Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Май, 2023 12:40 7 276 139

Европа се тревожи: Помощта на САЩ за Украйна ще спре

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • джо байдън

Съюзници в редовен контакт със САЩ относно Украйна твърдят, че Вашингтон счита следващите пет месеца за критични за изхода от конфликта и ги смята за последния реален шанс Киев да промени ситуацията на място

Европа се тревожи: Помощта на САЩ за Украйна ще спре - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съюзниците на Украйна се опасяват, че военната подкрепа за борбата ѝ срещу Русия наближава своя връх, съобщава "Файненшъл таймс".

Високопоставени европейски служители са все по-разтревожени за потока от помощ през следващата година, тъй като САЩ навлизат в предизборна кампания за президентските избори.

Вашингтон е основният източник на оръжия за Украйна. Американски служители твърдят, че остават достатъчно предварително одобрени средства за поддържане на Киев за още около пет месеца, които да покрият решаващата контраофанзива, планирана за следващите седмици.

Европейските съюзници обаче са все по-несигурни дали САЩ ще изпълнят приетия през 2022 г. пакет от помощи в размер на 48 милиарда долара, особено след като за него е необходимо гласуване в Конгреса тази есен, на фона на по-пристрастния дебат за войната.

"Никой не знае", призна европейски служител от една от страните съюзници на Украйна. "Не можем да поддържаме същото ниво на помощ до безкрайност". По негови думи настоящото равнище на подкрепа може да се поддържа за година или евентуално две, но не и повече.

Президентът на САЩ Джо Байдън, който определи войната в Украйна като стратегическо поражение за Русия, не показа признаци, че възнамерява да намали подкрепата. Той обаче се подготвя за кампания за преизбиране срещу Доналд Тръмп - критик на неограничената подкрепа на САЩ за войната, негов най-вероятен съперник от Републиканската партия в надпреварата през 2024 г.

Байдън ще се срещне с колегите си от Г-7 в Хирошима, Япония, утре за тридневна среща на върха, където потвърждаването на подкрепата на Запада за Украйна ще бъде една от ключовите цели. "Президентът Байдън беше много ясен относно подкрепата на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", подчерта представител на Белия дом. "Продължаваме да виждаме силно единство в подкрепа на Украйна от нашите съюзници. Очакваме да видим това единство ясно заявено на Г-7".

Тръмп отказа да уточни дали иска Украйна да надделее във войната миналата седмица. Той продължи да изисква Европа да увеличи приноса си и заяви, че ще организира разговори между руския лидер Владимир Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски за бързо прекратяване на конфликта.

Това, което казва Доналд Тръмп, оказва голямо влияние върху това колко труден става този въпрос в Конгреса", посочи американският сенатор демократ Крис Мърфи, член на комисията по външни отношения на Сената. "Неговата позиция относно финансирането на Украйна ще има много общо с това, което ще се случи, ако трябва да разрешим отново подкрепата."

Някои съюзници в редовен контакт със САЩ относно Украйна твърдят, че Вашингтон счита следващите пет месеца за критични за изхода от конфликта и ги смята за последния реален шанс Киев да промени ситуацията на място.

Проучванията показват, че подкрепата на САЩ за Украйна намалява. Някои европейски съюзници посочват, че администрацията на Байдън е под натиск да покаже, че помощта за десетки милиарди долари е оказала значително влияние на бойното поле.

"За Америка е важно да продаде тази война като успешна, също и за вътрешни цели, за да докаже, че всички тези пакети с помощ са били успешни по отношение на напредъка на Украйна", отбеляза европейски служител.

Някои от официалните лица посочиха, че Общото събрание на ООН и срещата на върха на лидерите на Г-20, които се провеждат последователно в началото на септември, са ключови дипломатически събития, при които и двете страни ще бъдат подложени на голям натиск да седнат на масата за преговори.

"Ако през септември Украйна не е постигнала значителни победи, тогава международният натиск върху Запада да я убеди да преговаря ще бъде огромен", смята едно от официалните лица. "Същото важи и за Русия, ако контранастъплението проработи".

Западните официални лица обаче се надяват, че контраофанзивата на Украйна, подкрепена от безпрецедентните доставки на натовски оръжия, ще донесе военни успехи, които биха могли да принудят Путин да склони на мирни условия под някаква форма.

Някои представители на администрацията на Байдън виждат това като възможност на Киев да започне преговори. "Посланието към Киев е, че това е най-доброто, което ще получи", обясни друг европейски служител, имайки предвид нивото на военната помощ от Запада. "Няма повече гъвкавост в бюджета на САЩ, за да продължават да разписват чекове, а европейските оръжейни предприятия работят на пълен капацитет".

Представители на администрацията на Байдън твърдят, че САЩ са показали широка подкрепа за Украйна от страна и на двете партии и бъдещата помощ не трябва да се поставя под съмнение. Те посочиха неотдавнашните думи на лидера на мнозинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти, който заяви, че подкрепя помощта за Украйна и "ще продължи да я подкрепя". По-рано обаче той заяви, че няма да има "празен чек" за помощта за Украйна.

Германия, Франция и Великобритания направиха значителен принос по отношение на военната помощ за Украйна през тази седмица по време на изненадващи посещения на Зеленски. САЩ обаче играят жизненоважна роля в определянето на мащаба и темпото на помощните пакети.

Дипломатите следят как политическият календар в САЩ може да повлияе на времето за вземане на решения за Украйна, особено като се има предвид, че Вашингтон ще бъде домакин на среща на върха на НАТО през лятото на 2024 г. - месеци преди президентските избори.

Според оценките на американските военни Украйна едва ли ще успее да постигне всичките си политически цели на бойното поле през тази година дори и да постигне успехи по време на контранастъплението. Украински и европейски официални лица също споделят това мнение.

"Всички можем да се съгласим, че бихме искали да сме някъде другаде следващата година - по-близо до мира, до възстановяването на украинската стабилност и суверенитет", подчерта високопоставен европейски служител.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    144 18 Отговор
    Фалиралата кочина фащ чпосира фалралата и 2 раза разбита бандеоовска хунта на Окраина!!! А европа я е страх....

    Коментиран от #47, #110

  • 2 Г-ца каприз

    107 10 Отговор
    Поне ще спре и войната.....😉

    Коментиран от #76

  • 3 5757

    26 66 Отговор
    Е като САЩ спре помощите, Ес ще даде! Ясно и просто!
    То не може един да дава, другите да дават символично и заедно да се пъчат!

    Коментиран от #120

  • 4 О-краiнец

    137 12 Отговор
    Хахха, обора изпада в дефолт, а киiф в канала!

    Коментиран от #57, #127

  • 5 Майна

    144 11 Отговор
    Просто видяха, че няма какво да им пратят, технически са вече твърде,,ретро,, за руските технологии..
    Два Пейтриът -извън строя, единия ,тотал капут, танкове , неставащи...
    Руските са ги изпреварили във ВСИЧКО

    Коментиран от #17

  • 6 И друг път "Ф.таймс" е публикувал

    11 121 Отговор
    добре платени руски фейкове !
    29 ракети и два самолета е свалила украинската противовъздушна отбрана за денонощие. През 16 май са се състояли 55 сблъсъка между бойни части на Украйна и руските окупатори в 4 различни направления.Според последната информация през изминалото денонощие руската армия е нанесла 31 ракетни удара, по-специално 2 ракети от С-300 по гражданската инфраструктура на Константиновка в Донецка област и 2 ракети „Калибър“ по цивилни обекти в Николаев.
    Освен това руските окупатори са нанесли 57 въздушни удара и извършиха 96 атаки с реактивни системи за залпов стрелба по позиции на украинските войски и населени места.
    За ракетни удари противникът използва 6 аеробалистични ракети "Кинжал", 13 крилати ракети "Калибър" (6 ракети са били свалени във въздуха) и 10 ракети с наземно базиране (С-400, "Искандер-М"), 25 от които са унищожени от ПВО.

    Коментиран от #10, #11, #49, #106

  • 7 Ха ха ха ха ха

    120 6 Отговор
    И, защо се тревожи Европата? Нали всеки ден ни убеждавахте, че Русия свършвала ракетите и всякакво въоръжение, а сега евро ... се тревожели. Да не бързат още да се тревожат има време докато мечката почука на вратите им, но те сами си го изпросиха.

    Коментиран от #64, #65

  • 8 Още малко

    110 6 Отговор
    И държавите от т. нар. Европа ще започнат да падат като домино
  • 9 Селянин

    76 2 Отговор
    Войната ке свърше кога и България я фалират нашите тротинетки.
  • 10 Софиянец

    77 4 Отговор

    До коментар #6 от "И друг път "Ф.таймс" е публикувал":

    Нака позная :) инфото ти идва директно от УНИАН, ахххахаха! Това не говори много за умствения ти капацитет :)

    Коментиран от #26

  • 11 5757

    87 3 Отговор

    До коментар #6 от "И друг път "Ф.таймс" е публикувал":

    Глупости! Ракетите са прекалено скъпи за да се удрят граждански обекти. Удрят се складове и други помещения за съхранение на военно имущество. Всеки военен от САЩ ще Ви гоо потвърди.
  • 12 Сух

    64 3 Отговор
    Спокойно! Европа ще поеме всички разноски! Даже на американците ще помогне.. В какви времена живеем..
  • 13 ХХХL

    82 5 Отговор
    ЕВРОПА Е ТЕЖКО БОЛНА.

    Коментиран от #37

  • 14 стоян георгиев

    89 6 Отговор
    Зелето ще го сготвят като Гешев , хахаха! Вижда му се края на клоуна просяк!

    Коментиран от #62, #97

  • 15 Ама недейте така!

    70 1 Отговор
    Борел каза че два дни без демократични снаряди и войната спира! Спомнете си Фреди Мъркюри - шоуто трябва да продължи!
  • 16 Правоверен Евроатлантик

    76 7 Отговор
    Чак сега ли се разтревожи Европа, че забърка война на своя територия и я финансира? И що се тревожат? Щото не върви по план ли?
    Плановете на Наполеон и Хитлер също не сполучиха. А имаше и едни болшевики, дето Европа също ги подкрепяше, пък те взеха, че победиха и превърнаха Русия в СССР.
    В тая Европа има ли някой с мозък за 5 пари дето да вдява причинно следствени връзки и да съобрази, че Европа сама се постави от страната на булката в модерно семейство.
    От едната страна САЩ, от другата Русия, от третата халифат.
    Мъка и тормоз...
  • 17 Молба

    8 27 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Бъди така добър да разказваш сънищата и мечтите си другаде.

    Коментиран от #137

  • 18 Америка сее смърт

    61 4 Отговор
    Дреме ми за украйна

    Коментиран от #31, #75

  • 19 Е и кво

    53 2 Отговор
    От ФАЩ помощта ще спре и от ЕС трябва да спре... е и кво ЩЕ ДОЙДЕ МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО и народите ще заживеят спокойно дълги години напред!!!
  • 20 Алеле

    7 3 Отговор
    Клатят се. :)

    Коментиран от #24

  • 21 Чудно чудо

    56 1 Отговор
    Бай Памперс ще се окаже по голям ром от Зеленоглавия наркоман. Клоунът проси всеки ден от всички за себе си, а алцхаймера проси за държавата на сина си. Как да не им съчувства човек?
  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 52 Отговор
    Украйна ще Победи Путин и Русия са Агресори Убийци Психопати но Края им Иде Путин и Бункера Няма да Го Спаси

    Коментиран от #27, #109

  • 23 ДА СПРЕТЕ ВЕДНАГА ПОМОЩА

    11 55 Отговор
    ЗА ДА МОЖЕ РУСИЯ ДА НАПАДНЕ И МОЛДОВА ,ЛИТВА ,ЛАТВИЯ ,ЕСТОНИЯ, ПОЛША ,ГРУЗИЯ ,КАЗАКСТАН ,НАС СЪЩО НЯКОЙ ХОРА ТУК ТОВА ИСКАТ И ИМ Е МЕЧТА . нашите руЦЦки братя.НАПРАВО СА В ЕКСТАЗ ОТ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В УКРАИНА.

    Коментиран от #39

  • 24 И на коча

    16 0 Отговор

    До коментар #20 от "Алеле":

    Се клатят

    Коментиран от #34

  • 25 5757

    11 52 Отговор
    Европа да не се стиска а да дава въоръжение и дори да изпрати платените си армии в Украйна. Може и да поореднеят малко но целта си заслужава. Важна е победата. Има възможност всяка държава да прати армията си без да ангажира НАТО. Малко ли украйнци загинаха за да защитят света от Русия. Сега е време на демократичният свят да помогне дори с цената на цялото си въоръжение и армейски състав.

    Коментиран от #32, #124

  • 26 Провинциалист

    9 9 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянец":

    Винаги ми е било забавно ,когато квалифицирате умствения багаж на други, след като вашия е в дефицит?
  • 27 Така е

    8 49 Отговор

    До коментар #22 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Досега над 200 хиляди орки наториха Украинските земи но гражданите на Европа и САЩ са живи и здрави и си живеем спокойно

    Коментиран от #45

  • 28 Блъф или

    7 1 Отговор
    Фейк.
  • 29 Ами той

    46 6 Отговор
    Путин и сега е склонен да се съгласи на мир под някаква форма - Украйна руска, прибалтийските републики руски, Полша руска, половин Германия руска.

    Коментиран от #116

  • 30 Чума

    58 4 Отговор
    Русия разпилява джендерляка! Вече 2 пъти допусна да бъде ,,разгромена" в района на Харков и Херсон, с вярата, че като се почувства победител, Киев ще склони да сключи мир! Но, те се взеха на сериозно и ще си връщат Крим! А Запада не е в състояние заедно с оръжията си да праща и екипажи за тях, защото Пиян Иван ги локализира и избива, както екипажите на Пейтриъта! Не са много, 40-50 експерта по ПВО, но са западни експерти, а техния живот е по ценен от този на руснаци и украинци!

    Коментиран от #40

  • 31 Така де

    19 6 Отговор

    До коментар #18 от "Америка сее смърт":

    Русия сее руски мир.
  • 32 Надявам

    21 0 Отговор

    До коментар #25 от "5757":

    се да се майтапиш Уили!?!
  • 33 ГРУЮ

    8 35 Отговор
    Тук явно е главния събирателен пункт на мурZилките де-били. Няма надежда за родината с такъв матрял.

    Коментиран от #41

  • 34 Алеле

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "И на коча":

    Това беше идеята :)
  • 35 Дедо ви

    42 5 Отговор
    Такааааааааа, Декември миналата година фащ гласуфаха помощ за укрофашистите в размер на 48 милиарда долара, до момента са отпуснати 42 милиарда остават още 6. Е и, нещо да се е променило в усрайнината!?!?!?!

    Коментиран от #43

  • 36 Фашиста Кличко

    53 6 Отговор
    Е качил 6 еднакви снимки с едно ръждиво желязо, което вероятно е стара авиобомба и се хвали че са 6 кинжала.Преди седмица със същите снимки пак Кличко се хвалеше че са свалили няколко стотин планиращи бомби и снаряди. Грозната истина обаче е че хо-х-лите са на края на ресурсите от жива сила. Мащабното контра настъпление нещо спихна за 2-3 дена а музикантите продължават да смилат защитниците на Бахмут като орехи.В Кремъл неразбориите и предателствата вече са очевадни и скоро може да има сътресения и чистки по върховете. Дори Пригожин го каза в пран текст.Зеления търчи по Европа за да проси помощ и най вече за да оцелее, защото май в Кремъл са му вдигнали летвата и скоро може и да се спомине.Българските фашисти в парламента трябва да гласуват изпращането на жива сила в Украйна, а ги е шубе защото това ще им струва главите и то във физически смисъл. Справка Авганистан.
  • 37 Нали тъй

    21 2 Отговор

    До коментар #13 от "ХХХL":

    Затова пък Русия е здрава.
  • 38 зеленчука трябва да кандиса

    46 4 Отговор
    "Украйна е като болен на системи - спреш ли системата демек парите, край."
    Клоунът отдавна е оцапал работата, но не смее да каже друго, защото е зависим от САЩ. Който се е хванал с тия, завършва в канавката.

    Мачът в окраината на Русия е свирен. Руската армия печели, а соросодите се правят на разсеяни, че нищо не знаят.
    ЕС е главната жертва на кризата в Украйна, САЩ използва Киев, за да победи Москва. Поражението на една ядрена сила обаче би означавало огромен риск за целия свят. Съединените щати се впуснаха в авантюра и Европа ще трябва да плати за това.

    Коментиран от #42, #51

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Оне

    4 25 Отговор

    До коментар #30 от "Чума":

    "Вече 2 пъти допусна да бъде ,,разгромена" в района на Харков и Херсон, с вярата, че като се почувства победител, Киев ще склони да сключи мир" Хихихи. Казваш могилизирането и изоставената техника са си по плана? 200 хиляди заГРУЗени и още поне 2 пъти по толкова набхамутени до патерици.
  • 41 Точно

    16 9 Отговор

    До коментар #33 от "ГРУЮ":

    С такъв матрял България ще е вечно на дъното. Няма надежда.

    Коментиран от #52

  • 42 Перо

    32 3 Отговор

    До коментар #38 от "зеленчука трябва да кандиса":

    Щетите от войната за ЕС са стократно по-големи заради провокираната от ционисткия режим в Киев война!
  • 43 Хммм

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Дедо ви":

    "Е и, нещо да се е променило?" Ти как мислиш :)
  • 44 Който не си взима поука,е до тука.

    37 3 Отговор
    Не разбирам за какво се тревожи Европата! Каквото надроби,това ще сърба! Както казват немците,bis zu bittere ende! (до горчивия край). Изкараха руската мечка от бърлогата й,а с руската мечка шега не бива! Тя е търпелива,но разлютили се,и Господ не може да помогне!

    Коментиран от #48, #73

  • 45 Откога

    25 2 Отговор

    До коментар #27 от "Така е":

    соросоидите признавате нещо направено от комунистите ,като Украйна!? Това си е гражданска война в Руската империя.
  • 46 тото

    35 3 Отговор
    прости продажни политици искат още смърт, не познават руската душа и психика....такъв пердах ще ядат, ни хаймарси, ни пейтриът ще им помогне,.....жалко за жертвите .....
  • 47 Да така е

    16 25 Отговор

    До коментар #1 от "Ксаниба":

    Глупавите американци се опитаха да фалират русия. Те дори не знаеха че тя вече е фалирала. Тия там извън двата най големи града. Живеят като добитък. Американците не са и вярвали че човек може да съществува в такива примитивни условия. Сега като го видяха това разбраха че тия по зле от това няма как да станат.

    Коментиран от #56, #117

  • 48 Мечкар

    7 30 Отговор

    До коментар #44 от "Който не си взима поука,е до тука.":

    Руската мечка я бият и тя танцува. А още даже не се е намесил китайския гъдулар, да я поведе за синджира.

    Коментиран от #58, #80, #88

  • 49 Вярно е

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "И друг път "Ф.таймс" е публикувал":

    Сам казваш - "друг път".
  • 50 четете историята

    29 3 Отговор
    И всичкото оръжие на света няма да помогне на укрите!
  • 51 Русия ще кандиса

    3 23 Отговор

    До коментар #38 от "зеленчука трябва да кандиса":

    Няма проблем за плащането. Путин вече е скътал 700 млрд долара репарации за Украйна.
  • 52 Като

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Точно":

    вас двамата ли? Ако не си един с шизо елементи!?
  • 53 Путин и в момента иска мир

    32 2 Отговор
    X0xлите да напускат новите руски територии, получени с всенароден референдум.... и янките да си приберат играчките в близост до бърлогата на мечката, а и де не 0препикават оградата и!!!!
  • 54 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 0 Отговор
    Другата година ,няма да има война в украйна!
  • 55 Българин

    35 2 Отговор
    Ще излезнат верни изтеклите секретни разговори на европейски поляци за натиск към киив да прекрати войната пи къвто и да е начин. Парите в уса свършиха, тавана е вдигнат, машината печата ама вече никой не иска ДЦК на краварите. Краваристан загуби стратегически

    Коментиран от #60

  • 56 да си говорим с числа

    46 4 Отговор

    До коментар #47 от "Да така е":

    САЩ са сбирщaйн от враждебно настроени етнически групи, затворени в изкуствени граници.
    За "доброто" на Ирак американците убиха 1 000 000 иракчани, за "доброто" на Афганистан американците убиха 400 000 афганистанци (в Руско - Афганистанската война руснаците са убили едва 17 000 цивилни), за "доброто" на Либия американците убиха 150 000 либийци, за "доброто" на Югославия американците убиха 14 000 мирни жители на Белград, срутиха и детска болница и ликвидираха 300 деца. Разбира се най-хуманното и демократично дело на САЩ си остават атомните бомби над Хирошима и Нагасаки и напалма във Виетнам.

    Коментиран от #59, #84, #86

  • 57 Помниш ли миналата година?

    3 26 Отговор

    До коментар #4 от "О-краiнец":

    По това време с същите приказки. Преди десет години - пак така. Преди 20 - пак. Не го ли научихте този урок?

    За САЩ не се притеснявайте. С този голям военен бюджет може да води войни в три Украйни.
  • 58 5757

    9 17 Отговор

    До коментар #48 от "Мечкар":

    Спри с тези глупости! Китайците не са малоумни. Русия и осигурява здрав гръб. САЩ, Япония, ЮКорея и Австралия какво правят в момента? Отделно политиците говорят за сдържане на Китай.
    Има си време за всичко, сега е важно Европа да помогне с оръжие и жива сила. Мисля, че освен платените армии ще има и много доброволци. Поне тук във форумите намирам много хора да грабнат оръжието.
  • 59 България

    5 21 Отговор

    До коментар #56 от "да си говорим с числа":

    Между агресивна империя като америка и агресивна империя като русия. Знаеш ли каква е единствената разлика. Едните винаги ще имат пари а другите никога няма да имат акъл.

    Коментиран от #66

  • 60 българка

    37 4 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Ало, пропагандаторите на обора. Ако можете, възприемете, че краварите въвеждат санкции срещу Русия, краварски банки фалират, икономически са пред фалит, а Русия вдига мястото си в световната икономика.

    Американците от алчност направиха пак Китай велик като през средните векове. Сега е късно да се спре упадъкът на Америка.

    Кинтите свършват и искат конгресът им да разреши да разпечатат още хартийки с нулева стойност, с които да купят качествени стоки отвън. Един вид финансова пирамида, като измамени са страните, приемащи тези хартийки като плащане.

    Коментиран от #71, #77

  • 61 Урюрвкос

    36 2 Отговор
    след падането на Бахмут в Полша все повече се говори за смекчаване на антирусийския тон. Някой политически кръгове поставят полските интереси над европейските с което получават одобрение и подкрепа от гражданското общество.
  • 62 Стоянчо

    5 29 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Един просяк-клоун млати Путин като мече у дувар. Представяш ли си, ако беше нормален?

    Коментиран от #108

  • 63 Мим

    28 2 Отговор
    Никаква стабилност и суверинитет в Украйна няма да има докато зеления е в Киев.Само на оня свят или в Сибир.Тогава може да се говори за няква част на западна Крайна за суверинитет...

    Коментиран от #67

  • 64 Хехехе

    4 25 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха ха ха":

    Бая пооскубаха козинката на баба Меца този път.

    Коментиран от #128

  • 65 Хехехе

    3 24 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха ха ха":

    Бая пооскубаха козинката на баба Меца този път.

    Коментиран от #69

  • 66 Джанет Йелън

    24 3 Отговор

    До коментар #59 от "България":

    Парите свършват на 1.06.2023 ,оправяйте се сами!
  • 67 Това

    3 25 Отговор

    До коментар #63 от "Мим":

    Се отнася и за Бункерния Изверг .
    Докато е жив и е в Кремъл,Раша ще фалира и след него ще започне гражданска война .

    Коментиран от #72

  • 68 Механик

    32 3 Отговор
    Ми то всяка "помощ" е до време и докато има полза. Укрите са задлъжнели към САЩ поне за 1000 години напред. Единствения начин САЩ да си върнат парите е усвоят Украйна. То хубаво, ама па Путин не е съгласен. Така че помощта спира.

    Коментиран от #130

  • 69 Оскубахте

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "Хехехе":

    и ,айде да не пиша какво!?
  • 70 европа

    22 1 Отговор
    се опасява за себе си, и по- точно лидерите им се опасяват за себе си, защото ги очаква трибунал от победителите. Нашите политици дето са давали оръжие също.
  • 71 Хаха

    3 23 Отговор

    До коментар #60 от "българка":

    Русия вдига мястото си в световната икономика.

    Малее къде е видя тая икономика .
    Даже дроновете им Ирански.
    Хаха
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Най

    1 17 Отговор

    До коментар #44 от "Който не си взима поука,е до тука.":

    Са смешни разни като говорят взе за някаква мечка .
    Хаха
    А бе къде е тая мечка ,вече година и половина никой не я е виждал .
    Май постоянно е нафиркана.
    Хага
  • 74 НАТО

    20 2 Отговор
    Споко бе Европа тука в бг има достатъчно американско оръжие ние българите нямаме армия но имаме няколко самолета на хартика🇧🇬
  • 75 А бе

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Америка сее смърт":

    Защо мислиш че на някой му дреме за твоите лозунги??
  • 76 Даааааааа

    5 20 Отговор

    До коментар #2 от "Г-ца каприз":

    РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА!!

    Коментиран от #92, #96

  • 77 Алооооуу

    4 5 Отговор

    До коментар #60 от "българка":

    Тези забуксували фантазии на друго място ,моля?!
  • 78 Пинко Розова котка

    2 6 Отговор
    Котарака Леополд ми се обади и каза, че нищо ново няма Русия... изкара но на фронта. Всичко било по складовете още. Чака контрата...

    Коментиран от #91

  • 79 дддд

    18 2 Отговор
    На никой не му пука за ОСРАЙНА .Войната си е тяхна и на САЩ ,щото са я изкупили .

    Коментиран от #82, #83

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 16 Отговор
    СЛАВА УКРАЙНА
  • 82 Любопитен

    11 3 Отговор

    До коментар #79 от "дддд":

    Къде беше това осрайна, под кръста ти ли?
  • 83 Учуден

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "дддд":

    Толкова чак пък да си намразиш ануса
  • 84 Къде

    12 2 Отговор

    До коментар #56 от "да си говорим с числа":

    Оставяш началото-110-120млн.индианци проведени към вечните ловни полета за тяхно добро.
  • 85 Никси

    13 2 Отговор
    абе ти се пази да не настъпиш Мечката или па да бръкнеш в а.....а и , е те тогава жив ще те изяде , само внимавай и се пази , да не те ш..а като мачка у дувар и да те из....е като маймуна тараба и Мечка Дрен как тр...се!!!!😁😂😄😛😀😃😀😛😄😂😁😂😄😛😀😃😂😄😁😂😄😛😀😃.

    Коментиран от #99

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 дддд

    20 2 Отговор
    Такава държава Украйна няма ,измислена територия без законни граници . Украйна е Руска територия .

    Коментиран от #132

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 САЩ

    16 1 Отговор
    Европа се страхува, че войната ще спре? Ама не се притеснявайте! Няма страшно. Нали виждате - подържаме я колкото да не спре.
  • 90 Анонимен

    17 3 Отговор
    Ще победят Русия на Мук, ами язък за украинския народ!

    Коментиран от #95

  • 91 А бе

    13 4 Отговор

    До коментар #78 от "Пинко Розова котка":

    На мен друго ми каза котаракът Леополд. Много от складовете вече ги няма, а останалите-празни!

    Коментиран от #102

  • 92 Г-ца каприз

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Даааааааа":

    ХУбав виц 🤣🤣🤣🤣
  • 93 Мулето на САЩ

    10 2 Отговор
    ЕС и НАТО се уплашило
  • 94 Наркос

    16 3 Отговор
    От това може да се потвърди: десетките хиляди мъже на Русия са достигнали източната страна на пътя и сега контролират 99 процента от Бахмут. Украйна все още контролира около 20 сгради, или по-малко от 1 процент от площта на града“, пише Bild.

    Украинските войници пуснаха нови красноречиви видеоклипове в сряда. На тях се вижда как мъже в пълно бойно снаряжение напускат горящия град пеша. Нито един мъж не казва дума. Вместо това по лицата на войниците са изписани трудностите от последните няколко дни.

    Междувременно украинските военни блогъри се стремят да контролират щетите и се опитват да осмислят по нов начин предстоящата загуба на Бахмут, се отбелязва в статията на Bild.

    Коментиран от #115

  • 95 Онзи

    2 2 Отговор

    До коментар #90 от "Анонимен":

    Тя вече е победена бре анонимчо?!?

    Коментиран от #98

  • 96 🤣🤣🤣🤣🤣

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Даааааааа":

    Нещо ти лопа дъската🤣🤣🤣🤣
  • 97 Моряка

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Що за канибализъм,кой ще яде такава мръсотия,бе Стояне?Даже и Стоянчо би го написал по завоалирано,макар и без главни букви.

    Коментиран от #103

  • 98 Бхраво Бхраво

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "Онзи":

    Кога са я победили ,пе съм спуснал новините?

    Коментиран от #100

  • 99 А бе

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "Никси":

    Скривайте плашилата, че станахте за смях!

    Коментиран от #123

  • 100 Онзи

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "Бхраво Бхраво":

    Вие все бавно и трудно разбирате бре?!?

    Коментиран от #104

  • 101 факуса

    8 2 Отговор
    издишате натюту,издишате и то яко,с една фалирала от няколко години държава не можете се справивреме е да се подготвяте за загубата на осрайна,ще требе и да я въстановявате,а и мноого големи дъгове имате и вие,размърдайте си малкото останали гънки в продажните си алчни мозъчета

    Коментиран от #105

  • 102 Пинко Розова котка

    8 1 Отговор

    До коментар #91 от "А бе":

    Твоя Леополд лъже. Аз от тука виждам, че ракетите си фъркат ката ден и чичо Вова не е хукнал по света да проси.
  • 103 Онзи

    5 9 Отговор

    До коментар #97 от "Моряка":

    Какъв каниблализъм те гони бре русофле? На Зеленски цял свят му се възхищава, докато твоя "идол" и кумир се крие, търсен с валидна заповед за арест!! .....аре чупката!!
  • 104 Епа

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "Онзи":

    За де да бързаме бре
  • 105 А бе

    4 5 Отговор

    До коментар #101 от "факуса":

    Това с издишането си го свършил много отдавна!! И се молете НАТО да не се намеси!! Тогава ще видим какви ще ги калъпите!!

    Коментиран от #122

  • 106 факуса

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "И друг път "Ф.таймс" е публикувал":

    пуфни си една с марихуана и се успокой,нъл тъй правите в цивилизования свят,кат сте стресирани,не им се връзвай на мисирките,вие си знаете,че раша е фалирала и с лопатките с последни сили гроба си копае,хи-хи слава кокаине

    Коментиран от #114

  • 107 Зевзек

    15 1 Отговор
    Байдън в Хирошима...престъпникът винаги се връща на местопрестъплението
  • 108 Моряка

    12 2 Отговор

    До коментар #62 от "Стоянчо":

    Ако клоуна беше нормален,щеше ли изобщо да се дърви на Путин?Дървене,дървене и дръвце накрая.То ако се размине само с дръвце и китка,пак добре.Но по вероятно е с въже.Както в Нюрберг.Историята познава и друг вариант - а ла Мусолини.

    Коментиран от #112

  • 109 д-р Бузов

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пий си хапчета и лягай! Шизофренията не се лекува!

    Коментиран от #113

  • 110 Доброжелателно:

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ксаниба":

    Возвращайся туда, откуда пришла!

    Коментиран от #121

  • 111 Циркът свърши, събирайте въдиците

    11 1 Отговор
    Байдън пийнал, уригнал и изпратил сметката в Брюксел.
  • 112 Любопитен

    3 4 Отговор

    До коментар #108 от "Моряка":

    Имаш пред вид Путлер ,нали?
  • 113 А бре

    3 5 Отговор

    До коментар #109 от "д-р Бузов":

    Русия губи войната, а ти тръгна и здравите да разболяваш?
  • 114 Констатирал

    2 5 Отговор

    До коментар #106 от "факуса":

    Много яко кълвете на гола кука русуроби?
  • 115 Даааааааа

    1 3 Отговор

    До коментар #94 от "Наркос":

    Браво ! Нека хубаво се наместят ватенките в капана!!
  • 116 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ами той":

    Руски са ,ама само в сънищата ти!
  • 117 Любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Да така е":

    Защо е необходимо да се опитват да фалират НЕЩО ФАЛИРАЛО?
  • 118 Бай Дрън

    5 1 Отговор
    Спрехме крана. Топлата вода свърши. Кой са къпал-къпал. Довършвайте са на пожарния кран.
  • 119 Много ви се иска

    2 2 Отговор
    САЩ да спре помоща за Украйна,че и статия измислихте.Няма да бъде пропусната възможноста да сринат Русия.
  • 120 Момчил

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "5757":

    Ще даде ако има. Европа обаче няма такива запаси и въобще такова производство на оръжия ,самолети и танкове,така че дори да иска няма как да помогне . Няма как да дадеш нещо,което не можеш да произведеш. Ние единствено може да им дадем автомати и разни артилерийски боеприпаси,което е без значение за хода на войната. САЩ поставиха на практика Европа на колене и сега тихичко ще се откажат от всички поети ангажименти,ако там Конгресът отхвърли отпускането на още помощи под каквато и да била форма.
  • 121 Она не пришла ....

    1 2 Отговор

    До коментар #110 от "Доброжелателно:":

    ...ни от куда. Она живет на Донбассе...и ее прадед жил там.
    А вьi бегите к Варшаву ...строго рекомендую.
  • 122 Момчил

    7 2 Отговор

    До коментар #105 от "А бе":

    НАТО на практика се е намесили от повече от година. Има чужди войски колкото искаш в Украйна, оръжие от НАТО там ,а украинците са жертвани от НАТО най-безскрупулно. нполски Избити са за съжаление милиони украински мъже ( вероятно и стотицихиляди руски ,да) и явно вече няма кой да се бие там за Украйна освен чужденци наемници. Мобилизират насила всичко ,което ходи. От известно време се споменава за общ фронт срещу Русия от всички граничещи с Русия страни,което говори само за едно - подготвя се пращането на контингенти с войници от тези страни ,които да се бият срещу Русия. Всички от север на юг. Така че на практика искат и България да вкарат косвено във войната и малко по малко се подготвя почвата ,за да не е изведнъж и да не бъде отхвърлено от гражданите на всички в бъдеще засегнати граждани.

    Коментиран от #131

  • 123 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "А бе":

    абе ти само направи опит после незнам дали ще може да говорим , съмняваме !!!.

    Коментиран от #129, #134, #135

  • 124 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "5757":

    Абсолютно вярно! Нещо като руската Вагнер.
  • 125 Истината

    9 0 Отговор
    Надявам се Русия да не преговаря и да завърши всичко започнато до край то се видя че за запада тази тяхна прищяфка е скъпа и ще им струва много затова без преговори газ до дупка докато единия не фалира дали ще е ЕУ дали ще е САЩ или Русия все едно газ до дупка
  • 126 7777777

    6 1 Отговор
    САЩ ИМАТ СЕГА ПО-ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С УКРАЙНА! 2/3 ОТ БАНКИТЕ ИМ СА ПРЕД ФАЛИТ, ИКОНОМИКАТА ИМ Е ПРЕД БАНКРУТ, НЕ МОЖЕ САМО ДА ПЕЧАТАШ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ДОЛАРИ, ВЛИЗАТ В РЕЦЕСИЯ, ПАРИТЕ ИМ СВЪРШИХА, СЕГА ЩЕ ПОВЛЕКАТ И ЕВРОПА СЛЕД СЕБЕ СИ И ЩЕ ИМА СЪТРЕСЕНИЯ НА ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ! А ПАРИТЕ НА РУСИЯ И ОРЪЖИЯТА И ВСЕ НЕ СВЪРШВАТ И ИКОНОМИКАТА И ВЪРВИ НАПРЕД! МНОГО СКОРО РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ НАТИКАТ САЩ В ДУПКАТА ОТ КОЯТО СА ИЗПЪЛЗЯЛИ И ТЕ ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА СЕ МЕСЯТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И ДА РАЗДАВАТ ПРАВОСЪДИЕ! ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИКА СЕ ПРОМЕНЯ С ДНИ ИДВА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И ПРОЦЕСЪТ Е НЕОБРАТИМ!

    Коментиран от #133

  • 127 Ех мечти

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "О-краiнец":

    мечти...

    Колкото повече загнила мушмулата толкова по-сладка станала.

    Мжеду другото, ако американската икономика се срине, знаеш ли колко ще струва един барел петрол, основния износ на Русия?
  • 128 Ха ха ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Хехехе":

    Тя и пооскубана ги яде живи затова пищят нацитата
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Онзи

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "Механик":

    Старшинка, Путлер не е в позиция да харесва или не харесва каквото и да било!!
  • 131 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "Момчил":

    Износиха ви се плашилата с булати ,сърмати ,кинжали, калибър ,посейдони, атоми и какво ли не друго!! Сега на ред е опасността от въвличане във война!! Тази песничка си я тананикахте тайничко, но сега вече ще я запеете с цяло гърло!!ЗАЩОТО ДРУГО НЕ ВИ ОСТАНА!!
  • 132 Даааааааа

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "дддд":

    АМА НА КУКУВО ЛЯТО!! НИКОГА НЕ Е БИЛА РУСКА И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ!!!!!!
  • 133 Даа бе

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "7777777":

    НОВ СВЕТОВЕН РЕД???? КОЛКО НОВ БРЕ ?? ПАК ЩЕ Е ДОМИНИРАН ОТ САЩ И ЕС!! КАКВО МУ Е НОВОТО???
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Никси":

    Какво да опита?
  • 136 Полк.Марков

    0 1 Отговор
    Това е по моята специалност!Ще ви кажа какво мисля по случая,само да ми дойде нещо в празната тиква.
  • 137 Бойко Борисиенко

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Молба":

    Пич укрите ги спукаха от бомбандировки и това е смо началото аке се не освестят. Велика украина нема да има. Смляха ги, ще измрат още 200-300 хиляди и тогава накъде, а?
  • 138 ЛИЛИ

    2 0 Отговор
    Коя Европа? Тази на Борел, Урсула, Шоулц и другите терористи! Не говорете и пишете от името на европейските народи! Хората искат МИР , а не фашизъм!
  • 139 Ленче кремче

    1 0 Отговор
    Ми, таман де... След 5 мес. ще си поделим баницата...
Новини по държави: