Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2023 22:06 908 1

Оптимизъм в Анкара! Турция очаква зърнената сделка да бъде удължена

  • турция-
  • украйна-
  • зърнена сделка-
  • русия-
  • мевлют чавушоглу-
  • сергей лавров

Мевлют Чавушоглу съобщи, че е обсъдил въпроса в Москва с руския си колега Сергей Лавров

Оптимизъм в Анкара! Турция очаква зърнената сделка да бъде удължена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция изрази надежда за удължаване най-малко за два месеца на зърнената сделка, чийто срок на действие изтича на 18 май. Това съобщи днес пред журналисти турският външен министър Мевлют Чавушоглу след завръщането си от Москва, където се състояха четиристранни преговори за Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Надявам се, че по време на срещата в Истанбул ще бъде постигнат положителен резултат. Смятаме, въпросът ще бъде финализиран от нашия президент (Реджеп Ердоган) в разговора му с (руския президент Владимир) Путин и сделката ще бъде удължена най-малко за два месеца", каза Чавушоглу.

Още новини от Украйна

По думите му, от страна на Русия и Турция в преговорите участват заместник-министрите на външните работи, а от украинска страна - заместник-министърът на инфраструктурата.

Чавушоглу съобщи, че е обсъдил въпроса за удължаване на зърнената сделка в Москва с руския си колега Сергей Лавров. По думите на турския първи дипломат, на тази среща са били обсъдени също двустранни, регионални въпроси, както и ситуацията в Украйна и Кавказ.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нито зрънце да не се

    4 0 Отговор
    изнася от нацитата, укрите ще умрат от глад, за да могат испанците да си хранят прасетата с жито.
Новини по държави: