Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Май, 2023 10:59 977 18

Недостигът на вода е нарастващ проблем за окупирания Донецк

  • украйна-
  • русия-
  • донецк-
  • вода-
  • достъп-
  • недостиг-
  • канал

Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщи това в нова актуализация на разузнаването в "Twitter"

Недостигът на вода е нарастващ проблем за окупирания Донецк - 1
Източник: БГНЕС

Недостигът на вода се превръща в нарастващ проблем за окупирания от Русия град Донецк.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщи това в нова актуализация на разузнаването в "Twitter", според "Ukrinform".

„На 28 април 2023 г. ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република обяви, че регионалните доставки на вода са опасно ниски. Недостигът на вода е нарастващ проблем за окупирания от Русия Донецк след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г.“, се казва в актуализацията.

Каналът Сeверский-Донец, който снабдява региона, остава до голяма степен под украински контрол, но често е оспорван по дългия си маршрут.

Каналът преминава през град Часов Яр, приблизително на 6 километра западно от Бахмут.

Британското разузнаване смята, че интензивното използване на непряка артилерия от страна на Русия за подкрепа на превземането на Бахмут и околните територии вероятно е причинило съпътстващи щети на канала и друга регионална водна инфраструктура, подкопавайки усилията на Русия да коригира липсата на вода, която инвазията ѝ първоначално създаде.

„За да компенсира липсата на успех в превземането и задържането на канала, Русия вероятно ще изгради водопровод, за да намали недостига на вода в град Донецк. Това обаче е много малко вероятно да компенсира напълно намаления достъп на окупираните региони до вода“, казаха британски анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    4 13 Отговор
    Руснаците могат и без вода да си живеят.
  • 2 стоян георгиев

    4 17 Отговор
    Кво им пука ма руснаците за населението? Вчера царев призна че 2014 маса възрастни хора са се самоубили от глад в донецк след като е бил асвабаден.переодично руснаците го и бомбандират за да озлобяват местните.докато в руската територия живеят подобни баламурници ще е така.
  • 3 Ндаа

    21 4 Отговор
    Укронацитата им спряха водата още 2014.. но когато Часов Яр бъде руски, а не под контрола на н@цистката укрохунта,водата ще бъде пусната на изстрадалия руски народ.

    Коментиран от #5, #8, #11

  • 4 Ксаниба

    16 2 Отговор
    Донецк е освободен от бандеровският ботуш!!
    А проблемите с водата, топлината и ел енергията там, както и в Крим са точно благодарение на терористичният режим на бандеровските окупатори!!!!
  • 5 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ндаа":

    Да и ще.има хляб след победата дето все не идва.хаххахааха кой вярва на тия щуротии извън групата отчаяни пияндета?

    Коментиран от #6

  • 6 соян гейоргиев

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    много съм т.п. но то по рождение е така. не ми обръщайте внимание. ха ха ха

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "соян гейоргиев":

    Не ти обръщаме ,но те съжаляваме.путшеровите фенове сте един калъп.

    Коментиран от #12

  • 8 И да не забравяме

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ндаа":

    За няколко месеца руските инженерни подразделения изкрадиха водопровод от р. Дон до Донецк. Няма да реши проблема напълно, но ще го облекчи.

    Коментиран от #10

  • 9 Ами сега

    11 3 Отговор
    " БРИТАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ СМЯТА, че интензивното използване на непряка артилерия от страна на Русия за подкрепа на превземането на Бахмут и околните територии ВЕРОЯТНО е причинило съпътстващи щети на канала и друга регионална водна инфраструктура, подкопавайки усилията на Русия да коригира липсата на вода, която инвазията ѝ първоначално създаде."

    А какво е смятало британското разузнаване от 2014 г , защото проблемите с водата в Донецк е от ДЕВЕТ години !!!
  • 10 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "И да не забравяме":

    Да в русия се справят веднага с проблема...ама ма приказки.та не разбрахте ли бе другари че руската мизерия не е щото някой пречи на руснаците а щото те сами си я предизвикват.в.огромната и богата страна на тях все нещо не им достига и все се оправдават с външни фактори...та проблема в донецк е подобен на проблемите в москва ставропол,иркутск...тва са проблемите на корупцията мързела и пиенето.там където се появят руснаците се появяват и проблемите.да нямаш вода в донецк е като да нямаш пясък в сахара.много е трудно за постигане.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоенчо георгиевски..

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Тоо бандерски приом,укрофашагите го приложиха и за крим,преградиха канала от днепър и още в първите дни след денацификацията водата потече..сега до няколко дни бахмутска река отива при вагнер и водичка ще има..

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "стоенчо георгиевски..":

    Този приом другар си го прилагат руснаците.руснаците поркат после скачат да се бият и накрая се оплакват от последствията.тва е повсеместно при тях и перманентно.правят го постоянно и навсякъде.без значение крим донецк магадан...те все имат проблеми с ток вода пътища хляб...проблеми дето останалите народи отдавна са забравили.

    Коментиран от #16

  • 15 скапан бандер..

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Проблема ти е че ти трябват още бустерни дози от мъжо на урсул..ставрополь-сенгилеевское вдхр..мацква-явно тьи тупой-она на речке,иркутск-тоже..

    Коментиран от #17

  • 16 скапан бандерец..

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Явно си фен на маргарет николова и кирил семов..и постоянно си слушкаш тяхната песен,,Сън сънувах,,

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "скапан бандерец..":

    Винаги съм се чудил на критериите тук!ти пишеш два поста дето са абсолютно извън правилата и не ги пипат .аз отговарям на тях като гледам да съм в някакви рамки и....трият мен а постовете с нечленоразделните русофилски щуротии ги оставят.и това при положение че ти и подобните ти пишете основно такива .
Новини по държави: