Last news in Fakti

10 Май, 2023 10:53 2 052 31

Историческа присъда: Тръмп осъден за сексуално посегателство

  • доналд тръмп-
  • присъда-
  • сащ-
  • сексуално насилие-
  • джийн карол

Журито взе историческото си решение за по-малко от три часа

Историческа присъда: Тръмп осъден за сексуално посегателство - 1
Снимка: Shutterstock

Журито взе историческото си решение за по-малко от три часа: Независимите съдебни заседатели във Федералния съд в Манхатън счетоха за доказано, че Доналд Тръмп е извършил сексуално посегателство срещу писателката и журналистка Джийн Карол. Те присъдиха на ищцата обезщетение от пет милиона долара за нанасяне на телесна увреда и за уронване на репутацията. Съдебните заседатели обаче отхвърлиха обвинението в изнасилване.

Обвинения в клевета и посегателство

Карол беше обвинила Тръмп, че я е изнасилил в съблекалнята на луксозен универсален магазин в Ню Йорк в средата на 90-те години. "Той свали чорапогащника ми, беше борба" - така Карол описва случилото се в интервю за CNN през 2019 г., като добавя: "Искам всички жени да знаят: Не стоях просто така, не бях парализирана - борех се. Това приключи бързо. Беше абсолютно против волята ми. И аз избягах навън."

Колумнистката на списание "Elle" вече беше направила публично достояние обвинението си през 2019 г. срещу тогавашния президент. Тогава Тръмп я обвини в лъжа. Карол "не била негов тип", каза той презрително по време на изслушване през 2022 г. По-късно обаче се оказа, че той е объркал Карол с бившата си съпруга на снимки, които са му били показани. Под клетва Тръмп е свидетелствал през 2022 г., че не знае нищо за нея и че тя е психично болна.

Множество обвинения от различни жени

Карол първоначално започна да съди Тръмп за клевета. Миналата година тя подаде допълнителен иск - за предполагаемо изнасилване. Множество жени обвиняват Тръмп в сексуални посегателства, стигащи до изнасилване. Той винаги е отричал тези обвинения. С настоящата присъда бившият президент на САЩ за първи път ще бъде подведен под юридическа отговорност за това. Адвокатката на Карол, Каплан, се обърна към съдебните заседатели в заключителната си реч и апелира Тръмп да бъде държан отговорен за действията си, защото дори бившият президент не бива да е над закона.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    38 2 Отговор
    "Най- добрата съдебна система"!Ххихих!
  • 2 мали, мали

    47 3 Отговор
    верно историческо - да осъдиш невинен, само защото е против дълбоката либерастка държава

    Коментиран от #27

  • 3 НУРС

    5 36 Отговор
    Това е първата му малка крачка към затвора и неговите мускулести питомци.
    Който се е хванал с Путин ще го последва.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 От страни

    31 1 Отговор
    Всичките американци чудесно разбират ква е тая присъда и защо е сега. Ама това няма да помогне на демократите щото го има Рон Десантис а той е по тарикат от Тръмпи. То когото и да сложиш срещу бай Издън все изглежда по печеливш в изборите.

    Коментиран от #30

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Саса

    36 3 Отговор
    Някой много се е изплашил, че догодина Тръмп най-вероятно ще спечели изборите... А той обеща веднага да спре войната в Украйна... Това никак не се харесва на тайните служби на Сорос и на всички антируски политици във Вашингтон и Брюксел... Те искат войната да продължи много дълго, че Ковида вече не върви...
  • 7 ПТУРС

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "НУРС":

    Има втора инстанция!Не бързай!Мачът е 90 мин!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Исторически съдебен заседател

    39 2 Отговор
    "Тръмп обявен за виновен по делото за изнасилване"
    "Въпреки че съдебните заседатели не установиха, че тя е доказала изнасилване,"

    Е за такива весели статии съм тук!:)

    Но това не е всичко! Идва най-интересното: " те установиха, че тя е доказала, че Тръмп е извършил сексуално насилие" - което не е всъщност изнасилване, а примерно опипване? И как го е доказала за отпреди повече от 30г - с ДНК ли?
    И накрая се разбира, че тази присъда и милионите парички от нея не е за изнасилване или евентуално опипване, а всъщност само затова че Тръмп я е обидил като като е казал, че не я опипвал и че не е истина, което е наранило душата и! И и трябват милиони за да лекува душата си!

    Правосъдието в САЩ, а и медиите, са кукувиче гнездо. Комунизма ряпа да яде!
    Който не вярва да прочете заглавието и статията!

    Коментиран от #13

  • 10 От страни

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Дън":

    Той Джо само като гледа Иванка побеснева сигурно. А Тръмп е бил организатор на конкурси Мис Америка и Мис Вселна та е работил само с такива мацки. Онова плашило дето го обвинява не разбира че самия вънъшния и вид е доказателство че Тръм не и е посегал даже.
  • 11 и никой нищо не чул докато женицата се е

    30 1 Отговор
    борила доката
    я е изнасилил в съблекалнята на луксозен универсален магазин.

    Коментиран от #15

  • 12 ЕВРОНЮЗ

    25 2 Отговор
    Така работи еврогайската правосъдна система.... В Италия осъдиха Силвио Берлускони защото отказа да участва с варварското НАТО в унищожаването на Либия с която месеци преди това беше подписал договори за приятелство и бизнес партньорство.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 иса

    26 2 Отговор
    Паднаха по нивото на Буркина Фасо!После защо народа влизал в Конгреса!?
  • 15 Как

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "и никой нищо не чул докато женицата се е":

    да не е?!Гласът и още кънти в магазина ,ехо от преди 30г!!!
  • 16 Тръмп

    19 0 Отговор
    Сатанистите-глобалисти се опитват всячески да очернят Тръмп, защото ако бъде избран, ще спре войната веднага
  • 17 таз катеришка златна

    12 1 Отговор
    пет милиона долара.
    Затова младоците да не бързат да се женят, а на семейни начала дорде момата заврънка за венчило (вероятно и последващ развод), а после с друга мераклийка
  • 18 стоян георгиев

    0 11 Отговор
    В сащ е много важно кво ти е реномето.тръмп с щуротиите си доста се потруди за своето.тва което сега му се случи е само началото на шамарите които ще изяде от американската съдебна система.
  • 19 Коментар

    18 0 Отговор
    Как се доказва такова нещо без генетичен материал или видео запис?Те не могат да докажат даже да е станало вчера,а осъждат за нещо,което уж се е случило през 90-те.Защо чак сега се е сетила да подаде иск?Така всяка една жена на света може да каже,че Тръмп я е изнасилил и да вземе някой долар.Нагласена работа,а от страни си е грозна.ФАЩ правят лошо впечатление с тези нагласени присъди.Мислехме ги за световни полицаи,но май нещата са се променили...минали са на тъмната страна.

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    0 9 Отговор

    До коментар #19 от "Коментар":

    Нагласена работа викаш докато няма видеозапис и признания.затова брендо избяга и повечето наши престъпници са почтенни бизнесмени .тва в сащ не върви ама ти откъде ще знаеш?

    Коментиран от #26

  • 21 ФАЩ

    13 0 Отговор
    В Америка, ако имаш "правилните" заседатели може да осъдиш всеки за всичко! Факт е че заседателите срещу Тръмп са политически мотивирани "демократи" и истината няма никакво значение! В същото време същата тази система упорито прикрива престъпленията на Бай Дън фемили за които има категорични доказателства да не говорим за сексуалните престъпления с малолетни и роднини на синковеца Дън за които легенди се носят?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Демагогия

    10 0 Отговор
    След като толкова бързо взимат решение, без никакви доказателство (честна дума не е доказателсвто) ни става кристално ясно, че това е политическа присъда. И е чисто лицемерие да идва някакъв г-н без да се е запознал с нашите закони и да ни обяснява за независима съдебна с-ма...
  • 24 123456

    9 0 Отговор
    Ба ти и демокрацията - за 5 минути и две думи на изкрякала бабка за нещо преди 30 години - да осъдиш човека , който държи Мис Вселена ! Глей ти - майтап !
  • 25 Няма проблеми

    8 0 Отговор
    Преди години, в Тексас
    нали осъдиха едно пет годишно момченце защото си играели голи с три годишната си сестричка на двора.
    По донос на съседката.
  • 26 Абее

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Чукча наред ли си в главата!!!?
  • 27 Браво

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "мали, мали":

    Скоро и путин...
  • 28 нпо агент

    6 0 Отговор
    "Той свали чорапогащника ми, беше борба" - и за един чорпогащник обезщетение 5млн.долара..защото нямаше изнасилване..Всичко това мирише на холивудски евтини сценарии..как актриси след 30години споменават че ги изнасилили заради една епизодична роля в някой си филм..Не че Тръмп цвете за мирисване..Защо точно сега?..след като станал президент и имал власт, а не когато бил просто бизнесмен..Без коментар...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Препатил

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "От страни":

    Само да не стане като със змията радев, дето нарочно поставиха онова чучело цецка срещу него за да спечели безапелационно под вещото ръководство на козяк.
  • 31 ТИЯ ЩЕ ИЗКАРАТ ТРЪМП

    0 0 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯ Е ,БАЧ НА АМЕРИКА