобще нямаха и нямат такова намерение. "Ти", обаче, имаш-спомни си всички твои ултиматуми когато нападна Украйна. Читай, Путин, читай!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Опс

    6 6 Отговор
    Точно така. Целият свят, с изключение на париите, желае да се свърши с това недоразумение, наречено "руска федерация"
  • 129 ДЯДЯ ПУТИН....ФИЛОСОФ

    4 5 Отговор
    Да бях мирно седял, не бих чудо видял....
  • 130 Българин

    6 5 Отговор
    Да живеят България, Русия и Украйна (Братски Народи), дано се спре сегашната тъпотия

    Коментиран от #132

  • 131 Диди

    4 5 Отговор
    В края на Студената Война всички се втурнаха да помагат на Русия. Този път би трябвало да помогнат за възстановяването на Украйна. И сега кой ще помага на Русия?
  • 132 Питанката

    8 7 Отговор

    До коментар #130 от "Българин":

    Не мислиш ли, че точно Русия не са ни никакви братя? Заради техния 45-год комунистически режим и сега заради техните червени подлоги в БГ-етото, половин Бългфария е зад граница... Заради тази дружба винаги оглавяваме всички класации за най-бедни, най-корумпирани, най-крадливи...най, най.... Тия не ги искам за братя.... води си ги у дома и си живей с тях но не и в моята Родина. Това са варвари и убийци, зли и кръвожадни престъпници , неумеещи да живеят ноемално, честно и достойно !!!
  • 133 мияч на чинии в Европа

    5 4 Отговор
    Путин ясно. Какво ще правим с Радев?
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 пенсионерът

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "Само питам":

    Активисти и последователи на Възраждане се наричат. Иначе казано Копейки!!!

    Коментиран от #142

  • 136 БЕЙ хазаров!

    9 2 Отговор
    ПРОЩАЙ украйна ! С НАМИ БОГ, ПОБЕДА ЗА НАМИ!
  • 137 Ник

    1 3 Отговор
    де тоз късмет...
  • 138 Къс човек, къс акъл...

    10 9 Отговор
    Ко му трябваше на Джуджето да се захваща с НАТО и Сащ? Да се хвали, че ще връща СССР и Варшавския договор? Ко му трябваше да се зъби на Европа и да заплашва целия свят с ядрен Апокалипсис? Малко ли му бяха милиардите с които се накраде? Лошо ли си живееше преди войната? Имаше пари, власт, раята траеше покорна, мачкана и унижена, както винаги, и робуваше ли робуваше... Безпоблачен щастлив и прекрасен спокоен живот?! Ама те, тя старческата деменция не прощава, гепи го някаква мания за величие и не само, че си развали всичко, но и е на път да съсипе толкова хубавата Империя, градена с десетилетия от НКВД, КГБ, ФСБ....

    Коментиран от #140, #141, #143, #145, #147, #148, #151, #153

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 БЕДУИН

    3 1 Отговор
    МИРЪТ НЕ може да бъде опазен със сила, той може да бъде постигнат само с разбиране, е казалАЙНЩАЙН

    Коментиран от #150

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Дедо Пене

    2 1 Отговор
    България, която не изнася оръжие за Украйна разкри, че 2022г.е изнесла оръжие за 4млрд.$ за
    разлика от 2021г за 1млрд.$ т. е. 4пъти повече за трети страни!!! Благодарение на Президента и Нинова българските фирми губят до 10% при този индиректен износ, защото САЩ и ЕС плащат едва при доставката в Украйна. България е световен производител на 152мм и 155мм - ви снаряди и ракети за ГРАД по признание на министъра на отбраната на ФРГ... 8пъти повече продукция от ФРГ на тези боеприпаси. Работят военни заводи, които са били затворени преди войната в Украйна!!!
  • 150 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #146 от "БЕДУИН":

    Айнщайн е ТЕОРИТИЧНИЯ БАЩА на Атомната бомба и е евреин, който също се е плашел да не се докопа до използването и първи Хитлер, защото Европа щеше до днес да е пустиня!!!
    МИР СЕ ПОСТИГА САМО СЪС СИЛА! БИЙ, ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ ОСОБЕНО АГРЕСОРЪТ ДОШЪЛ ДА ЗАЛИЧИ РОДИНАТА ТИ!!!
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Холмс

    7 5 Отговор

    До коментар #46 от "Истината":

    Хахаха

    Убитаци, покрай изборите са ви наели още един човек за спама?

    Зеленски направил Путин за смях?

    Пак повтарям Зеленски е бивш клоун, забавлявал Путин в Русия лично. Правил му е скечове за пари, да го забавлява.
    Зеленски е петно кал по подмеката на ботушите който Путин носи когато ходи за риба в Сибир. ;)
    Нато и англосаксите нападнаха Русия все пак, а не комика наркоман.
    Предишния паляк който англосаксите пратиха срещу Русия се казваше Хитлер. Всички знаем как кралица Елизабет 2 зигуваше за да посреща делегацията на третия рейх, а съпруга на англичанката си беше чист нацист. Хитлер шмъркаше почти колкото Зеленски.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Врачанин

    4 5 Отговор
    Заслугата си е изцяло ваша бе Путин. С какъв акъл започна война ?Навлече си омразата на всички миролюбиви държави. Сега не реви.И не посягай към ядреното, че ще унищожиш Русия.
  • 155 Хо Ши Мин

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "Като не сте във война":

    Се СеСеРе не беше във война с САЩ ,но я си спомни колко много оръжие, боеприпаси, изтребители и военни помощи и инструктори изпращаше в Южен Виетнам за да помага на комунистическия виетнамски режим в разрушаването и бомбардировките на Северен Виетнам във виетнамската война ...!!!
  • 156 ВНУШЕНИЯТА ВИ НЕ МИНАВАТ

    5 2 Отговор
    Престанете с изопачаване на истината..Лъжи и манипулации. Прочете директно статията . По съвсем друг начин се изразява ,смисъла и съвсем различен.
    Опити за внушения . Намразвами ви повече с тея неисти , лъжи, манипулации.Никога не чакаме истината от вас.

    Коментиран от #181

  • 157 Милена

    2 1 Отговор
    Този човек чак сега че се сражават срещу целият свят почти
  • 158 а как започна

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост анти путинист":

    ЕС трябваше да ги убеди и да даде гаранции, че никой няма намерение да ги довършва. А какво направиха те? Изпратиха им руса мисирка да им чете декларации.
  • 159 Владимир Владимирович:

    3 3 Отговор
    Те планират да ни довършат веднъж завинаги, но аз реших да довърша Русия преди тях.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Нед

    3 1 Отговор
    САЩ говорят глупости, но го правят както винаги са го правили. И това въобще не е първият път, в който лъжат като държава. Нито пък е първата война, която разпалват заради хищническите си интереси. Ако някой се заблуждава за истинските им цели, да провери Ноам Чомски - той обяснява разбираемо ..
  • 162 Сами сте си виновни!

    2 2 Отговор
    "Те" ви имаха за надежден търговски партньор и за предвидим политически играч.След тази вероломна война в Украйна ще преосмислят много неща и за това вината е на Руското политическо и държавно ръководство.На никой друг!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Обективен

    0 2 Отговор
    Думите на Путин го характеризират, изкривено мислене типично за ченге от КГБ, мизантропът Путин унищожава украинци и руснаци и заплашва цял свят. А е страхлив и обвинява цивилизованите хора , че мислят като него.
  • 165 Пъпчо Тъпчев

    0 0 Отговор
    Ако се срещнат на ринга или на тепиха, Зеленски ще надвие защото е голям и смел, а Путин е малък и страхлив
  • 166 Бат Мишо

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Роосиа":

    Страхувам се че няма да доживееш размазването на Русия като гнида
    Преди това ще видиш други неща които НИКАК няма да ти харесат
    НЕ ПО ТЕЛЕВИЗОРА А НА НАЖиВО
    ще гледаш и схващаш бавно с изпържения си от ТВ пропаганда мозък
    РАЗБиРАЙКи защо в пентагона казват на руския стратежически арсенал
    КУТИЯТА НА ПАНДоРА
    чиято цел е само една - никой да не доживее да види размазването на Русия
    поне не на ТАЯ ПЛАНеТА
    ако си извънземен къщо е добре да гледаш по отдалече да не нагризеш някой астероид

    Коментиран от #168, #169

  • 167 ТИРбушон

    0 2 Отговор
    Само за протокола, когато и да бъде затрита рф все ще е късно.
  • 168 Бат Мишо

    2 1 Отговор

    До коментар #166 от "Бат Мишо":

    ПС МОЖА ДА Ти ОПИША ЖЛЕДКАТА ОТ РАЗМАЗВАНЕТО НА РУСиЯ В оБЩи ЛИНИИ
    част от гледките ще са изпаряването на децата ти на котката ти на кучето ти
    ще гледаш птиците да падат мъртви на земята
    защото първо там горе дет фъркат радиацията ще достигне критична големина
    преди киселинния дъжд да я свали долу
    ще гледаш от прозореца си защото ТВ няма да има -
    Кобалтовите бомби изгарят всичко електромагнитно
    Щи дам и жокер - калкат по близо до козлодуй живееш по кратко ще гледаш

    Коментиран от #170, #171, #172, #174

  • 169 ТИРбушон

    0 3 Отговор

    До коментар #166 от "Бат Мишо":

    Получи ли си qпейките за измислиците? Вече се разбра, че само със заплахи и блъфове не става.
    Не очаквам да имаш дори една гънка в мозъка за да разбереш трагичното състояние на трашистан, но поне приблизително можеш на български да пишеш(фантазираш).

    Кажи сега нещо и за Арматите да се посмеем.

    Коментиран от #186

  • 170 ПалавНИК

    0 1 Отговор

    До коментар #168 от "Бат Мишо":

    Руский бoклук.
  • 171 Радио Чукотка

    1 3 Отговор

    До коментар #168 от "Бат Мишо":

    Дедо мишо, седни си. Слаб 2. Ккоого ще нападат колхозниците този път?! Да ти напомня, че нато е на 102км от питера и на 182бот мурманнск. Докато кажеш А и ги няма. Което и е нормално да се слчучи на вселенската измeт.

    Коментиран от #175

  • 172 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #168 от "Бат Мишо":

    Личната ми оценка на бивш военен с нелоша подготовка и шифровчик което значи и оперативен дежурен - т е нощен командващ в щаба на ВМС

    ПРЕДРИЧАМ
    Предвид премествене на ядрени арсенали от Турция в Румъния и нарастване на доставсите от НАТО към Украйна през Полша
    ТАКТИЧЕСКИ ЯДЕНИ УДАРИ по Полша и Румъния , предхождани от извеждане на ударни позиции около САЩ КАНАДА и АВСТРАЛИЯ на тежките ракетоносци и заминиране с Посейдон - най вероятно разлома Сан Андреас с цел заливане на пускови шахти и минимизиране на отговор
    Ударите ще създадат радиоктивна зона отделяща Украйна от НАТо и доставката на каквото и да е ще изисква преминаването и
    УДАР по АЕЦ Козлодуй - най вероятно Калибър в охлаждащия кожух с цел пазене на боеприпаси
    извеждащ Румъния и България от играта за близките години и обещаване на част или цялата България на Турция за компенсация от достигналото я лъчение

    Коментиран от #173

  • 173 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #172 от "Бат Мишо":

    ПС
    За Полша удара ще е многоточков с късия арсенал изнесен за целта в Белорус Искандер М- както каза Медведев на западните партнъори - АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ТАКА ЩЕ ИЗТРИЕТЕ ПОЛША ОТ КАРТАТА
    за да се пази дългия арсенал за зад океана
  • 174 Бай араб

    0 2 Отговор

    До коментар #168 от "Бат Мишо":

    От къде се взимат толкова малоумници ?

    Коментиран от #183

  • 175 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #171 от "Радио Чукотка":

    Пич 70 % от стратегическия арсенал на Федерацията Е ВЪВ ФЛотА и на подводниците
    и НАТО може да е не в Мурманск АМи СеДНАЛО ДА ПРАЗНУВА ПОБЕДАТА В КРЕМЪЛ
    когато подводниците ще изпълнят упражнението ,, върви изтрии САЩ от картата,,
    1 ракетоносец носи 160 ядренни или бактериологически глави и ДОРИ ЕДИН да оцелее от америка ще остане ЯДреННА ПуСтиНЯ
    а те ще оцелят доста скрити под полярния лед с нелоши стелт технологии

    Коментиран от #176

  • 176 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #175 от "Бат Мишо":

    Проста е сметката
    8 бурии по 10 глави на Булава - 80 бойни глави
    и резервния боекомплект още 8 булави
    Пускат се на автоматично от 50 метра дълбочина без изплаване за 2 минути - времето за разгон е доста съкратено от на Синевата
    излизат в хиперкосмоса НАД отбранителните сателити
    маневрират над целите след ПРОИЗВОЛеН БРОЙ РОТАЦИИ около планетата докът са НАТЪМАНИ ИЗБРАНАТА МИШЕНА при врътките ако ТРЯБВА
    после с двигателя на третата степен са нацепват надолу със скорости дето нямаш толко нули на елката
    с навлизането в стратосферата от въздушното триене се обгръщат в плазма
    И ОТ ТОЯ МоМЕНТ ИЗЧЕЗВАТ ОТ РАДАРИТЕ - плазмата прекъсва сичко - ефект използван за Стелт от уснаците вместо американските боички -открит още при завръщането на Гагарин , когато изчезва от радара и връзката пропада и го мислят за изгорял
    ТА ПОСЛЕ се разпукватна 10 тина бойни глави и 40-50 фалшиви И СледВА ЯДРеН УДАР
    НЕПРЕДОТВРАТИМ БЕЗПОЩАДЕН с мощности където бомбите над Херошима изглеждат като детски пиратки

    Коментиран от #177

  • 177 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #176 от "Бат Мишо":

    И тоя удар от стратегическите руски подводници НЕ МОЖЕШ ДА ГО ПРЕДОТВРАТИш ако ще цялата ти армия да обедва в Кремъл
    Ще ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ И ДА ЖИВЕЕ ТАМ
    защото домовете и жените и дезата им в САЩ при които да се приберат
    НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВАТ
    - ще поживеят ще поживеят - колко да поживеят - докато вятъра и теченията довлекът ЧУДоВиЩНАТА радияция и до тях от Щатите и ги завари киселинния дъжд и ядрената зима

    Коментиран от #178

  • 178 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #177 от "Бат Мишо":

    ПС Скоростта на бойна глава на Булава при навлизане в стратосферата от хипер космоса е 18 маха
    в последните 120 секунди скоростта е 22 МаХа - кинетичната енергия е 8 милярда джаула
    бойната глава е една 1 . 5 МеГА ТОНА кобалтова
    1800 пъти над бомбата на Херошима убила 400 000 и докарала левкимия на други 4 милиона

    Коментиран от #180

  • 179 Бат Котьо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Толко":

    Не се притеснявай, имам лек и за газовете.
  • 180 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #178 от "Бат Мишо":

    ТОВА ЩЕ ВИДИШ ПРЕДИ ДА ВИДИШ размазването на Русия като гнида
    - един ветеор като падаща звезда изглежда и БУМ ШАКА ЛАКА РАЗБИЙШ Ли
  • 181 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #156 от "ВНУШЕНИЯТА ВИ НЕ МИНАВАТ":

    Като не чакаш истината какво търсиш тук бре трольо? За вас истина е само каквото ви изнася!!
  • 182 Бат Котьо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "пропага":

    Не се притеснявай, аз не съм женен.
  • 183 Бат Мишо

    6 1 Отговор

    До коментар #174 от "Бай араб":

    И аз тва се питам бай арабе ОТ КЪДе Се зиМАТ ТОЛКО МАЛОУМници да искат война с НАЙ ГоЛЯМАТА ЯДРЕНА СиЛА НА ПЛАНЕТАТА освободила ни от 500 год турско робство преди 100 тина години
    и платила свободата ни с 60000 руски войнишки живота
    айде от кумова срама ще сложа и списъка с 2000 български опълченци дет са им помагали
    от които 1600 са родени и живяли в русия с българско самосъзнание от Болградско
    - там дето укрите написаха на паметника им на 3 март ЧЕМОДАН- вокзал- софия

    Коментиран от #185

  • 184 Онзи

    3 0 Отговор

    До коментар #153 от "ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    ЧУПКАТА НЕОФАШИСТКА КОПЕЙКО!!
  • 185 Констатирал

    2 1 Отговор

    До коментар #183 от "Бат Мишо":

    Аман от невежи и неграмотни!

    Коментиран от #188

  • 186 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #169 от "ТИРбушон":

    Аз копейк не ща -стига ми гледката да вида евроатлантик на дърво да подридва
    АМИ ТИ цеНТОВЕТЕ от кой ще си получиш като изберат Тръмп с мотото му НИТО ЗЕНТ ЗА УКРАЙНА

    и изгорят сичките оръжия дет пратихме неплатени и незаменени с нови
    щото тръмп и избирателите му ЗАЯВИХА че им е ПИСНАЛО да плащат за бакиите на Хънтър Байдън и тръбите му в Украйна вече 40 милярда долара и ти ЗАТВОРЯТ КРАНЧЕТо , барабар с тва на хунтата
  • 187 не довършват!

    0 0 Отговор
    създават марионетни режими от глупави, но най-вече лоялни и послушни индивиди, а това според мен е доста по-зле от това да те довършат ако не си сред избраните облагодетелствани марионетки!
  • 188 Гринго

    3 3 Отговор

    До коментар #185 от "Констатирал":

    Онези които поддържат режима на Путин, и вярват на руската пропаганда, са точно невежи и неграмотни!
  • 189 Пламен

    1 0 Отговор
    Украинците ще ви довършат веднъж за винаги!
  • 190 Вова е чингизит

    1 0 Отговор
    Никой не иска да ви довършва, нито да ви унищожава. Искаме да ви лишим от възможноста да унищожавате и грабите други страни и да се откажете от имперските си намерения спрямо други народи.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: